Гражданска отговорност - ?
Гражданска отговорност - ?
Да ви питам до колко сте запознати със застраховката Гражданска отговорност на автомобилите.
Въпорсът ми е продиктуван от снощното пришпорване на един мой познат, който бърза до няколко дни да си плати поне първото тримесечие на идната година, тъй като съвсем скоро този месец цените щели драстично да се увеличат.
Моля за компетентни мнения да бързам ли и аз,
благодаря!
Въпорсът ми е продиктуван от снощното пришпорване на един мой познат, който бърза до няколко дни да си плати поне първото тримесечие на идната година, тъй като съвсем скоро този месец цените щели драстично да се увеличат.
благодаря!
"Спаси си деня!" - Green Light
последното което знам е за 10%
при 150 лв тва е 10-15 лв.
не го намирам за драстично.
мойта застраховка я правя август и не следя тази тема изкъсо.
ползвам и отстъпки разни
и отивам на нива 120-130....
ползвам и отстъпки разни
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- Глас в пустиня
Re: Гражданска отговорност - ?
От 15.11.2010г. влиза в сила ново увеличение на застраховка ГО, което ще е в порядъка на 25~30%. Минималното поскъпване ще е с около 30лв. Влиза в сила и ново териториално деление, както и разделянето по кубатура, ще има и разделяне на водачите по възраст и цената за конкретна застраховка ще е различна. Влиза в сила и изискването на "минимална премия" под която нито един застраховател няма да има право да пада или пък ако много иска може да "отстъпи от нея" като отстъпката направил за автомобилиста компенсира със собствени средства. Ограничава се и комисиона за брокерите или агентите на 2% което автоматично премахва възможността за даването на "големи" отстъпки или пък "бонуси" като отстъпка при зареждане на гориво на определена бензиностанция или пък "безплатен технически преглед". Нещата стават сериозни. Витаят слухове, че и издаването на бланкови полици до Април ще бъде премахнато, а полици по ГО за автомобилисти ще се издават само в офис и на компютър, но това за сега е само слух. Докато другите неща влизат в сила от 15 този месец. Да платиш сега, а застраховката да влиза в сила от Януари е възможно и едно добро решение.Неф написа:Да ви питам до колко сте запознати със застраховката Гражданска отговорност на автомобилите.
благодаря!
пп От Януари влиза в сила и данък върху застраховките който ще е в порядъка на 2% от застрахователната премия.
- Глас в пустиня
Се ми е на акъла че с тия баварците дето ги режеш ще плащаш по толко.Quid написа:последното което знам е за 10%
ползвам и отстъпки разнии отивам на нива 120-130....
За СФ до 1300 кубика само ще са около 170лв, останалите ще гравитират около 200 и нагоре.
преди седмица направих застраховка го.
пежо 206 2000 кубика 136 к.с.
цената и е 130 лв.
а и никъде не е казано че кола не може да се застрахова и в левуново.
което автоматически сваля и цената на го.
по принцип върлуват какви ли не митове за какво ли не.
но нещата не са такива каквито изглеждат понякога.
цената и е 130 лв.
по принцип върлуват какви ли не митове за какво ли не.
Абсолютно вярно!Quid написа:по принцип върлуват какви ли не митове за какво ли не.
Всяка година, все едно и също - цената ще скача, али- бали.
Миналата година, 'щото послушах един колега и си поръчах полицата по интернет (уж за по- евтино)...
грънци
ако бях отишъл на място при брокерката при която ходя от 3 години насам, щеше да ми излезе с около 25 лв. по- евтино
Та другия месец и се изсипвам на главата на жената и каквото- това е. Ако имам кинти ще я платя цялата, ако не, на части през годината (ако може така).
- Глас в пустиня
докато не стане 600 евро го няма да мирясат.
идиотия пълна.
и все им е малко и все им е малко.
не се налапаха .
е един ден ще се кротнат а дотогава разни гимнастики и така.

идиотия пълна.
не се налапаха .
- Глас в пустиня
От 15-ти за тая колца, ако е със СФ номера и я караш ти ще стъпва на 201лв, ако е регистрирана в Ловеч, да речем, и я кара човек от 26 до 70 години ще стъпва на 188. Това "казва" новата тарифа съобразена със изискванията на КФН и влизаща в сила от посочената дата. По "Скъпарската" тарифа ще се минават и лизинговите коли със Сф регистрация независимо къде домуват и се карат.Quid написа:преди седмица направих застраховка го.
цената и е 130 лв.
...
- Глас в пустиня
ГО е в РБ е съобразена със стандарта на населението. За да излезеш в Гърция или Румъния(страни от ЕС) е необходимо да доплатиш иначе оставаш без застрахователна защита и ако направиш ПТП дупе да ти е яко.Quid написа:докато не стане 600 евро го няма да мирясат.
идиотия пълна.
не се налапаха .
Миналата година в Гърция нашенче завлича автомобил и убива двама гърци - имуществени и неимуществени вреди се изчисляват на 2 милиона евра. Пича няма валидна ГО и парите са платени от гаранционния фонд в който всяка компания привежда от всяка застраховка такса в размер на 11.40лв. Но самото обезщетение се равнява, при средна премия на застраховка от 150лв, на премийте по ГО на 13 333...човека. И това само за едно ПТП. Представи си какво става с мижавите компании дето нямат набран солиден премиен приход - гърмят - и регресните искове се насочват към водача на ПС предизвикало ПТП. Всеки сам кове съдбата си, но тука специално много залагат бъдещето и на внуците си от скръндзалък за пет или десет лева по евтино и сключват ГО в някакви измислени "...инс". Затова КФН им иде кафа и правят правилата еднакви за всички с минимална премия от която няма падане надолу и максимален комисион, за да не се взема от парите за обезщетение и да се дава за "безплатни" технически прегледи и разни други бонуси стимулиращи(подкупващи) клиентите.
А, ГО в ЕС е маматасиджаса и няма мърдане, защото на там сме тръгнали и ние.
И сега другия въпрос, който ненадейно възникна:
Къде и при кого да я сключим тая ГО?
На място в офис или при застрахователен агент?
Цената еданква ли е или не? Кой дава процента на застрахователя- ние или компанията, или и двете страни.
По-лесно е да ми дойде на краката едно агентче, но по-изгодно ли ми е, щото то така твърди момченцето:lol:
Цената еданква ли е или не? Кой дава процента на застрахователя- ние или компанията, или и двете страни.
По-лесно е да ми дойде на краката едно агентче, но по-изгодно ли ми е, щото то така твърди момченцето:lol:
"Спаси си деня!" - Green Light
- Глас в пустиня
Личен избор!:bigsmile:Неф написа:И сега другия въпрос, който ненадейно възникна:
Тука всички такси и екстри винаги плаща клиента.
Кажи ми "агентчето" за коя компания работи и ще ти кажа само две думи - "да" или "не" в момента на пазара оперират най-малко пет компании срещу които се водят маса дела защото не могат да си платят регресните искове.
Тенденцията е да има все повече "агенти" които да ходят на крака до клиента вместо той(клиента) да губи време и средства за идване до офиса. В момента няма разлика във вида полица - бланкова или издадена в офис на РС - КАТ държат само за едно, ако полицата е на разсрочено плащане да имаш документ в себе си удостоверяващ последното плащане за падежа на полицата - нямаш ли вносна бележка гърмиш с глоба, акт или почерпване.