някой да знае подробности за

Все същите
Аватар
ELBI

някой да знае подробности за

Мнение от ELBI »

следната система?

електронната система, която прави пълна статистика на показаното от футболисти.

От няколко години тя се използва в мачовете от Шампионската лига. Системата е на разположение и във всички сериозни клубове от Европа.

В следващите дни необходимите камери ще бъдат монтирани на стадион „ХХХ”. Апаратурата трябва да отчита показателите на „ххх” футболисти още в следващия домакински двубой .

щото снощи говорехме за тази система и сега виждам и подробност от рода на "камери" - т.е. не е чип, който следи, а са камери (няколко), които следят.

Все пак някой да има повече инфо за това?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ами има камери които мерят човекопоток. То тва не са камери ами по скоро датчици. Един квадрат или петно на пода и мерят когато някой го пресече. Може би на този принцип?
Според мен, най- лесно и най- евтино е да стане с датчик закачен на футолистите. Може като опция да им го вкарват отзад леко така и треньора да държи дистанционно за управление....
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Green Light написа:Може като опция да им го вкарват отзад леко така и треньора да държи дистанционно за управление....
аха, и като е доволен от някой футпулист, да му пусне чипа на вибрация...
Виж подводницата!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Ами има камери които мерят човекопоток. То тва не са камери ами по скоро датчици. Един квадрат или петно на пода и мерят когато някой го пресече. Може би на този принцип?
Според мен, най- лесно и най- евтино е да стане с датчик закачен на футолистите. Може като опция да им го вкарват отзад леко така и треньора да държи дистанционно за управление....
Ш`ма прощаваш, ама само с мерене на човекопотока нема да стане. Трябва някак да ги различаваш футболерите, нали?
Кво точно мери тази система? Дайте некой линк, че ми стана интересно...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Метаморф написа:
Green Light написа:Може като опция да им го вкарват отзад леко така и треньора да държи дистанционно за управление....
аха, и като е доволен от някой футпулист, да му пусне чипа на вибрация...
Божееее, и с тия същите пръсти за карамелови тортички пишеше! :shocked:

:blum:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Ами има камери които мерят човекопоток. То тва не са камери ами по скоро датчици. Един квадрат или петно на пода и мерят когато някой го пресече. Може би на този принцип?
с инженерна мисъл - точно това е най-простото решение. Но според мен щеше да се чуе, ако слагаха чипове/нещо на футболистите. И после - да им ги махат. Иначе де Илия на кирия - на всеки мач - чипове. Според мен в бъдеще ще има чипове, но те ще са да се отчитат точно засадите - това най-вероятно ще става автоматично. Същото ще стане и при топката и няма да има спорове като гола оня ден на Дрогба - просто ще си светне една лампичка като на хокейните мачове и толкоз.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:
Ш`ма прощаваш, ама само с мерене на човекопотока нема да стане. Трябва някак да ги различаваш футболерите, нали?
Кво точно мери тази система? Дайте некой линк, че ми стана интересно...
ами вчера търсих линкове, обяснения, но не намерих... и затова - питам тук, там...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

ELBI написа:
с инженерна мисъл - точно това е най-простото решение. Но според мен щеше да се чуе, ако слагаха чипове/нещо на футболистите. И после - да им ги махат. Иначе де Илия на кирия - на всеки мач - чипове. Според мен в бъдеще ще има чипове, но те ще са да се отчитат точно засадите - това най-вероятно ще става автоматично. Същото ще стане и при топката и няма да има спорове като гола оня ден на Дрогба - просто ще си светне една лампичка като на хокейните мачове и толкоз.
Бе тва с чиповете да не е като кисело мляко? Чипа ти дава идентификация, но за да можеш да го локализираш къде точно на терена се намира ти трябват и други методи. Освен ако не турнат чиповете в обувките и не застелят игрището с мрежа от датчици вместо с тревица...
Точно за засади, че и за голове най-добре си става с камерки...
Интересното е какви точно параметри мери таз система? Скорост, пробягани километри, какво? Щото, като се замисля, най-лесно се реализира такова нещо като фанеш 22 сигани и ги турнеш да броят - всеки гледа един човек и му брои крачките, подскоците, пасовете, жестовете с преобладаваш трети пръст... Те така се прави, да ви кажа аз :grin:

jazz

Мнение от jazz »

и аз мисля че е със сигаани
ама как сигааните вкарват инфото в компютрите
ей туй не ми е ясно
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

jazz написа:и аз мисля че е със сигаани
ей туй не ми е ясно
Ееее
Тва е отдавна решен въпрос
Правиш една редица копчета. Фащаш сиганина и му казваш кой герой да следи. Кат` го види да рита топката - натиска първото копче. Кат` го види да пада - второто. Ако му дадат фал - натиска и трето, ако съдията го отсвири - четвърто. Тва с цел после да се проследи стъкмистически кой има най-висок артистизъм при паданията и да му се възложи да пада за дузпа. И т.н.
:grin:

jazz

Мнение от jazz »

туй много сложно
сиганин не може да го научи
най-вероятно си е стъкмистика
и по симпатия ги раздават метрите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
jazz написа:и аз мисля че е със сигаани
ей туй не ми е ясно
Ееее
Тва е отдавна решен въпрос
Правиш една редица копчета. Фащаш сиганина и му казваш кой герой да следи. Кат` го види да рита топката - натиска първото копче. Кат` го види да пада - второто. Ако му дадат фал - натиска и трето, ако съдията го отсвири - четвърто. Тва с цел после да се проследи стъкмистически кой има най-висок артистизъм при паданията и да му се възложи да пада за дузпа. И т.н.
:grin:
Пробвахме. Не стана. Много метал в тия пултове...
jazz

Мнение от jazz »

както обикновено сме прави
http://blogs.wsj.com/numbersguy/trackin ... s-run-112/
всичко е тинтири минтири
ама иннформация да има ;)
Публикувай отговор