Огромна супернова озадачава учените

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Огромна супернова озадачава учените

Мнение от Remmivs »

Учените от Вайзмановия научен институт в Израел и щатския университет на Сан Диего са наблюдавали експлозия на звезда около 50 пъти по-голяма от Слънцето. В това, което те наричат "първо по рода си наблюдение" учените са успели да видят, че повечето от масата на звездата е колапсирала в себе си (навътре) създавайги голяма черна дупка. И макар че експлоадиращите звезди, т.нар. супернови, не са новост, тази звезда, която отстои (или е отстояла, щото сега нали е черна дупка егати б.пр.) на около 200 милиона светлинни години и е светнала с ослепителен блясък милион пъти по-силен от Слънцето, се е взривила доста по-рано от датата предсказана от астрономите (хм. почвам да чувствам тръпки и да си спомням някои фантастични книжки б.пр. пак).

http://thefutureofthings.com/news/6735/ ... tists.html

Изображение
Аватар
Green Light

Re: Огромна супернова озадачава учените

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:(хм. почвам да чувствам тръпки и да си спомням някои фантастични книжки б.пр. пак).
Това беше интересно, чел ли си го?
http://botevgrad.com/news/12936/Nova-te ... ite-dupki/
..............
Новата теория на Хокинг лишава човечеството от надеждата, че черните дупки могат да бъдат използвани като своеобразни "машини на времето" или като "врати към други вселени".

"Жал ми е да огорчавам привържениците на научната фантастика. Но ако паднете в черна дупка, енергията на вашата маса ще се върне в нашата вселена в променена форма", казва проф. Хокинг.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Това не е точно ново, но баш това не съм го чел. Всъщност текущата теория е, че те се изпаряват. Обаче, при цялото ми уважение огромно към Хокинг, мисля че дори и той не знае какво става точно след хоризонта на събитията. А и вярва в Големият взрив. Свобода бе, братче!

Наздраве!

:wine:
Публикувай отговор