Последната седмица беляза завръщането на един добре познат вирус, който обаче води до нови заплахи - Antivirus Pro 2010. Въпреки че е добре познат на специалистите, тази модификация на зловредният код набира плашещи размери и реално застрашава потребителите, коментират от българското представителство на производителите на NOD32 - Хай Компютърс. От компанията са засекли зловредни Java скриптове, вградени в заглавия и под заглавия на някои форуми и уеб сайтове. След посещението на тези сайтове, потребителите получават съобщение, че са заразени с много опасен вирус и трябва да изтеглят и инсталират антивирусната програма - Antivirus Pro 2010, която ще "реши" проблема им. В тези форуми са открити и линкове, вградени в мненията на потребителите, които водят до JavaScript на руски сайт. Един от криптираните слоеве на кода съдържа подигравателен поздрав към популярна антивирусна компания.
източник IDG: e-Daily, получавам бюлетин.
Вирус "Антивирус Про 2010"
- Green Light
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Вирус "Антивирус Про 2010"
Липсва линк в мнението ти:blum::winkw:Green Light написа:Последната седмица беляза завръщането на един добре познат вирус, който обаче води до нови заплахи - Antivirus Pro 2010. Въпреки че е добре познат на специалистите, тази модификация на зловредният код набира плашещи размери и реално застрашава потребителите, коментират от българското представителство на производителите на NOD32 - Хай Компютърс. От компанията са засекли зловредни Java скриптове, вградени в заглавия и под заглавия на някои форуми и уеб сайтове. След посещението на тези сайтове, потребителите получават съобщение, че са заразени с много опасен вирус и трябва да изтеглят и инсталират антивирусната програма - Antivirus Pro 2010, която ще "реши" проблема им. В тези форуми са открити и линкове, вградени в мненията на потребителите, които водят до JavaScript на руски сайт. Един от криптираните слоеве на кода съдържа подигравателен поздрав към популярна антивирусна компания.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
Защото го получавам на мейла. Трябва да ми повярваш на думата. Макар, че това е електронен вестник, няма начин да не е и публикуван в интернет.frisky lioness написа:Липсва линк в мнението ти:blum::winkw:Green Light написа:Последната седмица беляза завръщането на един добре познат вирус, който обаче води до нови заплахи - Antivirus Pro 2010. Въпреки че е добре познат на специалистите, тази модификация на зловредният код набира плашещи размери и реално застрашава потребителите, коментират от българското представителство на производителите на NOD32 - Хай Компютърс. От компанията са засекли зловредни Java скриптове, вградени в заглавия и под заглавия на някои форуми и уеб сайтове. След посещението на тези сайтове, потребителите получават съобщение, че са заразени с много опасен вирус и трябва да изтеглят и инсталират антивирусната програма - Antivirus Pro 2010, която ще "реши" проблема им. В тези форуми са открити и линкове, вградени в мненията на потребителите, които водят до JavaScript на руски сайт. Един от криптираните слоеве на кода съдържа подигравателен поздрав към популярна антивирусна компания.
Бе ако получиш предложение да инсталираш антивирус про, кажи им да се разправят с мене. Кажи аз не мога да приема вашето, риш предложение. Имаме си отговорник, питайте го, ако дава - ОК. Ама ако не дава, тогава, риш, с вашия антивирус про можете да вземете и направите едно нещо дето бих ви го казала, ако не бях дама. Ма съм.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Знаех си аз, че за всичко, или почти всичко:winkw:, мога да разчитам на тебGreen Light написа: Бе ако получиш предложение да инсталираш антивирус про, кажи им да се разправят с мене. Кажи аз не мога да приема вашето, риш предложение. Имаме си отговорник, питайте го, ако дава - ОК. Ама ако не дава, тогава, риш, с вашия антивирус про можете да вземете и направите едно нещо дето бих ви го казала, ако не бях дама. Ма съм.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Понеже темата се е разводнила лекинко, та да вкарам един бРъз виц с тематична насоченост "Сигурност" 
Сутрин рано. В кабинета на шефа на банката влиза чистачката лела Пена. И му вика:
- Шефче, да земеш, леля, да ми дадеш един ключ от трезора...
Шефа:
- Ма как бе, лельо Пенке, ма ти с всичкия си ли си? Как тъй ш`ти дам ключ от трезора бе? Ключ от там имам само аз и главния касиер. И то и двамата - различни. И трезора се отваря само с двата едновременно. Вътре са всички пари и ценности на банката, на хората... Ти да не си луда ма... Я марш от кабинета... ама ха... ключ от трезора и се приискал...
Леля Пена излиза от кабинета и си мърмори под нос:
- Хубу бе, хубу... като не може - не може... пак ще трябва с фибата да отварям, че да му почистя вътре...

Сутрин рано. В кабинета на шефа на банката влиза чистачката лела Пена. И му вика:
- Шефче, да земеш, леля, да ми дадеш един ключ от трезора...
Шефа:
- Ма как бе, лельо Пенке, ма ти с всичкия си ли си? Как тъй ш`ти дам ключ от трезора бе? Ключ от там имам само аз и главния касиер. И то и двамата - различни. И трезора се отваря само с двата едновременно. Вътре са всички пари и ценности на банката, на хората... Ти да не си луда ма... Я марш от кабинета... ама ха... ключ от трезора и се приискал...
Леля Пена излиза от кабинета и си мърмори под нос:
- Хубу бе, хубу... като не може - не може... пак ще трябва с фибата да отварям, че да му почистя вътре...