За жените - такива, каквито са...
- Green Light
Абе това с тия блогове направо епидемична работа. Аз, не знам дали ще ми повярвате, но що се отнася до интернет съм супер задръстен потребител. Тук и гугъл и толкова. Какво интересно мога да чета из блоговете? Какво ме интересуват разсъжденията на непознати хора? Ако ги познавам и знам, че са интересни- ОК, обаче това са разни хиляди маймуни. Всякакви- тийнеджъри, чук-чао търсачи, пияни, пропагандатори, псувачи, луди... Защо да чета? Къде е притегателната сила, защо придоби такава полулярност?МЪЖжжж написа:Ще си го сложа в сайта ако не възразяваш.
И без това будувам, щот ..обстоятелства.
Абе и да възразяваш..все тая
А жените..винаги са "едни гърди" минимум пред нас
- Green Light
И аз. Признавам си. Верно, не клЕкнах на иконката а си го копнах от цитата... ама все едно де. Флимчето е готино. И показва един важен факт от сегашната западна образУвателна система, който може би още не е дошъл до нас с пълна сила, но за който ми бе разказвано наскоро от немец, който естествено се позоваваше на изследвания по темата и стъкмистически анализи некви за този факт, който още не съм назовал и се чудя дали да го прамяRemmivs написа:кой от вас, всъщност, кликна на ухилено-озъбената иконка на първия ми пост
ето тая
ПП. Пояснявам, че държа това ми писание да се разглежда чисто от хумористичната му страна. Въпреки, че немецът си го говореше серсем сирьозно като проблем това - масово момчетата имали по-ниски оценки при тях и масово се феминизирали в училищата... Не знам до колко е вярно.
Уффф
хахаха, страхотно!
направено е невероятно, макар и разбира се да не съм съгласна като цяло с посланието
п.п. Гасподе, кръстоса ми се погледа докато се опитвах да прочета какво си написал
направено е невероятно, макар и разбира се да не съм съгласна като цяло с посланието
п.п. Гасподе, кръстоса ми се погледа докато се опитвах да прочета какво си написал
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
аз пък съм с черен колан и пак не чета блоговеGreen Light написа:Абе това с тия блогове направо епидемична работа. Аз, не знам дали ще ми повярвате, но що се отнася до интернет съм супер задръстен потребител. Тук и гугъл и толкова. Какво интересно мога да чета из блоговете? Какво ме интересуват разсъжденията на непознати хора? Ако ги познавам и знам, че са интересни- ОК, обаче това са разни хиляди маймуни. Всякакви- тийнеджъри, чук-чао търсачи, пияни, пропагандатори, псувачи, луди... Защо да чета? Къде е притегателната сила, защо придоби такава полулярност?
освен това, пич, не се коси
блоговете май отшумяват като мода и без това
95% от тях вече са изоставени
http://www.nytimes.com/2009/06/07/fashi ... .html?_r=1
PS
Притегателната сила беше (е все още може би за някои), че можеш да се покажеш на света. Но дали той иска да те види е друг въпрос. Просто агора лична в ъ-ъ "световен" мащаб.
Последно промяна от Remmivs на 19.06.09, 10:43, променено общо 2 пъти.
разбрах те от първия пътGaspode написа:И аз. Признавам си. Верно, не клЕкнах на иконката а си го копнах от цитата... ама все едно де. Флимчето е готино. И показва един важен факт от сегашната западна образУвателна система, който може би още не е дошъл до нас с пълна сила, но за който ми бе разказвано наскоро от немец, който естествено се позоваваше на изследвания по темата и стъкмистически анализи некви за този факт, който още не съм назовал и се чудя дали да го прамяи който все пак май ще трябва да назова не за друго, а за пълнота на изложението, което вече взе да става трудноразбираемо дори и за мен, който се предполага да мога да го разбера най-малкото понеже съм то писал, което се чудя защо правя така или иначе, обаче като съм почнал поне да спомена какъв е тоя факт, за който толу време пиша вече може би едва ли не.
Та факта, начи, е, че в сегашната западна образУвателна система се поощряват момичетата и се подтискат момчетата. Нали видяхте учителката (жена, разбира се) чие съчинение даде за пример? Полова дискриминация и туй си е.
ПП. Пояснявам, че държа това ми писание да се разглежда чисто от хумористичната му страна. Въпреки, че немецът си го говореше серсем сирьозно като проблем това - масово момчетата имали по-ниски оценки при тях и масово се феминизирали в училищата... Не знам до колко е вярно.
Уффф
нещо не съм у ред май
а за феминизацията и немците...
бе те и пикаят седнали
егати и цивилизацията и европеизацията
пфу
аз ще си остана булгар, булгар!!!!
Сега ще те успокоя.Gaspode написа:Та факта, начи, е, че в сегашната западна образУвателна система се поощряват момичетата и се подтискат момчетата. Нали видяхте учителката (жена, разбира се) чие съчинение даде за пример? Полова дискриминация и туй си е.
Уффф
Прав си, обаче не ме слагай и мен в подписа си, щото си прав само донякъде.
От една страна, немецът е човек особен и престарателен. Някой ми разказваше наскоро, че понеже пустата им джендър-коректност изисквала след всяко съществително от м.р. с наклонена черта да се добави и наставката (ли беше) за женски, та напоследък ги мързяло да слагат тая наклонена черта и всичко било в женски род. Ама този, дето ми го разправяше, обича да послъгва, пък аз не тръгнах да проверявам.
От друга страна - така си е, обаче грешката на западната образУвателна система (и не само на западната) тук идва чрез смесеното обучение.
Като отгледаща и момче, и момиче, и като наблюдаваща какво се случваше при моето обучение, и при сегашното, съвсем отговорно мога да заява: по времето за учене момичетата са като цяло по-умни и по-старателни и ако оценките отразяват реално положението в онази възраст, така и трябва да бъде.
За да имаш реални и справедливи оценки, момчета и момичета трябва да бъдат оценявани по различни критерии. И не са случайни квотите за момчета и за момичета при прием в разни заведения, учебни имам предвид.
Хубавото е, че след онази възраст нещата пак като цяло доста се променят и момчетата отхвърчат далеч напред.
Съжалявам, дами, но това е според мен положението.
Ако не сте съгласни, елате да спорим.
Panta rhei...
По повод на второто ти изречение: може ли да не стигаме до крайности все пак?Remmivs написа:винаги съм казвал, че ние почваме по-късно и стигаме по-далеч
всъщност, сега ми хрумна, че ние почваме горе-долу по времето, когато вие спирате
може би е чисто биологичен процес
обаче
не бих искал да си представям свят /ез жените, такива - каквото са
както и без мъжете, такива - каквито сме
Щото ще взема да мина от другата страна на спора.
Panta rhei...
Хм.Remmivs написа:метафора, хиперболична такаваМнемозина написа:По повод на второто ти изречение: може ли да не стигаме до крайности все пак?
Щото ще взема да мина от другата страна на спора.
ок, може
макар че, ти всъщност не си ли от другата страна на пола и без това
Точно там съм.
Но дали пол=спор?
Panta rhei...
Това за писането сам в женски род съм го виждал лично. Даже ми направи вчепетление, че навсякъде вече като рисуват как някой върши нещо все жени са изтипосани. Въупште - мъжовете в литературата (за ръководства за потребителя особено) сме на изчезване :)Мнемозина написа: Сега ще те успокоя.
Прав си, обаче не ме слагай и мен в подписа си, щото си прав само донякъде.
От една страна, немецът е човек особен и престарателен. Някой ми разказваше наскоро, че понеже пустата им джендър-коректност изисквала след всяко съществително от м.р. с наклонена черта да се добави и наставката (ли беше) за женски, та напоследък ги мързяло да слагат тая наклонена черта и всичко било в женски род. Ама този, дето ми го разправяше, обича да послъгва, пък аз не тръгнах да проверявам.
От друга страна - така си е, обаче грешката на западната образУвателна система (и не само на западната) тук идва чрез смесеното обучение.
Като отгледаща и момче, и момиче, и като наблюдаваща какво се случваше при моето обучение, и при сегашното, съвсем отговорно мога да заява: по времето за учене момичетата са като цяло по-умни и по-старателни и ако оценките отразяват реално положението в онази възраст, така и трябва да бъде.
За да имаш реални и справедливи оценки, момчета и момичета трябва да бъдат оценявани по различни критерии. И не са случайни квотите за момчета и за момичета при прием в разни заведения, учебни имам предвид.
Хубавото е, че след онази възраст нещата пак като цяло доста се променят и момчетата отхвърчат далеч напред.
Съжалявам, дами, но това е според мен положението.
Ако не сте съгласни, елате да спорим.
Забелязвам го напоследък и в англоезични творения - навсякъде е ши, хър, мър и прочее :)
За оценките - той твърдеше нещо за средни оценки и т.н. Това с кой напред кой назад се променя някъде в средните класове... и ако се усреднят оценките би трябвало да се елиминира ефекта. Все едно де. Там проучването показвало, че момчетаат губели мотивация, щото знаели, че така или иначе ще ги оценят по-ниска.
Като махало сме - от крайност в крайност май :) Сега просто вървим към матриархат отново може би едва ли не :)
Уф бе.Gaspode написа: Това за писането сам в женски род съм го виждал лично. Даже ми направи вчепетление, че навсякъде вече като рисуват как някой върши нещо все жени са изтипосани. Въупште - мъжовете в литературата (за ръководства за потребителя особено) сме на изчезване :)
Забелязвам го напоследък и в англоезични творения - навсякъде е ши, хър, мър и прочее :)
За оценките - той твърдеше нещо за средни оценки и т.н. Това с кой напред кой назад се променя някъде в средните класове... и ако се усреднят оценките би трябвало да се елиминира ефекта. Все едно де. Там проучването показвало, че момчетаат губели мотивация, щото знаели, че така или иначе ще ги оценят по-ниска.
Като махало сме - от крайност в крайност май :) Сега просто вървим към матриархат отново може би едва ли не :)
Жените ги рисуват по ръководствата за потребителите, щото са по-неориентирани и по-често ги четат.
И ние не знаем към какво вървим.
Здраво недолюбвам феминизма, та чак му се ядосвам.
Panta rhei...
римувах го с другоМнемозина написа:Хм.
Точно там съм.
Но дали пол=спор?
по-гот стана и не, не е едно и също (всичко е есно не е всичко е едно и също
исках да кажа с горното не че спирате в застой, а че спирате да тичате `и да ни водите с обиколките
пък ние спираме да се влачим и изведнъж палим моторите и тръгваме по пистата за излитане
е, някои ви водим през цялото време де
Ми вместо да ги рисуват да сложат сминки. Жени с инструменти. Примерно. Тогава и мъжовете ще ги четат повече...Мнемозина написа: Уф бе.
Жените ги рисуват по ръководствата за потребителите, щото са по-неориентирани и по-често ги четат.
Добре, съгласих се.Remmivs написа:римувах го с другоМнемозина написа:Хм.
Точно там съм.
Но дали пол=спор?
по-гот стана и не, не е едно и също (всичко е есно не е всичко е едно и също![]()
)
исках да кажа с горното не че спирате в застой, а че спирате да тичате `и да ни водите с обиколките
пък ние спираме да се влачим и изведнъж палим моторите и тръгваме по пистата за излитане
е, някои ви водим през цялото време де:harhar::harhar:
Водете, щом ви влече.
Panta rhei...
Гледам в съседната тема едно огледалце си си сложил, та се замислих... ти всъщност за какви ръководства говореше?Gaspode написа:Ми вместо да ги рисуват да сложат сминки. Жени с инструменти. Примерно. Тогава и мъжовете ще ги четат повече...Мнемозина написа: Уф бе.
Panta rhei...
Re: За жените - такива, каквито са...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка: