Пак за пролет и дъжд

Все същите
Аватар
Green Light

Пак за пролет и дъжд

Мнение от Green Light »

Знам, че не ви се четат отвеяни работи и се удържах до сега честно да ви кажа, обаче Баба Яга и Кента са виновни. Някакви снимки с листа и дъждовни капки директно ми бръкнаха в ума и край. Пиша.
Пролетно време нещо ми става и отвъртам на тема дъжд. Не знам, колко пъти съм го писал вече и колко още ще го пиша. Фаза, братче, хваща те и тва е. Някои вият срещу луната, някои колят и пият кръв, пък някои пишат. Кво да праиш?

Тая пролет се разминавам с дъжда. Из цяла България се скъса да вали, само там където аз бях грееше слънце. Чак сега, миналата събота и неделя се срещнахме. Отначало беше слънчево(на Априлци бяхме) връх Марагидик насреща, наоколо зелено, ама направо грее във всички нюанси тва зелено, децата се плацикат в басейни и водни пързалки, ние се наливаме с кафета и коли и така. После разходка до една забележителна механа, натъпкахме се до дупка и на връщане заваля.
Имаше един герой, май на Дъглас Адамс. Не си спомням много добре как се казваше, беше тираджия, който се оплакваше че където и да отиде непрекъснато вали. Пък той, без да знае, е бога на дъжда и дъжда го следва навсякъде от любов. Дъгласовоадамсов хумор. Мойта ситуация прилича малко на тая, само че обърната наобратно. Може би мой бог е дъжда, но той не знае и затова ме заобикаля. Намерим ли се обаче, двамата изненадано забелязваме, че стават чудеса. Два часа съм седял на терасата на бунгалото за да гледам и два часа си викам тва не може да бъде. Сигурно на наркоманите такива неща им се явяват. Дървета по петнайсет метра високи, се обвиваха в бял пушек, който светеше на фона на небето, а листата, които се виждаха блещукаха в зелено, все едно че бяха стъклени. Някакви огромни борове, със странни клони, на ресни дълги до земята ту се появяваха ту се скриваха в мъгла. Всеки момент очаквах да чуя музика. Тревата, храстите, цветя, камъни и всякакви дивотии се надпреварваха кое от кое по- харипотъровски, вълшебно или красиво да се докара пред мене. Пък дъжда над цялата тая история- ту едър, като бомбандировка, после намалее, та да докара цвят от светлината, после почне да се заиграва с вътъра за да видим може ли да се върже на фльонга. Бе мамата си трака, накъдето и да погледнеш разни чудесии. Даже ако щете вярвайте изведнъж изникна един водопад. Съвсем реален водопад по средата на хотелската градина, направен от камъни, в каменно легло и от една малка скаличка се лее вода. После, когато чудесата свършиха видях че водопада си е там и е построен от памтивека заедно с навеси, ресторанти и там каквото си се строи с хотела. Обаче според мен само се преструваше. Кой ще вземе да строи водопади в тоя век на готови фонтанчета? Все едно, мен ме може да ме излъже, много добре знам, че изведнъж изникна. Дъжда го сътвори, за да ми покаже, че може. Щура работа. До ден днешен съм малко замаян.
От друга страна, може да е от менюто на механата...
Последно промяна от Green Light на 16.06.08, 14:01, променено общо 2 пъти.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

:cool:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

яко. Мноо си е добре клубчето... напрао се чудя дали да те хваля повече или не...:?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Пак за пролет и дъжд

Мнение от Ън »

Green Light написа:
Отново в стихията си! :cool:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

има ли разлика м/у фонтан и водопад пичове?
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:има ли разлика м/у фонтан и водопад пичове?
не, ако са с бира по време на европейско...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Фонтан е като пикаеш сутрин, след като се събудиш. Като пикаеш на обед е водопад
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Green Light написа:
Фонтан е като пикаеш сутрин, след като се събудиш. Като пикаеш на обед е водопад
точно тва имах предвид
обаче при условие че си свалиш панталона
иначе е друго
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Фонтан е кога пикаш легнал.
Кога си си прав е водопад.
Аватар
Баба Яга

:)))

Мнение от Баба Яга »

Затова ми е дълъг обектива, щото ми е къс езика.:lol:Много ми хареса, а и аз без дъжд не мога.:-)
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:От друга страна, може да е от менюто на механата...
:rotfl24: неповторимовеликолепниягрийни се завръща триумфално! дай втора част, че много ми хареса.

имам спешна нужда от глътка добро настроение - не се лигавя. шибаният ми шеф толко ме ядоса, че направо шъ си тегля куршума!
just perfect
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

bead_ написа: ..., че направо шъ си тегля куршума!
Както казала една русокоска на друга в подобна ситуация:

"По-добре си тегли един к.р без много шум"

ПП То и това е за вицове, ама тук ми пасна.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Капинчо написа:
bead_ написа: ..., че направо шъ си тегля куршума!
Както казала една русокоска на друга в подобна ситуация:

"По-добре си тегли един к.р без много шум"

ПП То и това е за вицове, ама тук ми пасна.
мислиш, че не съм опитала?!?

п.п. нема оправия, голЕм е калъф :mad:
just perfect
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа: шибаният ми шеф толко ме ядоса, че направо шъ си тегля куршума!
неправилна тактика... номера е ТОЙ да е ядосан... аз поне така действам... :winkw:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Марвин написа:
bead_ написа: шибаният ми шеф толко ме ядоса, че направо шъ си тегля куршума!
неправилна тактика... номера е ТОЙ да е ядосан... аз поне така действам... :winkw:
пиши ми на лични как става, плс.
приготвила съм 200 евро даже, щот вече ми писна!!
мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
just perfect
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

bead_ написа:

Може пък той да иска да ти тегли. Кво толкова, човещинка.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа:пиши ми на лични как става, плс.
приготвила съм 200 евро даже, щот вече ми писна!!
мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
първо тарифите тука са "заковани" от един колега... :blum:
второ аз винаги съм имал шефове, които нищо не разбират...
Bella Ciao
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

bead_ написа: мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
Ми ние шефовете сме предимно такива и предимно за това.:blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Капинчо написа:
bead_ написа:

Може пък той да иска да ти тегли. Кво толкова, човещинка.
не иска. откровен педал е.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Марвин написа: второ аз винаги съм имал шефове, които нищо не разбират...
ама нищо-нищо, нищичко, просто пълна дупка?!
как го издържа това? аз направо си късам нервите. даже излизам от стаята като влезне щот не мога да му издържам мазната мутра.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Капинчо написа:
bead_ написа: мое ли тиква дет не разбира да ти стане шеф и само да ти лази по нервите?!?
стига вече си спамил. че грийни ще ме намрази. в смисъл, още повече.
just perfect
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

bead_ написа:
не иска. откровен педал е.
Мдааа, с педалите е кофти. Не, че знам де, опазил ме бог.:winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:От друга страна, може да е от менюто на механата...
:rotfl24: неповторимовеликолепниягрийни се завръща триумфално! дай втора част, че много ми хареса.

имам спешна нужда от глътка добро настроение - не се лигавя. шибаният ми шеф толко ме ядоса, че направо шъ си тегля куршума!
бе не става понеже и аз се нервирАх сега. Целия свят ми насрочва ангажименти на мене. Мдаа. Е сега получих обаждане с приятелски но безапелационен тон ми казаха да си запиша среща в 11 в петък. Имам си за цялата седмица. Включително в провинцията в един ден две срещи в два различни града. И честно, нито една от срещите не съм си я организирал аз. Първите ги отминах с мълчание, после започнах да хъмкам, а за тая петъчната откровенно се развиках. Аз отдавна знам че ще врътна. Ма поне да е по моя програма, бе
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Капинчо написа:
стига вече си спамил. че грийни ще ме намрази. в смисъл, още повече.
Ха. Разсмях се. Що, бе? В смисъл не че не те мразя, но просто такъв е момента, а ти си част от целия свят...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа:
Марвин написа: второ аз винаги съм имал шефове, които нищо не разбират...
ама нищо-нищо, нищичко, просто пълна дупка?!
как го издържа това? аз направо си късам нервите. даже излизам от стаята като влезне щот не мога да му издържам мазната мутра.
абсолютно неправилен подход...
аз имах главна счетоводителка, дето дори и имената на сметките не знаеше...
ама на всичките счетита им беше взела страха... то не бяха крясъци, то не бяха обиди и закани за уволнение...
ама с мен говореше мноооого внимателно... защото, при другите вървеше схемата: отива някоя колежка да й обяснява някаква справка и шефката се лови за нещо и докато не й се обясни не оставя нещата и колежката после реве и се тръшка...
моята схема беше: отивам при нея, тя се опитва да ме затапи с нещо по справките ми, аз й отговарям, че това е "едикакси" - с абсолютно точен счетоводен или финансов термин, тя ме пита какво е, а аз й отговарям, че ако не го знае, може да й го обясня, но взимам скъпо за частни уроци...
естествено, тя ме заплашва с уволнение, а аз директно й казвам (с най-дебилно изражение на лицето): ами, уволнете ме, ама до сега няма спечелено дело от работодател... и добавям: а и в съда ще трябва да отговорите защо точно сте ме уволнили... (само вмятам, че тя с цялата си наглост беше и съдебен експерт по счетоводни експертизи, които АЗ пишех)...
познай как млъкваше...
всъщност тази сценка се разигра точно два пъти... :rotfl24:

със следващите шефове съм действал по подобен начин...
много е важно още от първите дни да им се обясни на шефчетата, че не съм тоя или оня, дето ще бъде подмятан както им харесва...

П.П. айде сега... плащай по тарифата! :give_m: :blum::rotfl24:
Последно промяна от сър Айвънхоу на 16.06.08, 14:46, променено общо 1 път.
Bella Ciao
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Аз отдавна знам че ще врътна. Ма поне да е по моя програма, бе
за да не врътнеш, врътни едно малко.

п.п. освен тва не се оплаквай, нали не са ти направили срещи за събота и неделя?!?! благородно са те оставили да отмаряш тогава, нали?!? е, кво искаш, бе човек?!?!!!! /бийд клати неодобрително глава, сащисана от хорското нахалство да почиват през уикенда, и то всеки уикенд и то и на високосна година/
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа: Аз отдавна знам че ще врътна. Ма поне да е по моя програма, бе
за да не врътнеш, врътни едно малко.

п.п. освен тва не се оплаквай, нали не са ти направили срещи за събота и неделя?!?! благородно са те оставили да отмаряш тогава, нали?!? е, кво искаш, бе човек?!?!!!! /бийд клати неодобрително глава, сащисана от хорското нахалство да почиват през уикенда, и то всеки уикенд и то и на високосна година/
Тва категорично беше настъпване по мазола. Почивки уикенд и аз давним давно не се връзваме в едно изречение. Почивка е да речем като тогава на Априлци дето съм написал, обаче пак беше с колеги и цял ден си бяхме на лаптопите, понеже днес сутринта, трябваше да сме готови и да не ни личи че хал хабер си нямаме каква е темата на срещата. Ще почиваме някой ден на топло, под мъха с доволни усмивки на лица
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: Ще почиваме някой ден на топло, под мъха с доволни усмивки на лица
и ще побутвате маргаритките да растат... :rotfl24:
Bella Ciao
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Много е готино. Осбено там дето пише, че си в Априлци (аз няма да те издавам, че всъщност си бил в Острец).
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: а ти си част от целия свят...
е, това е успокояващо. кат мина в другия свят имам шанс да не ме мразиш. ма кел файда!
тука ще си седя засега, ти си ме мрази колкото ти душа иска. ако ще се преселвам в отвъдното ще бъдеш надеждно уведомен така да се каже да не си хабиш мразенето. ъхъ. спирам да спамя в темите ти и ш ти стане ясно, че съм гушнала букета, ритната камбаната и ми ядат житото.
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Капинчо написа:Много е готино. Осбено там дето пише, че си в Априлци (аз няма да те издавам, че всъщност си бил в Острец).
Е то нали е квартал? 4 са: Ново село, Зла Река, Острец и още едно, което не го знам. От Острец Марагидик се вижда най- добре. По това ли позна?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Марвин написа:
маааааани, остави /с ударение върху о-то/
никви кинти няма да вземеш с тая стратегия. неприложима в моя случай, щот шефът е плазмодии... зад гърба ги дроби /пак с ударение върху о-то/. а и аз съм една възпитана, зарежи /тоя път с ударение върху а-то/
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа: а ти си част от целия свят...
е, това е успокояващо. кат мина в другия свят имам шанс да не ме мразиш. ма кел файда!
тука ще си седя засега, ти си ме мрази колкото ти душа иска. ако ще се преселвам в отвъдното ще бъдеш надеждно уведомен така да се каже да не си хабиш мразенето. ъхъ. спирам да спамя в темите ти и ш ти стане ясно, че съм гушнала букета, ритната камбаната и ми ядат житото.
Аз тебе не знам, ама ти мене ме и разсмя и ми оправи настроението.

Сега е момента някой да ми звънне, за да ме светне какво ще правя петък следобед.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа: маааааани, остави /с ударение върху о-то/
никви кинти няма да вземеш с тая стратегия. неприложима в моя случай, щот шефът е плазмодии... зад гърба ги дроби /пак с ударение върху о-то/. а и аз съм една възпитана, зарежи /тоя път с ударение върху а-то/
ей, ч'ш, малката... аз га имам да зимам пари, не мойш ми казваш да зАрежа... пари зарязват ли са? ако не знаеш, питай Куид-а да ти каже...

тогава минаваме на стратегия номер 2 - с една друга подобна шефка, като първата (на мен все шефове-жени са ми били душманите) общуваш САМО писмено - с доклади и резолюции... в три екземпляра, един за него, един за теб и един във вътрешна поща (и трите с входящ номер)... :winkw:

Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:
Сега е момента някой да ми звънне, за да ме светне какво ще правя петък следобед.
писмени светкания приемаш ли???

щото мое те светнем за петъко... по няколко бирички да метнем???
(се си мисла, че и други ще се включат в маратона... :grin: )
Bella Ciao
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Марвин написа: :winkw:

:
абе, на ти кинтите. харчи си ги с кеф.
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Марвин написа:
Green Light написа:
писмени светкания приемаш ли???

щото мое те светнем за петъко... по няколко бирички да метнем???
(се си мисла, че и други ще се включат в маратона... :grin: )
:-)

Съре, едва ли. Не че не ми се иска, обаче честна дума, не разполагам със себе си! Има други хора, които разполагат с мене до събота вечер. В събота вечер ако слушам ще ме пуснат за малко и може неделята да съм градска.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа:

:
ни ща ги, бре! егати колко грубо отношение изкарА! :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: Съре, едва ли. Не че не ми се иска, обаче честна дума, не разполагам със себе си! Има други хора, които разполагат с мене до събота вечер. В събота вечер ако слушам ще ме пуснат за малко и може неделята да съм градска.
добре, де! разбрах намека... нищеш! :blum:
Bella Ciao
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Марвин написа:
bead_ написа:

:
ни ща ги, бре! егати колко грубо отношение изкарА! :blum:
ми, плащай, та плащай.
честно ли е, справедливо ли е с други думи, да ме караш да вадя кинти за нещо, дет не действа. това като да пробваш една череша на пазара и да ти я таксуват веднага, нищо че има вътре нещо живо, и не е узряла, и не е череша, а вишна и да не ти издадат касов бон и прочее своеволия?!? ма, казват така било в демокрацията и аз затова ти метнах кинтите и отново потънах в безхаберието и безочието и безумието и безкосието на един цървул :( и няма да слагам запетайки щот си ги пазя за cv-то, че както е тръгнало...
just perfect
Публикувай отговор