следобедното капучино понякога има
следобедното капучино понякога има
вкус на нега. чудя се кое е по-важно: да опознаеш себе си или светът? да си в хармония със себе си или със светът? да се поставяш в центъра на вселената или да поставяш вселената в своя център? и доколко ни е дадено да разграничаваме от и да знаем за същността си. кафявата захар има вкус и аромат. бялата е просто сладка. и е въпрос на избор и познание.
just perfect
Re: следобедното капучино понякога има
това ми напомни на филма "Седем години в Тибет" - сблъсъка на двата свята - в единия да е постижение да се изтъкнеш, а в другия да се слееш.
у всеки от нас има поне два свята
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
сега делникът натрупва толкова напрежение, че когато съм сама събличам и изтривамholi_day написа:това ми напомни на филма "Седем години в Тибет" - сблъсъка на двата свята - в единия да е постижение да се изтъкнеш, а в другия да се слееш.
just perfect
за мен да си в хармония със себе си означава да си в хармония и със света.bead_ написа: да си в хармония със себе си или със светът?
всеки е част от едно-то на Рем и познание можеш евентуално да постигнеш, когато се слееш, разтвориш в него (не в Рем
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
светът е хаос, нима можеш да си в хармония с него и да запазиш частица здрав разум?!latrevw написа:
за мен да си в хармония със себе си означава да си в хармония и със света.
just perfect
абсолютно! не мисля, че е хаос, прекалено много закономерности има в този хаос. но трябва да си безумно търпелив и последователен.bead_ написа:светът е хаос, нима можеш да си в хармония с него и да запазиш частица здрав разум?!latrevw написа:
за мен да си в хармония със себе си означава да си в хармония и със света.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
всъщност в обичаен разговор, тет-а-тет, тази тема отдавна да е потънала в чашата с вино и преглътната с парченцето ементалRemmivs написа:така е да
и аз съм (п)объркан
тук нещата винаги стигат дълбочини и се осмислят по друг начин. или пък си въобразявам? или пък само с мен е така
пълноценни разговори и сблъсък на мнения, възможност да се изразиш внимателно, време да прочетеш другия, дори да го прочетеш два пъти?! това не е ли лукс, непостижим на реалното общуване
just perfect
За мен най-важното сега е, да дам възможност на светът да ме опознае,bead_ написа:вкус на нега. чудя се кое е по-важно: да опознаеш себе си или светът? да си в хармония със себе си или със светът? да се поставяш в центъра на вселената или да поставяш вселената в своя център? и доколко ни е дадено да разграничаваме от и да знаем за същността си. кафявата захар има вкус и аромат. бялата е просто сладка. и е въпрос на избор и познание.
за да може по-добре да се хармонизира със същността ми, и по-точно и навреме да откликва на желанията ми.
И не капучино, а кафе.
Без захар. За да се разгърне ароматът му напълно.
На този свят човек има само семейството и приятелите си. Те са неговата и той е тяхната вселена. Всичко друго е в мъглата.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

хаос е да, но и космосbead_ написа:светът е хаос, нима можеш да си в хармония с него и да запазиш частица здрав разум?!
убийствено парадоксално и безумно красиво е
чак боли понякога
- Green Light
Green Light написа:Относно хармонията аз имам един въпрос.
Някой от вас приятел ли е с децата си?
Към отговорлите с да имам подвъпроси:
Имате ли си доверие един на друг, така както приятелите си имат? Как го постигнахте? Отсамосебе си ли стана или вложихте специално усилие?
това не е здравословно на този етап
приятелски отношения може да има като станат къде 20-годишни според мен.
обаче какво се постила, за да се изгради това приятелство като порастнат - идея си нямам.
а всеки според детето си, нали знаеш универсална рецепта няма
не знам
искам да мога все така да ги обичам и да им давам
без да им досадя
мисля си още, че ходя по въже над пропаст и без осигуровки като този тук

но ми се струва че и аз получавам обич
не, не ми се струва - получавам
искам да мога все така да ги обичам и да им давам
без да им досадя
мисля си още, че ходя по въже над пропаст и без осигуровки като този тук

но ми се струва че и аз получавам обич
не, не ми се струва - получавам
има и други хора, които живеят в други измерения. не аз или ти. но примерно, жив и здрав да е - днес навършва 90 години, валери петров.Ън написа:На този свят човек има само семейството и приятелите си. Те са неговата и той е тяхната вселена. Всичко друго е в мъглата.
just perfect
- majemela4ka
- Обратна връзка:
нега... хармония... вселена... кафява захар... аромат... избор... и познание
какво друго му трябва на човек?!
и чаша капучино!
ааа, да
дали съм приятел
полагам усилия
чат-пат се правя на маймуна и обещавам да не се карам за нещо, което може да плаче за бой
какво друго му трябва на човек?!
и чаша капучино!
ааа, да
дали съм приятел
полагам усилия
чат-пат се правя на маймуна и обещавам да не се карам за нещо, което може да плаче за бой
Жив и здрав да е!bead_ написа:има и други хора, които живеят в други измерения. не аз или ти. но примерно, жив и здрав да е - днес навършва 90 години, валери петров.Ън написа:На този свят човек има само семейството и приятелите си. Те са неговата и той е тяхната вселена. Всичко друго е в мъглата.
Същият като нас е, просто приятелите му са повече- целият свят...
Е, и моите приятели не са малко...

- windcolours
Не можеш да познаеш света, ако не познаваш правилно себе си... ама най-най-най себе си! И ако се стреснеш, когато бръкнеш вътре в душата си- не се стряскай- ние сме само нищожни прашинки в очите на Вселената и в същото време- безмерно всемогъщи в собствените си очи...Това ни дава самочувствие....bead_ написа:вкус на нега. чудя се кое е по-важно: да опознаеш себе си или светът? да си в хармония със себе си или със светът? да се поставяш в центъра на вселената или да поставяш вселената в своя център? и доколко ни е дадено да разграничаваме от и да знаем за същността си. кафявата захар има вкус и аромат. бялата е просто сладка. и е въпрос на избор и познание.
Не би могъл да познаеш себе си, ако не опознаеш света. Защото ние сме част от него, не може да разделяме нещата...
А познанието е ПРИВИЛЕГИЯ на тези, които избират да погледнат извън рамките и вътрешните си граници. И приемат това, което виждат!
То е ясно защо.
Защото всичко е едно!
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
И ти ли....windcolours написа: Защото всичко е едно!

- windcolours
и аз...Ън написа:И ти ли....windcolours написа: Защото всичко е едно!
нима не бива да има единомислие понякога?
Добре е. Само да няма унифициранеwindcolours написа:и аз...Ън написа:И ти ли....windcolours написа: Защото всичко е едно!

Ън, днес те бе хванала липсата и се обезпокоих, че някоя те открадна преди мен.Ън написа:Добре е. Само да няма унифициранеwindcolours написа:и аз...Ън написа:И ти ли....windcolours написа: Защото всичко е едно!
"Спаси си деня!" - Green Light
- windcolours
Добре, ще питам Странниче как да казвам тази фраза на японскиЪн написа:
Добре е. Само да няма унифициране
- windcolours
Нефертити, изчакай първо да се сдобие с къщата на село, механата, водната каскада, да развъди щурците... и тогаз го кради:blum:Нефертити написа:
Ън, днес те бе хванала липсата и се обезпокоих, че някоя те открадна преди мен.
Ей ти го на арабски كل ما هوwindcolours написа:Добре, ще питам Странниче как да казвам тази фраза на японскиЪн написа:
Добре е. Само да няма унифициранеЗа да не си личи от пръв поглед, че мисля като някой друг

- windcolours
Еййй....браво, нито една правописна грешка!Ън написа:
Ей ти го на арабски كل ما هو
Няма проблем и две да ме крадат и три, пет....Нефертити написа:
Последно промяна от Ън на 22.04.10, 19:11, променено общо 1 път.

Тия ченгелчета докато ги изпиша...да не мислиш, че ми беше лесно...windcolours написа:Еййй....браво, нито една правописна грешка!Ън написа:
Ей ти го на арабски كل ما هو

Материалистки такиваwindcolours написа:Нефертити, изчакай първо да се сдобие с къщата на село, механата, водната каскада, да развъди щурците... и тогаз го кради:blum:Нефертити написа:

- windcolours
коя материалистка би те взела с къща на село? Те си ги избират по морето и в Банско.....Ън написа:Материалистки такиваwindcolours написа:Нефертити, изчакай първо да се сдобие с къщата на село, механата, водната каскада, да развъди щурците... и тогаз го кради:blum:Нефертити написа:
Коя материалистка би те взела заради механата? Нали после ще трябва да търка мазнината от скарата да събира счупени бирени и винени бутилки от пода...
А коя би те взела само заради едни щурци??? Ами...само аз!
Споко, нъл се разбрахме с тебе, че се зимаме.Ън написа: Материалистки такива
И кат се земем с тебе ко ше праим после?МЪЖжжж написа:Споко, нъл се разбрахме с тебе, че се зимаме.Ън написа: Материалистки такиваИ така наготово- изброеното. Е...после ще трябва да ни крадат заедно, но...нека па да се позатруднят малце..
Освен да пием бира и да си говорим за жени.
Ми аз теб не те харесвам, бе- един такъв- космат, брадат...
Тръгването по мъже се отлага докато на света има поне една жена. Поне до тогава...

Бе и ти не си мой типЪн написа: И кат се земем с тебе ко ше праим после?
Освен да пием бира и да си говорим за жени.
Ми аз теб не те харесвам, бе- един такъв- космат, брадат...
Тръгването по мъже се отлага докато на света има поне една жена. Поне до тогава...
То затва продължават да искат да те краднат.
една му...Ън написа:Няма проблем и две да ме крадат и три, пет....Нефертити написа:
друга го пръсне с вода студена,
трета го в уста целуне бърже - и той я гледа, - мила, засмена!
"Спаси си деня!" - Green Light
вярно - това не сме го анализирали - що тя е била мила, засмена, като той хвърля топа... никво състрадание.Нефертити написа: една му...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- windcolours
щото знае, че той отива на едно по-добро място!:blum:ELBI написа:вярно - това не сме го анализирали - що тя е била мила, засмена, като той хвърля топа... никво състрадание.Нефертити написа: една му...
Нефертити написа:една му...Ън написа:Няма проблем и две да ме крадат и три, пет....Нефертити написа:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.