Пак за пролет и дъжд
- Green Light
Пак за пролет и дъжд
Знам, че не ви се четат отвеяни работи и се удържах до сега честно да ви кажа, обаче Баба Яга и Кента са виновни. Някакви снимки с листа и дъждовни капки директно ми бръкнаха в ума и край. Пиша.
Пролетно време нещо ми става и отвъртам на тема дъжд. Не знам, колко пъти съм го писал вече и колко още ще го пиша. Фаза, братче, хваща те и тва е. Някои вият срещу луната, някои колят и пият кръв, пък някои пишат. Кво да праиш?
Тая пролет се разминавам с дъжда. Из цяла България се скъса да вали, само там където аз бях грееше слънце. Чак сега, миналата събота и неделя се срещнахме. Отначало беше слънчево(на Априлци бяхме) връх Марагидик насреща, наоколо зелено, ама направо грее във всички нюанси тва зелено, децата се плацикат в басейни и водни пързалки, ние се наливаме с кафета и коли и така. После разходка до една забележителна механа, натъпкахме се до дупка и на връщане заваля.
Имаше един герой, май на Дъглас Адамс. Не си спомням много добре как се казваше, беше тираджия, който се оплакваше че където и да отиде непрекъснато вали. Пък той, без да знае, е бога на дъжда и дъжда го следва навсякъде от любов. Дъгласовоадамсов хумор. Мойта ситуация прилича малко на тая, само че обърната наобратно. Може би мой бог е дъжда, но той не знае и затова ме заобикаля. Намерим ли се обаче, двамата изненадано забелязваме, че стават чудеса. Два часа съм седял на терасата на бунгалото за да гледам и два часа си викам тва не може да бъде. Сигурно на наркоманите такива неща им се явяват. Дървета по петнайсет метра високи, се обвиваха в бял пушек, който светеше на фона на небето, а листата, които се виждаха блещукаха в зелено, все едно че бяха стъклени. Някакви огромни борове, със странни клони, на ресни дълги до земята ту се появяваха ту се скриваха в мъгла. Всеки момент очаквах да чуя музика. Тревата, храстите, цветя, камъни и всякакви дивотии се надпреварваха кое от кое по- харипотъровски, вълшебно или красиво да се докара пред мене. Пък дъжда над цялата тая история- ту едър, като бомбандировка, после намалее, та да докара цвят от светлината, после почне да се заиграва с вътъра за да видим може ли да се върже на фльонга. Бе мамата си трака, накъдето и да погледнеш разни чудесии. Даже ако щете вярвайте изведнъж изникна един водопад. Съвсем реален водопад по средата на хотелската градина, направен от камъни, в каменно легло и от една малка скаличка се лее вода. После, когато чудесата свършиха видях че водопада си е там и е построен от памтивека заедно с навеси, ресторанти и там каквото си се строи с хотела. Обаче според мен само се преструваше. Кой ще вземе да строи водопади в тоя век на готови фонтанчета? Все едно, мен ме може да ме излъже, много добре знам, че изведнъж изникна. Дъжда го сътвори, за да ми покаже, че може. Щура работа. До ден днешен съм малко замаян.
От друга страна, може да е от менюто на механата...
Пролетно време нещо ми става и отвъртам на тема дъжд. Не знам, колко пъти съм го писал вече и колко още ще го пиша. Фаза, братче, хваща те и тва е. Някои вият срещу луната, някои колят и пият кръв, пък някои пишат. Кво да праиш?
Тая пролет се разминавам с дъжда. Из цяла България се скъса да вали, само там където аз бях грееше слънце. Чак сега, миналата събота и неделя се срещнахме. Отначало беше слънчево(на Априлци бяхме) връх Марагидик насреща, наоколо зелено, ама направо грее във всички нюанси тва зелено, децата се плацикат в басейни и водни пързалки, ние се наливаме с кафета и коли и така. После разходка до една забележителна механа, натъпкахме се до дупка и на връщане заваля.
Имаше един герой, май на Дъглас Адамс. Не си спомням много добре как се казваше, беше тираджия, който се оплакваше че където и да отиде непрекъснато вали. Пък той, без да знае, е бога на дъжда и дъжда го следва навсякъде от любов. Дъгласовоадамсов хумор. Мойта ситуация прилича малко на тая, само че обърната наобратно. Може би мой бог е дъжда, но той не знае и затова ме заобикаля. Намерим ли се обаче, двамата изненадано забелязваме, че стават чудеса. Два часа съм седял на терасата на бунгалото за да гледам и два часа си викам тва не може да бъде. Сигурно на наркоманите такива неща им се явяват. Дървета по петнайсет метра високи, се обвиваха в бял пушек, който светеше на фона на небето, а листата, които се виждаха блещукаха в зелено, все едно че бяха стъклени. Някакви огромни борове, със странни клони, на ресни дълги до земята ту се появяваха ту се скриваха в мъгла. Всеки момент очаквах да чуя музика. Тревата, храстите, цветя, камъни и всякакви дивотии се надпреварваха кое от кое по- харипотъровски, вълшебно или красиво да се докара пред мене. Пък дъжда над цялата тая история- ту едър, като бомбандировка, после намалее, та да докара цвят от светлината, после почне да се заиграва с вътъра за да видим може ли да се върже на фльонга. Бе мамата си трака, накъдето и да погледнеш разни чудесии. Даже ако щете вярвайте изведнъж изникна един водопад. Съвсем реален водопад по средата на хотелската градина, направен от камъни, в каменно легло и от една малка скаличка се лее вода. После, когато чудесата свършиха видях че водопада си е там и е построен от памтивека заедно с навеси, ресторанти и там каквото си се строи с хотела. Обаче според мен само се преструваше. Кой ще вземе да строи водопади в тоя век на готови фонтанчета? Все едно, мен ме може да ме излъже, много добре знам, че изведнъж изникна. Дъжда го сътвори, за да ми покаже, че може. Щура работа. До ден днешен съм малко замаян.
От друга страна, може да е от менюто на механата...
Последно промяна от Green Light на 16.06.08, 14:01, променено общо 2 пъти.
Re: Пак за пролет и дъжд
Отново в стихията си!Green Light написа:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Green Light
точно тва имах предвидGreen Light написа:Фонтан е като пикаеш сутрин, след като се събудиш. Като пикаеш на обед е водопадQuid написа:има ли разлика м/у фонтан и водопад пичове?
обаче при условие че си свалиш панталона
иначе е друго
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
-
Дядо Капинчо
:)))
Затова ми е дълъг обектива, щото ми е къс езика.
Много ми хареса, а и аз без дъжд не мога.
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
Green Light написа:От друга страна, може да е от менюто на механата...
имам спешна нужда от глътка добро настроение - не се лигавя. шибаният ми шеф толко ме ядоса, че направо шъ си тегля куршума!
just perfect
-
Дядо Капинчо
Както казала една русокоска на друга в подобна ситуация:bead_ написа: ..., че направо шъ си тегля куршума!
"По-добре си тегли един к.р без много шум"
ПП То и това е за вицове, ама тук ми пасна.
мислиш, че не съм опитала?!?Капинчо написа:Както казала една русокоска на друга в подобна ситуация:bead_ написа: ..., че направо шъ си тегля куршума!
"По-добре си тегли един к.р без много шум"
ПП То и това е за вицове, ама тук ми пасна.
п.п. нема оправия, голЕм е калъф
just perfect
- сър Айвънхоу
неправилна тактика... номера е ТОЙ да е ядосан... аз поне така действам...bead_ написа: шибаният ми шеф толко ме ядоса, че направо шъ си тегля куршума!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
пиши ми на лични как става, плс.Марвин написа:неправилна тактика... номера е ТОЙ да е ядосан... аз поне така действам...bead_ написа: шибаният ми шеф толко ме ядоса, че направо шъ си тегля куршума!
приготвила съм 200 евро даже, щот вече ми писна!!
мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
just perfect
-
Дядо Капинчо
Може пък той да иска да ти тегли. Кво толкова, човещинка.bead_ написа:
мислиш, че не съм опитала?!?
- сър Айвънхоу
първо тарифите тука са "заковани" от един колега...bead_ написа:пиши ми на лични как става, плс.
приготвила съм 200 евро даже, щот вече ми писна!!
мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
второ аз винаги съм имал шефове, които нищо не разбират...
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
Ми ние шефовете сме предимно такива и предимно за това.bead_ написа: мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
не иска. откровен педал е.Капинчо написа:Може пък той да иска да ти тегли. Кво толкова, човещинка.bead_ написа:
мислиш, че не съм опитала?!?
just perfect
ама нищо-нищо, нищичко, просто пълна дупка?!Марвин написа: второ аз винаги съм имал шефове, които нищо не разбират...
как го издържа това? аз направо си късам нервите. даже излизам от стаята като влезне щот не мога да му издържам мазната мутра.
just perfect
стига вече си спамил. че грийни ще ме намрази. в смисъл, още повече.Капинчо написа:Ми ние шефовете сме предимно такива и предимно за това.bead_ написа: мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
just perfect
-
Дядо Капинчо
Мдааа, с педалите е кофти. Не, че знам де, опазил ме бог.bead_ написа:
не иска. откровен педал е.
- Green Light
бе не става понеже и аз се нервирАх сега. Целия свят ми насрочва ангажименти на мене. Мдаа. Е сега получих обаждане с приятелски но безапелационен тон ми казаха да си запиша среща в 11 в петък. Имам си за цялата седмица. Включително в провинцията в един ден две срещи в два различни града. И честно, нито една от срещите не съм си я организирал аз. Първите ги отминах с мълчание, после започнах да хъмкам, а за тая петъчната откровенно се развиках. Аз отдавна знам че ще врътна. Ма поне да е по моя програма, беbead_ написа:Green Light написа:От друга страна, може да е от менюто на механата...неповторимовеликолепниягрийни се завръща триумфално! дай втора част, че много ми хареса.
имам спешна нужда от глътка добро настроение - не се лигавя. шибаният ми шеф толко ме ядоса, че направо шъ си тегля куршума!
- Green Light
Ха. Разсмях се. Що, бе? В смисъл не че не те мразя, но просто такъв е момента, а ти си част от целия свят...bead_ написа:стига вече си спамил. че грийни ще ме намрази. в смисъл, още повече.Капинчо написа:Ми ние шефовете сме предимно такива и предимно за това.bead_ написа: мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
- сър Айвънхоу
абсолютно неправилен подход...bead_ написа:ама нищо-нищо, нищичко, просто пълна дупка?!Марвин написа: второ аз винаги съм имал шефове, които нищо не разбират...
как го издържа това? аз направо си късам нервите. даже излизам от стаята като влезне щот не мога да му издържам мазната мутра.
аз имах главна счетоводителка, дето дори и имената на сметките не знаеше...
ама на всичките счетита им беше взела страха... то не бяха крясъци, то не бяха обиди и закани за уволнение...
ама с мен говореше мноооого внимателно... защото, при другите вървеше схемата: отива някоя колежка да й обяснява някаква справка и шефката се лови за нещо и докато не й се обясни не оставя нещата и колежката после реве и се тръшка...
моята схема беше: отивам при нея, тя се опитва да ме затапи с нещо по справките ми, аз й отговарям, че това е "едикакси" - с абсолютно точен счетоводен или финансов термин, тя ме пита какво е, а аз й отговарям, че ако не го знае, може да й го обясня, но взимам скъпо за частни уроци...
естествено, тя ме заплашва с уволнение, а аз директно й казвам (с най-дебилно изражение на лицето): ами, уволнете ме, ама до сега няма спечелено дело от работодател... и добавям: а и в съда ще трябва да отговорите защо точно сте ме уволнили... (само вмятам, че тя с цялата си наглост беше и съдебен експерт по счетоводни експертизи, които АЗ пишех)...
познай как млъкваше...
всъщност тази сценка се разигра точно два пъти...
със следващите шефове съм действал по подобен начин...
много е важно още от първите дни да им се обясни на шефчетата, че не съм тоя или оня, дето ще бъде подмятан както им харесва...
П.П. айде сега... плащай по тарифата!
Последно промяна от сър Айвънхоу на 16.06.08, 14:46, променено общо 1 път.
Bella Ciao
Bella Ciao
за да не врътнеш, врътни едно малко.Green Light написа: Аз отдавна знам че ще врътна. Ма поне да е по моя програма, бе
п.п. освен тва не се оплаквай, нали не са ти направили срещи за събота и неделя?!?! благородно са те оставили да отмаряш тогава, нали?!? е, кво искаш, бе човек?!?!!!! /бийд клати неодобрително глава, сащисана от хорското нахалство да почиват през уикенда, и то всеки уикенд и то и на високосна година/
just perfect
- Green Light
Тва категорично беше настъпване по мазола. Почивки уикенд и аз давним давно не се връзваме в едно изречение. Почивка е да речем като тогава на Априлци дето съм написал, обаче пак беше с колеги и цял ден си бяхме на лаптопите, понеже днес сутринта, трябваше да сме готови и да не ни личи че хал хабер си нямаме каква е темата на срещата. Ще почиваме някой ден на топло, под мъха с доволни усмивки на лицаbead_ написа:за да не врътнеш, врътни едно малко.Green Light написа: Аз отдавна знам че ще врътна. Ма поне да е по моя програма, бе
п.п. освен тва не се оплаквай, нали не са ти направили срещи за събота и неделя?!?! благородно са те оставили да отмаряш тогава, нали?!? е, кво искаш, бе човек?!?!!!! /бийд клати неодобрително глава, сащисана от хорското нахалство да почиват през уикенда, и то всеки уикенд и то и на високосна година/
- сър Айвънхоу
и ще побутвате маргаритките да растат...Green Light написа: Ще почиваме някой ден на топло, под мъха с доволни усмивки на лица
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
е, това е успокояващо. кат мина в другия свят имам шанс да не ме мразиш. ма кел файда!Green Light написа: а ти си част от целия свят...
тука ще си седя засега, ти си ме мрази колкото ти душа иска. ако ще се преселвам в отвъдното ще бъдеш надеждно уведомен така да се каже да не си хабиш мразенето. ъхъ. спирам да спамя в темите ти и ш ти стане ясно, че съм гушнала букета, ритната камбаната и ми ядат житото.
just perfect
- Green Light
маааааани, остави /с ударение върху о-то/Марвин написа:
П.П. айде сега... плащай по тарифата!![]()
:rotfl24:
никви кинти няма да вземеш с тая стратегия. неприложима в моя случай, щот шефът е плазмодии... зад гърба ги дроби /пак с ударение върху о-то/. а и аз съм една възпитана, зарежи /тоя път с ударение върху а-то/
just perfect
- Green Light
Аз тебе не знам, ама ти мене ме и разсмя и ми оправи настроението.bead_ написа:е, това е успокояващо. кат мина в другия свят имам шанс да не ме мразиш. ма кел файда!Green Light написа: а ти си част от целия свят...
тука ще си седя засега, ти си ме мрази колкото ти душа иска. ако ще се преселвам в отвъдното ще бъдеш надеждно уведомен така да се каже да не си хабиш мразенето. ъхъ. спирам да спамя в темите ти и ш ти стане ясно, че съм гушнала букета, ритната камбаната и ми ядат житото.
Сега е момента някой да ми звънне, за да ме светне какво ще правя петък следобед.
- сър Айвънхоу
ей, ч'ш, малката... аз га имам да зимам пари, не мойш ми казваш да зАрежа... пари зарязват ли са? ако не знаеш, питай Куид-а да ти каже...bead_ написа: маааааани, остави /с ударение върху о-то/
никви кинти няма да вземеш с тая стратегия. неприложима в моя случай, щот шефът е плазмодии... зад гърба ги дроби /пак с ударение върху о-то/. а и аз съм една възпитана, зарежи /тоя път с ударение върху а-то/
тогава минаваме на стратегия номер 2 - с една друга подобна шефка, като първата (на мен все шефове-жени са ми били душманите) общуваш САМО писмено - с доклади и резолюции... в три екземпляра, един за него, един за теб и един във вътрешна поща (и трите с входящ номер)...
П.П. айде сега... плащай по тарифата!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
писмени светкания приемаш ли???Green Light написа:
Сега е момента някой да ми звънне, за да ме светне какво ще правя петък следобед.
щото мое те светнем за петъко... по няколко бирички да метнем???
(се си мисла, че и други ще се включат в маратона...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Марвин написа:писмени светкания приемаш ли???Green Light написа:
щото мое те светнем за петъко... по няколко бирички да метнем???
(се си мисла, че и други ще се включат в маратона...)
Съре, едва ли. Не че не ми се иска, обаче честна дума, не разполагам със себе си! Има други хора, които разполагат с мене до събота вечер. В събота вечер ако слушам ще ме пуснат за малко и може неделята да съм градска.
- сър Айвънхоу
ни ща ги, бре! егати колко грубо отношение изкарА!bead_ написа:абе, на ти кинтите. харчи си ги с кеф.Марвин написа:
:
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
добре, де! разбрах намека... нищеш!Green Light написа: Съре, едва ли. Не че не ми се иска, обаче честна дума, не разполагам със себе си! Има други хора, които разполагат с мене до събота вечер. В събота вечер ако слушам ще ме пуснат за малко и може неделята да съм градска.
Bella Ciao
Bella Ciao
ми, плащай, та плащай.Марвин написа:ни ща ги, бре! егати колко грубо отношение изкарА!bead_ написа:абе, на ти кинтите. харчи си ги с кеф.Марвин написа:
:
честно ли е, справедливо ли е с други думи, да ме караш да вадя кинти за нещо, дет не действа. това като да пробваш една череша на пазара и да ти я таксуват веднага, нищо че има вътре нещо живо, и не е узряла, и не е череша, а вишна и да не ти издадат касов бон и прочее своеволия?!? ма, казват така било в демокрацията и аз затова ти метнах кинтите и отново потънах в безхаберието и безочието и безумието и безкосието на един цървул
just perfect