И за да не се загуби знанието, трябва да има приемственост.

и аз така... с часове мога да гледам как някой друг работи...esti написа:Такова нещо мога с часове да гледам.
Действа ми успокояващо.
И аз гледах...може и часове да са били.esti написа:Такова нещо мога с часове да гледам.
Действа ми успокояващо.
Етъра?БоЕВ написа: И аз гледах...може и часове да са били.
Орешак.Метаморф написа:Етъра?БоЕВ написа: И аз гледах...може и часове да са били.
аха...БоЕВ написа:Орешак.Метаморф написа:Етъра?БоЕВ написа: И аз гледах...може и часове да са били.
Настъпваш ме по мазола.Метаморф написа: ама да знаеш, че една пана ще ти помага повече
настъпвам и себе си... знайш ли откога се каня да си го купя...БоЕВ написа:Настъпваш ме по мазола.Метаморф написа: ама да знаеш, че една пана ще ти помага повече
Тенкс!
много красиво изкуствоБоЕВ написа:И аз гледах...може и часове да са били.esti написа:Такова нещо мога с часове да гледам.
Действа ми успокояващо.
А е старо колкото света.Semiramis написа:
много красиво изкуство
Нещо май се разочаровах от него, пък и Кент-а ми се разсърди, заради медицинската тема и така не прати обещаните снимки с коментар.Метаморф написа: настъпвам и себе си... знайш ли откога се каня да си го купя...
мдааам... не случайно в някой религии главния бог е бил грънчар...БоЕВ написа:
А е старо колкото света.
ахам..Метаморф написа:мдааам... не случайно в някой религии главния бог е бил грънчар...БоЕВ написа:
А е старо колкото света.
поне опит да я отразятSemiramis написа:много красиво изкуство
вграждат си душата вътре
е не ми се получи много образно, но сме се разбралиБоЕВ написа:Оразно казано.Semiramis написа:извайвам-пръст-създавам-човек-вдъхвам живот-земя-космос
Всичките елементи дето се съдържат в пръстта/земята, ги има и в човешкото тяло, в различно количество и в различни съединения.
Значи и в моя град има свестни хора. Не ме гледай мен.БоЕВ написа:Много свестно момиче. Почти ти е градска.Капинчо написа:Аз също.
Не, не ме затрудняваш. В Орешак близо до манастира. Това момиче си има работилница и школа, беше дошла за фестивала в Свищов и там я снимах. По принцип когато ходя в Троян при авери, съм ходил по грънчарски складове, даже съм гледал как правят капаци за комини. Много грънчари има в Троян, изненадан съм, че не си попадал на тях.Капинчо написа:Значи и в моя град има свестни хора. Не ме гледай мен.БоЕВ написа:Много свестно момиче. Почти ти е градска.Капинчо написа:Аз също.
Не съм гледал грънчарство на живо. Все по разни филмчета и все не ми е стигало.
Можеш ли да ми кажеш къде е това. Бих могъл утре да ида да го видя. Ако не те затруднявам.
Има ли си тя сайт, БоЕВ?БоЕВ написа:Не, не ме затрудняваш. В Орешак близо до манастира. Това момиче си има работилница и школа, беше дошла за фестивала в Свищов и там я снимах. По принцип когато ходя в Троян при авери, съм ходил по грънчарски складове, даже съм гледал как правят капаци за комини. Много грънчари има в Троян, изненадан съм, че не си попадал на тях.
Вярваш-не вярваш аз съм срамежлив човек. Да не говорим за младите години, но и сега би ми било неудобно да почукам на нечия врата и да помоля да гледам как работят. За това момиче помислих, че има нещо като показна работилница, като дюкяните в Етъра. Утре може би не, но като си дойда отпуската, ще я потърся.БоЕВ написа: Много грънчари има в Троян, изненадан съм, че не си попадал на тях.
В Созопол всяко лято има грънчар като атракция за туристите също...Капинчо написа:Не съм гледал грънчарство на живо.
Не знам. Имам и-мейл да й изпратя снимките.holi_day написа:Има ли си тя сайт, БоЕВ?БоЕВ написа:Не, не ме затрудняваш. В Орешак близо до манастира. Това момиче си има работилница и школа, беше дошла за фестивала в Свищов и там я снимах. По принцип когато ходя в Троян при авери, съм ходил по грънчарски складове, даже съм гледал как правят капаци за комини. Много грънчари има в Троян, изненадан съм, че не си попадал на тях.
Ами всъщност да. Нещо такова е. Има колело, сглобяемо, сяда и прави демонстрация, а после учтиво кани децата да опитат като им придържа ръцете и ги напътства.Капинчо написа: За това момиче помислих, че има нещо като показна работилница, като дюкяните в Етъра. Утре може би не, но като си дойда отпуската, ще я потърся.
Всичките грънци дето ги продават по морето са пазарувани от Троян. Питал съм на много места. Нищо чудно да говорим за едни и същи хора.holi_day написа:В Созопол всяко лято има грънчар като атракция за туристите също...Капинчо написа:Не съм гледал грънчарство на живо.
Миналата година синът ми прави едно гърненце, естествено го водеха вещите ръце на грънчаря - някъде ок.18годишно момче. Някъде имам снимки, но не ми се рови...
Би ли я попитал, заради мен.БоЕВ написа:Не знам. Имам и-мейл да й изпратя снимките.
Спор няма. Сами са ми казвали същото...БоЕВ написа:Всичките грънци дето ги продават по морето са пазарувани от Троян. Питал съм на много места. Нищо чудно да говорим за едни и същи хора.

ОК! Ще видя какво може да се направи по въпроса.holi_day написа:Би ли я попитал, заради мен.БоЕВ написа:Не знам. Имам и-мейл да й изпратя снимките.![]()
Нали имам магазинче за сувенири, та в главата ми се мота разработване на идея...
Но не я притеснявай, ку няма къде да погледна... И без това към края на месеца Созопол ме чака хехе
Влюбен съм направо по аксесоарите за градина, саксии, тролове, жувотинки...гмеж всякакви гадинки...holi_day написа:Спор няма. Сами са ми казвали същото...БоЕВ написа:Всичките грънци дето ги продават по морето са пазарувани от Троян. Питал съм на много места. Нищо чудно да говорим за едни и същи хора.
И през Троян минавам няколко пъти годишно... Но май все по-рядко...
Едни саксии са ми слабост, троянски, но ги рисуват в Пловдив...
хехБоЕВ написа:Влюбен съм направо по аксесоарите за градина, саксии, тролове, жувотинки...гмеж всякакви гадинки...
Боев, аз мога ли нещо да направя за каузата? В полза на Никон-а естествено....БоЕВ написа: Настъпваш ме по мазола.
Тенкс!