БоЕВ написа:Преди време с камарад Кент си говорихме за съпротивата срещу комунистическата диктатура и имала ли е тя почва у нас.
Та.
Попаднах на нещо доста смислено и си рекох - що пък да не го споделя и с вас

Спомних си епизода от "Кръстникът" дето майката чийто син кръстникът предпази от затвора като му благодареше, а кръстникът с мазен глас и отговори: "не, не ми давай пари, нали сме от едно семейство, все някога и ти ще ми направиш някаква услуга!"
Не за теб става дума, а за авторката на материала, който си ни подал да коментираме.
Скъсахме се да се разкъсваме помежду си!
Пък отвън още по. То не бе турци, то не бе фашисти, то не бе комунисти, то не бе европейци, аман и горко ни.
Малък свободен период сме имали около 1936 година, в който Великите сили са били заети със себе си и затова са ни забравили и точно в този период България е дръпнала на едно от първите места в Европа и света, във всички области.
И щем не щем трябвало за да оцелеем да изберем фашизъм, да ама ни сее наложило. Наложено както всичко и до днес. Добре, избрали сме фашизъм, обаче нещата се обърнали и избрахме комунизъм. Да, ама сега нито фашизъм нито комунизъм било добър избор, само, че тогава никой не ни пита, ВЪОБЩЕ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ ВАРИАНТ ЗА НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ С НЕУТРАЛНИ БЪЛГАРИ!
Или си с нас или си против нас!
Сега, аз се чудя какво мнение да имам за тогава фашизъм или комунизъм, кое да избера за правилно комунизма срещу фашизма или фашизма срещу комунизма и да дам подкрепата си за едно от двете.
Да, имам мнение и ще го кажа накрая, щото в момента някой пак ме дърпа към Европа, ама има и Русия, пак тази Русия, ебаси.
Та мнението ми по темата ти е, че аз не желя повече да ме дърпат и да ме оправят Великите сили, а мечтата ми е да стана незабележим и да ме оставят сам да се оправям.
Скъсаха ни от разпокъсване, че и ние помежду си да го правим.
Мнението ми е че България и българския народ сме много малка капка от голямата вълна за да имаме сили да се отделим самостоятелно от нея. Но е така да е, аз отказвам да се деля или да се самозалъгвам, че мога да избирам и да се боря за избора си-фашизъм, комунизъм, Европа или Русия и да водя борбата българин срещу българин, тая няма да я бъде...другото е дрън дрън. Аз съм свободен и на никого не дължа услуга, а който дължи нека се издължи, но да си знае, че без мен.
Българи, тази игра не е наша, време ни е вече да играем в тази игра без да сме в нея, нека се научим само да я наблюдаваме отстрани докато я играем.
Бог да пази нас и България!