тъжна тема или колко е мимолетно човешкото съществуване
Re: тъжна тема или колко е мимолетно човешкото съществуване
От вчера по този повод си мисля, че в днешно време най-опасен наркотик се оказа адреналина.
Толкова народ се затри в търсене на все по-големи дози.
- Света вода ненапита
Re: тъжна тема или колко е мимолетно човешкото съществуване
напълно съм съгласен с теб...esti написа:От вчера по този повод си мисля, че в днешно време най-опасен наркотик се оказа адреналина.
Виж подводницата!
А в Холандия забранявали пушенето. И проблема сега бил, че нямало да може да си мешат тревата с тутун. Щото тутуна е забранен, а тревата не. Голям проблем се оказвало... 
Тва по повод наркотиците
А за мотоциклетиста - добре, че е бил сам. Щото пишат, че имал навика да кара така и когато щерка му е с него... Луди хора
Тва по повод наркотиците
А за мотоциклетиста - добре, че е бил сам. Щото пишат, че имал навика да кара така и когато щерка му е с него... Луди хора
-
Дядо Капинчо
Днес погребахме една приятелка на жена ми - в 3о4о възраст.
Тоя Дими сам се е натресал на смъртта - изборът си е негов, а нея за 3 месеца я утрепа ракът. И пак гадните доктори (да ме прощават тези в 3о4о-то) й и направиха за две седмици 2 абсолютно ненужни операции само за да й приберат паричките. Какво животно трябва да си, за да оперираш един практически умрял човек и да му причиниш още повече болки, само за да прибереш няколко хилядарки.
Тоя Дими сам се е натресал на смъртта - изборът си е негов, а нея за 3 месеца я утрепа ракът. И пак гадните доктори (да ме прощават тези в 3о4о-то) й и направиха за две седмици 2 абсолютно ненужни операции само за да й приберат паричките. Какво животно трябва да си, за да оперираш един практически умрял човек и да му причиниш още повече болки, само за да прибереш няколко хилядарки.
- Глас в пустиня
Днес мярнах някъде - "каквото търсил, това и намерил" или " намерил е каквото е търсил".
Да не ме занимават с олигофрени - сега ще ми продънят ушите най-малко три дена, досуш като оня бараба Кембъла...еми не са безсмъртни, кво си мислят, че като минават за знаменитости в Бг са фанали Бога за шлифера...
Всеки ден по пътищата умират десетки невинни българи, ама това е само статистика във вечерните новини. С какво смърта на тоя е по, че да ми я набиват в очите с такъв драматизъм.
Търсил си го е - толкоз!
Благодарско, че не е завлякъл още някого със себе си.
Да не ме занимават с олигофрени - сега ще ми продънят ушите най-малко три дена, досуш като оня бараба Кембъла...еми не са безсмъртни, кво си мислят, че като минават за знаменитости в Бг са фанали Бога за шлифера...
Всеки ден по пътищата умират десетки невинни българи, ама това е само статистика във вечерните новини. С какво смърта на тоя е по, че да ми я набиват в очите с такъв драматизъм.
Търсил си го е - толкоз!
- Green Light
- Глас в пустиня
а с кво да те занимават беБоЕВ написа:Днес мярнах някъде - "каквото търсил, това и намерил" или " намерил е каквото е търсил".
Търсил си го е - толкоз!
с онея легенди дето само ти ги обичаш ли
ми такова е битието братче
аз правех оня ден птп-то с буса до варна
пфу гадно:mad:
кокали стърчат и очи се търкалят по земята
и ми е жал и за младежа дето ги нацепи с хюндая изотзад дори
щото край с него
а за тях също двамцата от провадия дето представляваха протоплазма
моя дето го карах ранения каза че трявало той да пукне щото бил сам
пък онея имали деца малки:shy:
Последно промяна от Kent на 30.06.08, 17:03, променено общо 2 пъти.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
тебе капинчо ти е простено по презумпция, поне от менеКапинчо написа:Днес погребахме една приятелка на жена ми - в 3о4о възраст.
сигурно и от докторката де
тъй че плещи квото ти скимне споко:-)
изследвай и разкривай черната ни същност
тъй да се каже:winkw:
аз за чудесиите сега се изтърфах сори:shy:esti написа:Доки, мисля си, че като се видим с теб на кафе сигурно изобщо няма да ми пука как изглеждам, дали съм гримирана и дали не ми е голям задника.Кент написа: аз правех оня ден птп-то с буса до варна
Така де, ти каквито чудесии си виждал....
мене не ми е кеф да ги споделям многомного
подразни ме мнението на уважаемия от мен боев просто
и затва се изпуснах
пак сори:shy:
п.п. да зема и аз да пускам клубна пара вече да видим кво ще стане:rotfl24:
-
Дядо Капинчо
Кенте, извиних ви се не проформа, а защото наистина не мисля нищо лошо за вас (най-малкото не ви познавам).Кент написа:
тебе капинчо ти е простено по презумпция, поне от мене
сигурно и от докторката де
тъй че плещи квото ти скимне споко:-)
изследвай и разкривай черната ни същност
тъй да се каже:winkw:
"Гадните доктори" го употребих за тези конкретни лекари (дори не мога да ги нарека така) и за онзи професор от Раковата, които наистина правят операции само за да вземат парите на пациентите.
Можеш ли да ми обясниш, защо се изрязват гърдите на раково болна пациентка с разсейки в стомаха, белите и черния дроб, и тя почива 4 дни след операцията. Кому е е била необходима тази операция, освен на лекаря взел 3 бона за нея. Онзи от Раковата беше по скромен - взе само 2 бона с обещание за лично участие, за да отвори (за втори път в рамките на месец) пациентаката и да я затвори, без други интервенции. Оказа се,че дори не е участвал в операцията, а коментарът на негов колега беше "Защото не е видял плика" (плика го беше взел лично).
Знам, че всяко стадо си има мърша, но не мога да се примиря с мършата в предполагаемо най-хуманната професия.
Пак повтарям - не с отнася за цялото лекарско съсловие и най-малко (или поне в същата степен) за лекарите в този форум
И да не се изтърваш, то е ясно, че си виждал...Кент написа:
аз за чудесиите сега се изтърфах сори:shy:
подразни ме мнението на уважаемия от мен боев просто
и затва се изпуснах
пак сори:shy:
п.п. да зема и аз да пускам клубна пара вече да видим кво ще стане:rotfl24:
Добре, че има хора, като теб.
Ако някой чака на мен да му събирам карантиите.....
Аз две години сънувах оная, дето скочи от балкона, докато простирах, а какво остава да...
- Глас в пустиня
Приемай го както си искаш...или както ти изнася.Кент написа:
а с кво да те занимават бе
с онея легенди дето само ти ги обичаш ли
ми такова е битието братче
аз правех оня ден птп-то с буса до варна
и ми е жал и за младежа дето ги нацепи с хюндая изотзад дори
щото край с него
а за тях също двамцата от провадия дето представляваха протоплазма
:crying::crying:
моя дето го карах ранения каза че трявало той да пукне щото бил сам
пък онея имали деца малки:shy:
Ако се върнеш назад и прочетеш пак, какво съм написал, ще видиш, че не е много по-различно от твоето писане.
За "твоята случка" съм чул само сухи факти - статистика. А за "Дими" пише навсякъде, коя от коя по-драматични писаници.
Нама равнопоставеност дори и в смъртта.
Боев, ами те са светски личности просто. Що се палиш толкова. Пресата им вади всичко - от това къде пил бира, до това кога умрял. Има и хора, които са го харесвали без да го познават лично ... Нормални неща са това.БоЕВ написа: Нама равнопоставеност дори и в смъртта.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Капинчо написа:
Знам, че всяко стадо си има мърша, но не мога да се примиря с мършата в предполагаемо най-хуманната професия.
Пак повтарям - не с отнася за цялото лекарско съсловие и най-малко (или поне в същата степен) за лекарите в този форум
съболезнования за Лелече.
Да пази Господ! На най-добрата ми приятелка баща и е в същото положение и е много страшно. Пожелавам си бърза смърт.
не знам с какви очи се обаждат на жена му за коментар
- Света вода ненапита
как с какви? на парите очите са големи!Semiramis написа: не знам с какви очи се обаждат на жена му за коментар
не се спират пред нищо журналята. особено младите нахакани репортерки, дето трябва да се "доказват", без да разбират, че всъщност са ги взели, защото:
а) имат що годе приятно личице;
б) щот са евтини студетчета...
и понеже нямат и грам човещина в главата (все пак нали трябва да са вечерта в син сити или в друга чалгаджийница), да не говорим, че и грам акъл нямат, то изобщо не им пука да отидат и да забият мръсните си пръсти в живата рана и да ровчат с кеф, показвайки "състрадателните" си муцунки...
та те за тва...
Виж подводницата!
- Dark Angel
тц. Неравенството идва от това.Dark Angel написа:несправедливостта идва от това, че хората просто не са равни
раждат се различни
Няма такова нещо като справедливост. Това е измислено от хората понятие.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Dark Angel
- Dark Angel
- Green Light
Кенте, просто имам нужда да направя опит за уравновесяване на везните. Ще е проформа и няма да изпадам в лични подробности. Ще кажа първо за катастрофите: Аз мисля, че катастрофите по пътищата са случайност, или са плод на толкова многобройни и комплексни причини, че в никакъв начин не може да се каже, че някой си го е търсил. Мотористите и моторите са също такава комплексна ъъ история. 1000 кубиково Сузуки не е създадено и не е купено за да се кара със сто. Един мой колега не искаше вече да кара бързо и знаеш ли какво направи? Продаде си мотора. Мощните мотори се произвеждат, продават, хората ги купуват и ги карат. Да мислим че ще ги карат леко е все едно да мислим че някой ще си вземе малко самолетче за да го кара по пътищата с 50 в населено място и с 90 по извънградските пътища. Глуапаво или не, безрасъдно или не, безотговорно или не, това е така. Ездата на Дими не е изключение, а правило.
Второ за лекарите: Не знам за мършата. Има, не може да няма. Но не е мърша доктор Пернишки от Пирогов, който е хванат заради изнудване на пациент. И който е добър лекар, и заедно с всичките си колеги се опитва да оцелее тук в България, а не в Утопия. Циганина за който споменах на Елби веднъж в един пост ми обясняваше докато чакахме в Пирогов как всички доктори са мърша защото искат пари и как бих могъл да ги заплаша за да се стреснат и да мина метър. Дали заради ранния час, дали понеже съм си ненормален, но иронията и гротеската на ситуацията така ми се набиха в очи, че с мъка успях да сдържа кикот. Той, циганина, представител и говорител на всички които претендират, искат и настояват за отношение, за деноношна грижа и качественно лечение, в същото време докато обират домовете на същите тия лекари, социални работници и учители. Или ако ти се струва много силно това изказване, ще го намаля на "плащане на данъци". Предполагам че ако попитам циганина дали е декларирал доходите си, той няма да ме разбере. Идеята че сме социум, общество, че заедно всички си помагаме е толкова далеч от него, колкото е далече Австралия. Пернишки трябва да получава само заплатат си и трябва да е точен и свеж всеки един момент за да може да му помогне. Не може да бърка, не може да е расеян, не може да е уморен или ядосан. Няма право да мисли за почивката на семейството си или за подарък за жена си по повод на 20 годишнината от сватбата си. Това са пошли неща и ако ние разберем, че за тях мисли, веднага ще го покажем по телевизията. "Лекар мисли за екскурзия до Венеция, докато оперира малко момиченце, с порок на сърцето. Детето се бори за живота си, има едничък шанс, а този комуто се плаща да свърши работата си мисли за лукс и богатство." И не са циганите единствените които крият доходите си и гледат да спестят от данъци. Всички ние сме такива. Е тия, дето сме тука. За нас говоря. "Тая държава не заслужава аз да давам пари за нея. Храня политици и пълня гушата на Доган" Ами Пирогов, дето е с пожълтели тапети по стените и написани набързо табелки с правописни грешки, които показват къде е ренген и накъде са кабинетите? Това също е държавата. Ами той?
Второ за лекарите: Не знам за мършата. Има, не може да няма. Но не е мърша доктор Пернишки от Пирогов, който е хванат заради изнудване на пациент. И който е добър лекар, и заедно с всичките си колеги се опитва да оцелее тук в България, а не в Утопия. Циганина за който споменах на Елби веднъж в един пост ми обясняваше докато чакахме в Пирогов как всички доктори са мърша защото искат пари и как бих могъл да ги заплаша за да се стреснат и да мина метър. Дали заради ранния час, дали понеже съм си ненормален, но иронията и гротеската на ситуацията така ми се набиха в очи, че с мъка успях да сдържа кикот. Той, циганина, представител и говорител на всички които претендират, искат и настояват за отношение, за деноношна грижа и качественно лечение, в същото време докато обират домовете на същите тия лекари, социални работници и учители. Или ако ти се струва много силно това изказване, ще го намаля на "плащане на данъци". Предполагам че ако попитам циганина дали е декларирал доходите си, той няма да ме разбере. Идеята че сме социум, общество, че заедно всички си помагаме е толкова далеч от него, колкото е далече Австралия. Пернишки трябва да получава само заплатат си и трябва да е точен и свеж всеки един момент за да може да му помогне. Не може да бърка, не може да е расеян, не може да е уморен или ядосан. Няма право да мисли за почивката на семейството си или за подарък за жена си по повод на 20 годишнината от сватбата си. Това са пошли неща и ако ние разберем, че за тях мисли, веднага ще го покажем по телевизията. "Лекар мисли за екскурзия до Венеция, докато оперира малко момиченце, с порок на сърцето. Детето се бори за живота си, има едничък шанс, а този комуто се плаща да свърши работата си мисли за лукс и богатство." И не са циганите единствените които крият доходите си и гледат да спестят от данъци. Всички ние сме такива. Е тия, дето сме тука. За нас говоря. "Тая държава не заслужава аз да давам пари за нея. Храня политици и пълня гушата на Доган" Ами Пирогов, дето е с пожълтели тапети по стените и написани набързо табелки с правописни грешки, които показват къде е ренген и накъде са кабинетите? Това също е държавата. Ами той?
Последно промяна от Green Light на 01.07.08, 10:26, променено общо 1 път.
- Dark Angel
- Green Light
аз съм такава. признавам си без бой. плащам, разбира се, но в случай, че мога - крия. защо?Green Light написа: И не са циганите единствените които крият доходите си и гледаме да спестим от данъци. Всички ние сме такива. Е тия, дето сме тука. За нас говоря. "Тая държава не заслужава аз да давам пари за нея. Храня политици и пълня гушата на Доган" Ами Пирогов, дето е с пожълтели тапети по стените и написани набързо табелки с правописни грешки, които показват къде е ренген и накъде са кабинетите? Това също е държавата. Ами той?
има бюджетен излишък. а, на бас, че няма да отиде и лев от него за тапетите на пирогов!
just perfect
- Green Light
Какво значи "и аз съм такава"? Всички сме такива!bead_ написа:аз съм такава. признавам си без бой. плащам, разбира се, но в случай, че мога - крия. защо?Green Light написа: И не са циганите единствените които крият доходите си и гледаме да спестим от данъци. Всички ние сме такива. Е тия, дето сме тука. За нас говоря. "Тая държава не заслужава аз да давам пари за нея. Храня политици и пълня гушата на Доган" Ами Пирогов, дето е с пожълтели тапети по стените и написани набързо табелки с правописни грешки, които показват къде е ренген и накъде са кабинетите? Това също е държавата. Ами той?
има бюджетен излишък. а, на бас, че няма да отиде и лев от него за тапетите на пирогов!
- Dark Angel
добреGreen Light написа: Мъничко. Не, наистина малко. Иначе всичко си ми е наред. Опитвам се да уравновеся темата
прозвуча ми като да е повече
някак, ми станахте по-драги (баси откровението ще напиша сега
нда...., живи и здрави да са Ви момчетата
страхотни са
- Green Light
Мерси, мерси! По- готини са ако са завързани.Dark Angel написа:добреGreen Light написа: Мъничко. Не, наистина малко. Иначе всичко си ми е наред. Опитвам се да уравновеся темата
прозвуча ми като да е повече
някак, ми станахте по-драги (баси откровението ще напиша сега, сигурно щото съм звяр-чудовище-вещица от сутринта) като видях децата Ви
нда...., живи и здрави да са Ви момчетата
страхотни са
некво дребно примерче... http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=520430Green Light написа:Какво значи "и аз съм такава"? Всички сме такива!bead_ написа:
аз съм такава. признавам си без бой. плащам, разбира се, но в случай, че мога - крия. защо?
в тази детска ясла и детска градина съм израстнала аз, сестра ми и дъщеря ми /и още купища хлапета, за които няма да говоря щот са встрани от темата/. за синчето нямаше място, щот голям наплив, хората раждат като невидели... знаете как е.
ама, стига толкова, който ходил на детска градина - ходил! сега ни е по-необходим на това място бизнес-център! дет се вика общината спестява част от данъците ми щот вече няма да й се налага да финансира ясла и детска градина! пичове отвсекъде, за народното благо го правят, да не мислиш....
just perfect