Малко за агенти, мафия и т.н.

Все същите
Аватар
ELBI

Малко за агенти, мафия и т.н.

Мнение от ELBI »

Здрасти - знаете сигурно, липсата на време обуслови липсата ми тук от месец и половина. А освен работа, през този период имах и едно забележително преживяване – посещението ми на Обетованата земя - май бях споменал за това. Като се върнах имах желание да пусна тук снимки и коментари, но тъй като това ще изисква малко повече време, оставям това за по-нататък. Ще го сторя, защото наистина ми се струва, че ще е интересно за хора, които не са били там.

След доста заетите и запълнени работни и почивни дни през януари и началото на февруари, успях да си издействам малко време за себе си, през което се отдадох на белите склонове на Пирин и красивата природа в долината между три от най-големите ни планини. С любимите ски, разбира се (и да не забравям сноуборда, но там все още се гледаме малко формално на моменти). Та като се отпусках след/по време на биричка или червено вино и поради факта, че нямаше кабелна телевизия (да – човек може да оцелее и без такава) просто гледах програмите на национални телевизии. Те пък едни програми (апропо – гласуванията за най-забележими събития на 20 век ме разби, но това е друга тема), но програми – при това с новини. Случих сякаш и на джакпот – историята с арестуването на октопода (или са октоподи?). И ... се позамислих – правителството на ББ до момента лъсваше с няколко забавни, изказвания на ББ, гарнирано с големи и точно толкова забавни гафове на неговите подчинени – за Желева се каза май предостатъчно, а за идиотщините и глупостите на Игнатов (дето ще напълни страната със смехурковци доценти и професори, само и само да си уреди частния си НБУ с повече кадри с титли отпред) и Дянков не спира да се коментира. Последният се оказа, че има и такова огромно, на нищо не почиващо самочувствие, което му позволи да се сравни с Брат Пит –добре, че актьорът не го е чул да хукне да си прави пластична операция. И докато това дали прилича на Хер Флик или на Брат Пит, дали разбира от всяка сфера, по която се изказа не е толкова важно (макар, че е ключов министър и вицепремиер), бях неприятно очуден и отвратен от издигането в ранг официална държавна политика на рекета и безаконието, на неспазването (без решения на съда) на договори. Още не мога да проумея как хората мълчат на наложения държавен рекет – официално да не си плащаш, след като си получил разни услуги/продукти, а на всичкото отгоре да изискваш най-официално и рекет (ще ви платим, ако се откажете от част от договорената сума) е – това ли е държавност? Това мяза на шмекерлък на дребно – не знам дали и във Филиповци не са по-честни и не си държат на думата. А ние ... като държава – говорим, пишем и тръбим как трябва да сме европейци – европейците или американците не само, че си спазват договорите, поети от страна на държавата (ако има далавери – да – съд, разваляне и т.н., но и това е включено в държавността). И се замислих и не се сетих за което и да е правителство (синьо, червено, жълто, каквотоетам), което макар и с неприязън да не си е спазвало писмените договорености (за свършена работа – иначе имаше не малко разваляни договори преди изпълнение или променени такива), макар и да не е харесвало какво е правило предното такова. Обаче си там за да поддържаш държавност, законност, а не да се държиш като в кръчма или хазартна зала (оопс – май там правилата са си железни).

Но не ми бе думата за това - покрай купищата гафове сякаш сега се се направи първи сериозен опит за разбиване на мафията у нас. Мафия, която не е (само) от онези, които се избират и назначават на всеки 4 години – не – мафията, която е зад тези избирани (от нас), мафията дето е с дълги и лепкави и здрави пипала в медии, съдебна власт, силови структури, бизнес, политици – всичко онова, което и осигурява стабилност. Логично беше тази мафия и този октопод да са устойчиви и да не зависят от едно или друго 4 или по-малко годишно правилтелство. Още преди 80-90 години Ал Капоне си е биил осигурил устойчивост и комфорт с купени (и нахранени) журналисти, съдии, полицаи и прокурори. Животъ ни тези 20 години сочеше, че мафията у нас ги има всичките. И сега ми стана интересно как те – купените, очарованите (щот А. Петров бил чаровна личност и бил очаровал кого ли не), информираните (щот се оказа, че той и информирал този и онзи) и кой ли още не (то се вижда, че има бая подкрепа и от блогъри – интересно как те така добре са осведомени за неговата невинност и за световната конспирация към чаровника – нелепо е да се отрича, че човекът най-вероятно притежава подобни качества – логично е, макар да не го познавам). По националните медии почнаха да се чуват едва ли не повече хвалби за агента под прикритие и за това кой точно и как го е вербувал и внедрил, отколкото относно нещата, за които е арестуван. А тези неща са от нашата мила, родна действителност – те са тези, които виждаме наоколо цели 20 години и не виждахме нито един изваден наяве. А бе логично именно хора, които играят двойни игри – хем подхвърлят по някоя дребна или по-едра риба на властта, като по този начин “доказват” своята лоялност към службите (пък даже и към международните такива), хем от подобна непоклатима позиция развиват държавния рекет и мафиотство. Е – може да има още 1-2-3 октопода – не знам точно, но такива ако има не са кой знае колко много – все пак за добър мафиотски октопод се изисква и доста работа зад кулисите и доста – в сивия сектор. И когато си стъпил и на 2-те места, при това официално – какво по-лесно и благо? И все пак браво на държавата, че за първи път се забърка във вадене на кирливи ризи/агенти така надълбоко! Според мен би било несправедливо да се подмине този факт и тази акция и ще се даде само храна на защитниците на октопода и мафията.

Дали ще можем да кажем след време, че все още има мафия в държавата мафията, но помним времената, когато мафията е имаше държавата България. И дали ще се окаже, че най-куриознотото е било, че онази държава-мафия бе променена и даже разбита от един от основателите на рекета и мафията у нас? Дали ще е така - звучи невероятно, но може да се окаже факт – както беше казал навремето Пенчо Славейков относно повечето неща със домейн “България”. Боже – пази ни – нас и страната ни – може пък и светлината в която вярваме да стане по-силна и по-истинска за всички в родината ни.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

може ли резюме :shy: brief, дет се вика - около 800 - 1000 занака? :shy:

пп. Това не касае Обетованата земя.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Да, сериозен опит за преборването на октопода. За първи път политическа воля, което наистина е обнадеждаващо. Сега остава да видим независимата съдебна власт как ще реагира. Дали ще й стиска или само ще се резне някое и друго пипало на октопода. Много искам да видя действия на всички нива. Но е хубаво, че се почва с воля на високо равнище. Засега обещаващо.
Изображение
Аватар
snowprincess

Re: Малко за агенти, мафия и т.н.

Мнение от snowprincess »

няма те, няма те и накрая като се появиш един ферман с изписано
видях нещо за мафия, няма чета, само ще те цункам, щото се радвам да те видя :kiss:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Добре ще е тоя октопод да го коментираме пак след шест месеца или след година. Не разбирам как би било възможно да осъдят Алексей Петров, без да осъдят Бойко Борисов. Или поне без да падне от власт. Всичко е възможно, но хъм ще бъде парадокс. Става, е го на, вали, но аз не вярвам на очите си!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:няма те, няма те и накрая като се появиш един ферман с изписано
видях нещо за мафия, няма чета, само ще те цункам, щото се радвам да те видя :kiss:
Аа, без тия!
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Да, сериозен опит за преборването на октопода. За първи път политическа воля, което наистина е обнадеждаващо. Сега остава да видим независимата съдебна власт как ще реагира. Дали ще й стиска или само ще се резне някое и друго пипало на октопода. Много искам да видя действия на всички нива. Но е хубаво, че се почва с воля на високо равнище. Засега обещаващо.
На мен ми прилича повече на разчистване на местата за хората близо до ББ и герберите.
Смяна на карула. Нищо повече.
Дано греша.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:Добре ще е тоя октопод да го коментираме пак след шест месеца или след година. Не разбирам как би било възможно да осъдят Алексей Петров, без да осъдят Бойко Борисов. Или поне без да падне от власт. Всичко е възможно, но хъм ще бъде парадокс. Става, е го на, вали, но аз не вярвам на очите си!
Страната на чудесата сме ние. Не ти трябва Америка :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Аз това не мога да го преценя, наистина.
Радва ме, че те е обзел оптимизъм, но аз самата още не съм способна да се обнадеждя.
Твърде се размиха границите между показни акции и действия с реална полза.
Panta rhei...
Аватар
Елинида

Зле ти се отразява липсата на кабеларка :)

Мнение от Елинида »

А за Олимпиадата нищо не каза :grin:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
snowprincess написа:няма те, няма те и накрая като се появиш един ферман с изписано
Аа, без тия!
за кое протестираш
отказвам преди 19 часа да чета и гледам кво става по света и у нас, стига ми с мъж ми вечер по всички програми (все едно някоя ще изтърве нещо)
най ме е яд като ти пуснеш няква такава тема и аз не влизам, а къмто 5-6 страница разбера, че сте я оспамили цялата, а аз съм изтървала купона
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:за кое протестираш
отказвам преди 19 часа да чета и гледам кво става по света и у нас, стига ми с мъж ми вечер по всички програми (все едно някоя ще изтърве нещо)
най ме е яд като ти пуснеш няква такава тема и аз не влизам, а къмто 5-6 страница разбера, че сте я оспамили цялата, а аз съм изтървала купона
Ами като не ме възприемат сериозно!? Пиша ли пиша за световния мир, риш, а в третия отговор нещата са стигнали до безразборен секс, извращения и алкохолизъм. Представи си ако взема да пиша за пловдивската примерно филхармония до къде може да стигнеме. Човек да го страх да се изкаже вече.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Ами като не ме възприемат сериозно!? Пиша ли пиша за световния мир, риш, а в третия отговор нещата са стигнали до безразборен секс, извращения и алкохолизъм. Представи си ако взема да пиша за пловдивската примерно филхармония до къде може да стигнеме. Човек да го страх да се изкаже вече.
Винаги трябва да се търси същността. Това е. :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
аааааааа чак до безразборен не е хубаво
запалете лампата, другари, нека има ред!!!!
:lol:
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:Здрасти - знаете сигурно, липсата на време обуслови липсата ми тук от месец и половина...
дай боже всекиму, а ти ще бъдеш отмъстен през пролетната ваканция

п.п. иначе по въпроса с октопода - има тема дето сме разнищили казуса в детайли :winkw:
just perfect
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

А, Елби се завърнал! :cool:
Туй ми се чини, че ще да е тема за октопод на скара... :lol:
има ли и други мезелъци?
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

wild_moon написа:А, Елби се завърнал! :cool:
има ли и други мезелъци?
Не трябва ли първо малко да се посвари?:roll: Октопода, де...че иначе жилав ще е...:-)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Ън написа:Не трябва ли първо малко да се посвари?:roll: Октопода, де...че иначе жилав ще е...:-)
Да ти призная технологията на приготовление не я знам, но на о-в Корфу тази есен ядох най-вкусния октопод, който някога съм опитвала.
Е, гледката от скалата към морето вероятно също е помогнала за общото преживяване, но вкусовите ми рецептори бяха зашеметени със сигурност.
Бива ги в тия неща гърците!
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Ън написа:
има ли и други мезелъци?
Не трябва ли първо малко да се посвари?:roll: Октопода, де...че иначе жилав ще е...:-)
Тцък, простира се на слънце за 15-25 мин и после се пече на силен огън за малко :-)

Останалото зависи от личния ти спиртомер :winkw:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Ellhnida написа:
Ън написа:
има ли и други мезелъци?
Тцък, простира се на слънце за 15-25 мин и после се пече на силен огън за малко :-)

Мерси, ще го запомня!
Ти къде се изгуби, бе образ?! :-)
Я марш обратно в строя!:mad: :cool:
Последно промяна от Ън на 19.02.10, 21:48, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

wild_moon написа:
Ън написа:Не трябва ли първо малко да се посвари?:roll: Октопода, де...че иначе жилав ще е...:-)
И не само, ... повярвай ми :grin:

Боев, ЕЛБИ и пр. националистично настроени да не четат :blum:
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Ън написа:
Ellhnida написа:
Ън написа:
има ли и други мезелъци?

Мерси, ще го запомня!
Ти къде се изгуби, бе образ?! :-)
Я пак обратно в строя!:mad: :cool:
:happy1: Куп приятни неща ... Финализиране на карнавалния период ... купон след купон. Съчетано с 14.02 ... червени рози, шампанско и ягоди със сметана пред камината ... После, "Чистия понеделник" - начало на великденските пости - Морски деликатеси, лозови сърмички, туршия, халва, ЧВ, музика, танци и на-вече Хвърчила .... Много хвърчила ...www.youtube.com/watch?v=OaqT9XozhqE

www.youtube.com/watch?v=liXkuKEE_00
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Добре ще е тоя октопод да го коментираме пак след шест месеца или след година. Не разбирам как би било възможно да осъдят Алексей Петров, без да осъдят Бойко Борисов. Или поне без да падне от власт. Всичко е възможно, но хъм ще бъде парадокс. Става, е го на, вали, но аз не вярвам на очите си!
това го посочих като един от парадоксите. Добре се знае, че най-добре мафията се познава от мафиоти и може да се разбие само от такива :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

wild_moon написа:
Да ти призная технологията на приготовление не я знам, но на о-в Корфу тази есен ядох най-вкусния октопод, който някога съм опитвала.
Е, гледката от скалата към морето вероятно също е помогнала за общото преживяване, но вкусовите ми рецептори бяха зашеметени със сигурност.
а миди имаше ли, от онея пълнените с ориз:shy:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

KENT написа:
и да е имало не съм ги опитала, то мож ли опита от всичко ми кажи :lol:
Неф

Мнение от Неф »

KENT написа:
Слизаш на плажа,
сядаш в р-т Сардиния и казваш на Албена да ти ги приготви. :winkw:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

за зелени човечета ли е темата?
извънземните били дошли и ....
малиииииииииииииии
:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Нефертити написа:
KENT написа:
Слизаш на плажа,
ох/сори мнемозина:lol:/
цяла нощ ги сънувах
неска отидох до рибарския
и си зех:cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

мидите само с водка вървят съм забелязал:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Quid написа:мидите само с водка вървят съм забелязал:-)

имаше една забравена в хладилника :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

KENT написа:
Нефертити написа:
KENT написа:
Слизаш на плажа,
ох/сори мнемозина:lol:/
цяла нощ ги сънувах
неска отидох до рибарския
и си зех:cool:
Що пък аз? :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

мастика, мастичка, узо, ракъ ... никви фодки, рийшли...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ELBI написа:
вий тогава ко пихте с онази чудесна салата
после
или тя свърши още преди да си тръгнеме:lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
понякога си ужасно прав мамка му:cool:

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

независимо от това, че на практика е седнал :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

wild_moon написа:независимо от това, че на практика е седнал :lol:
ти май се заяждаш нещо а:-)

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:
wild_moon написа:независимо от това, че на практика е седнал :lol:
ти май се заяждаш нещо а:-)
остави я тази - като се качи по масите и се разтанцува и разхвърля...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

KENT написа:
ELBI написа:
вий тогава ко пихте с онази чудесна салата
после
или тя свърши още преди да си тръгнеме:lol:
баси, ми кат не помня...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аз пих вино :grin:
и пушихме кубински пури
ако за тогава питаш де
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

пак некви зулуми сте сътворили
никъв срам няма и морал днес в обществото
ужас:-):blum:

Публикувай отговор