А за вас?
Какво кафе пиете, кога и по колко на ден?
Или, нека поговорим за кафето като неизменна част от нашия ден.
нещо любопитно
Българинът пие дълго кафе
п.п. Виното и бирата ги изпихме, да видим колко пием кафе?
много кафе пиех като пушех, ма много, пък като студент докато учех /и пак пушех/ направо надигах каните. сега от три години вече не е неизменна част от живота ми:lol: рядко, сутрин за компания на жена ми - дребносмляно за джезве, две чаени лъжички в чашата ги заливам с вряща вода, после я покривам с чинийка, става не много силно но аромата остава /някой му викат полско кафе/...един лаборант бай Дончо, в казармата ме научи така, казваше че като се кипва кафето и му изфирясва аромата. не говаря за нес, а за обикновено черно кафеНефертити написа:Кое е идеалното кафе за нас?
А за вас?
Или, нека поговорим за кафето като неизменна част от нашия ден.![]()
нещо любопитно
как бъзик:shocked: да не си нетрадиционно ориентирана:blink:Аз пък кафе не пия. Ама и цигари не пуша. За наркотици да не говорим.... Е, избива ме на мъже, ама...
Тва последното беше бъзик де.
мъжете могат да потвърдят,че съм традиционно ориентирана. Жените-обратнотоKent написа:как бъзик:shocked: да не си нетрадиционно ориентирана:blink:Аз пък кафе не пия. Ама и цигари не пуша. За наркотици да не говорим.... Е, избива ме на мъже, ама...
Тва последното беше бъзик де.
аз пък почти сичко съм правил - без венозна дрога, секс с мъж и да съм убил някой нарочно
Е да, ама линковете трябваше да ги пуснеш накрая, че сега можем да си нагласим теста както си искаме.Нефертити написа:Кое е идеалното кафе за нас?
А за вас?
нещо любопитно
Глупости на търкалетаНефертити написа: нещо любопитно
Чудесна тема! Обожавам кафето заради неповторимия му, уникален аромат и заради освежаващия му горчив вкус. Смятам, че кафето няма достоен заместител и сурогат. Аз пия дълго кафе без захар- еспресо- два пъти на ден. Когато съм у дома, си го наливам в едни бели чашки с много елегантна форма, направени от прозрачен костен порцелан, със златен кант по ръбчето... Доста фетишистки звучи, но за мен пиенето на кафе си е цял ритуал, заради неподправеното удоволствие от усещането. Обичам и капучино. Какво по- приятно от това да загребеш с лъжичка пухкавия му и плътен каймак, който след това ще се разтопи в устата ти... Кафето за мен е алюзия за насладата от малките неща. Да забавиш за миг ритъма на забързаното ни ежедневие, да си подариш две- три минути в компанията на чашка горчиво кафе, да се потопиш в неизмеримото удоволствие от горчивия му и тръпчив вкус и специфичния му аромат. Това си е насладата от мига!Нефертити написа:Кое е идеалното кафе за нас?
А за вас?
нещо любопитно
Ехе, ти дори си го и прочел това любопитното. Признавам , че прекалено диагонално минах точно през този материал. Защото не му вярвам.МЪЖжжж написа:Глупости на търкалетаНефертити написа: нещо любопитно
"Мъжът, който пие дълго кафе, е безупречно облечен, никъде не ходи без часовник и чадър, възпитан е и знае какво иска. В любовните отношения той е непредсказуем и забавен и компанията му никога не досажда. Въпреки това не остава сляп за красотата на другите жени и поддържането на връзката ви ще изисква много търпение. "
Кога ме видиш костюмиран, с чадър и часовник..
Благодаря Меги!Megi_Koleva написа:
Чудесна тема! Обожавам кафето заради неповторимия му, уникален аромат и заради освежаващия му горчив вкус. Смятам, че кафето няма достоен заместител и сурогат. Аз пия дълго кафе без захар- еспресо- два пъти на ден. Когато съм у дома, си го наливам в едни бели чашки с много елегантна форма, направени от прозрачен костен порцелан, със златен кант по ръбчето... Доста фетишистки звучи, но за мен пиенето на кафе си е цял ритуал, заради неподправеното удоволствие от усещането. Обичам и капучино. Какво по- приятно от това да загребеш с лъжичка пухкавия му и плътен каймак, който след това ще се разтопи в устата ти... Кафето за мен е алюзия за насладата от малките неща. Да забавиш за миг ритъма на забързаното ни ежедневие, да си подариш две- три минути в компанията на чашка горчиво кафе, да се потопиш в неизмеримото удоволствие от горчивия му и тръпчив вкус и специфичния му аромат. Това си е насладата от мига!
У дома всички сме кафемани. И при мен не само пиенето, но и приготвянето си е цял ритуал. Но не заради някакъв снобизъм, а просто заради удоволствието от кафето после. Имам си любими марки и не им изневерявам. Рядко задимявам кафето с цигара, понеже съм по- скоро пасивен пушач и рядко припалвам по някоя. Кафето навън рядко ми харесва. Но си имам също любими местенца, където знам, че правят хубаво кафе или капучино. Освен това, споделям кафето и с приятели. Много е хубаво да си побъбриш с някого над чаша кафе.Нефертити написа:Благодаря Меги!Megi_Koleva написа:
Чудесна тема! Обожавам кафето заради неповторимия му, уникален аромат и заради освежаващия му горчив вкус. Смятам, че кафето няма достоен заместител и сурогат. Аз пия дълго кафе без захар- еспресо- два пъти на ден. Когато съм у дома, си го наливам в едни бели чашки с много елегантна форма, направени от прозрачен костен порцелан, със златен кант по ръбчето... Доста фетишистки звучи, но за мен пиенето на кафе си е цял ритуал, заради неподправеното удоволствие от усещането. Обичам и капучино. Какво по- приятно от това да загребеш с лъжичка пухкавия му и плътен каймак, който след това ще се разтопи в устата ти... Кафето за мен е алюзия за насладата от малките неща. Да забавиш за миг ритъма на забързаното ни ежедневие, да си подариш две- три минути в компанията на чашка горчиво кафе, да се потопиш в неизмеримото удоволствие от горчивия му и тръпчив вкус и специфичния му аромат. Това си е насладата от мига!
И аз пия 2 пъти дневно еспресо, но със захар!
Нормално или дълго, зависи от машината и самото кафе.
Вкъщи си имам машина за еспресо на Бриел, която е със спец. ръкохватка за айскрем, винаги се получава огромен каймак.
Капучино, нескафе с мляко и други вариации пия следобяд в компания на заведение.
Не съм пристрастена към кафето, не пуша, алкохолът също ми е най-вече вино.
Родителите и сестра ми не пият кафе и не пушат, вкъщи аз въведох тия "екстри" за гостите някога.
3 години не съм пила изобщо- бременност, кърмене - обясними причини. После започнах с безкофеиново, но сега съм си отпуснала душата и 2 кафенца си пия спокойно на ден.
Най-вече държа на сутришното, но винаги след закуска. През седмицата на работа, почивните дни вкъщи. Задимени барчета не ме привличат и, ако не се налага спешно, не ги посещавам. Нямам търпение да се стопли времето ида можем да сядаме навън на чист въздух.
п.п. Хехе, малката пусна ТВ и говорят за кафето. Хората пиели кафе заради кофеина, който е дрога. А наркотик ставал когато се пие в големи количества.
Мнемозина написа:
Е да, ама линковете трябваше да ги пуснеш накрая, че сега можем да си нагласим теста както си искаме.
.
Бира сутрин, хм, това за изтрезвяване или практика?windcolours написа:Аз пък кафе не пия. Ама и цигари не пуша. За наркотици да не говорим.... Е, избива ме на мъже, ама...
/друго си е да започнеш деня с бира, ама пита ли ме някой/
Обичам,обаче, да душа прясно смляно кафе...мммм....Също така, когато имам ъзможност, а отсрещната страна-желание, обичам да приготвям кафе в джезве, слагам после пръчка канела, зърно кардамон и се получава нещо изкусително с дъх на Ориент, пустинни кервани и екзотика....
Интересен и лесен начин за приготвяне.Kent написа:
много кафе пиех като пушех, ма много, пък като студент докато учех /и пак пушех/ направо надигах каните. сега от три години вече не е неизменна част от живота ми:lol: рядко, сутрин за компания на жена ми - дребносмляно за джезве, две чаени лъжички в чашата ги заливам с вряща вода, после я покривам с чинийка, става не много силно но аромата остава /някой му викат полско кафе/...един лаборант бай Дончо, в казармата ме научи така, казваше че като се кипва кафето и му изфирясва аромата. не говаря за нес, а за обикновено черно кафе
а и докато бях джипи за компания на сестрата си цедях от машината в поликлиниката сека сутрин двойно:lol:
много са по едно всеки денИнтересен и лесен начин за приготвяне.
КЕНТ, за теб колко кафета са много?
За мен три са прекалено достатъчни на ден, а четири вече са много.
Имам познати, които пият по 8-10.
Е стига демного са по едно всеки ден
windcolours написа:Аз пък кафе не пия. Ама и цигари не пуша. За наркотици да не говорим.... Е, избива ме на мъже, ама...
хич няма какво да те питам за товаwindcolours написа:/друго си е да започнеш деня с бира, ама пита ли ме някой/
..и аз...windcolours написа: Обичам,обаче, да душа прясно смляно кафе...мммм....
да си наплискам лицето и тиквата със студена вода ми е по кефЕвридика написа:Е стига демного са по едно всеки денкак може едно да е много?
кафето не ми е кеф даЕвридика написа:Аааа, ти за кефа, аз се уплаших, че медицински се изказваш:-)
Наплискването или двете глътки кафе са си ритуал еднакво
За мен няма нищо по-приятно от дълга закуска, без да има бързане заникъде:-)
тва са дивотии...Нефертити написа:Мит или истина?
1. Кафето е наркотик и води до пристрастяване.
2. Кафето ободрява.
3. Кафето вечер възпрепятства съня.
4. Кафето вдига кръвното налягане.
5. Кафето води до сърцебиене и уврежда сърцето.
6. Кафето издава характера, предсказва бъдещето и подобни
Kent написа:тва са дивотии...Нефертити написа:Мит или истина?
1. Кафето е наркотик и води до пристрастяване.
2. Кафето ободрява.
3. Кафето вечер възпрепятства съня.
4. Кафето вдига кръвното налягане.
5. Кафето води до сърцебиене и уврежда сърцето.
6. Кафето издава характера, предсказва бъдещето и подобни
кафето обединява
само там му е силата
"аде да пием по кафе"
и след 9 месеца бебе:lol:
Имаше една приказка, но така и не разбрах дали беше виц или реално свидетелско показание в бракоразводно дело, което гласеше:Kent написа: тва са дивотии...
кафето обединява
само там му е силата
"аде да пием по кафе"
и след 9 месеца бебе:lol:
7. Кафето обединява. Резултатът след 9 месеца.Kent написа:житейска, аз във форума не "практикувам" медицина:lol:п.п. Твоята мед. гл.точка ли е?
Естествено, че това е практика на протобългарите, не ставай смешен!:bigsmile:Kent написа:
да си наплискам лицето и тиквата със студена вода ми е по кеф
древните славяни така са правили или протобългарите
ма боев ще каже:lol:
ок ок, ся Свендослав къв е последно, ако се абстрахираме от прическата:lol:БоЕВ написа:Естествено, че това е практика на протобългарите, не ставай смешен!:bigsmile:Kent написа:
Характерната прическа на протобългарите е позволявала поддържането на едно задоволително ниво на лична хигиена при поход или в оскъдица на вода в степта да речем. Докато при славяните подобно деяние, наплискване на тиквата със студена вода, си е криело риск да бъдат тръшнати от менингит на момента с тия рунтави и несресани гриви.
Няма как да стане! В ония времена облеклото, както и прическата са били белег за етническа принадлежност.Kent написа:ок ок, ся Свендослав къв е последно, ако се абстрахираме от прическата:lol:БоЕВ написа:Естествено, че това е практика на протобългарите, не ставай смешен!:bigsmile:Kent написа:
Характерната прическа на протобългарите е позволявала поддържането на едно задоволително ниво на лична хигиена при поход или в оскъдица на вода в степта да речем. Докато при славяните подобно деяние, наплискване на тиквата със студена вода, си е криело риск да бъдат тръшнати от менингит на момента с тия рунтави и несресани гриви.
Виждам те!Нефертити написа: Иначе, виждам те, Мъжжжж!

ти говориш за кафе, аз за друго си мисля. като продължителност и местоположение много ми пасва.Remmivs написа:
едно италианско късо сутрин ако може в рим
едно мляко с нес след обяд примерно на терасата на сянка на хотела на карибите
и едно дълго вечер под звездите на някой планински връх