Дали..
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Дали..
..този, който може "силно да мрази"
е в състояние и така да обича?!
2 Юни
2 Юни

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Глас в пустиня
Re: Дали..
Това май вече сме го говорили - ДА, който не може да мрази, той не може и да обича!frisky lioness написа:..този, който може "силно да мрази"
2 Юни
Всичко в природата е двойнствено - + и -, вода и огън, мъж и жена, небе и земя и тн.
зависи от семантиката.БоЕВ написа:Това май вече сме го говорили - ДА, който не може да мрази, той не може и да обича!frisky lioness написа:..този, който може "силно да мрази"
2 Юни
Всичко в природата е двойнствено - + и -, вода и огън, мъж и жена, небе и земя и тн.
Може да се обича и да не се мрази. Омразата е свързване с негативното, с други сили. Обичта е свързване с позитивното. С енергия, която генерира. Живот, обич и т.н.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:
зависи от семантиката.
Може да се обича и да не се мрази. Омразата е свързване с негативното, с други сили. Обичта е свързване с позитивното. С енергия, която генерира. Живот, обич и т.н.
пп Тръгнеш ли да мразиш нямада ти остане Е да обичаш..
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ние кое ли не сме го говорили....БоЕВ написа:Това май вече сме го говорили - ДА, който не може да мрази, той не може и да обича!frisky lioness написа:..този, който може "силно да мрази"
2 Юни
Аз не съм от този свят, явно
Не знам доколко силно м ога да обичам, но определено не мога силно да мразя
Не ми се е случвало
Надявам се никога да не ми се случи
Мога да изпитвам силно раздразнение, огорчение, отвращение....
За мен обаче най-лошото, което мога да изпитвам към един човек е.....безразличие

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Глас в пустиня
Когато помагаш на изпаднал в нужда, това е защото, обичаш ближния или, защото мразиш(не обичаш) някой да страда.ELBI написа:...Омразата е свързване с негативното, с други сили...
- Глас в пустиня
frisky lioness написа:
Ако продължиш да изброяваш ще стигнеш и до омразата.
Случвало ти се е и да мразиш, даже и по-често отколкото ти се иска, но от някаква ПК към самата себе си го наричаш с други думи.
има разлика между "да не обичаш" и "да мразиш"БоЕВ написа:Когато помагаш на изпаднал в нужда, това е защото, обичаш ближния или, защото мразиш(не обичаш) някой да страда.ELBI написа:...Омразата е свързване с негативното, с други сили...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
И каква е тя?ELBI написа:
има разлика между "да не обичаш" и "да мразиш"
О, с почти пълна сигурност.frisky lioness написа:..този, който може "силно да мрази"
2 Юни
По-интересно е можеш ли да обичаш силно, ако не можеш да мразиш силно и, естествено, и това можеш.
Всичко може.
Panta rhei...
А дали не бъркаш гнева с омраза?БоЕВ написа:frisky lioness написа:
Случвало ти се е и да мразиш, даже и по-често отколкото ти се иска, но от някаква ПК към самата себе си го наричаш с други думи.
Panta rhei...
при омразата изпитваш враждебни чувства, ненавист, негативни усещания.БоЕВ написа:И каква е тя?ELBI написа:
Когато не обичаш - просто може да си безразличен. Има, разбира се тънкости - някъде може да се припокриват, но според мен това е разликата.
не е задължително да има ПК. Има много философии и учения, които отхвърлят омразата и се борят с нея. Те са възникнали много, много преди да има ПК.БоЕВ написа:frisky lioness написа:
прмерно християнствотоELBI написа:не е задължително да има ПК. Има много философии и учения, които отхвърлят омразата и се борят с нея. Те са възникнали много, много преди да има ПК.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Възможно е да си напълно правБоЕВ написа:frisky lioness написа:
и в крайна сметка да наричаме едно и също нещо по различен начин
За мен омразата е прекалено силно чувство и засега не съм намерила човек, "достоен" да му отделям толкова от вниманието и енергията си:winkw:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
ОгромнаБоЕВ написа:И каква е тя?ELBI написа:

- Green Light
Предполагам, че да. Крайностите затварят кръга. Студенокръвните си пият питието и когато им го лиснат в лицето си поръчват ново и повече салфетки. А ако любимата побегне с рев, викат келнера за маслинка или лимонче. Горещата кръв вади ножа от омраза и скача в огъня от любов. Може да са и на една маса двамата.frisky lioness написа:..този, който може "силно да мрази"
2 Юни
Предполагам, че темперамента е виновен за тези неща.
Правилно предполагаш!Green Light написа:
А той си е вроден, генетично заложен!
"Спаси си деня!" - Green Light
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Абеее....и с това не мога съвсем да се съгласянефертити написа:Правилно предполагаш!Green Light написа:
Аз, например, съм много темпераментен човек. Т.е предполага се, че ми е заложено, но това,което съм в момента няма нищо общо с онова, което бях преди години (откъм темперамент го разбирай:winkw: иначе съм си същата

Пцолютно!:-)frisky lioness написа:..този, който може "силно да мрази"
2 Юни
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
- frisky lioness
- Обратна връзка:
lancelote написа:Пцолютно!:-)frisky lioness написа:..този, който може "силно да мрази"
2 Юни
еееегати и единомислието

- Green Light
Да, бе, така е, аз после се замислих доста. Интересен е въпроса. Има хора които са добри, в смисъл добродушни. Не на думи, ами наистина виждат доброто а не лошото. Та тези хора не са се научили как да мразят, просто не го могат това. А виж- да обичат могат.frisky lioness написа:Абеее....и с това не мога съвсем да се съгласянефертити написа:Правилно предполагаш!Green Light написа:
Аз, например, съм много темпераментен човек. Т.е предполага се, че ми е заложено, но това,което съм в момента няма нищо общо с онова, което бях преди години (откъм темперамент го разбирай:winkw: иначе съм си същата:lol::lol:)
Сигурно има и обратно. Не знам- не е еднозначен тоя въпрос дали тези които силно мразят, те и силно обичат? Идея си нямам
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Според мен зависи от обекта, а не от субекта.Green Light написа:Да, бе, така е, аз после се замислих доста. Интересен е въпроса. Има хора които са добри, в смисъл добродушни. Не на думи, ами наистина виждат доброто а не лошото. Та тези хора не са се научили как да мразят, просто не го могат това. А виж- да обичат могат.frisky lioness написа:Абеее....и с това не мога съвсем да се съгласянефертити написа:Правилно предполагаш!Green Light написа:
Аз, например, съм много темпераментен човек. Т.е предполага се, че ми е заложено, но това,което съм в момента няма нищо общо с онова, което бях преди години (откъм темперамент го разбирай:winkw: иначе съм си същата:lol::lol:)
Сигурно има и обратно. Не знам- не е еднозначен тоя въпрос дали тези които силно мразят, те и силно обичат? Идея си нямам