Спор
Спор
Аз като споря за нещо с Жена ми е страшна врява, щото спорят лекар, счетоводител и филолог едновременно. Стараеме се да не се обиждаме де. Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Спор
Не ми е трудноКент написа:Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
Може и да не питаш, ама аз да си кажа

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Света вода ненапита
- Green Light
Не ти не лесна работата Кенте. Викаш уж само ти и жена ти, пък един цчетоводител, един лекар и един филолог чуваш. Даже дет се вика единия да каже добре стига, съгласих се, пак остават двама, които се карат. Но за твое спокойствие трябва да ти кажа, че винаги може да е по- зле. Сигура!Кент написа:Аз като споря за нещо с Жена ми е страшна врява, щото спорят лекар, счетоводител и филолог едновременно. Стараеме се да не се обиждаме де. Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
Много усилия са това не как да не обидиш, а как да обидиш.Кент написа:Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Абе не знам, за много хора, ръсенето на обиди се получава естествено, като дишането.holi_day написа:Много усилия са това не как да не обидиш, а как да обидиш.Кент написа:Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
Ако разглеждаме спора като двубой,
обиждането е техника за обезсилване на противника - т.е. - когато се окаже, че той е като цяло някакъв тъп и нелеп,
то тогава и аргументите му се обезценяват. По принцип, много хора смесват нещата, и в спора не търсят истината, а надмощието. Зависи кой с каква цел влиза в спор.
Няма как винаги да се покажеш на околните в блясъка си, случва се и в... нищетата си. Но защо през всичкото това време стискайки очи не се поглеждаш, а гледаш отражението на образа си у другите. Ей това, ку може да ми обясниш.Амаранта написа:Ако разглеждаме спора като двубой,
обиждането е техника за обезсилване на противника - т.е. - когато се окаже, че той е като цяло някакъв тъп и нелеп,
то тогава и аргументите му се обезценяват. По принцип, много хора смесват нещата, и в спора не търсят истината, а надмощието. Зависи кой с каква цел влиза в спор.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
да и за мене, но като полезен двубойАко разглеждаме спора като двубой
примерно как до се направи нещо по лесния начин
или как две и две да стане пет
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Dark Angel
аз ти казах като се видяхмеКент написа:Аз като споря за нещо с Жена ми е страшна врява, щото спорят лекар, счетоводител и филолог едновременно. Стараеме се да не се обиждаме де. Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
- Nejimaki-dori
Съпругът ми не спори с мен, той е на принципа - когато сме на различни мнения се взима моето мнение по въпроса, а когато сме на еднакво - се взима неговото. Гледам, че и децата за започнали да взимат пример от него и понякога ми е скучно.Кент написа:Аз като споря за нещо с Жена ми е страшна врява, щото спорят лекар, счетоводител и филолог едновременно. Стараеме се да не се обиждаме де. Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
А колкото до обиждането - ми не, не ми е трудно да не обиждам, не виждам смисъл в обидите, а и за мен те са признак на безсилие.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Труден въпрос задаваш.Кент написа:Аз като споря за нещо с Жена ми е страшна врява, щото спорят лекар, счетоводител и филолог едновременно. Стараеме се да не се обиждаме де. Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
Има хора, които си се обиждат от самия факт, че си си позволил да спориш с тях.
А и зависи на кое казваш "спор".
Panta rhei...
Ние не спорим- само се бием!Кент написа:Аз като споря за нещо с Жена ми е страшна врява, щото спорят лекар, счетоводител и филолог едновременно. Стараеме се да не се обиждаме де. Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

много хубаво го рече и аз се присъединявамNejimaki-dori написа:
А колкото до обиждането - ми не, не ми е трудно да не обиждам, не виждам смисъл в обидите, а и за мен те са признак на безсилие.
а иначе "споренето" мисля, че до някъде е стил на поведение при едно особена категория хора. паразитен стил на поведение дори бих казала. някак си се чувстват непълноценни, ако не са казали последната дума по всяка тема или не са извикали на висок глас какво е точно тяхното мнение и защо всички други трябва да спрат изобщо да пишат/дишат
ти дори и да не се противопоставяш, той/тя ще си намери за какво да се закачи и да "поспори" с теб.
ей така, колкото да си погъделичка егото.
аз нямам проблем с това, че другите имат различно мнение по разни въпроси и не държа да се съгласяват с мен или пък аз да "изляза права". всички сме толкова различни един от друг и да ти кажа добре, че е така
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Ми това пък се решава най-лесно - който прави "нещото", той решава как.Кент написа:да и за мене, но като полезен двубойАко разглеждаме спора като двубой
примерно как до се направи нещо по лесния начин
или как две и две да стане пет
Така е, да - нещо като "Ти мен уважаваш ли мъ, или ни мъ уважаваш?!":lol:Мнемозина написа: ...
Има хора, които си се обиждат от самия факт, че си си позволил да спориш с тях.![]()
eдинственият човек у дома,който спори с мен е синът ми.Кент написа:Аз като споря за нещо с Жена ми е страшна врява, щото спорят лекар, счетоводител и филолог едновременно. Стараеме се да не се обиждаме де. Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
заради спорта.
ма то е то възрастта...
И аз съм шумна в реала, но просто се разменят реплики на висок вместо на нисък глас. Но тук, където човек има време да помисли преди да отговори, да коригира нещо, да смегчки тона, да отложи, ако щеш, да прегледа мнение преди бутона "прати"... В реалния живот няма толкова "спирачки", но тук има и оправдание за обидите няма. Това е разликата между реала и нета, ако питаш. Има разлика.Кент написа:Аз като споря за нещо с Жена ми е страшна врява, щото спорят лекар, счетоводител и филолог едновременно. Стараеме се да не се обиждаме де. Трудно ли ви е да не се обиждате взаимно спорейки с близки и познати и непознати в реала или в нета, а
Ааа, и тука вчера един се опита да спори.. Баш бях почнала да готвя, че като го тупнах с дългата дървена лъжицаdoktorka написа: eдинственият човек у дома,който спори с мен е синът ми.
заради спорта.
ма то е то възрастта...
Как детето да изрази различното си мнение, така че да не се приеме, че спори?4avdar4e написа:Ааа, и тука вчера един се опита да спори.. Баш бях почнала да готвя, че като го тупнах с дългата дървена лъжицаdoktorka написа: eдинственият човек у дома,който спори с мен е синът ми.
заради спорта.
ма то е то възрастта...Онова се опули и вика: Ааааа, ти това го научи от леля Докторка, нали, ще й се сърдя аз на нея
Е как да спориш после!!!
От един нищо и никакъв спор може да се научи много, никак не е маловажно какво мисли едно дете...
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Особено по въпроси като: в колко часа да си легна, защо да не гледам "Сексът и градът" и защо да си мия сега зъбите, като утре пак ще ги мияholi_day написа: От един нищо и никакъв спор може да се научи много, никак не е маловажно какво мисли едно дете...
И особено, когато родителското тяло е въоръжено.4avdar4e написа:Особено по въпроси като: в колко часа да си легна, защо да не гледам "Сексът и градът" и защо да си мия сега зъбите, като утре пак ще ги мия
Смешно питам, нали?
Ф.Песоа
Ф.Песоа
А това за зъбите си е класика4avdar4e написа:Особено по въпроси като: в колко часа да си легна, защо да не гледам "Сексът и градът" и защо да си мия сега зъбите, като утре пак ще ги мияholi_day написа: От един нищо и никакъв спор може да се научи много, никак не е маловажно какво мисли едно дете...
но детето задава сериозни въпроси, що тъй с черпака...
Ааа, не е черпак, обикновена тъничка дървена лъжица за бъркане в тефлонАмаранта написа: А това за зъбите си е класика,
но детето задава сериозни въпроси, що тъй с черпака...маамустара, само мен ли ме прекарват да обяснявам елементарни неща.
Кво да обяснявам, обяснила съм илядо пъти, аман
СТига ме бихте, бе, ей, аз не съм лоша постоянно, само сутрин като го вдигам за у-ще, щото вечер е искал да гледа ... нещо си и е пил вода и е ходил до тоалетната около 100 пъти
Ааа, другият вариант е като на Мнемо щерката: запушва си ушите и почва да бучи нещо. Ако не е оръжието, ич нищо няма да чуеholi_day написа: И особено, когато родителското тяло е въоръжено.
Смешно питам, нали?
- Света вода ненапита
абе... Чехов ли беше писал за негов герой, дето баща му всяка вечер ги налагал с каиша... задължително, профилактично, без да пита много-много, щото винаги имало за какво?...4avdar4e написа:Ааа, другият вариант е като на Мнемо щерката: запушва си ушите и почва да бучи нещо. Ако не е оръжието, ич нищо няма да чуеholi_day написа: И особено, когато родителското тяло е въоръжено.
Смешно питам, нали?
Виж подводницата!
купонът е когато го погнеш с лъжицата и се гоните из къщата...4avdar4e написа:Ааа, и тука вчера един се опита да спори.. Баш бях почнала да готвя, че като го тупнах с дългата дървена лъжицаdoktorka написа: eдинственият човек у дома,който спори с мен е синът ми.
заради спорта.
ма то е то възрастта...Онова се опули и вика: Ааааа, ти това го научи от леля Докторка, нали, ще й се сърдя аз на нея
Е как да спориш после!!!
аз първа почвам да се въргалям по пода от смях.
иначе едно тупване с лъжицата( изкл полезна вещ!)...си е направо попадение в десятката..
Мускулна треска на езика фащам да набивам в канчето разни неща.Амаранта написа: маамустара, само мен ли ме прекарват да обяснявам елементарни неща.
Чуваемостта е с променлив успех.
Особено сега, когато ни бомбандират пуберските хормони задачата ми става двойна, хем в неговата глава да набивам, хем в моята - "търпение...търпение...търпение....":twisted:
Напоследък не ме взима на сериозно.
Непрекъснато ме изпробва докъде ще отпусна синджира.
Пусти пубертет...
Само се моля да не вземе и мен да ме тресне климакса, че тогаз ще стане цирк.
Ми, ми, те непрекъснато го правят.. Слава Богу, големият поне излезе от тоя етапesti написа: Непрекъснато ме изпробва докъде ще отпусна синджира.
Пусти пубертет...
Ку идеш на родителска среща, куп даскалици и тук-там някой даскал шъ ти споделят същото. Аз вече бях тая вечер.Амаранта написа:само мен ли ме прекарват да обяснявам елементарни неща.
Чудя се дали да почерпя като член на родителския актив или да изчакам друг да почерпи, а аз да го уважа...
Ф.Песоа
Ф.Песоа