11 септември 2010

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

11 септември 2010

Мнение от Kent »

След като повторното сглобяване на обезобразената и деформирана Астра глътна целия наличен капитал, заплануван за Традиционната Голяма Екскурзия, решихме да си спретнем Извънредна Малка Екскурзия. И като не може РД-то на малкия да е сред мъглите на Мальовица, то поне нека е в дивата джунгла на Източна Стара планина.
От Суворово потеглихме на сакралната дата 11-ти септември и след около два часа вече търсех в Несебър платен паркинг. Бях получил досатъчно убедителна информация за изключителната любов и уважение, което изпитва местната служба на КАТ към автомобилите с варненска регистрация, та реших, че е по-добре да се изръсим два-три лева за платен паркинг, отколкото да ходим да търсим колата после в някой депо /за да я откупим срещу една вечеря за двама в не много претенциозен ресторант/. След като се откопчихме със зор от словоохотливия пазач на намерения паркинг, бодро забързахме към Стария град. Покрай морето духаше доста и мечтите за морска баня на децата си останаха в тежката торба с хавлии и бански, които каката безропотно мъкнеше под мишницата си.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В Стария град първо посетихме музея където Радко мина метър за ненавършени /утре щеше да навършва/ години и после се смесихме с тълпата.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Какви смокини само...

Изображение

Изображение

При кръстосването на тесните улички ни глождеше леко разочарование, понеже старите къщи и църкви бяха затрупани от купчина всевъзможни сергии, където се продаваха най-поразителни боклуци.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Гледката от края на града към морето леко притъпи гадното чуство. Хем е септември. Мога да си представя какво става тук в средата на лятото....Решихме, че следващия път ще дойдем пак през някой студен и дъждовен ноемврийски ден, а ако има и леден вятър и суграшица може да останем и ден два... Както и да е, след като приключихме с културната част бързо се върнахме до Новаия Град, взех Астрата от подземния паркинг и след като търпеливо изслушах житието и кахърите на пазача-Демостен, внимателно отпътувахме за среща с нашите приятели, с които смятахме да прекараме остатъка от екскурзията в с. Паницово. Някъде в бетонните джунгли на Сл. Бряг, в местен хипермаркет напълних една количка с бутилки, тарелки, хляб и се отправихме към Дюлинския проход. След глъчката долу по крайбрежието, пустия път в Планината си беше направо безумно приятен. На вилата, след няколко освежителни бири се разходихме /туристическа част/ до едно близко дере

Изображение

Изображение

Изображение

..... където Каката намери нещо в една дупка, но не каза какво:lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

После неусетно слънцето започна да клони на запад, приготвихме барбекюто и запасите си за некултурната част на вечерта...

Изображение

В приказки и наздравици стана полунощ и всеки се оттегли в черупката си.

Изображение

На другата сутрин след освежително кафе за всички без мен, припалихме към Козница. Карах на първа почти през цялото време надолу и никъде не опрях. На краката ми бяха новите ми руски армейски ботуши, които смятах да изпробвам как ходят. При слизането надолу към речното легло сбърках малко пътеката та се наложи да пошляпаме нагоре по течението по водата.

Изображение

Изображение

Още не е жаба...

Изображение

На мене с ботушите ми толкова ми и пукаше де, но на другите им се наложи с часовникарска точност да скачат из камънаците за да не се измокрят... Накрая пристигнахме на нашия вир с чешмата и аз блажено се опънах до водата. Децата обаче се съблякоха мълниеносно и цамбурнаха в дълбокото.

Изображение

Излязоха чак когато устните им придобиха всички оттенъци на синьото и се нахвърлиха върху храната, която бяхме взели от остатъците от вечерята /кюфтета, кебапчета, хляб и две-три пържоли мазни/. След като асимилирахме почти всичко до дупка, се закатерихме наобратно към колите по правилната пътека, която за всеки случай ковнах на джипсито. Нещо ми се беше скапало настроението и тонуса, а това означаваше че скоро ще завали, та накрая ускорихме крачката. Нагоре все пак опрях, но веднъж. Горе на вилата след няколко смени в банята се заехме със салатите, разпалките, вредните мазни месища и смъртоносния алкохол /все разни такива ужасни неща/...В понеделник около 11 потеглихме за вкъщи. Закупуването на тенекия мед в Билка се провали поради преклонната възраст на дядото, който бяха оставили за продавач и непреодолимата езикова бариера, та си направихме по-голяма почивка на Чудните скали.

Изображение

Оттам, децата да не са капо с плажа, ме изнудиха да минем през Шкорпиловци да се покъпят в морето, от което накрая илязоха тичешком с тракащи зъби.

Изображение

:cool:
Изображение

После се прибрахме във Варна.
Ами това е.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Страхотно пътешествие! И много увлекателно разказваш :bigsmile:. Направи ме съпричастна към екскурзията. А децата ти са големи сладурковци.
И аз обичам да снимам и го правя с удоволствие. Имам интересни снимки от местата, на които съм била тази година. Само съм зле с техниката и ще видя дали ще мога да се справя да кача снимки тука.
Аватар
DiKa

Мнение от DiKa »

От няколко дни надзъртам в 3о4о с надеждата да видя разказа на Веско за пътуването им и никое заглавие не ми грабваше вниманието да е като за пътепис. И днес - кво да видя - 11 септември 2010! Викам си чакай да видя с какво ще се спомене американският крах няколко дни по-късно и останах приятно "разочарована", че нямаше нищо американско в постинга, ами Кента отново беше изненадал аудиторията с интересния си начин на представяне на събитията :bigsmile:
Разходката ви е супер, смокините също! И аз им се точа от известно време и май трябва да отскоча вече към Созопол, докато още ги има. Несебър наистина изглежда доста попретъпкан, но към средата на октомври вече ще е спокойно там, а и времето може да е още хубаво, така че да не се налага да му се наслаждава човек в дъждовно и мрачно време :lol: А децата ви с всеки нов разказ ми изглеждат все по-пораснали и по-пораснали...
Аватар
Ozzie

Re: 11 септември 2010

Мнение от Ozzie »

Kent написа: При кръстосването на тесните улички ни глождеше леко разочарование, понеже старите къщи и църкви бяха затрупани от купчина всевъзможни сергии, където се продаваха най-поразителни боклуци.
октомври трябва да идете
кога ги няма туристите и бабите със сергиите
:-)
Неф

Мнение от Неф »

Ozzie написа:
Kent написа: При кръстосването на тесните улички ни глождеше леко разочарование, понеже старите къщи и църкви бяха затрупани от купчина всевъзможни сергии, където се продаваха най-поразителни боклуци.
октомври трябва да идете
а, точно!!

КЕНТ, прекрасни снимки, благодаря и аз!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ozzie написа:
октомври трябва да идете
ноември или март и ако може да има буря:mad:
:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Иххх!!! :bigsmile:
Най-много ме грабнаха онези смокини и мършата от барбекюто. Иде ми да ги грабна и аз :lol:

За чудните скали не бях и чувала- благодаря, че ме светна.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Публикувай отговор