Какви пари сте приготвили за НГ
- Green Light
Какви пари сте приготвили за НГ
Отказахме тука една оферта за три дни по НГ, която щеше да ни излезе 1086 лева за двама възрастни и две деца, и стана огромен проблем. Ние сме голяма група(50 маймуни), аз не съм се занимавал но другите колеги направо разнищиха туристическйата агенция и накрая им биха шута, въпреки че ни се падат малко нещо съдружници. Според вас скъпо ли е?
Сега отивааме на друго място, пак за трите дена. Тоест четири дни, нощите са три. Има организирани разни разходки тва онова(и в предишната оферта имаше).
Калкулацията на резервацията ни за Нова година е следната:
2 възрастни х 318 лв
1 дете х 159 лв
и 1 под 7г - безплатно
............
795 лв
С път и глезотии(поне 300-400 кинта), и ще го докарам до 1100- 1200 лева.
Ама започнах да се чудя. Аз се водя по акъла на другите и съм на принципа- компанията е важна, каквото искат повечето- и аз съм там, купон да става. Въпроса е че и другите са така и сва нещо като параграф 22, никой не гледа офертата, а вика - бе квото кажете, това е. И дали накрая не ставаме най- големите шарани се чудя...
Вие кво ще правите? И колко ще кихнете?
П.П. Коледа не се брои, там нещата са страшни.
Аз на тоя дедо, неговата кожа...
Сега отивааме на друго място, пак за трите дена. Тоест четири дни, нощите са три. Има организирани разни разходки тва онова(и в предишната оферта имаше).
Калкулацията на резервацията ни за Нова година е следната:
2 възрастни х 318 лв
1 дете х 159 лв
и 1 под 7г - безплатно
............
795 лв
Ама започнах да се чудя. Аз се водя по акъла на другите и съм на принципа- компанията е важна, каквото искат повечето- и аз съм там, купон да става. Въпроса е че и другите са така и сва нещо като параграф 22, никой не гледа офертата, а вика - бе квото кажете, това е. И дали накрая не ставаме най- големите шарани се чудя...
Вие кво ще правите? И колко ще кихнете?
П.П. Коледа не се брои, там нещата са страшни.
Аз на тоя дедо, неговата кожа...
- snowprincess
Re: Какви пари сте приготвили за НГ
на мен не ми се дават толкова пари за НГ
преди сме празнували и по заведения, и с приспиване, и на банско сме ходили няколко години, писна ми
тая година ще бъдем три семейства с децата на домашно
предпочитам след това за седмица да дадем 1000лв. за планина
преди сме празнували и по заведения, и с приспиване, и на банско сме ходили няколко години, писна ми
тая година ще бъдем три семейства с децата на домашно
предпочитам след това за седмица да дадем 1000лв. за планина

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Даването е според възможностите:-):winkw:
Тази година яко ни тресе световната икономическа криза
У дома
Сами
У дома
Сами

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Green Light написа:Калкулацията на резервацията ни за Нова година е следната:
2 възрастни х 318 лв
1 дете х 159 лв
и 1 под 7г - безплатно
............
795 лв
евтино минаваш - у нас за нг се събират 18 души. освен голямото готвене, шетане, смяна на чаршафи и пр., което ме чакамъжът ми се е заредил с алкохол за 480 кинта, фойерверки за 400 кинта, още не сме купували месото, зеленчуци и плодове, ядки и... абе яка софра за от 31.12 до 5.1.2009
just perfect
-
Дядо Капинчо
- Stranniche
- Обратна връзка:
По Коледа цените самолетните билети до БГ на нЕкои компании стават двойни и тройни, понякога повече от тройни, което си е направо изнудване
. Успяхме да купим билети за полет 1 ден преди най-неприличното поскъпване, но пак излезе по-скъпо от "нормалните" времена на годината.
Трябваше и да купим и билети за Мадрид за НГ - заради роднински срещи от третия вид /свекървата точно сега реши да пътува/. Полетът плюс 4 нощи в четиризвезден хотел в центъра на града струват горе долу толкова, колкото само самолетните билети до София
:shocked::shocked:!
Общо взето стана "Думба лумба два дни, а години гладни!"
Трябваше и да купим и билети за Мадрид за НГ - заради роднински срещи от третия вид /свекървата точно сега реши да пътува/. Полетът плюс 4 нощи в четиризвезден хотел в центъра на града струват горе долу толкова, колкото само самолетните билети до София
Последно промяна от Stranniche на 11.12.08, 12:47, променено общо 1 път.
- snowprincess
за ожалване си, дано имаш приятелки, които да помагат, иначе е голям зор и не разбираш нищо от празникаbead_ написа: евтино минаваш - у нас за нг се събират 18 души. освен голямото готвене, шетане, смяна на чаршафи и пр., което ме чакамъжът ми се е заредил с алкохол за 480 кинта, фойерверки за 400 кинта, още не сме купували месото, зеленчуци и плодове, ядки и... абе яка софра за от 31.12 до 5.1.2009
миналата година събрах в къщата 14 човека, затова те разбирам, събирала съм и по 20
защо всичко от вас да минава, няма ли да делите разходите, туй да не е сватба, че да чакат на готово

ами, едните са приятели от германия, той-безработен от 3 месеца, едвам събраха пари за билети, другите... няма да ти разправям купищата истории, но така или иначе трябва да имаме готовност, а ако донесат нещо ще е добре дошло.snowprincess написа:защо всичко от вас да минава, няма ли да делите разходите, туй да не е сватба, че да чакат на готово
just perfect
- Green Light
- Глас в пустиня
В западна Б-я, или в източна С-я взаимоотношетията м/у роднини са малко по-сложни.snowprincess написа:за ожалване си, дано имаш приятелки, които да помагат, иначе е голям зор и не разбираш нищо от празникаbead_ написа: евтино минаваш - у нас за нг се събират 18 души. освен голямото готвене, шетане, смяна на чаршафи и пр., което ме чакамъжът ми се е заредил с алкохол за 480 кинта, фойерверки за 400 кинта, още не сме купували месото, зеленчуци и плодове, ядки и... абе яка софра за от 31.12 до 5.1.2009
миналата година събрах в къщата 14 човека, затова те разбирам, събирала съм и по 20
защо всичко от вас да минава, няма ли да делите разходите, туй да не е сватба, че да чакат на готово
Съчувствам и направо.
- Глас в пустиня
Хех, това да не е сурваки!:lol:- написа:По Коледа цените самолетните билети до БГ на нЕкои компании стават двойни и тройни, понякога повече от тройни, което си е направо изнудване. Успяхме да купим билети за полет 1 ден преди най-неприличното поскъпване, но пак излезе по-скъпо от "нормалните" времена на годината.
Трябваше и да купим и билети за Мадрид за НГ - заради роднински срещи от третия вид /свекървата точно сега реши да пътува/. Полетът плюс 4 нощи в четиризвезден хотел в центъра на града струват горе долу толкова, колкото само самолетните билети до София:shocked::shocked:!
Какво ще кажеш за поговорката - ден година храни.
- Green Light
- Green Light
Много кофти, бе Фриски, не знам, не искам да ти пиша баналности или умни притчи, но живота ни е все някакво мърадне, движим се на някъде. Сега лодката ви е в падината между две вълни, нали. Е няма начин все там да си седи. И сега около вас само гребени, които ви чакат! Новата година с нов късмет.frisky lioness написа:Даването е според възможностите:-):winkw:
У дома
Сами
ПП Фриски, една година с Бейби, така самички си го направихме НГто. Останахме сами, понеже компанията от верни приятели, отпраши и ни заряза най- безцеремонно. Започнахме суупер официално. Ма само запонахме... Страшна нова година стана. 2000ната. А, компанията мръзнала и изкарала злее...
кви хиляда?!? ние, ако се разминем с 2 бона - ще хвърлям шапка високо. и като си представя колко кафета и фрапета ще направя, колко салата ще приготвя, колко луканка ще нарежа, колко картофи ще изпържа, колко пъти ще пусна миалнята, колко пържоли ще направя... и накрая ще имам най-кривата усмивка на снимките:blink:jazz написа:да беbead_ написа:налииииии????!!!!! на чужд гръб и сто тояги са малко.
другите му бачкат
а той ги давал с лека ръка
и не 100 а 1000 и кусур :)
just perfect
- Green Light
Ми аз не бачкам ли, а!? Мъча се тука, смятам, трудя се, проветрявам ли-чно офиса, ставам сутрин рано, пиша по разни форуми. Наш колко е трудно тва, бе?jazz написа:да беbead_ написа:налииииии????!!!!! на чужд гръб и сто тояги са малко.
другите му бачкат
а той ги давал с лека ръка
и не 100 а 1000 и кусур :)
И смятам освен тва.
Ха!
П.П. Забравих! И се притеснявам за световната финансова криза!
!
Последно промяна от Green Light на 11.12.08, 13:19, променено общо 1 път.
- Green Light
Пиши, пиши.. непременно да пишеш! Много обичам да те чета. О-бо-жа-вам! Колко викаш? 2-3 бона? 3,5?bead_ написа:
кви хиляда?!? ние, ако се разминем с 2 бона - ще хвърлям шапка високо. и като си представя колко кафета и фрапета ще направя, колко салата ще приготвя, колко луканка ще нарежа, колко картофи ще изпържа, колко пъти ще пусна миалнята, колко пържоли ще направя... и накрая ще имам най-кривата усмивка на снимките:blink:
- Green Light
хъм, грийни, мразя я нг. от цялото си сърце. и само за да угодя на половинката се нагърбвам с цялата тая гадна работа... сега вече и заради теб ще го направя - щом те радва чуждото нещастие. хлъц-хлъц.Green Light написа:
Пиши, пиши.. непременно да пишеш! Много обичам да те чета. О-бо-жа-вам! Колко викаш? 2-3 бона? 3,5?
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Дааа, всичко е както си го направишGreen Light написа:
ПП Фриски, една година с Бейби, така самички си го направихме НГто. Останахме сами, понеже компанията от верни приятели, отпраши и ни заряза най- безцеремонно. Започнахме суупер официално. Ма само запонахме... Страшна нова година стана. 2000ната. А, компанията мръзнала и изкарала злее...
Така е трябвало да бъде, явно:winkw:
Не ми пука
Не това е най-важното
Суета.....
Забелязала съм, че в повечето случаи нещата не се получават след такива дълги и "специални" подготовки
Най-прекрасните ми спомени и моменти са били в повечето случаи без всякакъв повод и причина.
Ще си изкараме барбекюто на терасата,
мъжете (малкият и големият) ще църпърнат нещо, за да окадят квартала
Ще пийнем, ще хапнем
(може и да подремнем)
после ще погърмим (естествено, къде без пушкала)
Майка сигурно ще е заспала
и....
това е
Нищо по-специално, освен голямото готвене и голямото плюскане
Здраве да е...
и миналата година си бяхме у дома
и по-миналата
и може би...още по-миналата
(а, тази бяхме с едни приятели в Трявна)
не се оплаквам
По-добре отколкото люта чалга някъде:lol::lol::lol:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Някой няма ли да даде едно рамо поне финансово, ако не друго:blink::shocked:bead_ написа:евтино минаваш - у нас за нг се събират 18 души. освен голямото готвене, шетане, смяна на чаршафи и пр., което ме чакамъжът ми се е заредил с алкохол за 480 кинта, фойерверки за 400 кинта, още не сме купували месото, зеленчуци и плодове, ядки и... абе яка софра за от 31.12 до 5.1.2009
Б@си гостите, б@си приятелите
Ако някой се откаже-свирни
Ние все още сме свободни
Разглеждаме няколко предложения, но на това, което прочетох от теб почти не се устоява:lol:
Весело изкарване
Предлагам ти да ползваш съдове и прибори за еднократна употреба, покривки също
Хем по-оригинално, хем по-малко трудоемко
Представям си как ще ахнат гостите ти:lol::lol::lol:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Б@си:blink::shocked:bead_ написа:
кви хиляда?!? ние, ако се разминем с 2 бона - ще хвърлям шапка високо. и като си представя колко кафета и фрапета ще направя, колко салата ще приготвя, колко луканка ще нарежа, колко картофи ще изпържа, колко пъти ще пусна миалнята, колко пържоли ще направя... и накрая ще имам най-кривата усмивка на снимките:blink:
За тия пари си наеми една кетъринг фирма

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Който търси-намираbead_ написа:18 души - закуска, обяд и вечеря, 6 дни, за 2000 кинта?!? къде е тая фирма да я наема!!!!frisky lioness написа:
Б@си:blink::shocked:
За тия пари си наеми една кетъринг фирма
(абе, вие 6 дни няма да си подадете носовете навън ли:blink::shocked:)
При всичко положения можеш да си наемеш поне двама готвачи:winkw:
Ще се справиш
Щом си се ангажирала, значи знаеш, че ще успееш
Ако ми беше по-наблизо, на драго сърце щях да ти помогна
(това го казвам съвсем сериозно и отговорно)
Последно промяна от frisky lioness на 11.12.08, 13:51, променено общо 1 път.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Никога не съжалявай човек, който може да приюти в дома си 18 души и да се грижи за тях пълноценно в продължение на една седмица, предлагайки ниво на услугите като за поне 3 звезден хотелbead_ написа:ако зависеше от мене - веднага ги пращам при супата!jazz написа: да го духат баси
п.п. айде стига сте ми обсъждали теглилата, че ми стана кофти още от днес, а е само 10-ти....
(майтапя се:shy::winkw::blum:, да не се обидиш нещо:-))

слабата ми надежда е, че ще има достатъчно сняг за ски и половината от народа ще се запъти към пистите - мажа 3 хляба на сандвичи и готово!!! но засега няма сняг като за каране. днес проверих.frisky lioness написа: (абе, вие 6 дни няма да си подадете носовете навън ли:blink::shocked:)
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Има време до нова годинаbead_ написа:слабата ми надежда е, че ще има достатъчно сняг за ски и половината от народа ще се запъти към пистите - мажа 3 хляба на сандвичи и готово!!! но засега няма сняг като за каране. днес проверих.frisky lioness написа: (абе, вие 6 дни няма да си подадете носовете навън ли:blink::shocked:)
Поръчан е сняг
Ще дойде:-)

- frisky lioness
- Обратна връзка:
".....но когато видях любимото си канарче да се врътка на шиш в каминатаjazz написа:е как да не я съжалиш
аверче, баси
мога да издържа да ми се качат на главата
но не и като се изсерат отгоре
такава ми се струва ситуацията там
и ония да ми викат "'ми то така си беше"....
вече не издържах:mad::evil:"