Английски речници - гратис!

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Английски речници - гратис!

Мнение от АВе »

Можете да ги изтеглите до петък на обед от този Транзит
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Влад

Мнение от Влад »

Благодаря ти, АВе! Речниците са полезно нещо.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

АВе МНОГО МНОГО БЛАГОДАРЯ!
Нямаш представа каква работа ще свършат на младежите!
Истинско съкровище!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

мерси и от мен
Аватар
snowprincess

Re: Английски речници - гратис!

Мнение от snowprincess »

мерси
видя ли тази новина - Първите очила-преводачи атакуват пазара през 2010 г.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=422090
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа:мерси
не вярвам аз в тези технологии, преводът не е буквално преобразуване на думите от един език в друг, вземете гугъл транслейт, пълни безсмислици се получават, като някакъв ориентир - може би, но за презентации и участие в конференции - много бих искала да го видя това :-)

а за речниците - много добре от страна на Аве, че се сети да ги разпространи на повече хора, но самите речници бяха така великодушно предоставени от един добър човек от клуба на преводачите. Разкошни са, но имайте предвид, че това са английски, а не английско-български. Много ценна колекция е обаче.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аз също не вярвам докато не направят ИИ няма да има много читави робопреводачи
а като направят ИИ преводите ще са ни най-малкия проблем
тогава Вавилон ще е издигнат не до различни култури и езици, а до различни по същество същности (тавтологията е нарочна)
от речниците най ми допадна вулгарния и сескуалния, макар и да не са това, което очаквах :grin:
обаче, АВе, малко странно ми идва точно ти да публикуваш така речници, или поне да ги рекламираш

:cool:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

latrevw написа:
snowprincess написа:мерси
не вярвам аз в тези технологии, преводът не е буквално преобразуване на думите от един език в друг, вземете гугъл транслейт, пълни безсмислици се получават, като някакъв ориентир - може би, но за презентации и участие в конференции - много бих искала да го видя това :-)

а за речниците - много добре от страна на Аве, че се сети да ги разпространи на повече хора, но самите речници бяха така великодушно предоставени от един добър човек от клуба на преводачите. Разкошни са, но имайте предвид, че това са английски, а не английско-български. Много ценна колекция е обаче.
Да, тези очила-преводачи дивно ме съмняват.

Аз не съм отнел авторството на тази компилация на безименния колега-преводач, който я е публикувал в клуба на преводачите. За "авторство" в такива случаи не се и говори.
Последно промяна от АВе на 27.10.09, 09:55, променено общо 1 път.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Remmivs написа:от речниците най ми допадна вулгарния и сескуалния, макар и да не са това, което очаквах :grin:
обаче, АВе, малко странно ми идва точно ти да публикуваш така речници, или поне да ги рекламираш
Първо, в България човек много трудно може да си достави всички тези речници, второ това ще му струва теглото му в злато. Даже не само неговото, но и това на дебелата му тъща.

Трето, авторите вече са реализирали необходимата им печалба на пазарите в англоговорещите страни. 100-тина или дори 10 хил. нелегални ползуватели от Република Абсурдистан някъде си на Балканския полуостров, които използват речниците им чат-пат, много не ги бърка, защото вие така или иначе, е нямало да си купите тези книги. Защото вие не сте професионалисти и ще ползвате тези справочници много, ама много спорадично, нали?

Аз защо не пуснах речника си на дискове, а само го издавам на книга (засега)? Ти как мислиш?

Между другото, вчера го пуснахме в печатницата и ще е готов до 16-18 дни.
Последно промяна от АВе на 27.10.09, 11:21, променено общо 1 път.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

АВе написа: Аз не съм отнел авторството на тази компилация на безименния колега-преводач, който го е публикувал в клуба на преводачите. За "авторство" в такива случаи не се и говори.

е, можеше да дадеш линк към клуба на преводачите, а не директно към транзита. Както и да е, аз мисля, че Дилетанта, ще е доволен, защото все пак това са 70 речника, той си ги е събирал и щом е решил да ги сподели, предполагам, че ще се радва, ако повече хора се възползват.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

АВе написа: Аз защо не пуснах речника си на дискове, а само го издавам на книга (засега)? Ти как мислиш?

междудругото речникът ти в електронен вариант би бил много полезен. представям си го нещо като сайта на мултитран, например. но това, разбира се е много трудно осъществимо и вероятно няма да си оправдае разходите.

пожелавам ти много продажби, въпреки че като знам колко се купуват книги, па и речници...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

АВе написа:Първо, в България човек много трудно може да си достави всички тези речници, второ това ще му струва теглото му в злато. Даже не само неговото, но и това на дебелата му тъща.

Второ, авторите вече са реализирали необходимата им печалба на пазарите в англоговорещите страни. 100-тина или дори 10 хил. нелегални ползуватели от Република Абсурдистан някъде си на Балканския полуостров, които използват речниците им чат-пат, много не ги бърка, защото вие така или иначе, е нямало да си купите тези книги. Защото вие не сте професионалисти и ще ползвате тези справочници много, ама много спорадично, нали?

Аз защо не пуснах речника си на дискове, а само го издавам на книга (засега)? Ти как мислиш?

не споря с теб
нито не разбирам аргументацията ти, тя е валидна особено в частта си за тъщата
просто ми се струва странно, човек, който издава речници (между другото на книга, на диск все едно, повечето речници в колекцията са сканирани книги) небезвъзмездно (ако правилно съм разбрал) да предоставя такива неща
не е конфликт на интереси даже според мен
просто някак си уважение към колегите
и не те съдя
нито нещо
вижда ми се странно, това е

както и да е
успех на начинанието!

АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

latrevw написа:пожелавам ти много продажби, въпреки че като знам колко се купуват книги, па и речници...
Ха дано! От твоите уста в Божиите уши!:-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа: просто някак си уважение към колегите

виж, това е умряла кауза вече, както виждаш самите автори, музиканти и какви ли не още, започват лека-полека да преминават към електронния вариант на разпространение на творчеството си. Просто това е света днес. И това е тенденцията. Примерно специално тези речници никога не биха достигнали до толкова хора. А професионалистите, за които всъчщност са предназначени, съм убедена, че ако имат възможност, въпреки сканираното копие, с удоволствие ще си ги купят на хартия. Защото хартиеният речник/ книга, си е магия. Мисля, че трябва да се поотпуснем вече малко в това отношение. А специално за хората, съставили тези речници, какво по-голямо уважение от това, хиляди вместо стотици да разгръщат речника ти. Никое пиратско копие не е по-добро от оригинала, така че няма страшно.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не, уважението, поне за мен, никога няма да е умряла кауза
и друго искам да кажа във връзка със споменатите от теб тенденции
ако премахнем търговците - цяла верига обикновено - между авторите и потребителите ще спечелят и двете страни
защото речник или албум ще струват левче примерно и ще се свалят от сайта на автора
кой не би дал левче
аз давам
това се опитват да постигнат авторите
но борбата е безмилостно жестока и епична
кой бяга от богатство на чужд гръб
annonymus

Мнение от annonymus »

Мерси и от мен!
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:не, уважението, поне за мен, никога няма да е умряла кауза
и друго искам да кажа във връзка със споменатите от теб тенденции
ако премахнем търговците - цяла верига обикновено - между авторите и потребителите ще спечелят и двете страни
защото речник или албум ще струват левче примерно и ще се свалят от сайта на автора
кой не би дал левче
аз давам
това се опитват да постигнат авторите
но борбата е безмилостно жестока и епична
кой бяга от богатство на чужд гръб
eee, ти пък, не съм казала, че уважението е умряла кауза, а че започваме да използваме нови средства и начини на разпространение. няма да се плаща левче разбира се, но няма и да е 100 лв. ще печелим от оборот :lol:. има много примери вече в това отношение, плащаш си членство в даден сайт и получаваш неща, които са ценни за теб, но по една или друга причина, иначе едва ли ще ги купиш, потърсиш и такдали. а членството не е малко 100-200 евро, примерно, но влючваш и рекламите и не знам какво още и пак вариант да не е ощетен автора.
разкиват се нови хоризонти пред начините за изразяване на уважение :lol:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

latrevw написа:eee, ти пък, не съм казала, че уважението е умряла кауза, а че започваме да използваме нови средства и начини на разпространение. няма да се плаща левче разбира се, но няма и да е 100 лв. ще печелим от оборот :lol:. има много примери вече в това отношение, плащаш си членство в даден сайт и получаваш неща, които са ценни за теб, но по една или друга причина, иначе едва ли ще ги купиш, потърсиш и такдали. а членството не е малко 100-200 евро, примерно, но влючваш и рекламите и не знам какво още и пак вариант да не е ощетен автора.
разкиват се нови хоризонти пред начините за изразяване на уважение :lol:
Аз си мислех за други варианти на уважение. Сайт с речника ми, който да е платен - напр. с 5 евроцента за всяко на търсене на опр. речникова статия, или с годишен абонамент. Нещотакова.

Всички знаем, че няма неразбиваеми сайтове, няма несканируеми книжни речници, както и няма съдебно преследване на кракери, хакери, сканьори и подобни.
Последно промяна от АВе на 27.10.09, 11:23, променено общо 1 път.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

АВе написа: Аз си меислех за други варианти на уважение. Сайт с речника ми, който да е платен - напр. с 5 евроцента за всяко на търсене на опр. речникова статия, или с годишен абонамент. Нещотакова.
да, точно това имах предвид
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

АВе написа:Аз си меислех за други варианти на уважение. Сайт с речника ми, който да е платен - напр. с 5 евроцента за всяко на търсене на опр. речникова статия, или с годишен абонамент. Нещотакова.

Всички знаем, че няма неразбиваеми сайтове, няма несканируеми книжни речници, както и няма съдебно преследване на кракери, хакери, сканьори и подобни.
да, това е пътя
направи нещата достатъчно приемливи и хората ще купуват
защото първом уважават себе си
е, ще има и такива, които крадат, но ако наистина една песен струва левче, или един албум струва 5
повечето хора биха си ги купили
защото обичат бандите, които слушат
и обичат себе си
но никак не обичат наглите прекупвачи
ако съдя по себе си
макар, че и сега купувам от време на време с ясното съзнание, че храня кръвопийци повече отколкото автори
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:

виж, това е умряла кауза вече ...
Присъствах на интересен телефонен разговор. Собственик на голям сервиз за GSM, PDA, GPS ets.(тва би трябвало да са хора дето кажи речи само с незаконен софт и хакване се занимават. Пък тоя е от големите ви казвам) говори с приятел. "Не- казва- това може да се хакне, всичко може да се хакне. Но просто съм поел ангажимент да не го хаквам аз. Не е морално. - оня отсреща му казва нещо в смисъл бе много са ми тия пари, бе пич, не ми се дават, освен това знам за твоя ангажимент и първо се опитах на други места ама и там ме отрязаха. Пък тебе те познавам от сто години, ебати, 1000 услуги съм ти правил, са що не го направиш тва за мене, за кво са приятелите и т.н. Пък нашия- Знам- вика- че в България няма кой да ти го направи, понеже всички колеги, по един или друг начин поехме тоя ангажимент. Просто това е нещо готино, и ако вземем да го хакваме ще го убием. Пък аз, като съм поел ангажимента, съм го поел и това е. Не става въпрос да не го хаквам за непознати, ами изобщо да не го хаквам."
Морал и норми. Иди ги разбери. Май нещо за GPS ставаше дума.
Много странен тип е тоя. Ма готин.
И май не съм много в темата
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:
latrevw написа:

виж, това е умряла кауза вече ...
Присъствах на интересен телефонен разговор. Собственик на голям сервиз за GSM, PDA, GPS ets.(тва би трябвало да са хора дето кажи речи само с незаконен софт и хакване се занимават. Пък тоя е от големите ви казвам) говори с приятел. "Не- казва- това може да се хакне, всичко може да се хакне. Но просто съм поел ангажимент да не го хаквам аз. Не е морално. - оня отсреща му казва нещо в смисъл бе много са ми тия пари, бе пич, не ми се дават, освен това знам за твоя ангажимент и първо се опитах на други места ама и там ме отрязаха. Пък тебе те познавам от сто години, ебати, 1000 услуги съм ти правил, са що не го направиш тва за мене, за кво са приятелите и т.н. Пък нашия- Знам- вика- че в България няма кой да ти го направи, понеже всички колеги, по един или друг начин поехме тоя ангажимент. Просто това е нещо готино, и ако вземем да го хакваме ще го убием. Пък аз, като съм поел ангажимента, съм го поел и това е. Не става въпрос да не го хаквам за непознати, ами изобщо да не го хаквам."
Морал и норми. Иди ги разбери. Май нещо за GPS ставаше дума.
като отговор на така избрани цитати си в темата, но аз съвсем друго исках да кажа и поясних по-долу :-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Морал и норми. Иди ги разбери. ......
Чудна работа е морала. За да не бъда и аз в темата, нито пък в твоето отклонение по нея, само да споделя веднъж как изпаднах в междучасие, докато четях една дълбокомъдрена тема от бг-мамите, озаглавена "Норми и правила в изневярата". Нещо такова, във всеки случай. От там научих, че като се изневерява, не трябва да е в брачното ложе. Не трябва да е с бельо, с което се явяваш пред съпружеското тяло и куп такива норми и правила за морално изневеряване.
Изпаднах в много голямо междучасие ти казвам!
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:
:rotfl24: е, не, не може да е истина
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:"Не- казва- това може да се хакне, всичко може да се хакне. Но просто съм поел ангажимент да не го хаквам аз. Не е морално. ... понеже всички колеги, по един или друг начин поехме тоя ангажимент. Просто това е нещо готино, и ако вземем да го хакваме ще го убием. Пък аз, като съм поел ангажимента, съм го поел и това е. Не става въпрос да не го хаквам за непознати, ами изобщо да не го хаквам."
...
Нищо, че не си много в темата. Поне даде колоритен пример.
Де да можеще да се създаде такова "дон'т хак" споразумение и за малкото нови български речници, които излизат на пазара в книжен или електронен вид...:(
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

АВе написа:Нищо, че не си много в темата. Поне даде колоритен пример.
Де да можеще да се създаде такова "дон'т хак" споразумение и за малкото нови български речници, които излизат на пазара в книжен или електронен вид...:(
трябва да почнем отнякъде
това, което можем веднага да направим е да почнем от нас, поне аз така си мисля
макар че аз не съм ангел и никога не съм бил
имам душевни терзания по въпроса
и понякога правя "безсмислени" неща
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Чудна работа е морала. За да не бъда и аз в темата, нито пък в твоето отклонение по нея, само да споделя веднъж как изпаднах в междучасие, докато четях една дълбокомъдрена тема от бг-мамите, озаглавена "Норми и правила в изневярата". Нещо такова, във всеки случай. От там научих, че като се изневерява, не трябва да е в брачното ложе. Не трябва да е с бельо, с което се явяваш пред съпружеското тяло и куп такива норми и правила за морално изневеряване.
брех
това мамите, нали
не татите?
гати

:shocked::blink::shocked:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
Чудна работа е морала. За да не бъда и аз в темата, нито пък в твоето отклонение по нея, само да споделя веднъж как изпаднах в междучасие, докато четях една дълбокомъдрена тема от бг-мамите, озаглавена "Норми и правила в изневярата". Нещо такова, във всеки случай. От там научих, че като се изневерява, не трябва да е в брачното ложе. Не трябва да е с бельо, с което се явяваш пред съпружеското тяло и куп такива норми и правила за морално изневеряване.
гледай сега... една от най-лицемерните религии е католическата (да ме простят католиците, ако има такива тука). та тия "норми и правила", дето си ги чела са привнесени от там... мамицата ни разгониха с техните "демократични" норми...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:
брех
това мамите, нали
не татите?
гати

ми, модерни са съвременните женички... гледат и се учат, коя по филмите, коя от либовните романета, коя от личен опит там, докато е учила...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:
vyara написа:
:rotfl24: е, не, не може да е истина

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=430632.0
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Чудна работа е морала. За да не бъда и аз в темата, нито пък в твоето отклонение по нея, само да споделя веднъж как изпаднах в междучасие, докато четях една дълбокомъдрена тема от бг-мамите, озаглавена "Норми и правила в изневярата". Нещо такова, във всеки случай. От там научих, че като се изневерява, не трябва да е в брачното ложе. Не трябва да е с бельо, с което се явяваш пред съпружеското тяло и куп такива норми и правила за морално изневеряване.
брех
това мамите, нали
не татите?
гати

Оооо, и татите и татите. :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
На мене един приятел ми ги преподаваше тия. Тогава бяхме още ученици и той ходеше с две гаджета. Тони и Роза. Начи вика с Тони съм с пусната коса, коженото яке и шапка. Ходим в района около ЦУМ. Возя се само на 7цата. С Роза съм с опашка, с кожения шлифер винаги с чанта през рамо и независимо от времето - гологлав. Района на срещи е Царевец или Женския пазар, че там работи майка и. Така вика самия аз се ориентирам и няма шанс да взема да направя някоя грешка. Тони, вика, ако ме гепи, направо съм пътник. Та може би и бегемамските правила и морални норми си имат практическо значение или как да кажа, наложени са от опита. Тре да си се просвещава човек
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:...

като отговор на така избрани цитати си в темата, но аз съвсем друго исках да кажа и поясних по-долу :-)
Да, де, сори, аз затва така написах. Ще ме глобяваш, значи, и аз ще си плащам.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
Remmivs написа:
брех
това мамите, нали
не татите?
гати

Оооо, и татите и татите. :lol:
глей на какво ни учат... :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
latrevw написа:...

Да, де, сори, аз затва така написах. Ще ме глобяваш, значи, и аз ще си плащам.
ако ще си плащаш, и аз ще те глобявам
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
Давай, така ми тръгна от вчера- понеделнишки. КАТ, Мобилтел, ЗОЧО...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Давай, така ми тръгна от вчера- понеделнишки. КАТ, Мобилтел, ЗОЧО...
мхм

:grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:
Давай, така ми тръгна от вчера- понеделнишки. КАТ, Мобилтел, ЗОЧО...
тоя пъ, не се дърпа. Ако беше жена...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Благодаря ти много, АВе!

Догодина вероятно ще ми е много полезен един от речниците, които изтеглих. :-)

Наздраве! :beer:
Публикувай отговор