Усмихнати са старите ленти...
- windcolours
Усмихнати са старите ленти...
http://www.lostbulgaria.com/?p=2093
Дали имаме достатъчно стари люде във форума, за да има се насълзят очите от носталгия...
Аз, като представител на по-новото време, мога само да съжалявам,че не съм усетила такава атмосфера в родния си град ...
Дали имаме достатъчно стари люде във форума, за да има се насълзят очите от носталгия...
Аз, като представител на по-новото време, мога само да съжалявам,че не съм усетила такава атмосфера в родния си град ...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Green Light
- сър Айвънхоу
Re: Усмихнати са старите ленти...
мацето, току-що грабна сърцето на нашия мил Боев...windcolours написа:http://www.lostbulgaria.com/?p=2093
без да искаш просто уцели. браво!
- windcolours
От върха на стълбата на моя живот (точно 34 стъпала), изпитвам носталгия към времето,когато прониквахме в пещери,където лазехме с часове в калта сред сталактити и сталагмити, а после излизайки от мрака на подземията, присвивахме очи срещу слънцето и запявахме с пълно гърло "What a wonderful world". Носталгична съм към пътуванията с влак,седнали и ядящи в коридора сред купища раници...Към снежните бури в планината,заради които сме драпали на 4-ри крака в преспите... Носталгия изпитвам към несвършващата глътка вода в манерката,която обикаля половин дузина жадни устни,но течността никога не свършва... Към марципаните Тунджа...към спокойствието на самотните разходки из нощните улици из София,невъзможни сега поради факта,че най-невинното,което може да ми се случи, е да падна в някоя зееща шахта...Green Light написа:И аз съм на тая вълна. Носталгия. Според Айзък Азимов, носталгията е най- силното чувство. Или поне с потенциал да стане. Там* се говореше за носталгия по родното място, но едва ли е много различно.
П.П. Държа да ти кажа, че съм изключително млад човек. Почти дете.
* В "А-шахта"
Но....темата беше посветена на снимките от стара София....и изгубената България.
Би било интересно да пуснем и тема,посветена на носталгията, за да може Грийнлайта да се развихри в спомени :)
- windcolours
Как без да искам....нали споменах,че се изживявам като разузнавач и вече кътните зъби ви знамсър Айвънхоу написа:
мацето, току-що грабна сърцето на нашия мил Боев...
- windcolours
- snowprincess
- windcolours
Какво ви липсва от София,позната ни от едно време?
На мене....
....чистите тротоари /да е жив и здрава Папата,че намина и почистиха зад НДК..опа,той умре.../ .Нямаше нужда да ходя с поглед,забоден в краката си,за да не настъпя някоя мина.
....малките квартални сладкарнички, където продаваха наливна боза по 6,9 и 12 ст. мммм
...манифестациите пред Мавзолея /честно бе,супер си бяха!/
...трикольорите,развяващи се от балконите на 9ти септември /да,точно на тази дата!/
...старите маршрути на градския транспорт /взеха да ги сменят по-често отколкото Бил Гейтс изкарва нови версии на Уиндоус/
...гальовното обръщение на обществени места "Гражданино!" /заменено сега от "Селянин със селянин" /
...билетчетата по 6 ст...
....липсата на използвани презервативи по парковете /подкрепям безопасния секс, но когато контрацептивните мерки се въргалят между краката на децата ми...айде,нема нужда... /
И други работи, ако се заровя в спомени,току виж, съм изпаднала в горчиво самосъжаление
На мене....
....чистите тротоари /да е жив и здрава Папата,че намина и почистиха зад НДК..опа,той умре.../ .Нямаше нужда да ходя с поглед,забоден в краката си,за да не настъпя някоя мина.
....малките квартални сладкарнички, където продаваха наливна боза по 6,9 и 12 ст. мммм
...трикольорите,развяващи се от балконите на 9ти септември /да,точно на тази дата!/
...старите маршрути на градския транспорт /взеха да ги сменят по-често отколкото Бил Гейтс изкарва нови версии на Уиндоус/
...гальовното обръщение на обществени места "Гражданино!" /заменено сега от "Селянин със селянин" /
....липсата на използвани презервативи по парковете /подкрепям безопасния секс, но когато контрацептивните мерки се въргалят между краката на децата ми...айде,нема нужда... /
И други работи, ако се заровя в спомени,току виж, съм изпаднала в горчиво самосъжаление
- windcolours
за щастие паметта ни е избирателна. спомняме си само хубавите неща. и това е плодородна почва за носталгични чувства. така мисля аз.
п.п. не, че съм й неподвластна... но при всички случай не ми е честа гостенка
just perfect
- snowprincess
- windcolours
Само добрите ли?? Явно си много добронамеренаbead_ написа:за щастие паметта ни е избирателна. спомняме си само хубавите неща. и това е плодородна почва за носталгични чувства. така мисля аз.
Къде се губиш ти, а?bead_ написа:за щастие паметта ни е избирателна. спомняме си само хубавите неща. и това е плодородна почва за носталгични чувства. така мисля аз.
трупам хубави спомени:winkw: да има кво да не разказвам след време на внуцитеpocti_bezobidna написа:Къде се губиш ти, а?bead_ написа:за щастие паметта ни е избирателна. спомняме си само хубавите неща. и това е плодородна почва за носталгични чувства. така мисля аз.
just perfect
bead_ написа:трупам хубави спомени:winkw: да има кво да не разказвам след време на внуцитеpocti_bezobidna написа:Къде се губиш ти, а?bead_ написа:за щастие паметта ни е избирателна. спомняме си само хубавите неща. и това е плодородна почва за носталгични чувства. така мисля аз.
Едан приятелка казваше навремето (когато бяхме още млади и глупави) пожелай ми светло минало.
Хубаво пожелание.
Приятелката те е била почитателка на Венета Рангеловаpocti_bezobidna написа:Едан приятелка казваше навремето (когато бяхме още млади и глупави) пожелай ми светло минало.
Хубаво пожелание.
ОБЕЩАЙ МИ СВЕТЛО МИНАЛО
Обещай ми светло минало,
Както тръпнем от мечти!
Утре слънцето изстинало
Може да ни връхлети…
Обещай ми път през нивите!
Стол не искам, искам път.
Ако бяха мъртви живите,
Нямаше така да спят.
Обещай ми къща слисана,
Не палати, не дворци!
Обещай ми двор с акации,
Уж така ми е добре!
Обещай ми свят без сънища!
Съхрани до следващ век
Многолюдните находища
На самотния човек…
Текст: Петър Анастасов
http://www.youtube.com/watch?v=nyyQm0zFrgA
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Не мисля.holi_day написа:Приятелката те е била почитателка на Венета Рангеловаpocti_bezobidna написа:Едан приятелка казваше навремето (когато бяхме още млади и глупави) пожелай ми светло минало.
Хубаво пожелание.
ОБЕЩАЙ МИ СВЕТЛО МИНАЛО
Но текста не е лош. И пожеланието си е хубаво.
А - нямам нищо против Венета Рангелова, ама не съм и почитател.
- windcolours
Театрална пиеса имаше с това заглавие...Бях дете и тогава заглавието ми се стори тотално неразбираемо...holi_day написа:Приятелката те е била почитателка на Венета Рангеловаpocti_bezobidna написа:Едан приятелка казваше навремето (когато бяхме още млади и глупави) пожелай ми светло минало.
Хубаво пожелание.
ОБЕЩАЙ МИ СВЕТЛО МИНАЛО
Обещай ми светло минало,
Както тръпнем от мечти!
Утре слънцето изстинало
Може да ни връхлети…
Обещай ми път през нивите!
Стол не искам, искам път.
Ако бяха мъртви живите,
Нямаше така да спят.
Обещай ми къща слисана,
Не палати, не дворци!
Обещай ми двор с акации,
Уж така ми е добре!
Обещай ми свят без сънища!
Съхрани до следващ век
Многолюдните находища
На самотния човек…
Текст: Петър Анастасов
http://www.youtube.com/watch?v=nyyQm0zFrgA
Аз не можех да разбера "не си отивай, днес ще ти направя най-страшното признание"windcolours написа: Бях дете и тогава заглавието ми се стори тотално неразбираемо...
Как дака да не си отива, за да чуе нещо страшно
Малка трябва да съм била съвсем
И аз помня.windcolours написа:Театрална пиеса имаше с това заглавие...Бях дете и тогава заглавието ми се стори тотално неразбираемо...
а песента тогава ми звучеше по друг начин, сега като текст ми харесва
Ф.Песоа
Ф.Песоа
само че не с тоя клип, дето е над текстаRemmivs написа:пък мен ме къртеше тази песен кат дете
сега май като се замисля кърти повече
Без сълзи
Ф.Песоа
Ф.Песоа
естествено, че я слушамRemmivs написа:махни клипа, чуй песента
аз въобще не обичам принципно клипове към песни
имам си собствена фантасмагория в изобилие
и я зная наизуст - как я помня не зная
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- snowprincess
вчера я слушах и си мислех да я пусна тукRemmivs написа:пък мен ме къртеше тази песен кат дете
сега май като се замисля кърти повече
Без сълзи

- Глас в пустиня
Хубав сайт, наблюдавам го от самото му създаване!
- Глас в пустиня
Следващият път когато се видим ми напомни да те назнача официално за говорител и да ти открия сметка по която да ти привеждам парите.сър Айвънхоу написа:
мацето, току-що грабна сърцето на нашия мил Боев...
Добре се справяш - молодец!
- Глас в пустиня
...това зависи от хората - мене, тебе, него - а не от папата.windcolours написа:Какво ви липсва от София,позната ни от едно време?
На мене....
...сладкарниците не носят печелба, или поне тия в които се продава боза от 6,9 или 12 ст.
...манифестациите пред мавзолея са отврат.
...повече харесвам трикольорите развети, а не раздадени по парт поръчение, на трети март.
...старите маршрути - може - но не и старите автобуси.
...с "гражданино" се обръщаха само милицонерите, останалите бяхме другари.
...каквото билетчето, такъв и транспорта.
...липсата на контрацептични материали не означава и липсата на секс.
За другите работи не знам, но избягвам да се ровя в миналото, за да не изпадам в дива ярост.