Шенген
- Green Light
Шенген
Слушам ги и ме е яд че пак ни хлопнаха вратата, и както ме е яд ми минава тая мисъл "Ако сега тия ни пуснат и в Шенген, то ние никога няма сериозно да се заемем с циганския въпрос в България"
- сър Айвънхоу
Re: Шенген
мисля, че преди циганския въпрос, трябва да решим един по-важен - българския...Green Light написа:Слушам ги и ме е яд че пак ни хлопнаха вратата, и както ме е яд ми минава тая мисъл "Ако сега тия ни пуснат и в Шенген, то ние никога няма сериозно да се заемем с циганския въпрос в България"
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Тоест как. Не разбирам. В смисъл, че трябва раждаемост ли? Или.. не сфащам, па иначе къв съм схванат...сър Айвънхоу написа:мисля, че преди циганския въпрос, трябва да решим един по-важен - българския...Green Light написа:Слушам ги и ме е яд че пак ни хлопнаха вратата, и както ме е яд ми минава тая мисъл "Ако сега тия ни пуснат и в Шенген, то ние никога няма сериозно да се заемем с циганския въпрос в България"
- сър Айвънхоу
за да са се разпищолили циганите, първо са се разпищолили българите...Green Light написа:
Тоест как. Не разбирам. В смисъл, че трябва раждаемост ли? Или.. не сфащам, па иначе къв съм схванат...
Bella Ciao
Bella Ciao
Защото докато не се оправят българите, няма как да се реши и циганският въпрос, предполагам.Green Light написа:Тоест как. Не разбирам. В смисъл, че трябва раждаемост ли? Или.. не сфащам, па иначе къв съм схванат...сър Айвънхоу написа:мисля, че преди циганския въпрос, трябва да решим един по-важен - българския...Green Light написа:Слушам ги и ме е яд че пак ни хлопнаха вратата, и както ме е яд ми минава тая мисъл "Ако сега тия ни пуснат и в Шенген, то ние никога няма сериозно да се заемем с циганския въпрос в България"
Но все пак е добре да ни подсещат как само замазваме очи...
Panta rhei...
- Green Light
- сър Айвънхоу
по-скоро ще викаме: защо я издържахме тази полиция и тези съдилища, като не си свършиха работата?Green Light написа:Бе мисля, че скоро ще дойе ден, в който да си викаме защо, защо отделяхме пари за лекарите и учителите, а не за циганите. Не може да е далече
защото те такава анархия, като в милата ни родина, нийде няма!
я, излез и се разходи по улиците... в по-голямата част няма да ходиш по тротоарите, а по платното...
опитай се да спазваш знаците и максималноразрешената скорост за движение (55 км/ч) и гледай как ще те псуват...
от тук трябва да се почне - от малките ежеминутни и ежесекундни гадости, за да се стигне до там, че да искаме нещо от мангалите...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Важното е че идва Коледа. Майната му на всичко. Има топли къщи, има маси, червено вино. Мойте двама племеници си идват от Англия, ще ми седнат на масата, малките ще подскачат около тях, и Бейби и майка ми ще грейнат, и ще има едно 15 дена поне кеф и усмивки.
И циганите, и французите и холандците, и европейската комисия барабар да отидат и да се гръмнат.

Тва ми е анализа днеска в пет и половина
И циганите, и французите и холандците, и европейската комисия барабар да отидат и да се гръмнат.
Тва ми е анализа днеска в пет и половина
- сър Айвънхоу
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да бе....Green Light написа: в който да си викаме защо, защо отделяхме пари за лекарите и учителите, а не за циганите. Не може да е далече
Щот малко пари се отделят за тях (циганите)... http://plovdiv.dir.bg/2010/12/10/news7589487.html
Ама те не са виновни
Виновни са тези, които допускат това да се случва
Закони има, но прилагането им е избирателно...
Те това е.
Ако аз мога да живея без да работя...
Бога ми, и ден няма да работя даже
нито един
И ако мога да ползвам нещо без да го плащам- не бих го платила

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аз сериозно да попитам, щото лично мен Шенген точно не ме вълнува особено.Green Light написа:Слушам ги и ме е яд че пак ни хлопнаха вратата...
Има ли някаква полза за бизнеса (и кой точно бизнес) приемането/неприемането в Шенген?
Нали и сега пътуваме без визи? Какви облекчения - административни, финансови - ще получи българския бизнес (и кои точно браншове) ако ни приемат в Шенген?
Сериозно питам и ще съм благодарна на сериозни отговори, а не на наздравици, популистко-цигански изблици, красотата на живота и сродни алабализми.
Пък те питам тебе, щото оставам с впечатлението, че ти си от малкото работодатели тук, следователно можеш да имаш някаква позиция.
ПП. Аз си мисля, че трябва да гледаме кво правят англичаните. Те си стоят настрана от доста ЕС инициативи и не се бутат между шамарите излишно. Не са приели еврото, в общата политика за отбрана ограничено участват, май и визите не са свалили. Дори май с Протокола за правата на човека направиха проблем - тоя, дето е в пакет с Лисабонския договор, щото твърде голяма свобода се дава на стачките.
ПП2. Ма ти си продължавай с циганите, ако те вълнува - това е изпитан начин да настане вой и скърцане със зъби колко пари отиват, как не работят щото не искат и т.н. и т.н.
- Green Light
Мен ме е яд не заради бизнеса, ами защото ми е неприятно да ни размахват пръст. Няма много разлика за бизнеса. Според мен, де, нека и други да кажат. Може би "туризма" ще се зарадва, може би ще има малко повече дребни инвеститори от сорта "Закусвам във Виена, купувам си апартамент в София на обед и си се прибирам за вечеря", понеже практически няма граница, няма паспортни проверки, няма колко пари носите, имате ли нещо за деклариране и т.н. но това са дреболии в сравнение с фактори като данъци или корупция. На бизнеса едва ли много му дреме за шенген. Всички с които съм говорил бягат от това че е трудно защото е непрозрачно, не се знае кой е отсреща, с кой ставаш партньор, крадец ли е, мафиот ли, какъв е, всички са на полето, няма граница между престъпници и нормални хора с фирми. Тва го интересува бизнеса.pocti_bezobidna написа:Аз сериозно да попитам, щото лично мен Шенген точно не ме вълнува особено.Green Light написа:Слушам ги и ме е яд че пак ни хлопнаха вратата...
Има ли някаква полза за бизнеса (и кой точно бизнес) приемането/неприемането в Шенген?
Нали и сега пътуваме без визи? Какви облекчения - административни, финансови - ще получи българския бизнес (и кои точно браншове) ако ни приемат в Шенген?
Сериозно питам и ще съм благодарна на сериозни отговори, а не на наздравици, популистко-цигански изблици, красотата на живота и сродни алабализми.
Пък те питам тебе, щото оставам с впечатлението, че ти си от малкото работодатели тук, следователно можеш да имаш някаква позиция.
ПП. Аз си мисля, че трябва да гледаме кво правят англичаните. Те си стоят настрана от доста ЕС инициативи и не се бутат между шамарите излишно. Не са приели еврото, в общата политика за отбрана ограничено участват, май и визите не са свалили. Дори май с Протокола за правата на човека направиха проблем - тоя, дето е в пакет с Лисабонския договор, щото твърде голяма свобода се дава на стачките.
П.П.П. Англия, Франция и Германия са двигатели, там е европейската икономика, Европа мърда заради тях. Техните съображения за едно или друго са хъм огледално противоположни на нашите. Англичаните гледат да си пазят бизнеса. Тук при нас няма нищо за пазене
ПП2. Ма ти си продължавай с циганите, ако те вълнува - това е изпитан начин да настане вой и скърцане със зъби колко пари отиват, как не работят щото не искат и т.н. и т.н.
П.П. Впрочем има още една дреболия свързана с това, че сме външна граница. Ако влезем в Шенген, всяка инвестиция свързана със сигурността ще бъде внимателно прегледана от ЕС преди да я отхвърлят - това са си кинти. Но пак казвам - това са дреболии.
- Green Light
Ясно е, че никой няма да се съобразява с наши капризи - за разлика от Англия, Франиция и Германия, но те са и по-големи донори в бюджета на ЕС (съответно драпат и за по-големи субсидии в секторите, в които имат интереси).Green Light написа:П.П.П. Англия, Франция и Германия са двигатели, там е европейската икономика, Европа мърда заради тях. Техните съображения за едно или друго са хъм огледално противоположни на нашите. Англичаните гледат да си пазят бизнеса. Тук при нас няма нищо за пазене
Мисълта ми е, че толкова се дрънка за тоя Шенген, като че ли влизането там ще ни реши проблемите.
А аз имам усещането, че с Шенген или без - се в гъз, с извинение.
Това, дето се случва в последните две седмици тука е повсеместно и системно рушене на основни договорености избирател-държава. Казвам "избирател", защото един гражданин не би търпял случващата се подигравка с демократичните принципи на управление.
Не, нямам предвид рязането на бюджета за култура и наука, а начина на взимане и налагане на решения във всички области. Както и хората, които го вършат.
Което донякъде отговаря и на горния ти пост - че ти е неприятно, че ни размахват пръст.
Ма ти наистина ли очакваш да ни похвалят
По моему трябва да ни разселят и тази територия да се даде за стопанисване на нормални, възпитани, и научени да работят хора.
И да ни разселват внимателно, щото големите количества българи на едно място вероятно ще има пагубен ефект и върху най-добре уредената държава.
Ефект върху туризма?
Тук няма туризъм. Тук ол инклузив. Което е на светлинни години от туризма.
Права си, да. Авторитарността и пълната липса на диалог са факт от доста време насам, просто всеки го вижда през своя бинокъл. Ако го вижда.pocti_bezobidna написа: Това, дето се случва в последните две седмици тука е повсеместно и системно рушене на основни договорености избирател-държава. Казвам "избирател", защото един гражданин не би търпял случващата се подигравка с демократичните принципи на управление.
Не, нямам предвид рязането на бюджета за култура и наука, а начина на взимане и налагане на решения във всички области. Както и хората, които го вършат.
Което донякъде отговаря и на горния ти пост - че ти е неприятно, че ни размахват пръст.
Ма ти наистина ли очакваш да ни похвалят![]()
Обаче:
Те затова ли ни размахват пръст всъщност?
П.П. Питам, иначе казано, къде мога да прочета мотивите за отрязването ни, щото за какво си говорим, ако няма да се доосведомим?
Panta rhei...
Мнемо, ще ти потърся, ще ти пусна, има къде да се намери, предполагам. Това са си правила, основно граничен контрол и т.н. или ги спазваме, или не, или отговаряме, или не.Мнемозина написа:Права си, да. Авторитарността и пълната липса на диалог са факт от доста време насам, просто всеки го вижда през своя бинокъл. Ако го вижда.pocti_bezobidna написа: Това, дето се случва в последните две седмици тука е повсеместно и системно рушене на основни договорености избирател-държава. Казвам "избирател", защото един гражданин не би търпял случващата се подигравка с демократичните принципи на управление.
Ма ти наистина ли очакваш да ни похвалят![]()
Обаче:
Те затова ли ни размахват пръст всъщност?
П.П. Питам, иначе казано, къде мога да прочета мотивите за отрязването ни, щото за какво си говорим, ако няма да се доосведомим?
Ти обаче ми кажи - за чий дявол ти е лично на теб Шенген?
Аз предпочитам тука вътре сичко да е ОК, пък Шенген хич не ми е изтрябвал, доколкото разбирам - за бизнеса това, че не сме в Шенген също не е пречка. щото иначе щеше да е важно - инвестиции, работни места, и прочее проза, която обаче е супер важна, ако искаш да имаш добър климат за поезия, образование и наука.
ПП. Колкото и да ни размахват пръст - малко ни е. Трябва да ни спукат от глоби, докато не се научим, че има правила. 20 години се видя, че с добро не става... Аз да съм един западно европеец, дето плаща данъци за да си реформираме ние съдебната система и да си оправим пътищата и да ивдя ефекта от всичко това - ще поискам да ми върнат парите.
http://www.mvr.bg/Shengen/prisaediniavane.htmМнемозина написа: П.П. Питам, иначе казано, къде мога да прочета мотивите за отрязването ни, щото за какво си говорим, ако няма да се доосведомим?
http://eur-lex.europa.eu/Result.do?arg0 ... 0%BD%D0%B5
- Глас в пустиня
- Green Light
Още не са ни отрязали. Франция и Холандия са заявили че смятат че не сме готови да се присъединим към шенгенското пространство през март 2011. Официално не сме изпълнили критериите за членство(без да се споменава кои) а неофициално - заради серия медийни кампании с цигански семейства живеещи в кашони или крадящи или просещи и заради неколкоратно шумно депортиранеМнемозина написа:
Колкото и да ни размахват пръст - малко ни е. Трябва да ни спукат от глоби, докато не се научим, че има правила. 20 години се видя, че с добро не става... Аз да съм един западно европеец, дето плаща данъци за да си реформираме ние съдебната система и да си оправим пътищата и да ивдя ефекта от всичко това - ще поискам да ми върнат парите
а западняците всъщност дадоха ли ни някакви пари или само обещания?
и да са изпуснали случайно нещо да капне то е с пъти по-малко отколкото на нас ни струваше членството.
ликвидираха ни производството и всякаква икономическа независимост и сега сме само пазарче и слуга
аз една полза виждам само от ЕС - най-кадърните могат по-лесно да избягат да учат и работят там и имат шанс да живеят по европейските стандарти
хората с пари са граждани на света и не им дреме къде са, а останалите - кучета ни яли
п.п. и ние плащаме данъци, предполагам с пъти по-тежки от европейците, като се имат предвид доходите, защото е факт че повечето хора в бг трудно се изхранват
и да са изпуснали случайно нещо да капне то е с пъти по-малко отколкото на нас ни струваше членството.
ликвидираха ни производството и всякаква икономическа независимост и сега сме само пазарче и слуга
аз една полза виждам само от ЕС - най-кадърните могат по-лесно да избягат да учат и работят там и имат шанс да живеят по европейските стандарти
хората с пари са граждани на света и не им дреме къде са, а останалите - кучета ни яли
п.п. и ние плащаме данъци, предполагам с пъти по-тежки от европейците, като се имат предвид доходите, защото е факт че повечето хора в бг трудно се изхранват
Всички пари, които идват тук по европейски програми - дали ще е култура, административен капацитет или земеделие - са от европейския бюджет, който се попълва от данъци. По предприсъединителните програми също изтекоха доста кинти, при това по грантови схеми - такива, дето не трябва ад ги връщаш. И сега кво се оказа - ни пари, ни реформирана администрация, ни дявол.shshtt написа:
Това с ликвидирането сме го чували вече, позицията на жертва е удобна, но с нея няма да се оправят нещата.
За данъците - зависи. Това може да го каже човек, дето живее там, щото така да смятаме доходи/данъци си е чиста стъкмистика.
За трудното изхранване нищо не мога да кажа - виждам, че на много хора им е трудно, ще трябва да се преборим някак...
ПП. За жалост пълно щастие няма. Ниски данъци - кофти обществен сектор (образование, култура, наука, социални придобивки). Високи данъци - добре устроен социален сектор. Тва си го мисля покрай разговори с приятелчета, дето живеят тук-там - Финландия, Канада, Германия, Холандия. Според мен въпросът е да има последователност някаква, дето на нас ни липсва. И като започваш все отначало, до никъде не стигаш, уви.
Ами цитирам: "Останалата част от правните норми на Шенген, свързана основно с отпадането на проверките по вътрешните граници след присъединяването на Република България..."pocti_bezobidna написа:ма вЕрно ли вЕрвате, че е заради това?Green Light написа: Официално не сме изпълнили критериите за членство(без да се споменава кои) а неофициално - заради серия медийни кампании с цигански семейства живеещи в кашони или крадящи или просещи и заради неколкоратно шумно депортиране
И според твоя линк за пълното прилагане на разпоредбите на достиженията на правото от Шенген и за премахването на контрола по вътрешните граници, който да гарантира успешното ни присъединяване са били предвидени мерки и дейности, обособени в следните области: законодателна дейност, институционално изграждане и административен капацитет, и където е необходимо - техническо обезпечаване.
Значи както и да го къдрим, все дотам се стига май - що се отнася до Шенген.
Какво друго да е, контрабандата? Не жънехме ли бурни успехи там?
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Вервай ми докарвала съм го до доста НАД една седмица....pocti_bezobidna написа:Това като попрегреят всички го твърдят. Ама една седмица нищо правене и на човек му става терсене.frisky lioness написа:
Ако аз мога да живея без да работя...
Бога ми, и ден няма да работя даже
нито един
Не ми омръзва, не ми доскучава, не ми става терсене
Всъщност съм се замисляла колко трябва да е това време нищонеправене, след което да ми доскучее и да ме обхване трудов ентусиазъм.
До този момент не съм открила отговор, но аз определено не съм от хората, които не могат нищо да не правят. Мъж ми е от тази порода
Аз мога са си стоя, да си лежа, да гледам тавана, да съзерцавам нещо друго и..... нищо да не правя, ни-що
А, сетих се...
Мога да се отдавам на кратки 10-15 минутни дрямки...през няколко часа
Това мога да правя:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
За себе си се колебая между три и шест месеца. Клоня по-скоро към шест.frisky lioness написа: Вервай ми докарвала съм го до доста НАД една седмица....
Не ми омръзва, не ми доскучава, не ми става терсене
Всъщност съм се замисляла колко трябва да е това време нищонеправене, след което да ми доскучее и да ме обхване трудов ентусиазъм.
Обаче имам условие - да не ми се и угризява съвестта, че това било изостанало, пък онова не съм била свършила и т.н.
Panta rhei...
Аз лично не разбрах какво искаш да ми кажеш и каква е твоята позиция по Шенген,Мнемозина написа:Ами цитирам: "Останалата част от правните норми на Шенген, свързана основно с отпадането на проверките по вътрешните граници след присъединяването на Република България..."pocti_bezobidna написа:ма вЕрно ли вЕрвате, че е заради това?Green Light написа: Официално не сме изпълнили критериите за членство(без да се споменава кои) а неофициално - заради серия медийни кампании с цигански семейства живеещи в кашони или крадящи или просещи и заради неколкоратно шумно депортиране
И според твоя линк за пълното прилагане на разпоредбите на достиженията на правото от Шенген и за премахването на контрола по вътрешните граници, който да гарантира успешното ни присъединяване са били предвидени мерки и дейности, обособени в следните области: законодателна дейност, институционално изграждане и административен капацитет, и където е необходимо - техническо обезпечаване.
Значи както и да го къдрим, все дотам се стига май - що се отнася до Шенген.![]()
Какво друго да е, контрабандата? Не жънехме ли бурни успехи там?
нито с какво ще се промени към по-добро ежедневието ти, ако ни приемат.
Не съм чела линковете, потърсих ти достоверна информация по въпроса
от източник на който можеш да се довериш.
Лично мен дали сме в или извън Шенгенското пространство изобщо не ме интересува.
Грийн твърди, че за бизнеса също не е от кой знае какво значение.
Щом е така, изобщо не ща да правя драма от това.
От друга страна - по цитатите дадени от теб - може да е предвидено какво ли не, важното е дали работи. Много предвидени неща у нас се оказват неработещи, тъй че аз бих си имала едно наум, ако трябва да кажа за или против БГ в Шенген.
Нито администрацията ни е като хората, нито граничния контрол, нито нищо.
На фона туй, дето може да им се изсипе на главите на европейците, ако митничарите тук нямат необходимия административен и оперативен капацитет, циганите са песен, така че не в тях проблема.
То на теория е лесно да се отчитат постижения и бурни успехи,
подозирам, че теорията просто не съвпада с практическата страна на въпроса.
Би трябвало да отчетеш и това, че вероятно лидерите на страни дето плашат с туй и онуй го правят доста често и за вътрешна употреба и да не се шашкаш толкова, че някой ни размахал пръст. никой не го прави щото не сме му симпатични лично ние като българи, ми щото така му е по-удобно за пред собствените избиратели.
Шенген да ни е проблема...
бе аз не се имам за работохолик, айде - не една седмица, три да кажем максимум нищоправене и ще съм на черешата...frisky lioness написа: Всъщност съм се замисляла колко трябва да е това време нищонеправене, след което да ми доскучее и да ме обхване трудов ентусиазъм.
До този момент не съм открила отговор, но аз определено не съм от хората, които не могат нищо да не правят. Мъж ми е от тази порода
Аз мога са си стоя, да си лежа, да гледам тавана, да съзерцавам нещо друго и..... нищо да не правя, ни-що
А, сетих се...
Мога да се отдавам на кратки 10-15 минутни дрямки...през няколко часа
Това мога да правя:winkw:
Забрави.
Ама три седмици са много време. Ама да направя уговорката, че зяпането в тавана и съзерцаването на пеперудите не се броят. Няма как да не правя нищо, ще изтрещя за три дни, ако се наложи да не правя нищо.
Завиждам ти да знаеш за таз способност да не правиш нищо и да не ти писва.
Казвам ти, че не е невъзможно според мен. Все пак немалко емигранти ни върнаха.pocti_bezobidna написа: Аз лично не разбрах какво искаш да ми кажеш и каква е твоята позиция по Шенген,
нито с какво ще се промени към по-добро ежедневието ти, ако ни приемат.
Не съм чела линковете, потърсих ти достоверна информация по въпроса
от източник на който можеш да се довериш.
Лично мен дали сме в или извън Шенгенското пространство изобщо не ме интересува.
Грийн твърди, че за бизнеса също не е от кой знае какво значение.
Щом е така, изобщо не ща да правя драма от това.
От друга страна - по цитатите дадени от теб - може да е предвидено какво ли не, важното е дали работи. Много предвидени неща у нас се оказват неработещи, тъй че аз бих си имала едно наум, ако трябва да кажа за или против БГ в Шенген.
Нито администрацията ни е като хората, нито граничния контрол, нито нищо.
На фона туй, дето може да им се изсипе на главите на европейците, ако митничарите тук нямат необходимия административен и оперативен капацитет, циганите са песен, така че не в тях проблема.
То на теория е лесно да се отчитат постижения и бурни успехи,
подозирам, че теорията просто не съвпада с практическата страна на въпроса.
Би трябвало да отчетеш и това, че вероятно лидерите на страни дето плашат с туй и онуй го правят доста често и за вътрешна употреба и да не се шашкаш толкова, че някой ни размахал пръст. никой не го прави щото не сме му симпатични лично ние като българи, ми щото така му е по-удобно за пред собствените избиратели.
Шенген да ни е проблема...
Иначе за Шенген нямам кой знае каква позиция, опитвам се да се сетя покрай вас това пък за какво беше и затова ви разпитвам.
И не, изобщо не се шашкам от това, че някой ни размахва пръст. Даже едно леко успокоение изпитвам - е не може пък всички шмекерии да минават, нали?
Panta rhei...
има доста нейни неща
прочетох училището и онова за фифо и бобо
Дисидентство в момента в България е отказът да се превърнеш в простак.
Не харесвам думата дисидент. Звучала ми е винаги като трамплин за мръсната политика. Вероятно бъркам. Но това горе ме порази като мисъл. Най-вече с бруталната си истинност...
Да, тая дума доста се компрометира у нас.Remmivs написа: има доста нейни неща
прочетох училището и онова за фифо и бобо
Дисидентство в момента в България е отказът да се превърнеш в простак.
Не харесвам думата дисидент. Звучала ми е винаги като трамплин за мръсната политика. Вероятно бъркам. Но това горе ме порази като мисъл. Най-вече с бруталната си истинност...
Настоящата ситуация обаче започна да ме радва - взеха да пишат хубави неща.
И излизат хубави политически вицове.
Малко е смахнато, но - ползата от вредата.
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Западняците дадоха доста пари, които изчезнаха в нечии лични джобове.shshtt написа: а западняците всъщност дадоха ли ни някакви пари или само обещания?
Писах вече, че няколко пъти даваха по холандската ТВ интервю със Станишев, в което го питаха къде зачезнали са половин милиард евро и познай как се държа Серьожа.
Няколко пъти като казвах, че съм българка, ме питаха "Къде са парите, които свихте?:twisted:" Ами не им е приятно на западните данъкоплатци да работят заради някакви мошеници на изток. В един момент престанах да казвам откъде съм, защото ми писна да обирам негативите на разни идиоти.
Колкото до кадърните имигранти - не е толкова лесно да "избягат да учат и работят". За ученето се искат пари, а често тези, които имат парите в БГ не са най-кадърните и ученолюбиви българи
Може би ако бяхме в Шенген, щеше да е по-различно, не знам.
шенген - менген
щом паспорта е български
отношението е различно
летим от софия до дортмунд
кой с какъвто паспорт има валиден
на гишето германка
която би пострадала зарди външният си вид
в родината си преди 60+ години
и даваме всичките документи на куп
българските се връщат със студен профисионализъм
с който нямам проблем
единият от на гъза на географията
не е български
и като проговори тази ми ти жена англиийски
ама добре дошла ама приятно прекарване
ама всичко най
не вярвам шенген да промени нещо
поне не за нас
щом паспорта е български
отношението е различно
летим от софия до дортмунд
кой с какъвто паспорт има валиден
на гишето германка
която би пострадала зарди външният си вид
в родината си преди 60+ години
и даваме всичките документи на куп
българските се връщат със студен профисионализъм
с който нямам проблем
единият от на гъза на географията
не е български
и като проговори тази ми ти жена англиийски
ама добре дошла ама приятно прекарване
ама всичко най
поне не за нас
Колкото до кадърните имигранти - не е толкова лесно да "избягат да учат и работят". За ученето се искат пари, а често тези, които имат парите в БГ не са най-кадърните и ученолюбиви българи
. За работата - издаването на работна виза е дълъг, сложен и гаден процес, мотаят те като че си някакъв хипар. Никой не ни приема с отворени обятия, гледат да ти създадат колкото могат повече пречки. Ей така - защото си българин
. Разни стада маймуни - не знам от кои краища на планетата - които си качват краката по седалките в трамвая, крещят и смърдят на марихуана, по-лесно взимат работни визи и разрешителни.
Може би ако бяхме в Шенген, щеше да е по-различно, не знам.[/quote]
писах, писах и в един момент се запитах защо?
заради озъбената усмивка след първото изречение ли?
да, и го изтрих
защото най-кадърните отиват в чужбина и е обидно за тях да се обяснявам
доказват го всички дето бачкат като шантави и си вземат изпитите
и тези които вземат по два курса защото се под стрес че ей сега и от утре трябва да намерят работа
и богатите дето са ги приели и ги издържат и са отлични студенти
и най-вече всички кадърни дето са тук и със сигурност няма да бъдат след 5 години, защото ще запишат магистратура навън и.....адио бг
да, има и изключения като братовчед ми примерно
той е супер умен и винаги е бил най-добър във всичко, учи тук и тук си прави научна кариера
ще си остане в българия, но е подсигурен материално от мама и тате и може да си позволи този лукс
Може би ако бяхме в Шенген, щеше да е по-различно, не знам.[/quote]
писах, писах и в един момент се запитах защо?
заради озъбената усмивка след първото изречение ли?
да, и го изтрих
защото най-кадърните отиват в чужбина и е обидно за тях да се обяснявам
доказват го всички дето бачкат като шантави и си вземат изпитите
и тези които вземат по два курса защото се под стрес че ей сега и от утре трябва да намерят работа
и богатите дето са ги приели и ги издържат и са отлични студенти
и най-вече всички кадърни дето са тук и със сигурност няма да бъдат след 5 години, защото ще запишат магистратура навън и.....адио бг
да, има и изключения като братовчед ми примерно
той е супер умен и винаги е бил най-добър във всичко, учи тук и тук си прави научна кариера
ще си остане в българия, но е подсигурен материално от мама и тате и може да си позволи този лукс
поне не за нас
така е, бедните роднини никой не ги уважава - една досадна неизбежност
ама пък си влезе като пич в германско ако и без усмивката на мацката, нали
е това е важното, някакси да се справяме,да се приспособяваме и оцеляваме
а те да го духат по техните правила
извинете.
поне не за нас
така е, бедните роднини никой не ги уважава - една досадна неизбежност
ама пък си влезе като пич в германско ако и без усмивката на мацката, нали
е това е важното, някакси да се справяме,да се приспособяваме и оцеляваме
а те да го духат по техните правила
извинете.
нямам идея кво ще промени
навремето..като имах виза никой не ме е спъвал
освен дебелите кат багеристки митничарки у "сипхол" летището холандско
набелезваха ме начи и искаха да видят 2-те бутилки
червено вино дет нося за подарък на колегите от офиса по 700 млл
и се почваха едни кандърми- ма пак ли носиш 2?! нъл ти казахме миналия път- 1
и аз им цитирам законя дет 2 литра ограничението, не 2 бутилки или сумарно 1,4 л
ма никъде не съм имал проблем
щото за да имам перманентни визи явно са ме изучили подобно на място
моето място
за да ме пуснат у техното място
сега е се тая...секи те гледа на кръв
то и навсякъде се настаниха ония забрадените- "киндерсюрприз +"
и е ся ще пореват от тех
щом и "мечо пух" успяха да им забранят у собствените им държави...щот имало "прасчо"
хак да им е собствената демокрация
за чалми, луди, олигофрени и фанатици, с демокация не става
требе секирата и по малкия мозък- той отговаря за първичните реакции
други нема, щот не работи големия мозък
някой ден ще се съфирясат и те и ние
ама ние мое а не сме живи поради щото сме външна граница
сиреч- "зона карантинна"
навремето..като имах виза никой не ме е спъвал
освен дебелите кат багеристки митничарки у "сипхол" летището холандско
набелезваха ме начи и искаха да видят 2-те бутилки
червено вино дет нося за подарък на колегите от офиса по 700 млл
и се почваха едни кандърми- ма пак ли носиш 2?! нъл ти казахме миналия път- 1
и аз им цитирам законя дет 2 литра ограничението, не 2 бутилки или сумарно 1,4 л
ма никъде не съм имал проблем
щото за да имам перманентни визи явно са ме изучили подобно на място
моето място
за да ме пуснат у техното място
сега е се тая...секи те гледа на кръв
то и навсякъде се настаниха ония забрадените- "киндерсюрприз +"
и е ся ще пореват от тех
щом и "мечо пух" успяха да им забранят у собствените им държави...щот имало "прасчо"
хак да им е собствената демокрация
за чалми, луди, олигофрени и фанатици, с демокация не става
требе секирата и по малкия мозък- той отговаря за първичните реакции
други нема, щот не работи големия мозък
някой ден ще се съфирясат и те и ние
ама ние мое а не сме живи поради щото сме външна граница
сиреч- "зона карантинна"
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Хайде холан. Санким ние сме открили корупцията. Те са там все света вода ненапита. Ама им отърва да те плюят и подтискат, щото се чустват нещо повече така. Що не ги попита холанците къде са парите от ваксините за свинския грип?Stranniche написа: Западняците дадоха доста пари, които изчезнаха в нечии лични джобове.
Писах вече, че няколко пъти даваха по холандската ТВ интервю със Станишев, в което го питаха къде зачезнали са половин милиард евро и познай как се държа Серьожа.
Няколко пъти като казвах, че съм българка, ме питаха "Къде са парите, които свихте?:twisted:" Ами не им е приятно на западните данъкоплатци да работят заради някакви мошеници на изток. В един момент престанах да казвам откъде съм, защото ми писна да обирам негативите на разни идиоти.
Тва щото за холанци спочена... иначе не е нужно да се ровиш много за да изкараш кирливи ризи и за английските Жентълмени, и за франсета и за секви. Ама щом е наше е хубаво, пък там оиня варвари как крадат, малеее. Ние не сме измислили колелото - имахме си учители. Разправял съм сигур за далечната вече 2002-а, когато имах доста пътувания до Бургас и наопаки. И редовно спирах в Хепи-то на НЗ. Та там "подслушах" един разговор между некви италианоговорящи костюмари и няколко нашенци с вид на "фермери". За купуване на техника по некви програми. И как "ние ще ви ги доставим и като земете парите ще ги изнесем на незнамкъде си и оставаме с чиста печалба..." И "всичко е отиграно, имаме опит" и прочее. Ся, може и да не съм разбрал схемата правилно. Може пък да си е била чиста сделката. Може, може, ама надали...СЗО обяви пандемия от свински грип по настояване на група експерти, оглавявана от холандския лекар Алберт Остенхаус. Холандското правителство предприе спешно разследване на неговата работа, след като стана ясно, че той получава възнаграждения от няколко фармацевтични компании, произвеждащи ваксини срещу свинския грип.
Уф, че се сетих и за заплатите на "тружениците" в Брюксел...
Това, разбира се, не означава, че оправдавам крадците и краденето. Но ми писна да ни мислят за хора, дето доматите ги ядем с колците...