старост , нерадост

Все същите
Аватар
FancyGirl

старост , нерадост

Мнение от FancyGirl »

или как пазим родните съкровища . Бях изумена колко добре е реставрирана джамията в Пловдив . То не са парапети , украси , блести и по тъмно даже . И из главната строят магазин до магазин , разбивайки отдолу всички подземни галерии - те са от единия й край до другия . Има само един магазин , който си е направил труда да ги съхрани и подземният етаж е реставриран в старинен стил с оцелелите колони и мрамор и единият подлез ,навсякъде другаде рутат яко , без милост . И какво турците дали кинти , а ние големите родолюбци ... Което ми напомня , че отвътре Александър Невски е жалка ! Едното от лицата на столицата , на бг . Абе сдуха ме малко , кат почна онзи от върха на джамията , да гласи града . А викът на миналото така е заглъхнал , та почни изчезнал .
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ходих скоро у свети мина
тия са го съсипали тва там
всичко са застроили.........
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа:ходих скоро у свети мина
тия са го съсипали тва там
всичко са застроили.........
Куиде, софийската ли, в Слатина?? Питам те, щото там много дарения имаше, айде да говоря от първо лице, щото дарихме труд, и мисъл и .. така. Жалко ще е, ако е съсипана :(

Или говориш за околността
Публикувай отговор