3о4о в подземния свят

Все същите
Аватар
windcolours

3о4о в подземния свят

Мнение от windcolours »

/снимковия материал за Духлата съм събрала от сайтове в нета./

За Кента си знаехте, а мен вероятно подозирахте. Да, и аз като него мазохистично се подлагам на изпитания, които свидетелстват за състояние на съзнанието далеч от здравия разум. Всичко в името на това да откриеш интересното, красивото, невъзможното на места, на които нямаш никаква работа.
Едно от тях е самоотверженото лазене из кални теснини десетки метри под земята, където се крие смълчан свят, недокоснат от слънцето.

Откакто се надушихме като крастави магарета през 10 баира, с Кента кроим планове да влезем в Духлата – 17,5км пещерна система /най-дългата в България/ край пернишкото село Боснек. В студентските си години прекарах повече часове из карстовите подземия в района, отколкото на лекции в университета. То затва и не стана от мен преуспяващ икономист…

Изображение

В интерес на истината не бях влизала в този лабиринт вече 7-8 години и малко се притеснявах дали изобщо ще успея да се ориентирам вътре. Кентa обаче, непреклонен в мерака си да проникне точно в тази дупка, ми рече: “Ако не ме вкараш ще те разнеса из форума и ще ида сам на друга пещера” :grin:

Духлата се състои от няколко етажа галерии, подземни реки и множество зали, някои от които /по-отдалечените от входа/ с удивително запазени образувания. С всичките си характеристики тя е една от най-техничните български пещери и неслучайно се радва на огромен интерес от страна както на спелеолози, така и на “куцо и сакато”. Последното често става обект на спасителни акции и поради тази причина от няколко години е въведен рестриктивен режим на достъп. Което означава, че на входа има метална решетка и ключ за нея се дава от кметицата на селото само на пещерняци срещу трите имена, телефон, принадлежност към съответен пещерен клуб, информация относно планираното слизане под земята.... и мила усмивка :Wkez:

Драмата се почна още предната вечер, когато установих , че любимите ми гумени ботуши са изчезнали яко дим. Пък из рядката кал и локвите там, никак не е приятно да газиш /”Да бе, как пък не”- рече прасето в мен :grin:/. След като стъкмих раницата си, нагласих алармата на телефона за 5,10ч, и дадох поръчка за такси за 5,40ч, легнах и заспах неспокоен сън… събуди ме телефонен звън и гласът на диспечърката – “таксито ви чака долу” Ужас!!!! Алармата не беше проработила… :shocked: За 10 минути, противно на всички твърдения за туткането на жените, бях измита, сресана и в пълно бойно снаряжение. Срещата с Кента беше в 6,00ч на Централна автогара, откъдето трябваше да хванем рейса за Перник в 6,20ч Или поне такива бяха плановете, съобразно информацията , с която разполагах от интернет. 20 минути преди отпътуването на автобуса стана ясно, че той отпътува в същия час, ама от автогара Овча Купел. Мале! Бързо превзехме едно такси и срещу 10 лева бяхме откарани до въпросното място. Купувайки билет за дестинацията София-Перник се разсмях на глас, когато ми поискаха нещо като 2,50лв . Излиза, че разстоянието между двата града е в пъти по-евтино от това между две автогари в рамките на един и същ град.
Пристигайки в Перник, бяхме ориентирани откъде тръгва съответното возило до Боснек. Седнахме на спирката и зачакахме. Пред нас спря раздрънкан автобус и шумно изхвърляше през ауспуха си отработени газове. Внимателно прочетохме изписаните на табелката имена на селата, които обслужва. Нямаше го нашето. Минути преди часът, в който трябваше да отпътуваме, реших от чисто женско любопитство да се кача и запитам шофьора от тази спирка ли тръгват бусовете до Боснек. Получих отговор:
-Ами айде де , качвайте се, ние натам пътуваме.
-:shocked: Ама на табелката ви не пише Боснек?!
-Ааааа! Пише, пише!
-Как пише, нали досега четох?
-Ами пише бе, момиче, 33 пише!
-Ама аз Боснек искам…
-Ми да де, нали ви казвам – 33 си пише!
-…..
Извод: Все пак да живее женското любопитство!

Дъждовното утро и последиците от малкото сън след снощния концерт на Ди Си, определено действаха приспиващо на Кента. Аз обаче се дивях на люляковите горички покрай пътя и провисналите като вимета подгизнали облаци. След като проведохме среща на високо равнище с кметицата на селото, държахме в ръцете си заветния ключ за Духлата!!! Нищо не ни спираше и след около 40 мин, натъкмени в “пещеризони”, каски, с челници на главата и нездрав блясък в очите, прекрачихме границата разделяща двата свята – светлината и мрака, шумът и тишината, суетата и красотата…
Още с началните метри, “излазени” от нас, бяхме покорени от светещите капчици конденз по стените.Предполагам сте виждали как блестят на слънце след дъжд по паяжините – бяхме заобиколени от хиляди миниатюрни светлинки, които блещукаха като нощно небе. /Снимка ще видите вероятно в пътеписа на Кента/.

Изображение

За да избегнем опасността от изгубване из разклонените галерии, оставяхме през няколко метра триъгълни хартиени маркерчета, сочещи към изхода. Метър след метър напредвахме и все повече потъвахме в новото измерение. Около нас имаше миниатюрни езерца и стотици сталактити, сталагмити и сталактони.

Изображение

За съжаление повечето не бяха пощадени от ванадлизма на самозванци, имали дързостта да проникнат в земните недра и оставят там най-лошото от себе си. В тихите подземия единственият шум са капките вода, стичащи се по калцитните формирования. Хилядолетното им съзидателно търпение е украсило скалните кухини с каменни цветя, синтрови свещници, причудливи колонади - неподвижно застинали в гордо безмълвие

Изображение

Удивително дори за мен, след пауза от 7-8 годиии, успях да намеря пътя към мястото , където исках да стигнем. Костваше ни около 1ч лазене и ходене. Това е огромна зала, наречена Уринарника с изключително красиви образувани, на чийто вход гордо се извисява еднометров сталагмит, наричан гальовно от спелеолозите – Пеещият х*й. Тъй като си бяхме поставили контролно време за излизане, решихме да направим обратен завой към изхода.
Кента бе изпаднал в мълчалив възторг и правеше снимки буквално на всяка локвичка и висулка :boev:
Излизайки навън, ме посрещна уханието на цъфнали дървета и храсти. Никога не го бях усещала толкова осезаемо. Околните хълмове бяха потънали в зеленина и туфи жълти цветя. “Горният” свят бе изпълнен с цветове, миризми, движение, шумове, светлина…и дъжд. На входа на пещерата се снимахме за спомен и ме хвана яд, че не го бяхме направили и преди проникването, за да се види как изглеждаме “преди и след”. Кални от глава до пети

Всичко е добре, когато завършва с бира. :beer: Седяхме под чадъра на местната кръчма и, потънали в сладки приказки, се дивяхме на възвишенията край селото. Върховете им се губеха в ниските дъждовни облаци.

Чувствах се привилегирована и щастлива, че съм от малцината, които са били в досег с уникалния свят на Духлата– там, където светлината е само спомен, но безмълвният мрак ни връща още повече в нас си, за да станем едно със Земята. Напускайки Боснек, носех в сърцето си още едно измерение на щастието.

Кенте,
Друг път
Като тоз път,
Толкоз път
С теб –
Всеки път!
Благодаря!
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
annonymus

Re: 3о4о в подземния свят

Мнение от annonymus »

windcolours написа: Чувствах се привилегирована и щастлива, че съм от малцината, които са били в досег с уникалния свят на Духлата– там, където светлината е само спомен, но безмълвният мрак ни връща още повече в нас си, за да станем едно със Земята. Напускайки Боснек, носех в сърцето си още едно измерение на щастието.
"...
Че до красотата се ситга,
щом се окаляш до шия,
щом се намокриш до кости,
и Господ ти дойде на гости
..."

и тъй нататък :-)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

чудесно репортажче и снимки - а Цецо го познавам :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

windcolours написа: ...и аз като него мазохистично се подлагам на изпитания, ...

...

.... Кални от глава до пети

Всичко е добре, когато завършва с бира. :beer: Седяхме под чадъра на местната кръчма и, потънали в сладки приказки, се дивяхме на възвишенията край селото. Върховете им се губеха в ниските дъждовни облаци.

Чувствах се привилегирована и щастлива, че съм от малцината, които са били в досег с уникалния свят на Духлата– там, където светлината е само спомен, но безмълвният мрак ни връща още повече в нас си, за да станем едно със Земята. Напускайки Боснек, носех в сърцето си още едно измерение на щастието.

Кенте,
Друг път
Като тоз път,
Толкоз път
С теб –
Всеки път!
Благодаря!
От мене благодарности няма да получите, гадове гадни! Мазохистична била. Поненеделник е, бе! Студ, чанч, телефони, аз съм на работа!!!! Садистична си ти, не си мазохистична! Възмутен съм до дъното на душата си!
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

А къде е барът в тази толкова дълга пещерна система?
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа: Чувствах се привилегирована и щастлива, че съм от малцината, които са били в досег с уникалния свят на Духлата– там, където светлината е само спомен, но безмълвният мрак ни връща още повече в нас си, за да станем едно със Земята. Напускайки Боснек, носех в сърцето си още едно измерение на щастието.
"...
Че до красотата се ситга,
щом се окаляш до шия,
щом се намокриш до кости,
и Господ ти дойде на гости
..."

и тъй нататък :-)
хахахахах
тва от пещерняк е писано явно...

всъщност красота има навсякъде...стига да отворим очи и сърце, за да я видим и да й се зарадваме :bigsmile:
Последно промяна от windcolours на 17.05.10, 13:33, променено общо 1 път.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

АВе написа:А къде е барът в тази толкова дълга пещерна система?
където си го направиш :lol:
едно време, спомням си, влачихме цял самар с бира в една пещера, и на съответните места го изтегляхме и осигурявахме с въже от простор. то и себе си така осигурявахме...луди ...:shy:
Последно промяна от windcolours на 17.05.10, 13:33, променено общо 1 път.
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

windcolours написа:...
Много хубаво. Благодаря!
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Green Light написа:
От мене благодарности няма да получите, гадове гадни! Мазохистична била. Поненеделник е, бе! Студ, чанч, телефони, аз съм на работа!!!! Садистична си ти, не си мазохистична! Възмутен съм до дъното на душата си!
отивам да се срамувам в ъгъла...:grin:
и следващият път ще наблегна на вида, в който излязохме от пещерата и на цяларта кал дето с лъжица требе да се изчаагърта сега от дрехите и обувките ми....хм, а да...и на мокрите ми крака и на отвратителния челник...да не говорим , че Кента па никакъв лекар не е- дори едно изкуствено дишане уста в уста не ми направи, а там под земята е едно страшнооо и опаснооооо...:lol:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

windcolours написа:
едно време, спомням си, влачихме цял самар с бира в една пещера и на съответните места, го изтегляхме и осигурявахме с въже от простор. то и себе си така осигурявахме...луди ...:shy:
Щом нэма кой да ми забърка един коктейл долу, без мен в такива начинания.:winkw:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

ELBI написа:чудесно репортажче и снимки - а Цецо го познавам :cool:
аз май не....отдавна се бях откъснала от спелеоложките среди
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

АВе написа:
windcolours написа:
едно време, спомням си, влачихме цял самар с бира в една пещера и на съответните места, го изтегляхме и осигурявахме с въже от простор. то и себе си така осигурявахме...луди ...:shy:
Щом нэма кой да ми забърка един коктейл долу, без мен в такива начинания.:winkw:
има кой, ама ако не слезеш дотам сам да си го вземеш- остава си за който го е направил:blum:
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа: хахахахах
Явно, явно :grin:

Господ когото намрази,
прави го той пещерняк,
да пада да става да лази
и да се щура във мрак.

Припев:
Пещерняк, пещерняк, пещерняк,
ах ти подземно дете,
дупка акъла ти взе.

Че красотата се стига,
щом се изкаляш до шия,
щом се до кости измокриш
и на осмица превиеш.

Припев.......

Че тази божия клетва
е дяволски хитро скроена,
който веднъж в дупка влезе,
остава за винаги нейн.

Припев.......

Не стига,че вън е зарязал,
всичко, дори и света,
във дяволско гърло е влязъл,
да търси и там красота,

Припев.......
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Благодаря и аз!

Ходих да видя откъде й идва името на тази пещера, щото звучи много интересно. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:Благодаря и аз!

Ходих да видя откъде й идва името на тази пещера, щото звучи много интересно. :bigsmile:
мда, а ако си чела внимателно- обектите вътре също носят звънки и гръмки наименования:lol:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа: хахахахах
Явно, явно :grin:

Господ когото намрази,
прави го той пещерняк,
да пада да става да лази
и да се щура във мрак.

Припев:
ах ти подземно дете,
дупка акъла ти взе.

Че красотата се стига,
щом се изкаляш до шия,
щом се до кости измокриш
и на осмица превиеш.

Припев.......

Че тази божия клетва
е дяволски хитро скроена,
който веднъж в дупка влезе,
остава за винаги нейн.

Припев.......

Не стига,че вън е зарязал,
всичко, дори и света,
във дяволско гърло е влязъл,
да търси и там красота,

Припев.......
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
откъде ги знаеш тия работи? да не би и ти, Бруте......
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Припев.......
Сега ще ти каже "от Арапя" сигурно. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Припев.......
А не. От ПК "Академик", едно време, га бяхме млади и глупави.
И имахме повече време за хойкане.
Мен ме хваща клаустрофобия, хич не на шега, така че не съм голям фен на дупките.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Припев.......
аре сега - много станахме арапейците тук...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

ELBI написа:
аз пък бях фен на Оазис! :blum: Ония нещастници от арапя даже душове си нямаха и идваха при нас да се къпят:grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
ELBI написа:
аз пък бях фен на Оазис! :blum: Ония нещастници от арапя даже душове си нямаха и идваха при нас да се къпят:grin:
И Оазис вече го няма. :winkw:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
ELBI написа:
знам. и ме боли. имам вълшебни спомени оттам :crying:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Тва пещерите са кофти нещо. Ено такова мокро, капе ти вода по врата и отзад..., джакаш в ненам си кво, разни боцкащи работи има насекъде-сталакмити, сталактони...бля... Студену е, мрачну...и бар нема, дет вика Аве. Бе, не ми ги фалете пещерите...:-)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
знам. и ме боли. имам вълшебни спомени оттам :crying:
Ти ще видиш като се дигне някое цунами и помете сички гадни хотели на юг от Бургас!
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа:Тва пещерите са кофти нещо. Ено такова мокро, капе ти вода по врата и отзад..., джакаш в ненам си кво, разни боцкащи работи има насекъде-сталакмити, сталактони...бля... Студену е, мрачну...и бар нема, дет вика Аве. Бе, не ми ги фалете пещерите...:-)
И батманчета малки висят от тавана на тумби :-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:
Ън написа:Тва пещерите са кофти нещо. Ено такова мокро, капе ти вода по врата и отзад..., джакаш в ненам си кво, разни боцкащи работи има насекъде-сталакмити, сталактони...бля... Студену е, мрачну...и бар нема, дет вика Аве. Бе, не ми ги фалете пещерите...:-)
:lol: Мда...:lol:

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

заблудена овчица :bigsmile:
тва, Ъне, е краста...веднъж хване ли те- няма оттърване...аз мислех, че след 8 години съм се излекувала...къде ти...сега място не мога дa си намеря и вече кроя планове за нови подвизи :grin:
Последно промяна от windcolours на 17.05.10, 18:34, променено общо 1 път.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
заблудена овчица :bigsmile:
тва, Ъне, е краста...веднъж хване ли те- няма оттърване...аз мислех, че след 8 години съм се излекувала...къде ти...сега място не мога д си намеря и вече кроя планове за нови подвизи :grin:
Аз съм бил в пещера, бе! Бил съм в "Снежанка"! :blum:
Стига ми толкоз :lol:

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
има един виц:
Лети си прилеп из пещерата. Лети нашия и ...ДЖААААААС!!!! .... в един сталактит.
- Б@си!!! Ще се пребия някъде заради тоз уокмен!
:lol:

ПП Е да, знам, че само зоолози и пещерняци ще схванат вица, ама пускам въдицата :grin:
Последно промяна от windcolours на 17.05.10, 18:35, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
ELBI написа:
Ма па смокиня си е там. Без мене де. Толко мръсно че чак... или аз да съм се оеснафил? Бе не- мръсно беше, мамка му. Сърби ме, обаче, пак да пробваме някоя година. Децата трябва да са развили резистентност, там си израстнаха. Тента има за пред бунгалото, маса и столове, палатка за игра, фенери разни, ел-хладилна чанта за джака, сламената ми шапка даже си седи, кво му трябва на човека. Ако е пак тая мизерия ще се чупиме на Дюни.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Green Light написа: Ма па смокиня си е там. Без мене де. Толко мръсно че чак... или аз да съм се оеснафил? Бе не- мръсно беше, мамка му. Сърби ме, обаче, пак да пробваме някоя година. Децата трябва да са развили резистентност, там си израстнаха. Тента има за пред бунгалото, маса и столове, палатка за игра, фенери разни, ел-хладилна чанта за джака, сламената ми шапка даже си седи, кво му трябва на човека. Ако е пак тая мизерия ще се чупиме на Дюни.
направо се почувствах поканена:grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

windcolours написа:....Кента па никакъв лекар не е- дори едно изкуствено дишане уста в уста не ми направи, а там под земята е едно страшнооо и опаснооооо...:lol:
Начи лекар можех да стана, спасител, артист примерно, ... кво ли не. А аз- инженер, та инженер. Никъв кяр от тва МЕИ.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Green Light написа:
windcolours написа:....Кента па никакъв лекар не е- дори едно изкуствено дишане уста в уста не ми направи, а там под земята е едно страшнооо и опаснооооо...:lol:
Начи лекар можех да стана, спасител, артист примерно, ... кво ли не. А аз- инженер, та инженер. Никъв кяр от тва МЕИ.
аз пък завърших УНСС. Но ходих само на лекциите в МЕИ. Всичките ми приятели бяха оттам. В УНССто скукаааааа....
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

windcolours написа:
Green Light написа:
аз пък завърших УНСС. Но ходих само на лекциите в МЕИ. Всичките ми приятели бяха оттам. В УНССто скукаааааа....
Мда... в МЕИ-то имахме сравнително малко готини мадами, но за сметка на това - конкуренцията за малкото такива бе голяма и ... дошли от УНето бяха посрещани прекрасно :winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
важно да не си на зян... Бейби + 2 терминатора + Тойота. Какво друго му трябва на човек (в рамките на този месец остава само финала на ШЛ)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа: Сега ще ти каже "от Арапя" сигурно. :lol:
А не. От ПК "Академик", едно време, га бяхме млади и глупави.
И имахме повече време за хойкане.
Мен ме хваща клаустрофобия, хич не на шега, така че не съм голям фен на дупките.
А, да, пардон.
И едни други песни беше цитирала оттам, много ме бяха впечатлили. :roll:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Оазис бяха по-зле от нас - хора, дето не можеше да се доредят на красивата Арапя отиваха на Оазис и се перчеха с душове и дискотеката там. Поне си бяха честни. Проблемът на арапейци бе, че всеки 2 софиянец по някаква причина се пишеше, че е арапеец и ми писваше, щот толкова там навремето нямаше...

Ала да им простя и аз. Не е Заговезни, но какво от това :cool:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

ELBI написа:Оазис бяха по-зле от нас - хора, дето не можеше да се доредят на красивата Арапя отиваха на Оазис и се перчеха с душове и дискотеката там. Поне си бяха честни. Проблемът на арапейци бе, че всеки 2 софиянец по някаква причина се пишеше, че е арапеец и ми писваше, щот толкова там навремето нямаше...

Ала да им простя и аз. Не е Заговезни, но какво от това :cool:
На мене Арапя не ми хареса- едната й част беше усойна, а другата- изпечена на слънцето. При Оазис това го нямаше ...Имаше рядка тополова горичка, беше равничко...и имаше душове :blum: И като съм предпочела Арапя кво-нечестна ли ме прави този факт? Ми казвам си- Оазис беше моето място.

И двата къмпинга са в миналото.:(
Да живее Арапя! Да живее Оазис!
Гледай напред:-)
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

windcolours написа:/снимковия материал за Духлата съм събрала от сайтове в нета./

За Кента си знаехте, а мен вероятно подозирахте. Да, и аз като него мазохистично се подлагам на изпитания, които свидетелстват за състояние на съзнанието далеч от здравия разум. Всичко в името на това да откриеш интересното, красивото, невъзможното на места, на които нямаш никаква работа.
Едно от тях е самоотверженото лазене из кални теснини десетки метри под земята, където се крие смълчан свят, недокоснат от слънцето.

Уинди, Уиндиииии..... какво да ти кажа!

Аз друг път с Кент ходя напред-назад виртуално и много се кефя, но и с теб ми беше приятно. Много хубав разказ!
Това, примерно, никога няма да го направя -
и да се потисна за батманчетата, да кажем ...(щото си помисля, да кажем... че ще прелетят над мен ...
ами ако ми се падне такова с уокмен?!)
не си представям въобще пък как ще се осигурявам с въжета и ще пълзя към нещо, от което може да не изляза
и не само клаустрофоблията! ми тия тонове над главата ти...

на такова място - само с човек, който знаеш, че ще те извади 100 % :grin:
.......
:lol: не че не съм влизала в пещера. Ама беше с група, осветено, с водач, със стълбички ...такива работи..
Последно промяна от Semiramis на 17.05.10, 21:02, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Semiramis написа:
Уинди, Уиндиииии..... какво да ти кажа!
....
и да се потисна за батманчетата, да кажем ...(щото си помисля, да кажем... че ще прелетят над мен ...
ами ако ми се падне такова с уокмен?!)
........

на такова място - само с човек, който знаеш, че ще те извади 100 % :grin:
Семи, Семииииииии :lol:
За батманите- случвало ми се е един глух да се размаже във физиономията ми в един тесняк. Определено беше изненадан да ме завари там. Аз в такива случаи разчитам на това, което знам за тях от учебниците- уж ехо, ултразвук, ама да вземе да ми се падне некъв илитерат, рийш...нищо не разбираше от ехолокация... Простих му де....Да вземе следващия път да прочете на табелата пред пещерата, какво се очаква от него като представител на своя животински вид :lol:

Относно изгубването - с Кента бяхме взели крути мерки - все пак бях влизала в тази пещера десетки пъти като водач. И преди да проникнем, седнала близо до входа, систематично оформях хартиени маркерчета с ножичката за нокти на бебето :grin: Кента пък се беше въоръжил с нам си колко метра канап /май 100ина/. И както твърдеше -този който го е страх от всичко- с нищо не можеш да го уплашиш :bigsmile:
Публикувай отговор