Границата на бедността 185, 21 лв.?!

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Границата на бедността 185, 21 лв.?!

Мнение от Stranniche »

Не съм много в час, но само като видях вкъщи сметките за парното, това ми се струва страшничко.

Българинът можел да издържи с 500 лева/месец
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Той Българинът може и с 5 лева на месец да издържи, стига да има странични доходи.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
WALL-E

Re: Границата на бедността 185, 21 лв.?!

Мнение от WALL-E »

Stranniche написа:Не съм много в час, но само като видях вкъщи сметките за парното, това ми се струва страшничко.

Българинът можел да издържи с 500 лева/месец
може
аз за цигари давам 300, за алкохол 100, за газирана вода 200, храната ми е има няма 100
консумативи 100-200 зависи от сезона
кръчми, купони, разходки, рождени дни- към 200
и почвам месеца с - 700 заради наема и репарациите
и в нормално време мога да си поддържам стандарта и да си плащам данъците и осигуровките
в шибано време...мога да си позволя само осигуровките и да си свивам цигари от насипен- 40 лв. на месец
и да пия чешмяна вода която мразя и ми дига кръвното
да се капсуловам и да спра всякакви купони и т.н.
но ...според чергата
е затова септември се очертава да съм икономически емигрант
не, че не ме ценят тук - ценят ме и ме търсят
но като няма бачкане няма и кой освен да те цени и да те цАни :lol:
съвсем произволни са цифрите :-)
а от всичко най ми тежи наема
щот не е като да не съм си построил къща
парите за цигарите си ги изкарвам с някое и друго направено самолеДче /щом и хобито почна да ме изхранва... :roll:/

е на това се смеем заедно с дедо Господ :lol:
като почна да си правя планове :rotfl24:
страшни са не разходите, а липсата на приходи
:-)
а държавата си прибира от тях къде 54% от преки и косвени данъци

та...въпроса е ..може
или отговора
друго е с какви средства
или как и къде
да са живи и здрави пра-родителите ми дето имат некви нивички за продаване
но това е до време а и на мен не ми се ще баш тъй
щот съм сравнително млад и мога да изкарвам
но явно на 2 граници от тук
не и тук
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

maggot написа:Той Българинът може и с 5 лева на месец да издържи, стига да има странични доходи.
Мииии, аз с 400 официални + 105 детски /глей бе, глей, деЦки/ съ оправям напоследък, че даже подадох глава над водата :shy: Тамън съм в статистиката :lol:

Само не знам как се получава влизане в магазина минимум 30 леви х 30 миииии :cool: А за обувки, гащи и чорапи не говорим нали?? Кой квото си има, тва да си носи... Обектив, светкавица, почивка, да бееееее :crying:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

never mind написа:почивка, да бееееее :crying:
тва почивка нещо за ядене ли беше?!
:rotfl24:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

sandmaN написа:
е затова септември се очертава да съм икономически емигрант :lol:
И на теб попътен вятър! :kiss:
sandmaN написа: а от всичко най ми тежи наема
страшни са не разходите, а липсата на приходи
Наемът навсякаде е най-голямата тесла. :(
sandmaN написа: парите за цигарите си ги изкарвам с някое и друго направено самолеДче /щом и хобито почна да ме изхранва... :roll:/
Това е страхотно! :good:
Последно промяна от Stranniche на 07.08.10, 23:39, променено общо 1 път.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

never mind написа: Мииии, аз с 400 официални
Понякога са по-важни неофициалните.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Само дет храня трите банки сме с хилядарка назад всеки месец :crazy:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

няма думичка да напиша в тая тема
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

never mind написа:
maggot написа:Той Българинът може и с 5 лева на месец да издържи, стига да има странични доходи.
Мииии, аз с 400 официални + 105 детски /глей бе, глей, деЦки/ съ оправям напоследък, че даже подадох глава над водата :shy: Тамън съм в статистиката :lol:

Само не знам как се получава влизане в магазина минимум 30 леви х 30 миииии :cool: А за обувки, гащи и чорапи не говорим нали?? Кой квото си има, тва да си носи... Обектив, светкавица, почивка, да бееееее :crying:
Според мен, не си в класацията. Щом имаш и дете, ти трябват два пъти по поне 400.
За мен, интересното по темата е и с колко лимит месечно разполага едно българско семейство или болшинствата от средно- статистическите бг- семейства.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Megi_Koleva написа: Според мен, не си в класацията. Щом имаш и дете, ти трябват два пъти по поне 400.
За мен, интересното по темата е и с колко лимит месечно разполага едно българско семейство или болшинствата от средно- статистическите бг- семейства.
Меги, тя има три деца. Един ден синовете и ще я носят на ръце, че е успяла да ги отгледа :bigsmile:
Изображение
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

snowprincess написа:
Megi_Koleva написа: Според мен, не си в класацията. Щом имаш и дете, ти трябват два пъти по поне 400.
Меги, тя има три деца. Един ден синовете и ще я носят на ръце, че е успяла да ги отгледа :bigsmile:
Ма аз вече съм си поръчала бялата къща на брега на .. океана :lol::lol: Отвъд.
Единият ще ме "издърпа", другият ще ми я построи, а третият.. ще вилнее по плажа с голдън ретривъра. Скийш кво готино!!

П.П. Меги, ти нали не си от данъчните или ДАНС??:blum:
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

snowprincess написа:
Боже, ама това истина ли е? Мислех, че вече не съществуват подобни Майки- героини. Колко са големи момчетата?
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

never mind написа:
snowprincess написа:
Ма аз вече съм си поръчала бялата къща на брега на .. океана :lol::lol: Отвъд.
Единият ще ме "издърпа", другият ще ми я построи, а третият.. ще вилнее по плажа с голдън ретривъра. Скийш кво готино!!

П.П. Меги, ти нали не си от данъчните или ДАНС??:blum:
Не съм от тях :bigsmile: Имаше един едноименен разказ от Чудомир с подобно заглавие, ама не е писан за мен :bigsmile: Браво на теб! Когато чуя, че една жена е родила и отгледала повече от две деца, и я смятам за истинска героиня. Просто ахкам при подобна новина. Ахнах и сега! Аплаузи от мен!
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

Megi_Koleva написа: Боже, ама това истина ли е? Мислех, че вече не съществуват подобни Майки- героини. Колко са големи момчетата?
Чак пък героиня.. Изпълних си план-графика, детската мечка :lol:
Големият ще направи 17, средният навърши 9, а малкият 3.
Добри деца са, разумни и диви същевременно, то и аз съм така де :blum:

П.П. Най-големият ми страх е след години да не ме питат на дребното майка или баба съм му, ама се старая де!! :grin: Засега все още ми се карат как съм могла да родя толкова рано, пък аз родих на 25 /фръц-фръц, изчетках се/
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

never mind написа:
Каквото и да кажеш в израз на скромност, за мен си истински герой! Особено пък в днешно време. Вярно е, че светът се разви доста в битово отношение, но всичко останало е много назад. Затова е и истински трудно да си майка на три деца в днешното време. А за визията си- не се безпокой. Няма начин, жена с такъв темп и живец в живота си, да не притежава тонус и да не изглежда добре. Както казваше майка ми, човек с малки деца се подмладява видимо.
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

Ся като ти кажа и че ги гледам сама без бащи и баби, бе за паметник съм бе :rotfl24::rotfl24:
Много ми е важно да съм с пръстен и обеци на детската, нищо, че гримът ми се размазал леко пътьом :lol: От пот, не от сълзи...
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

never mind написа:Ся като ти кажа и че ги гледам сама без бащи и баби, бе за паметник съм бе :rotfl24::rotfl24:
Много ми е важно да съм с пръстен и обеци на детската, нищо, че гримът ми се размазал леко пътьом :lol: От пот, не от сълзи...
Тайничко се надявах, да не чуя това. Но сега съвсем онемях. Нямам какво да кажа. Освен това, че България не заслужава подобна саможертва. А ти можеш да бъдеш горда от достижението си. Както и децата ти- че имат такава майка! Малцина са смелчаците като теб! И макар и да не съм те виждала, съм убедена, че си много хубава жена. Няма как да е иначе!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Megi_Koleva написа:... Нямам какво да кажа. Освен това, че България не заслужава подобна саможертва...
Какво общо има България с цялата тая история?:bigsmile:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

never mind написа:Ся като ти кажа и че ги гледам сама без бащи и баби, бе за паметник съм бе :rotfl24::rotfl24:
Тъй.
Само че точно за това ти говорех ей тук. :?

Не знам.
Нещо взеха да ми идват много минираните полета. :(
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа: Не знам.
всеки пише това, което си иска, бе, престани да се взираш, аз ще те напляскам, аааа
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

never mind написа:
П.П. Най-големият ми страх е след години да не ме питат на дребното майка или баба съм му, ама се старая де!! :grin:
:grin:
Няма такава опасност мисля аз :-)
Да са ти живи и здрави юнаците и много дя успяват в живота!
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Тъй.
Само че точно за това ти говорех ей тук. :?

Не знам.
Хм. Ако това дразни останалите и пречи на форума - разговора може да се продължии в реала, ама в присъствието на чавето.
И след 22 август, че до тогава съм под пара. Примерно.
Що да не се гордее с това, че се справя? Има си пълното основание за това.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
Това беше вярна приказка, супер!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:
всеки пише това, което си иска, бе, престани да се взираш, аз ще те напляскам, аааа
Ами радвам се, че ти харесва така.
Аз ще се въздържа от коментар, първо ще изчакам отговор от Чавето.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
snowprincess написа:
Ами радвам се, че ти харесва така.
Аз ще се въздържа от коментар, първо ще изчакам отговор от Чавето.
Всичко е пределно ясно...ъъъъ, за съжаление.
И ти отговор, естествено, няма да получиш...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
Всичко е пределно ясно...ъъъъ, за съжаление.
И ти отговор, естествено, няма да получиш...
А, ще почакам още малко.
И следващия път ще питам направо някой друг. :grin:
Panta rhei...
Публикувай отговор