Днешната рисунка
Re: Днешната рисунка
Вяра, сега се сетих да те питам- ти нали шиеш гоблени?
Защо го правиш? Може би, ако си отговориш на този въпрос, ще разбереш и защо аз рисувам вече рисувани или снимани неща.
Какво има в гоблена? Изкуство определено няма- само бод след бод, техника и нищо повече. Накрая резултата е същият, до който ще стигнат още хиляди хора.
Но въпреки това, твоят гоблен ще си го сложиш на стената и ще му се радваш.
А не е ли по- лесно, вместо да ти изтичат очите часове наред, да снимаш това, което шиеш.
Че и по- красиво ще стане...
Защо го правиш? Може би, ако си отговориш на този въпрос, ще разбереш и защо аз рисувам вече рисувани или снимани неща.
Какво има в гоблена? Изкуство определено няма- само бод след бод, техника и нищо повече. Накрая резултата е същият, до който ще стигнат още хиляди хора.
А не е ли по- лесно, вместо да ти изтичат очите часове наред, да снимаш това, което шиеш.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- snowprincess
на мен ми прилича на запенено море, което се разбива в скала, че даже и лодка ми се привижда в дясноЪн написа:Планината

- snowprincess
майка ми така се успокояваше, след работа шиеше часове наредЪн написа:Вяра, сега се сетих да те питам- ти нали шиеш гоблени?
А не е ли по- лесно, вместо да ти изтичат очите часове наред, да снимаш това, което шиеш.Че и по- красиво ще стане...

Хъм...snowprincess написа:на мен ми прилича на запенено море, което се разбива в скала, че даже и лодка ми се привижда в дясноЪн написа:Планината
Тва е сняг

- snowprincess
а моето е асоциация, не се шашкайЪн написа:Хъм...snowprincess написа:на мен ми прилича на запенено море, което се разбива в скала, че даже и лодка ми се привижда в дясноЪн написа:Планината
Тва е сняг

Рисуването също много успокояваsnowprincess написа: майка ми така се успокояваше, след работа шиеше часове наред

Добре, за теб е мореsnowprincess написа: а моето е асоциация, не се шашкай

- snowprincess
знамЪн написа:Рисуването също много успокояваsnowprincess написа: майка ми така се успокояваше, след работа шиеше часове наред
сам ли стигна до този извод или някой те насочи?
а който може да пише добре, писането успокоява
преподавателката, която най-много уважавам ни казваше, че е написала стотици есета за агресията, докато успее да я овладее
има и други техники

snowprincess написа: сам ли стигна до този извод или някой те насочи?
И двете. Да кажем, че ми дадоха пример с друг човек...

оня с резнатото ухо ли?:winkw:Ън написа:snowprincess написа: сам ли стигна до този извод или някой те насочи?
just perfect
Аз освен, че шия гоблени правя и други подобни неща - например плета, майсторя разни работи, градинарствам, правя ремонти, чета, гледам филми.Ън написа:Вяра, сега се сетих да те питам- ти нали шиеш гоблени?
А не е ли по- лесно, вместо да ти изтичат очите часове наред, да снимаш това, което шиеш.Че и по- красиво ще стане...
Но мен не ме гледай, аз съм практичен човек. Започнах с гоблените за откъсване от реалността и бягство в мой свят (както и с другите занимания), но постепенно започнах да шия картини на известни художници. Картини, които никога няма да мога да си купя. В момента шия Аделе на Климт, това е една от най-скъпите картини, продавани някога. Случаят на Майка с дете е подобен. Имам и две миниатюри на Климт. После почвам импресионистите. Имам прекрасни разработки, направо нямам търпение.
И... таковата... това опит заяждане ли е?
- Green Light
Ледника и планината не правят нищо друго освен едно запенено море, което се разбива в скала после се отдръпва и после пак се разбива. Само че не става за минути а за хилядолетия. Много готина рисунка и асоциация. Гледано от тука, двете тръгнаха ръка в ръка.Ън написа:Хъм...snowprincess написа:на мен ми прилича на запенено море, което се разбива в скала, че даже и лодка ми се привижда в дясноЪн написа:Планината
Тва е сняг
даже имаш две ТВОИ миниатюри на климтvyara написа: Имам и две миниатюри на Климт.
баровка, кво да ти кажа... изпълвам се с гордост само от факта, че мога да се лепна на поста ти
just perfect
- snowprincess
когато си готов, опитай да рисуваш чувстваЪн написа:snowprincess написа: сам ли стигна до този извод или някой те насочи?
можеш да ги сканираш и показваш тук без заглавие, за да получиш обратна връзка, кой с какво асоциира рисунката

Твои теми с рисунки повече няма да отварям. Черна завист ме яде отвътре...Ън написа:Планината
Не. За обяснение. Аз, ако се заяждам, ще лазбереш, че го правя. Няма да се чудиш.vyara написа:
И... таковата... това опит заяждане ли е?

Да, мои. Ама ушити малко.bead_ написа:даже имаш две ТВОИ миниатюри на климтvyara написа: Имам и две миниатюри на Климт.
баровка, кво да ти кажа... изпълвам се с гордост само от факта, че мога да се лепна на поста ти
Ще ви направя изложба като сложа всичко в рамки. И като ушия и тези, които съм запланувала. Скоро ще е - след има, няма 1-2 години.
Може би с него сме еднакво луди, но той е хиляди пъти по- талантлив от мен, за съжаление...bead_ написа:оня с резнатото ухо ли?:winkw:Ън написа:snowprincess написа: сам ли стигна до този извод или някой те насочи?
И не- примера не беше с него. С българин, който така е започнал и сега прави изложби

прави, струвай, ама гледай да е преди 2012vyara написа: Скоро ще е - след има, няма 1-2 години.
just perfect
никво съжаление! неговият талант - чисто проклятиеЪн написа:
Може би с него сме еднакво луди, но той е хиляди пъти по- талантлив от мен, за съжаление...
just perfect
Ще! Определено точно това искам да рисувам! Но е едно да нарисуваш човек статично, друго да му вдъхнеш чувство- много по- трудно...snowprincess написа: когато си готов, опитай да рисуваш чувства
можеш да ги сканираш и показваш тук без заглавие, за да получиш обратна връзка, кой с какво асоциира рисунката

- Green Light
ъхъ, ъхъ, ъхъGaspode написа:Твои теми с рисунки повече няма да отварям. Черна завист ме яде отвътре...Ън написа:Планината
Green Light написа:Ледника и планината не правят нищо друго освен едно запенено море, което се разбива в скала после се отдръпва и после пак се разбива. Само че не става за минути а за хилядолетия. Много готина рисунка и асоциация. Гледано от тука, двете тръгнаха ръка в ръка.Ън написа:Хъм...snowprincess написа:на мен ми прилича на запенено море, което се разбива в скала, че даже и лодка ми се привижда в дясноЪн написа:Планината
Тва е сняг
Това с асоцициите е много добре! Благодаря, че ги правите! Трябва да спра наистина да им слагам заглавия, щото ограничават.
Един колега в нашия форум за "Адам" ми писа- "На мен най ми хареса "Адам",защото има някакво послание.Поне аз така го разбирам-човек е създаден съвършен,но грехът/ябълката/бавно и сигурно го дезинтегрира."
Аз му викам, че Адам е от глина. С ябълката/грехът/- започва човешкият му живот, ама той- не

- snowprincess
имам предвид не да изрисуваш на лицата на хората какво чувстват, а някакво твое чувствоЪн написа:Ще! Определено точно това искам да рисувам! Но е едно да нарисуваш човек статично, друго да му вдъхнеш чувство- много по- трудно...snowprincess написа: когато си готов, опитай да рисуваш чувства
например сега е обяд, дай дума, бърза асоциация на гладен -
и нарисувай това чувство

о, това ми звучи като много трудно упражнение.snowprincess написа:имам предвид не да изрисуваш на лицата на хората какво чувстват, а някакво твое чувство
и нарисувай това чувство
когато рисуваш чувство, то трябва да се излее от теб ..
колкото по-силно го усещаш, толкова по-живо ще го предадеш..
техниката помага, но другото идва отвътре...
настроение сякаш по-лесно ..
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
ако любовта на мъжа минава през корема... гладен би трябвало да е... уф, кво ми става днеска на мене?!?!!!!!:mad:snowprincess написа: например сега е обяд, дай дума, бърза асоциация на гладен -
и нарисувай това чувство
just perfect
- snowprincess
тъй, тъйbead_ написа:ако любовта на мъжа минава през корема... гладен би трябвало да е... уф, кво ми става днеска на мене?!?!!!!!:mad:snowprincess написа: например сега е обяд, дай дума, бърза асоциация на гладен -
и нарисувай това чувство
това имам предвид
един ще види в мислите си пържола, друг салата цезар,... трети кекс

Ън написа:Вяра, сега се сетих да те питам- ти нали шиеш гоблени?
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
- Green Light
Има такъв виц. И той даже хихи е за психоаналитик. Начи един бил цицоман, до степен на маниащина. И психоаналитика му вика. Нарисувай ми планина. И оня рисува цици и вика тва са планини, е тука са склоновете тука са върховете тва е работата. Ми тогава нарисувай ми плод. Е тва са две дини. Къща- ми ето ти тва е колиба и до нея копа сено, Космос- две вселени една до друга. И накрая му вика нарисувай ми часовник. И тоя пак две цици рисува. Е кво е сега тва, бе? пита психоаналитика. Тва- вика тоя са цици! И аз между тях правя тик-так-тик-такsnowprincess написа:имам предвид не да изрисуваш на лицата на хората какво чувстват, а някакво твое чувствоЪн написа:Ще! Определено точно това искам да рисувам! Но е едно да нарисуваш човек статично, друго да му вдъхнеш чувство- много по- трудно...snowprincess написа: когато си готов, опитай да рисуваш чувства
и нарисувай това чувство
Та знаеш ли го Ън, като вземе да рисува каквото му иде....
аз пък имах предвид, ако щеш вярвай, имах предвид цвят на орхидея. но имах предвид, че той ще има предвид, тва в никакъв случай не е моят предвид.snowprincess написа: това имам предвид
един ще види в мислите си пържола, друг салата цезар,... трети кекс
just perfect
Интересна връзка направи, ЗелениGreen Light написа: Има такъв виц.
обожавам природните картини,Ън написа:Планината
а пред планината се прекланям.
Ън, видя ли, че и с пейзажите те бива?
Сестра ми е художник,
но както и ти каза, най-лесни са и хората, на лицата е Бог, колкото по-сбръчкани, толкова повече удоволствие и доставят.
Но тя си е учила занаята и са и позирали не един и двама.
А бившият ми съпруг бе като теб, прерисуваше снимки и картини, готови продукции, най-вече пейзажи и натюрморт. Това вече си е хоби, не е учил рисуване, просто има талант.
При теб има смесица от всичко,
завижд, завижд,
Последно промяна от Неф на 19.02.10, 13:10, променено общо 1 път.
"Спаси си деня!" - Green Light
Хубаво е.Ън написа:Планината
Реална планина ли е това?
и коя е?pocti_bezobidna написа:Хубаво е.Ън написа:Планината
"Спаси си деня!" - Green Light
Даpocti_bezobidna написа:Хубаво е.Ън написа:Планината

Трябва невероятно търпение за гоблените, никога не бих могла да го постигна това.vyara написа:
Аз освен, че шия гоблени правя и други подобни неща - например плета, майсторя разни работи, градинарствам, правя ремонти, чета, гледам филми.
Една позната на семейството уши Тайната вечеря - по един за всеки от двамата си синове.
Бях малка, когато ги шиеше, не помня колко години са й отнели.
Изглеждат страхотно! И са си със сериозен размер.
Не знам. Снимка в нета. Хареса ми- тва е.Нефертити написа:и коя е?pocti_bezobidna написа:Хубаво е.Ън написа:Планината

А къде е? Много е особена, нащърбена една такава...Ън написа:Даpocti_bezobidna написа:Хубаво е.Ън написа:Планината