Ами ако...
Ами ако...
С едно кликване на мишката, Сергей Станишев гласува "за" поредния документ внесен за обсъждане от правителството и се загледа в трафика по жълтите павета...
Вече втора година министрите не се събираха да заседават в точен час, а документите се обсъждаха и одобряваха само във високоскоростната вътрешна мрежа. Ако кабинетът имаше нужда да заседава, се свързваха с видео връзка и така ефективността се беше повишила няколко пъти и печелеха много време.
Сравнително новите коли бавно минаваха по ларгото между президентството и министерския съвет и Станишев си припомни успехът на кампанията за смяна на автомобилния парк. Правителствената програма стимулираше купуването на нови автомобили с малки двигатели, за да се намали замърсяването на въздуха. Увеличаването на доходите беше направило покупката на нов автомобил съвсем достъпно за повечето хора и само за три години ефектът беше чувствителен.
Станишев си взе чаша билков чай от бюрото се сети как преди това колите бяха или 10 годишни таралясници, или свръх луксозни лимузини. „Добре, че навреме спряхме корупцията и схемите от черната и сива икономика“, помисли си той. Премиерът помнеше как в началото на мандата един студент по икономика му беше казал превъзбудено: „В България всичко е схема – ако искаш да правиш пари, трябва да крадеш...“ Станишев си представи разрухата, която щеше да преобладава, ако това беше продължило и въздъхна с облекчение. Реформата в МВР и съдебната система беше дала бързо резултат. Първо се създаде служба за борба с корупцията, която прочисти полицията, а след това работата беше организирана по различен и много по-ефективен начин. Това позволи корупцията в държавната администрация, съдебната система и политиката да бъде сведена до много разумни граници и така много „схеми“ бяха завинаги затворени. Да, наистина, в борбата паднаха и много партийни другари, но резултатът си заслужаване. Най-кризисният момент беше след разкриването на мащабна схема, в която влизаха доста високопоставени политици от по-малкия коалиционен партньор. Това за малко да събори правителството, но в крайна сметка всички разбраха, че развалянето на коалицията няма да спаси никого от затвора и кабинетът оцеля.
Разгромът на корупцията позволи и честното разпределяне на парите от еврофондовете. Така вместо в партийните каси и сметките на близката до политиците олигархия, средствата бяха инвестирани в това, което трябва. С парите за инфраструктура беше завършена магистралата до Бургас, по-голямата част от магистралата към Гърция и немалко километри от пътя към Варна. Едновременно с това се инвестира в нова железопътна инфраструктура и сега София беше на три часа път с влак от морето.
Имаше друго, с което премиерът се гордееше много. То беше основната причина преди няколко месеца Economist да заговори за „Българския модел“, а името на Станишев да бъде сред фаворитите за председател на Европейската комисия. Възстановяването на селското стопанство и развитието на икономиката в отделните региони направи така, че нормалният живот в България стана възможен и извън столицата. В София отдавна нямаше задръствания - хората избраха възможностите, които им предлагаха селата и другите градове. Подобряването на инфраструктурата промени пулса на държавата. Програмата „240 минути“ направи така, че всяка точка в България можеше да бъде достигната за максимум четири часа. Така хората в Пловдив и Благоевград стигаха за по-малко от час до София и беше напълно възможно да живееш в хубава къща в подножието на Рила и всеки ден да пътуваш на работа в столицата.
Реформата в образованието беше друг повод за гордост на премиера, макар че резултатите от нея все още не даваха резултати. Правителството беше създало фонд за стипендии за българи, които искат да учат в чужбина специалности, които да са свързани с ключови сектори като земеделие, държавна администрация и прочее. Така се създаваше добре образован елит – в най-положителния смисъл на думата, който имаше задължение да работи поне три години след завършването си в България. Заедно с това средното образование беше изцяло модернизирано – децата можеха да учат от вкъщи, като се включват във високоскоростната училищна мрежа, а програмите им бяха съобразени с препоръките на модерни експерти в областта. Така обучението от формалност се превърна в нещо смислено...
„Да...“, каза си Станишев - „Мисля, че заслужихме втори мандат“. След това реши да влезе в twitter и да напише на хилядите хора, които го следяха там: „Да си свършиш добре работата – безценно...“
ИЗТОЧНИК
Вече втора година министрите не се събираха да заседават в точен час, а документите се обсъждаха и одобряваха само във високоскоростната вътрешна мрежа. Ако кабинетът имаше нужда да заседава, се свързваха с видео връзка и така ефективността се беше повишила няколко пъти и печелеха много време.
Сравнително новите коли бавно минаваха по ларгото между президентството и министерския съвет и Станишев си припомни успехът на кампанията за смяна на автомобилния парк. Правителствената програма стимулираше купуването на нови автомобили с малки двигатели, за да се намали замърсяването на въздуха. Увеличаването на доходите беше направило покупката на нов автомобил съвсем достъпно за повечето хора и само за три години ефектът беше чувствителен.
Станишев си взе чаша билков чай от бюрото се сети как преди това колите бяха или 10 годишни таралясници, или свръх луксозни лимузини. „Добре, че навреме спряхме корупцията и схемите от черната и сива икономика“, помисли си той. Премиерът помнеше как в началото на мандата един студент по икономика му беше казал превъзбудено: „В България всичко е схема – ако искаш да правиш пари, трябва да крадеш...“ Станишев си представи разрухата, която щеше да преобладава, ако това беше продължило и въздъхна с облекчение. Реформата в МВР и съдебната система беше дала бързо резултат. Първо се създаде служба за борба с корупцията, която прочисти полицията, а след това работата беше организирана по различен и много по-ефективен начин. Това позволи корупцията в държавната администрация, съдебната система и политиката да бъде сведена до много разумни граници и така много „схеми“ бяха завинаги затворени. Да, наистина, в борбата паднаха и много партийни другари, но резултатът си заслужаване. Най-кризисният момент беше след разкриването на мащабна схема, в която влизаха доста високопоставени политици от по-малкия коалиционен партньор. Това за малко да събори правителството, но в крайна сметка всички разбраха, че развалянето на коалицията няма да спаси никого от затвора и кабинетът оцеля.
Разгромът на корупцията позволи и честното разпределяне на парите от еврофондовете. Така вместо в партийните каси и сметките на близката до политиците олигархия, средствата бяха инвестирани в това, което трябва. С парите за инфраструктура беше завършена магистралата до Бургас, по-голямата част от магистралата към Гърция и немалко километри от пътя към Варна. Едновременно с това се инвестира в нова железопътна инфраструктура и сега София беше на три часа път с влак от морето.
Имаше друго, с което премиерът се гордееше много. То беше основната причина преди няколко месеца Economist да заговори за „Българския модел“, а името на Станишев да бъде сред фаворитите за председател на Европейската комисия. Възстановяването на селското стопанство и развитието на икономиката в отделните региони направи така, че нормалният живот в България стана възможен и извън столицата. В София отдавна нямаше задръствания - хората избраха възможностите, които им предлагаха селата и другите градове. Подобряването на инфраструктурата промени пулса на държавата. Програмата „240 минути“ направи така, че всяка точка в България можеше да бъде достигната за максимум четири часа. Така хората в Пловдив и Благоевград стигаха за по-малко от час до София и беше напълно възможно да живееш в хубава къща в подножието на Рила и всеки ден да пътуваш на работа в столицата.
Реформата в образованието беше друг повод за гордост на премиера, макар че резултатите от нея все още не даваха резултати. Правителството беше създало фонд за стипендии за българи, които искат да учат в чужбина специалности, които да са свързани с ключови сектори като земеделие, държавна администрация и прочее. Така се създаваше добре образован елит – в най-положителния смисъл на думата, който имаше задължение да работи поне три години след завършването си в България. Заедно с това средното образование беше изцяло модернизирано – децата можеха да учат от вкъщи, като се включват във високоскоростната училищна мрежа, а програмите им бяха съобразени с препоръките на модерни експерти в областта. Така обучението от формалност се превърна в нещо смислено...
„Да...“, каза си Станишев - „Мисля, че заслужихме втори мандат“. След това реши да влезе в twitter и да напише на хилядите хора, които го следяха там: „Да си свършиш добре работата – безценно...“
ИЗТОЧНИК
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Света вода ненапита
Re: Ами ако...
в този фейлетон може спокойно да смениш името на хамстера с всяко име на премиер от последните 20-тина години и... ще е все актуално...
Виж подводницата!
слушам няква рекламка им тече по bTV с гласа на Стефан Данаилов, нещо от сорта: БСП ще продължи да се грижи за увеличението на заплатитеmaggot написа:С едно кликване на мишката, Сергей Станишев гласува "за" поредния документ внесен за обсъждане от правителството и се загледа в трафика по жълтите павета...
....................
и... вЕрвам
ама друг път
а гледахте ли друга реклама на БСП - митинг на БСП и освиркващи уж от Герб - толкова долна и низка реклама - не е за вярване; по-голяма част от агитацията им този път е на гърба на Бойко, но ми е ужасно грозно. Получава се нещо от типа - аз не съм добър, ама я ги вижте тия изроди. Посланието е едва ли не, ние ще спасим децата ви от мафията. много съм възмутенаholi_day написа:слушам няква рекламка им тече по bTV с гласа на Стефан Данаилов, нещо от сорта: БСП ще продължи да се грижи за увеличението на заплатитеmaggot написа:С едно кликване на мишката, Сергей Станишев гласува "за" поредния документ внесен за обсъждане от правителството и се загледа в трафика по жълтите павета...
....................
и... вЕрвам
ама друг път
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
То има ли нещо дето да не им е грозно на тия? Може би съм прекалено крайна, но личното ми мнение е, че от социалист нищо свястно не произлиза - просто идеологически не ги бива за нищо освен за едно. Така са си възпитани хората.latrevw написа: а гледахте ли друга реклама на БСП - митинг на БСП и освиркващи уж от Герб - толкова долна и низка реклама - не е за вярване; по-голяма част от агитацията им този път е на гърба на Бойко, но ми е ужасно грозно. Получава се нещо от типа - аз не съм добър, ама я ги вижте тия изроди. Посланието е едва ли не, ние ще спасим децата ви от мафията. много съм възмутена
И пак в Капитал четох една статия - анализ на работата им за тези 4 години, заедно с оценка. Общия бал беше 2.80 или 2.30 не помня точно. Показателно.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
не съм гледала, та да се възмутяlatrevw написа:а гледахте ли друга реклама на БСП - митинг на БСП и освиркващи уж от Герб - толкова долна и низка реклама - не е за вярване; по-голяма част от агитацията им този път е на гърба на Бойко, но ми е ужасно грозно. Получава се нещо от типа - аз не съм добър, ама я ги вижте тия изроди. Посланието е едва ли не, ние ще спасим децата ви от мафията. много съм възмутена
но и трудно бих се възмутила - все пак нямам някакви положителни очаквания от тях
Последно промяна от holi_day на 26.06.09, 13:14, променено общо 1 път.
Само не казвай че трябва да ги пратим на поправителен!:shocked::shocked::shocked:Направо започвам да копая в обратна посока!maggot написа:То има ли нещо дето да не им е грозно на тия? Може би съм прекалено крайна, но личното ми мнение е, че от социалист нищо свястно не произлиза - просто идеологически не ги бива за нищо освен за едно. Така са си възпитани хората.latrevw написа: а гледахте ли друга реклама на БСП - митинг на БСП и освиркващи уж от Герб - толкова долна и низка реклама - не е за вярване; по-голяма част от агитацията им този път е на гърба на Бойко, но ми е ужасно грозно. Получава се нещо от типа - аз не съм добър, ама я ги вижте тия изроди. Посланието е едва ли не, ние ще спасим децата ви от мафията. много съм възмутена
И пак в Капитал четох една статия - анализ на работата им за тези 4 години, заедно с оценка. Общия бал беше 2.80 или 2.30 не помня точно. Показателно.
ЕДИТ Виж на изправителен в ТВУ! Може и да размисля...
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

Къф поправителен, бе, то това им беше поправителния, егати....lancelote написа: Само не казвай че трябва да ги пратим на поправителен!:shocked::shocked::shocked:Направо започвам да копая в обратна посока!
ЕДИТ Виж на изправителен в ТВУ! Може и да размисля...
Само затвор ги оправя, ма няма да ги огрее за съжаление
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
+1maggot написа:То има ли нещо дето да не им е грозно на тия? Може би съм прекалено крайна, но личното ми мнение е, че от социалист нищо свястно не произлиза -
- Глас в пустиня
ББ е от Банкя => градчето е негов вилает. Комунистите тръгнаха със зурни и тъпани да правят агитация - последва контра митинг и освиркване. Клипът е нарочно създаден. С предизборна цел и посланието е - гарван на гарван око не вади - `ние ще ви защитим`. Това обаче се отнася само за електората на столетница - всички останали са средство за осигуряване на благоденствие, а, ако не Ловеч, Белене, Скравена....вече сме го гледали тоя филм.latrevw написа:
а гледахте ли друга реклама на БСП - митинг на БСП и освиркващи уж от Герб - толкова долна и низка реклама - не е за вярване; по-голяма част от агитацията им този път е на гърба на Бойко, но ми е ужасно грозно. Получава се нещо от типа - аз не съм добър, ама я ги вижте тия изроди. Посланието е едва ли не, ние ще спасим децата ви от мафията. много съм възмутена
- Глас в пустиня
Има! Големи купонджии са - особено по-младите социалисти - особено на чужда софра и масраф.maggot написа:...
То има ли нещо дето да не им е грозно на тия? Може би съм прекалено крайна, но личното ми мнение е, че от социалист нищо свястно не произлиза - просто идеологически не ги бива за нищо освен за едно. Така са си възпитани хората.
...
Гайчетата или соЦИ /али/Цките?:rotfl24:БоЕВ написа:Има! Големи купонджии са - особено по-младите социалисти - особено на чужда софра и масраф.maggot написа:...
То има ли нещо дето да не им е грозно на тия? Може би съм прекалено крайна, но личното ми мнение е, че от социалист нищо свястно не произлиза - просто идеологически не ги бива за нищо освен за едно. Така са си възпитани хората.
...
Отново на път
:harhar::harhar:

- Глас в пустиня
Не е задължително да си социалист, за да бъдеш гей, но е задължително да си гей, за да бъдеш социалист - справка - Станишев.lancelote написа:Гайчетата или соЦИ /али/Цките?:rotfl24:БоЕВ написа:Има! Големи купонджии са - особено по-младите социалисти - особено на чужда софра и масраф.maggot написа:...
...
- Green Light
"Пресцентърът на Министерски съвет желае да съобщи, че фирмата, която се се занимава с преброяването на изборните бюлетини не е на близък приятел на Станишев, а на неговия съветник. А относно обвиненията, че въпросният Азер Меликов е регистрирал сайта на "Нова Зора" се уточнява, че не е било в работно време..."