Бъди на себе си във всичко верен

Все същите
Аватар
Green Light

Бъди на себе си във всичко верен

Мнение от Green Light »

- Може да съм идиот, но поне съм интересен.
- Аз съм спокоен и уверен, може да се разчита на мен.
- Внимавайте! Вижте и се пазете! Минавам АЗ.
- Като всички съм.
- Невидим съм. Сливам се с обстановката. Времето навън, това съм аз.
- Не ме интересувате. Гледам да не преча на добрия вид на офиса.

Когато се обличаме, всъщност обличаме думи. Тези думи, не винаги отговарят на това, което мислим.
Аватар
snowprincess

Re: Бъди на себе си във всичко верен

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:Когато се обличаме, всъщност обличаме думи. Тези думи, не винаги отговарят на това, което мислим.
така е
всяко нещо, което правим или казваме - на мета език изпращаме послания за другите, които да разкодират
но не винаги искаме хората около нас да знаят как се чевстваме и тогава волно или неволно, съзнателно или несъзнателно изпращаме грешни сигнали
Изображение
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:- Може да съм идиот, но поне съм интересен.
- Като всички съм.

Когато се обличаме, всъщност обличаме думи. Тези думи, не винаги отговарят на това, което мислим.
Абе ти пак си на мойта вълна.....Цък!
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ние винаги изпращаме сигнали
волно или неволно
и винаги сме ние
дори и когато се лъжем
или си мислим, че се лъжем
или си мислим, че мислим, че лъжем другите

няма да повтарям бхагават за н-ти път
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

- Като всички съм.

тез неща важат ли при събличане?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

ELBI написа:
- Като всички съм.

тез неща важат ли при събличане?
при събличане лъсва Голата Истина! :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пенчо Заека написа: Абе ти пак си на мойта вълна.....Цък!

Внимавай да не си отровиш клетките. Терминатор 1 сега чете книга, в която го съветват да почука на вратата на директорския кабинет с кърпа на устата. Като се покаже директора да му каже - Господин директоре, как се чувствате, добре ли сте? Според мен в следващия момент би трябвало да получи здрав шамар, но в книгата смятат, че директора разтревожено ще смутолеви нещо от сорта на -Ми добре съм, бе, мойто момче, какво става, защо питаш? - Ами защото в момента дишате отровен газ! - трябва да каже моя наследник- Кислород! И тука даже автора на въпросната книга съветва Терминатора да се омита незабавно.
Та полако, риш, с тия стопроцентово кислородни мантри! Кой знае на колко клетки си видяла сметката, е така без да знаеш.

Аз, да ти призная, от страшно много време си мечтая за едно диванче за медитция тука в офиса. Към 2-3 часа следобед катаден се сещам за нирвана и аз. Едвам се удържам
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:
Пенчо Заека написа: Абе ти пак си на мойта вълна.....Цък!

Внимавай да не си отровиш клетките. Терминатор 1 сега чете книга, в която го съветват да почука на вратата на директорския кабинет с кърпа на устата. Като се покаже директора да му каже - Господин директоре, как се чувствате, добре ли сте? Според мен в следващия момент би трябвало да получи здрав шамар, но в книгата смятат, че директора разтревожено ще смутолеви нещо от сорта на -Ми добре съм, бе, мойто момче, какво става, защо питаш? - Ами защото в момента дишате отровен газ! - трябва да каже моя наследник- Кислород! И тука даже автора на въпросната книга съветва Терминатора да се омита незабавно.
Та полако, риш, с тия стопроцентово кислородни мантри! Кой знае на колко клетки си видяла сметката, е така без да знаеш.

Аз, да ти призная, от страшно много време си мечтая за едно диванче за медитция тука в офиса. Към 2-3 часа следобед катаден се сещам за нирвана и аз. Едвам се удържам
Пробвай задната седалка на колата, ама я паркирай на сянка:grin:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: от страшно много време си мечтая за едно диванче за медитция тука в офиса. Към 2-3 часа следобед катаден се сещам за нирвана и аз. Едвам се удържам
от кабинета на шефа работници изнасят дивана. секретарката притеснено:
- а аз, какво? уволнена ли съм?
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Green Light написа: от страшно много време си мечтая за едно диванче за медитция тука в офиса. Към 2-3 часа следобед катаден се сещам за нирвана и аз. Едвам се удържам
от кабинета на шефа работници изнасят дивана. секретарката притеснено:
- а аз, какво? уволнена ли съм?
Ох, толкова се възпирах в тая тема да не го пиша това, обаче ти сега като почна... :shy:

- И как се облича новата ти секретарка?
- О, супер, много бързо се облича...
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
но пък винаги ни водят до това, което си заслужваме
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:
но пък винаги ни водят до това, което си заслужваме
Да, когато водят. Демек, когато дрехите карат другите да ни видят. Аз се чудя на жените предимно. Малко или повече мъжете сме униформени. Но жените... или айде 80% от тях предпочитат да се обличат в черно, дънки, ниски обувки, яке. Не че е лошо, но не се забелязва. Защо? Следващата стъпка е шапка невидимка. Не моислиш ли така
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: се обличат в черно, дънки, ниски обувки, яке
а някои даже - с гумени ботуши... http://www.net-a-porter.com/product/48124 - 195 в зелено... мноо са фешън тая есен. аха-аха да си купя, ама се притеснявам, че ако мина покрай някой плод-зеленчук ще ми връчат щайгата с доматите :winkw:
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа: се обличат в черно, дънки, ниски обувки, яке
а някои даже - с гумени ботуши... http://www.net-a-porter.com/product/48124 - 195 в зелено... мноо са фешън тая есен. аха-аха да си купя, ама се притеснявам, че ако мина покрай някой плод-зеленчук ще ми връчат щайгата с доматите :winkw:
Бе засега не ме пиши фен. Всичко е възможно, може да почна да се заглеждам и да ми харесват и ватенки, и ушанки, потури и гумени ботуши. Само че, засега не ме пиши фен.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Да, когато водят. Демек, когато дрехите карат другите да ни видят. Аз се чудя на жените предимно. Малко или повече мъжете сме униформени. Но жените... или айде 80% от тях предпочитат да се обличат в черно, дънки, ниски обувки, яке. Не че е лошо, но не се забелязва. Защо? Следващата стъпка е шапка невидимка. Не моислиш ли така
Ами първо, защото е по-удобно.
И второ, защото вероятно да те забелязват непрекъснато е ужасно уморително. Не може всеки ден пера в :roll: косите.
Затова пък ако те забележат така с невидимите дрехи, е по-благодарно някак, защото излиза, че са видели не дрехите. Изпитанията към гледащия и т.н.
И прочие врътки.

Отдавна си мисля, че ние едно време с онези униформи бяхме много по-различни помежду си, отколкото сегашните неуниформени деца.
Униформата ни караше да търсим различното. Сега тях тази липса май ги кара да се уеднаквяват... не знам.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: може да почна да се заглеждам и да ми харесват и ватенки, и ушанки, потури и гумени ботуши. Само че, засега не ме пиши фен.
може
ушанката е ултра актуална този сезон - http://ferenc.biz/pictures/belgian-mode ... ur-hat.jpg
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа: Да, когато водят. Демек, когато дрехите карат другите да ни видят. Аз се чудя на жените предимно. Малко или повече мъжете сме униформени. Но жените... или айде 80% от тях предпочитат да се обличат в черно, дънки, ниски обувки, яке. Не че е лошо, но не се забелязва. Защо? Следващата стъпка е шапка невидимка. Не моислиш ли така
Ами първо, защото е по-удобно.
И второ, защото вероятно да те забелязват непрекъснато е ужасно уморително. Не може всеки ден пера в :roll: косите.
Затова пък ако те забележат така с невидимите дрехи, е по-благодарно някак, защото излиза, че са видели не дрехите. Изпитанията към гледащия и т.н.
И прочие врътки.

Отдавна си мисля, че ние едно време с онези униформи бяхме много по-различни помежду си, отколкото сегашните неуниформени деца.
Униформата ни караше да търсим различното. Сега тях тази липса май ги кара да се уеднаквяват... не знам.
Обличат се еднакво много секси. Секси деца. Ужасно неправилно, без да мога да обясня защо. Не и в един постинг.
Искам да те питам, защо удобното да не е пера в косите и защо да е уморително да те забелязват? И освен това не говоря за пера. Въобще не. Предизвикателното облекло е хубаво нещо, според мен, но не е това, за което говоря. По скоро въпроса който задавам е защо 80% от жените не полагат усилия да вложат вкус. От мързел ли? Според мен повечето от мързел. И съвсем малко- 1%, заради лош вкус, ниско самочувствие и т.н.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа: може да почна да се заглеждам и да ми харесват и ватенки, и ушанки, потури и гумени ботуши. Само че, засега не ме пиши фен.
може
ушанката е ултра актуална този сезон - http://ferenc.biz/pictures/belgian-mode ... ur-hat.jpg
Хубавото си е хубаво. А защо ушанка, бе? Аз не видях. Или не стоплям нещо?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Обличат се еднакво много секси. Секси деца. Ужасно неправилно, без да мога да обясня защо. Не и в един постинг.
Искам да те питам, защо удобното да не е пера в косите и защо да е уморително да те забелязват? И освен това не говоря за пера. Въобще не. Предизвикателното облекло е хубаво нещо, според мен, но не е това, за което говоря. По скоро въпроса който задавам е защо 80% от жените не полагат усилия да вложат вкус. От мързел ли? Според мен повечето от мързел. И съвсем малко- 1%, заради лош вкус, ниско самочувствие и т.н.
Ами не съм аз човекът, когото трябва да питаш всичко това.
Преди всичко за мен не е ясно какво разбираш под "вкус" и особено "лош вкус".
"Лош вкус" може да значи много неща. Както и "мързел".
Все ценностни системи някакви, и все различни.

За перата в косите те разбрах - аз с тях също нямах предвид предизвикателност, а по-скоро някаква празничност, еуфоричност. Ежедневието е нещо друго и иска друго, и ако го загубиш този контраст, губиш и двете.
Което казва някои неща и за удобството. Просто зависи какво имаш да вършиш и къде е собственият ти център.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа: Обличат се еднакво много секси. Секси деца. Ужасно неправилно, без да мога да обясня защо. Не и в един постинг.
Ами не съм аз човекът, когото трябва да питаш всичко това.
Преди всичко за мен не е ясно какво разбираш под "вкус" и особено "лош вкус".
"Лош вкус" може да значи много неща. Както и "мързел".
Все ценностни системи някакви, и все различни.

За перата в косите те разбрах - аз с тях също нямах предвид предизвикателност, а по-скоро някаква празничност, еуфоричност. Ежедневието е нещо друго и иска друго, и ако го загубиш този контраст, губиш и двете.
Което казва някои неща и за удобството. Просто зависи какво имаш да вършиш и къде е собственият ти център.
Според мен, не зависи от това.

А "вкус" означава да се събразяваш с това което мислиш за хубаво. Ако обичаш ароматни сирена, печено месо и топла супа, да не ядеш банчика или филия с масло, ами да отделиш време за обяд. И нещо подобно за дрехите. Дреболии ли са? Да се полага усилие за да се харесаш самата ти. С музиката е подобно, с дома, свободното време. Проявата на това което на нас ни харесва изисква усилие. От нас. Можем да ядем сух хляб по пижама пред телевизора, или може да отделим специално време за да ядем това което обичаме, да чуем нещо приятно, после пак време да погледаме нещо което ни носи удоволствие и т.н. Каква е разликата с дрехите?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Според мен, не зависи от това.

А "вкус" означава да се събразяваш с това което мислиш за хубаво. Ако обичаш ароматни сирена, печено месо и топла супа, да не ядеш банчика или филия с масло, ами да отделиш време за обяд. И нещо подобно за дрехите. Дреболии ли са? Да се полага усилие за да се харесаш самата ти. С музиката е подобно, с дома, свободното време. Проявата на това което на нас ни харесва изисква усилие. От нас. Можем да ядем сух хляб по пижама пред телевизора, или може да отделим специално време за да ядем това което обичаме, да чуем нещо приятно, после пак време да погледаме нещо което ни носи удоволствие и т.н. Каква е разликата с дрехите?
Ами всъщност точно от това зависи - според това, което казваш, че било вкус.

Обаче аз пък с него не съм много съгласна, защото ако положа много усилия да се харесам самата аз, пък в крайна сметка резултатът е някакво безумно съчетание... кое всъщност беше вкус? И кое е лош вкус? Да изглеждам приемливо, без да полагам кой знае какви усилия дали не е възможно?

Вкусът не е усилие във всички случаи.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Ами всъщност точно от това зависи - според това, което казваш, че било вкус.

Обаче аз пък с него не съм много съгласна, защото ако положа много усилия да се харесам самата аз, пък в крайна сметка резултатът е някакво безумно съчетание... кое всъщност беше вкус? И кое е лош вкус? Да изглеждам приемливо, без да полагам кой знае какви усилия дали не е възможно?

"Лош" е ако на мен не ми харесва. Добър- ако ми харесва. Това е ясно, има ли нужда да го обяснявам? Лош, добър, хубаво, грозно, досадно или интересно, приятно, неприятно, тези думи са въведени в употреба само за да обяснят мен.
Лошо, според мен, е това, че жените не отделят достатъчно време за облеклото си. Досадно е че смятат това за плюс на характера. И ми е неприятно, да гледам все черно и сиво. Това прави моят ден по- грозен.

И да ПП Все забравям да кажа: Що па да не си ти човека, който да питам за всичко това? Ти си насреща. Амаха
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа: Ами всъщност точно от това зависи - според това, което казваш, че било вкус.

"Лош" е ако на мен не ми харесва. Добър- ако ми харесва. Това е ясно, има ли нужда да го обяснявам? Лош, добър, хубаво, грозно, досадно или интересно, приятно, неприятно, тези думи са въведени в употреба само за да обяснят мен.
Лошо, според мен, е това, че жените не отделят достатъчно време за облеклото си. Досадно е че смятат това за плюс на характера. И ми е неприятно, да гледам все черно и сиво. Това прави моят ден по- грозен.

И да ПП Все забравям да кажа: Що па да не си ти човека, който да питам за всичко това? Ти си насреща. Амаха
Аха, сега разбрах за вкуса.
Няма начин да не е така.

Но за жените и времето за обличане си е друга тема, тя не е за вкуса.

Ми щото не ги разбирам аз тия работи, затова.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
bead_ написа:
може
Хубавото си е хубаво. А защо ушанка, бе? Аз не видях. Или не стоплям нещо?
кво не видя? ушанките са супер модерни тази есен... ако мацката прекалено те е разсеяла на ти други ушанки...
http://4.bp.blogspot.com/_gFw9UMC2hao/R ... adonna.jpg
http://www.broadwayvogue.com/wp-content ... close1.bmp
http://1.bp.blogspot.com/_B6J6nGs6VwA/S ... soscom.jpg
just perfect
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
Да, когато водят. Демек, когато дрехите карат другите да ни видят. Аз се чудя на жените предимно. Малко или повече мъжете сме униформени. Но жените... или айде 80% от тях предпочитат да се обличат в черно, дънки, ниски обувки, яке. Не че е лошо, но не се забелязва. Защо? Следващата стъпка е шапка невидимка. Не моислиш ли така
не е важно хората какво казват, правят или чувстват, важното е ние как го прекарваме през нас и отреагираме
в първия си пост казваш - бъди верен на себе си, а сега недоволстваш от черното, дънките и ниските обувки, че и искаш да разбереш причините жените да се обличат така
няма да разбереш, всеки има различни причини - колкото хора, толкова оправдания ще чуеш
не ти ли е по-интересно защо се дразниш от черното и сивото, с какво го асоциираш, защо правят деня ти грозен, какви цветове искаш да виждаш, как искаш да се чувстваш, какво ти липсва
напиши три цвята (няма те анализирам, само ще копна след отговора ти нещо)
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа: не е важно хората какво казват, правят или чувстват, важното е ние как го прекарваме през нас и отреагираме
в първия си пост казваш - бъди верен на себе си, а сега недоволстваш от черното, дънките и ниските обувки, че и искаш да разбереш причините жените да се обличат така
Да бе, и аз това се зачудих - как можем да бъдем верни на себе си, ако се заобличаме всички така, както иска Грийн? :roll:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:
Да бе, и аз това се зачудих - как можем да бъдем верни на себе си, ако се заобличаме всички така, както иска Грийн? :roll:
ми не само това, той рече и отсече - мъжете сме униформени, пък вие сте мързеливи :lol:
хубу, че тук не се обиждаме толку лесно, щото навън е опасно слагането на етикети :twak:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
Green Light написа:
не е важно хората какво казват, правят или чувстват, важното е ние как го прекарваме през нас и отреагираме
няма да разбереш, всеки има различни причини - колкото хора, толкова оправдания ще чуеш
не ти ли е по-интересно защо се дразниш от черното и сивото, с какво го асоциираш, защо правят деня ти грозен, какви цветове искаш да виждаш, как искаш да се чувстваш, какво ти липсва
напиши три цвята (няма те анализирам, само ще копна след отговора ти нещо)
Анализирай ме, бе, що? Аз никога не съм се дразнел от анализиране, напротив. червено, зелено и жълто.

Смятам, че ние сме индивидиуалносто и всеки може да опише себе си с различни думи. Защо се обличаме тогавца толкова еднотипно? Това имах предвид в "бъди на себе си във всичко верен" В този монолог що се отнася до дрехите Полоний съветва Лаерт да полага усилие за да изглежда добре и същевременйно да не изменя на своята същност. Стори ми се много подходящо за това което искам да кажа.
Представи си, че се обличаш с думи. Ето сега, например, днес сутринта какви думи би си избрала да те придружават през деня? Утре същите ли ще са? Може би да. Ами, вдругиден, след седмица..?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
snowprincess написа: не е важно хората какво казват, правят или чувстват, важното е ние как го прекарваме през нас и отреагираме
Разбирам, какво искаш да кажеш. Ако можеш не се дразни, ще напиша какво съм разбрал. Ти смяташ че съвета ми е да обличате червени рокли, вместо дънки, да се отличавате и всяка жена да привлича погледите към себе си. Тогава стеснителните, целеустремените и например- тъжните, ще излъжат, а няма да са верни на себе си. Няма да споря(ако съм разбрал мисълта ти- с теб, ако греша, то тогава с това което съм написал няма да споря). Така да бъде. Но пък ще попитам- всички които виждам с такива дрехи ъъъ неглиже, все тъжни ли са? 80% от народа?
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
Анализирай ме, бе, що? Аз никога не съм се дразнел от анализиране, напротив. червено, зелено и жълто.

Смятам, че ние сме индивидиуалносто и всеки може да опише себе си с различни думи. Защо се обличаме тогавца толкова еднотипно? Това имах предвид в "бъди на себе си във всичко верен" В този монолог що се отнася до дрехите Полоний съветва Лаерт да полага усилие за да изглежда добре и същевременйно да не изменя на своята същност. Стори ми се много подходящо за това което искам да кажа.
Представи си, че се обличаш с думи. Ето сега, например, днес сутринта какви думи би си избрала да те придружават през деня? Утре същите ли ще са? Може би да. Ами, вдругиден, след седмица..?
Червеният цвят винаги влияе на физическото състояние, жълтият – на умственото, а сивият – на емоциите.
Предпочитаните от Вас цветове дават представа за моментното Ви състояние, а цветовете, които не харесвате - за причините, които водят до грешки. Например, сивия цвят обичат хората, които харесват обичат да си почиват, докато работохолиците го избягват.
Първият цвят, който си намислихте, характеризира Вашето емоционално състояние в момента, вторият – Вашата личност, а третият показва взаимоотношенията Ви с другите и как се отнасяте към тях.
Червеният цвят
Червеният цвят олицетворява могъществото, силата, волята за победа. Хората, които харезват, червеното, винаги постигат онова, което искат, винаги са в движение, винаги са извор на енергия. Обичат да бъдат първи, но невинаги могат да бъдат – това зависи от разрушителните им качества. Девизът им е „Да оцелее най-силният”. Червеният цвят символизира страстта, възбудеността. Човекът, който носи червено, обича страстно, мрази страстно и страстно вярва. Склонен е към импулсивни постъпки, необмислени предварително, този цвят го кара да бъде активен във всичко, вдъхновява и насочва силите за продължаване на започнатото, олицетворява победата и способността точно да се нанесе удар. Търсейки винаги справедливост, той е добър реформатор, но постоянно трябва да бъде убеждаван, че е велик, ако не – може да разруши всичко и да запали война, без да мисли за жертвите. Тези хора винаги привличат вниманието, те са демонстративни и прями.
Червеният цвят управлява сексуалните отношения, той тласка към сближение дори да няма истинско влечение.
В митологията червеният цвят се използва много. Богът на войната се облича в червено, в Африка червеното означава „безкрайно те обичам”, в хералдиката на кръстоносците червеното означава любов към Бога, ближния, но също ярост и жестокост. В християнството е символ на великолепието и пролятата кръв.
Червеният цвят подпомага дейността на жлезите с вътрешна секреция, изработката на адреналин, свързан с органите на размножаването, повишава температурата на тялото, прави мускулите еластични, а ставите – подвижни.
Зеленият цвят
Зеленият цвят се получава от сливането на синия и жълтия – те взаимно се допълват. В зеленото е заложена потенциална енергия – този цвят не отразява спокойствие, а вътрешно напрегнато състояние. Зеленото отразява отношението на човека към самия себе си. Този цвят символизира процъфтяването и новите начинания.
Хората, които предпочитат зеленото, по принцип виждат двете страни на ситуацията, умеят да оценяват шансовете за благоприятен изход, имат висока работоспособност и са склонни да помагат на другите. Те са приветливи, но и много тайнствени, имат собствен свят, който не разкриват на никого.
Зеленият неутрализира действието на останалите цветове, помага да се разсеят негативните емоции, носи спокойствие и умиротворителност, помага на концентрацията и на вземането на решения, помага при шок и има сънотворно действие.
Действа добре на страдащи от клаустрофобия.
Жълтият цвят
Жълтият цвят олицетворява ума и вниманието, той е най-гъвкавият, прониква навсякъде, помага да се преодолеят трудностите, подобрява концентрацията и мисленето. Под въздействието на жълтия цвят се вземат бързи решения и мигновено се изпълняват. Хората, привърженици на жълтото, не обичат глупаците. Обичат да влизат в спор и да им се възхищават, имат висока самооценка и са уверени в себе си. Жълтият символизира интуицията, съобразителността, оригиналността.
Ако някой иска да носи жълто, значи той се стреми към вътрешна хармония, спасение от неприятностите и желание да се действа съзнателно. Основната потребност на тези хората е да се покажат, те търсят свободни отношения. Жълтият цвят спасява от лъжливата срамежливост и мислите от типа „не съм достатъчно добър”.
В митологията жълтото се олицетворява със Слънцето, топлината, пролетта и цветята.

Черният цвят
Черният цвят винаги скрива в себи си онова, което носи, той е загадъчен и се използва във филмите на ужасите. Предизвикващ любопитство, привличащ и плашещ, той винаги призовава човека да освободи своята същност, т.е. човек трябва да мине през черното, за да познае бялото.
Черният цвят съдържа обещание, че „всичко ще бъде наред” и надежда, но при това трябва да помните, че той няма да ви пусне такива каквито сте били по-рано. Когато настъпи депресия, остават само негативните характеристики на черния цвят, който винаги, подобно на смъртта, намеква за тишина и спокойствие.
В Африка принасянето на черно животно в жертва означава молба за дъжд. Черните белези на тялото означават болест.
Черните дрехи означават недостиг или липса на нещо в живота, от черното трябва да се излиза бавно, като се разрежда с други цветове.
Черният и белият цвят помежду се се гасят, вече не носят първоначалната си информация и не потискат психиката. По принцип, черно облекло се избира при депресия и когато се отхвърлят околните.

Сивият цвят
Сивият цвят свързва противоположните качества на черния и белия цвят. Единствената цел е стабилност и хармония. Сивият цвят навява самота, тъй катосе намира на границата между черния и белия. Хората, които предпочитат сивия цвят, не вярват, че емоциите могат нещо да решат, не вярват в искреността на емоционалните преживявания, смятат, че емоциите могат да се проявяват само при определени обстоятелства. Оттук идва и тяхната емоционална сдържаност. Сивият цвят стабилизира процесите наоколо, но винаги изглежда някак раздвоен, тъй като същевременно навява тъга и меланхолия.
В негативен план този цвят напомня старостта, болестта, недостига. В положителен смисъл сивият цвят носи увереност и сила.
В митологията сивият цвят се използва малко.
Ако той преобладава в дрехите, за човека е характерен стремежът да открие идеалните чувства и усещания, които носят вътрешна хармония и спокойствие. Този цвят дава сила на слабия и уязвимия. Сивата дреха дава възможност за свобода и добре успокоява нервите, този цвят се облича при нервно изтощение.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
Разбирам, какво искаш да кажеш. Ако можеш не се дразни, ще напиша какво съм разбрал. Ти смяташ че съвета ми е да обличате червени рокли, вместо дънки, да се отличавате и всяка жена да привлича погледите към себе си. Тогава стеснителните, целеустремените и например- тъжните, ще излъжат, а няма да са верни на себе си. Няма да споря(ако съм разбрал мисълта ти- с теб, ако греша, то тогава с това което съм написал няма да споря). Така да бъде. Но пък ще попитам- всички които виждам с такива дрехи ъъъ неглиже, все тъжни ли са? 80% от народа?
Не бе, закачах се само, но то си има доза истина в тая закачка и сега ще ти обясня защо.
Не са тъжни, но ти ги мислиш за тъжни, защото им гледаш дрехите. За да разбереш дали наистина са тъжни, трябва да гледаш лицата, походките, много други неща...

Разликата между думите и дрехите е в това, че ето аз сега ако реша мога да разполагам на секундата с всички думи на света, и да ги сменям както си искам, според настроението си.
С дрехите не е така.
И ако тръгна да си търся дрехи за всичките си възможни настроения със същата страст, с която бих търсила думите за тези настроения, просто няма да съм аз.
Дрехите изразяват, показват нещо, да, но не всичко.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

прекалено интровертно дори за дама като теб, мнемо :winkw:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Ми то и не съм го писала аз.

Обаче репликата ти въпреки това е доста показателна.
Ще видим какво мога да направя по въпроса.
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

bead_ написа:
аз го написах, бе, не Мнемо
хората могат да изпитват целия спектър от чувства и под влияние на емоциите и чувствата всеки ще направи различно нещо
1. от теб (от мен, от човека) зависи как ще интерпертираш тези действия, да избереш дали да се включиш или не в проблемите на другите хора и твое право е да избереш да не носиш отговорност за тези проблеми
2. да не съдиш по своите чувства какъв е другия човек, защото може да сгрешиш и да правиш проекция
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:

:lol:
интровертна ли си, Мнемо
Огледалното Аз еднакво ли е с Реалното Аз (как се възприемаш ти) или се разминава
нищо не мож да направиш по въпроса, можеш да кажеш какво искаш да е Идеалното Аз
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:
Мнемозина написа:

:lol:
интровертна ли си, Мнемо
Огледалното Аз еднакво ли е с Реалното Аз (как се възприемаш ти) или се разминава
нищо не мож да направиш по въпроса, можеш да кажеш какво искаш да е Идеалното Аз
Не не, не за това говорех, това няма значение.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
уф, сори.... :shy: тва съм го надращила преди да си изпия кафето явно
поднасям искрените си извинения и се надявам да бъдат приети с типичното за вас великодушие, мадам
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:
уф, сори.... :shy: тва съм го надращила преди да си изпия кафето явно
поднасям искрените си извинения и се надявам да бъдат приети с типичното за вас великодушие, мадам
Не се притеснявай, причината не е у теб.
Трябва вече да ви оставя да си починете от мен.
Само да пишехте малко повече...
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа: Не се притеснявай, причината не е у теб.
Трябва вече да ви оставя да си починете от мен.
Само да пишехте малко повече...
защо си мислиш, че имаме нужда да си почиваме от теб, Мнемо?
ако ти се пише - ще пишеш, ако не - значи ти имаш нужда от почивка, дотогава пиши

какво ти стана като прочете, че бийд ти казва, че си интровертна, бе? като обида ли го приемаш, ми ние тук сме 90% интровертни, екстровертните са навън на улицата, не пишат във виртуала
а тя само каза, че тия думи от теб звучат неестествено (прочети го като похвала), виж на мен как нищо не ми казва, щото от клавиатурата и устата ми всякакви "бисери" могат да излязат

на мен ми стана смешно, че драсканиците ми могат по някакъв начин да бъдат оприличени/сбъркани с твоя начин на писане, а бийд ти се извини за това
:kiss:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:Но пък ще попитам- всички които виждам с такива дрехи ъъъ неглиже, все тъжни ли са? 80% от народа?
всеки си има причина
един ще ти каже, че така му е удобно, друг ще ти отговори, че няма пари за хубави дрехи, на трети по отговорите ще разбереш, че е с ниско самочувствие, четвърти ще ти каже, че си мисли, че това е модерно, пети, че тъгува или е в депресия...

искаш ли още малко цвят
Изображение
Синята птица
ТЕСТ

През прозореца на Вашата стая веднъж долита синя птица и попада в капана на всички вещи и предмети. Нещо Ви привлича в нея и Вие решавате да я оставите при себе си. За Ваше най-голяма изненада, на следващия ден птицата е сменила цвета си - вече е жълта! Тази необикновена птица сменя цвета си всяка нощ - на сутринта на третия ден тя е яркочервена, а на четвъртия ден става абсолютно черна.

Какъв цвят ще има птицата, когато се събуждате на петия ден?

Изберете един от отговорите:

• Птицата не променя повече цвета си и си остава черна.
• Птицата си връща своя първоначален цвяти става синя.
• Птицата става бяла.
• Птицата става златна.
Изображение
Публикувай отговор