Ползата...да работиш.

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Ползата...да работиш.

Мнение от Kent »

От труда, демек.

От около седмица не съм се прибирал. Когато на работа не си бърша от очилата сълзите или разни други чужди биологични течности, за да не отива времето зян ровя в нет-а... Та и сега рових-рових , та взех че открих Чонкин:shocked: Оня войник Иван със самолета де, аналога на Швейк уж.... Майко мила, какво съм изтървал /то Жена ми не случайно казва че социалната ми възраст е към 15 лазарника:lol:/. Говоря за Чонкин на Войнович. Чувал съм, знам, но до четене все по разни причини не се е стигало. Открих и два филма - руски от 2007 /първо него гледах и се посрах естествено/ и на Менцел от 1994. Тоя на Менцел отначало ме издразни в масовите сцени /заприличаха ми на тея от Царицата на Чардаша/ но после се мирнах - все филма пак е правен и за европейския зрител, а руския вариант е по за руския гледач-любтел, има там тънкости дето средно среднозападноевропееца трудно ше ги усети.
............................ама после, с напредване на гледането на Менцеловския филм, всякакъв негативизъм се изпари от главата ми. Ибаси гения човека е. Човека. А, книгите за Чонкин ще заемат място със сигурност до семейната Библия, Столовете и Телеца. Те са от тея...постоянно четените ...книги-джунгли или книги-морета..... четеш, четеш и все нещичко излиза ново от тях.:lol:
А, може и да съм просто по-тъп:grin: та затова да не ми писват.
Другата екстра е, че след като покопах в двора на село, гдето перживявах два три дни /неотложния кабинет е в Суворово, та да не хабя енергия, щъкам между С. и Девня/ взе та ми писна и открих Свинтила. Не вестготския крал, а нашия Владимир Георгиев. Тоя е цяля вселена бря. В това да не се почуствам отново откровен тъпунгер и слепец /де съм блял тея години/, ми помогна факта че се зачетох в етюдите му първо...
Та такава е ползата от работата. И такава. Работете с две думи. Настроения за работа мозък се изчиства обикновено от сичко земно и е адски възприемчив за неща които обикновено отминаваме ей така. Аз му викам отвинтване на това.
Утре се прибирам живот и здраве…а то вали един бял сняг сега.:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Неф

Мнение от Неф »

КЕНТ, :good:
добре работиш :winkw:

На Свинтила ти препоръчвам: Етюди по народопсихология на българина

И нещо любопитно за него: 1972г. превежда "Сонети" на Шекспир от англ.,
от англ. - Уилям Блейк - Дървото на гнева;
от италиански: Трактат за живопистта на Леонардо да Винчи, с предговор;
от руски Малки творби на Петър Бицли;
от немски Едгар Хьощ - История на балканските страни.
и др.
1967г. редактира Антология на световнала любовна лирика.

ГолЕм Човек е бил! :-)
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Green Light

Re: Ползата...да работиш.

Мнение от Green Light »

Kent написа:... Когато на работа не си бърша от очилата сълзите или разни други чужди биологични течности, ...
Не сте съвсем като хората, тва лекарите. Има и други професии за които се чудя. Ти, например, имал ли си кръстопът какво да избереш? Какъв можеше да станеш? Не те ли е яд някой път като гледаш тая мъка около тебе, че можеше някои гледки да са ти спестени? Хич да не знаеш че ги има.
Аватар
Мнемозина

Re: Ползата...да работиш.

Мнение от Мнемозина »

Kent написа:От труда, демек.

...
Та такава е ползата от работата. И такава. Работете с две думи. Настроения за работа мозък се изчиства обикновено от сичко земно и е адски възприемчив за неща които обикновено отминаваме ей така. Аз му викам отвинтване на това.
Утре се прибирам живот и здраве…а то вали един бял сняг сега.:-)
Пък аз наскоро - работейки де, работейки, повтарям, работейки - се бях сетила, докато четях тук, нещо за Жванецкий, и си мислех, че сигурно ти харесва.

Беше ми дошъл на ум оня цитат - "Живых еще больше. Но это пока и только на поверхности". :grin:
Последно промяна от Мнемозина на 11.12.10, 23:54, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

От работа... полза няма!:lol:

Тия дето ги споменаваш изобщо не съм ги чувал дори.:shy:
Дали да не взема да се поинтересувам?!:roll:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

изпитвам я със страшна сила напоследък
не точно ползата да работиш
а да учиш
ученето е най-великата работа
затова ти е и харесало пич
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

хахах не е ли това ползата от добре уплътненото работно време - 2 в едно:lol:
най-сладко е верно да си краднеш малко кеф
като баклавичка - ако имаш цяла тава...бляк

аз сега се люшкам в две крайности - ту крада време от нета за нещо полезно
ту само надниквам в 3о4о и чета само заглавията по обичайните нетски пътеки
ужасявам се от мисълта, че може да пропилея този дар божи и да не успея да свърша каквото съм решила
и се връщам в бг с 3 години по-стара и отдавна безработна и започвам да разпращам сивита
мда
а толкова бавно и незабележимо напредвам, че не знам - голям страх
Последно промяна от shshtt на 12.12.10, 22:08, променено общо 1 път.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Има и други професии за които се чудя. Ти, например, имал ли си кръстопът какво да избереш? Какъв можеше да станеш?
Никога не съм искал да стана лекар, ...не че не съм искал ама не ми е било тръпка, мечта. Стана горе-долу случайно. Ако, по едни или други причини няма да мога да си работя професията, отде да знам ко ше стана...ще наблюдавам и ще мрънкам после умно по разни сайтове сигурно. Че и манги ше вадя.:lol:
п.п. Ся без да се изфърлям, ама кръстопътища за мене е нямало досега. Да учали, да се оженя ли, да останеме ли засега тука или да имаме Дица. Винаги с удоволствие съм плюл на чуждите съвети и то от високото дърво....
Итс май уей:lol: и после кото стане. Щом съм жив и относително нормален, интуицията не ме е подвеждала често явно.:-)
Какъв можех да стана е мистерия:blum: Сигурно лошав:-)

http://www.youtube.com/watch?v=Aht9hcDFyVw

:lol::lol::lol:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:хахах не е ли това ползата от добре уплътненото работно време - 2 в едно:lol:
най-сладко е верно да си краднеш малко кеф
като баклавичка - ако имаш цяла тава...бляк

аз сега се люшкам в две крайности - ту крада време от нета за нещо полезно
ту само надниквам в 3о4о и чета само заглавията по обичайните нетски пътеки
ужасявам се от мисълта, че може да пропилея този дар божи и да не успея да свърша каквото съм решила
и се връщам в бг с 3 години по-стара и отдавна безработна и започвам да разпращам сивита
мда
а толкова бавно и незабележимо напредвам, че не знам - голям страх
зарежи английския (сама трудно ще го научиш) и започни да учиш турски, след 3 години ще го говориш перфектно
това ще ти помогне повече в бъдеще, а и ще ти е по-лесно
във всяка страна има курсове за чужденци, хем няма да си в изолация, хем ще вършиш нещо полезно
целувки
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

snowprincess написа: зарежи английския (сама трудно ще го научиш) и започни да учиш турски, след 3 години ще го говориш перфектно
във всяка страна има курсове за чужденци, хем няма да си в изолация, хем ще вършиш нещо полезно
целувки
тя нали само една година ще е в Турция, какви 3 години?

Е, хубаво ще е да комуникира с "туземците" на родния им език доколкото може, но да трупа знания в ежедневните контакти, а не академично. Просто колкото да води елементарен разговор в магазина или с познати. Нали перспективата е да остане там година, а не няколко.Ако иска да го научи добре, трябва задължително на курсове-доста труден език е.
По-добре ще е да наблегне на английския-той е универсален, поне ще е подготвена и за Гърция.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

windcolours написа:
snowprincess написа: зарежи английския (сама трудно ще го научиш) и започни да учиш турски, след 3 години ще го говориш перфектно
целувки

Е, хубаво ще е да комуникира с "туземците" на родния им език доколкото може, но да трупа знания в ежедневните контакти, а не академично. Просто колкото да води елементарен разговор в магазина или с познати. Нали перспективата е да остане там година, а не няколко.Ако иска да го научи добре, трябва задължително на курсове-доста труден език е.
По-добре ще е да наблегне на английския-той е универсален, поне ще е подготвена и за Гърция.
забравих, че ще дели времето между гърция и турция
доколкото схванах, тя се опитва да учи английски, за да е конкурентно способна като се върне тук и лесно да си намери работа
мойта мисла е, че ако знае турски, гръцки, китайски или друг егзотичен език ще и свърши повече работа, отколкото език, дето всеки втори го говори
а по-лесно се учи езика, в страната, в която се намираш
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

snowprincess написа: забравих, че ще дели времето между гърция и турция
доколкото схванах, тя се опитва да учи английски, за да е конкурентно способна като се върне тук и лесно да си намери работа
мойта мисла е, че ако знае турски, гръцки, китайски или друг егзотичен език ще и свърши повече работа, отколкото език, дето всеки втори го говори
че език се учи най-добре на местна почва -спор няма. Но за 1 година едва ли ще го научи до работно ниво...Мъчен език е тоз.
Освен това дори да понаучи турски за една година,после едва ли ще може да го практикува в Гърция през следващата година и малко се обезсмисля...освен ако наистина не го иска де
Последно промяна от windcolours на 13.12.10, 10:11, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:изпитвам я със страшна сила напоследък
а да учиш
Разучаваш кво вино има около новия офис ли?
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
а да учиш
той с това е почнал. После е преминал на фаза изучаване на жените в офиса.
Нищо чудно че му харесва новата работа:blum::grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
целувки

И аз мисля, че местен език се учи най-лесно в ежедневни контакти на улицата - магазини, ресторанти, въобще жив контакт с местните. Но зависи за какво ти трябва. Ако ще джитка напред-назад, инглиша е най-универсален.
Ако имаш Замунда там - тегли субтитрирани филми. Четеш и слушаш. Музики също. Тва помага.
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
а да учиш
той с това е почнал. После е преминал на фаза изучаване на жените в офиса.
Нищо чудно че му харесва новата работа:blum::grin:
Ако е н някой бизнес център може да почне да изучава и женките от съседните фирми.
:grin:
Фу! Подведохте ме пак да пиша. Мразя да нарушавам обещанията, дето съм ги дала пред себе си :(
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
Мразя да нарушавам обещанията, дето съм ги дала пред себе си :(
ние ти прощаваме от твое име :kiss:
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа:
windcolours написа:
целувки

забравих, че ще дели времето между гърция и турция
Между другото - тук наистина с турски и гръцки има по-големи шансове. Просто няма толкова турско и гръцко говорящи... На мен ми се въртеше в главата преди време идея да уча холандски на тоз принцип, ама ни врем, ни пари. :( Пробвах с немски сама, но не се справям много добре...
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Бе много мило, ама прошка не си спомням да съм искала. Пък и не виждам за какво. :winkw:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Бе много мило, ама прошка не си спомням да съм искала. Пък и не виждам за какво. :winkw:
за нарушените обещания, дадени пред тебе си :blum:
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
windcolours написа: ние ти прощаваме от твое име :kiss:
за нарушените обещания, дадени пред тебе си :blum:
Аха. Не, не мисля, че някой тук може да ми дава прошка за каквото и да е било.
Изобщо не го намирам уместно.
Никак даже. :winkw:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
сори, не ми се получи майтапа.:shy:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

към сноу и уенди

споко ножа е дървен - ако разчитам английския да ми помогне да си намеря свястна работа да взема да се беся най-добре:bigsmile:
аз си намирам работа въпреки английския
по-реалистично е да си мисля, че самичка нещо ще си правя
езиците ми трябват на съвсем елементарно ниво, колкото да мога да пътувам и да общувам повърхностно без придружител и преводач
т.е. за независимост

много бавно напредвам, вярно е, но все пак е по-добре отколкото да легна по гръб и да го ударя на романчета
като гледам с какво темпо се движа, някъде в средата на март ще свърша учебника за съвсем начинаещи
после ще се запиша на онлайн курс в кабината, и пак , и пак до края на розовия период

за гръцкия си намерих една страхотна тема в нета с уроци, линкове и благинки - http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=373643.0
имам разговорник, ще си купя и учебник да прелиствам и уча азбуката, да сричам и пр. до лятото
в гърция ще се запиша на курсовне по гръцки и ще карам до което ниво ми стигне времето и силите

може и да са усилия на вятъра, но все отнякъде ще изскочи заека, няма как да е иначе, просто не знам откъде
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Аман от нелепи майтапа в тоя клуб и замазване на нещата с позитивизъм и радостни подскоци :mad:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Аман от нелепи майтапа в тоя клуб и замазване на нещата с позитивизъм и радостни подскоци :mad:
То по принцип позитивизма е много неприятно нещо. Отврат.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

позитивизма произхожда от поза
ти каква поза си заел гринлайт сега
серсем със серсем:mad:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ми да направим като при оруел
кво беше там....петминутка на омразата
ко щи олекне:cool:
Последно промяна от Kent на 13.12.10, 11:28, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:
windcolours написа: сори, не ми се получи майтапа.:shy:
Позитивизма е хубаво нещо и ако не бях оптимист по природа, досега да съм се гръмнала, щото в последната година ми се събраха куп глупости, повечето от които не подлежат на контрол и не зависят от мен, тоест - не мога по никакъв начин да ги овладея.
Отвратително е, когато кажеш на някой че е прекалил с шегичките, и че точно в момента не ти е до усмивки, той да те тупне по рамото, да ти се усмихне до уши и да ти каже "я гледай позитивно на нещата, може ли да си толкова мрачен, какво от това, че се шегувам на твой гръб, карай да е весело, наздраве" :-)
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа: Позитивизма е хубаво нещо и ако не бях оптимист по природа, досега да съм се гръмнала, щото в последната година ми се събраха куп глупости, повечето от които не подлежат на контрол и не зависят от мен, тоест - не мога по никакъв начин да ги овладея.
Отвратително е, когато кажеш на някой че е прекалил с шегичките, и че точно в момента не ти е до усмивки, той да те тупне по рамото, да ти се усмихне до уши и да ти каже "я гледай позитивно на нещата, може ли да си толкова мрачен, какво от това, че се шегувам на твой гръб, карай да е весело, наздраве" :-)
има начин и начин да се казват някои неща. Особено ако човекът отсреща хал хабер си няма,че не ти е до усмивки
annonymus

Мнение от annonymus »

Kent написа:
Е, съжалявам ако така прозвучало, нито мразя някого, нито имам желание за петминутки на омразата.
Не, няма да помогне, благодаря за загрижеността, трогната съм до сълзи :winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Kent написа:
позитивизма произхожда от поза
ти каква поза си заел гринлайт сега
серсем със серсем:mad:
Серсемска, ква.
:grin:

Понеже аман нали та да се обясня. Майтапя се, бе! Май- тап! Допускам чат пат позитивизъм. Ако питат преди тва, става. И един радостен подскок. Най- много.
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа: има начин и начин да се казват някои неща. Особено ако човекът отсреща хал хабер си няма,че не ти е до усмивки
казах неведнъж, че се прекалява с някои неща - смятам, че е напълно достатъчно.
Дали ми е до усмивки или не и защо, това вече си е лично мой проблем.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:.... щото в последната година ми се събраха куп глупости, повечето от които не подлежат на контрол и не зависят от мен, тоест - не мога по никакъв начин да ги овладея.
...
Съжалявам. Много гадни години настанаха.
Дано ти се размине, Почти безобидна. Все трябва да дойде по- добро.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Kent написа:
Наш кво? Тая година за пръв път така сериозно се замислих за случайността, късмета, какви усилия прави човек и как се подреждат нещата. Ами няма никаква връзка между усилията и подреждането.(Ако съвсем си скръстиш ръцете, тогава отпадаш от играта, това е връзката и само толкова)
Има един лаф "Божа работа" Този лаф направо ми се е гравирал на челото напоследък. Толкова много пъти ми се е доказало че "човек предполага, Господ разполага" че аз съвсем истински започнах на това да се опирам.
И ако човек смени петминутката на омразата с мисълта бе аре с Бог напред и тва е, то ефекта на рилакс е същия.
Ние така и така вървим по някакъв път, всякак ще го минем. Само, дето вика Боев, от нас единствено зависи каква ще ни е стойката. И толко.

Тоя ми е от най- неясните постинги, кво казАх и аз не зная, егати.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:.... щото в последната година ми се събраха куп глупости, повечето от които не подлежат на контрол и не зависят от мен, тоест - не мога по никакъв начин да ги овладея.
...
Съжалявам. Много гадни години настанаха.
Дано ти се размине, Почти безобидна. Все трябва да дойде по- добро.
Кризата няма отношение към ситуацията в случая.
Така че не мога да кажа "гадни години настанаха". Не е от годините.

В конкретното ми избухване преди малко -
опитах се няколко пъти да обясня какъв ми е проблема тук.
Ма в отговор само "гледай позитивно".
Почнах да се чувствам като кретените в Биг Брадър - дето продуцентите знаят как да ги провокират, за а направят шоу на публиката.
Не е приятно усещането.

Демек, Зелени, имам неприятното усещане, че драгите ми съфорумци се забавляват наблюдавайки как някой умишлено ме дразни. И една от причините да не го спрат е именно да не им/ви секне шоуто. Вероятно при други обстоятелства нямаше да се впрегна толкова, но просто съм напрегната.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Наш кво? Тая година за пръв път така сериозно се замислих за случайността, късмета, какви усилия прави човек и как се подреждат нещата. Ами няма никаква връзка между усилията и подреждането.(Ако съвсем си скръстиш ръцете, тогава отпадаш от играта, това е връзката и само толкова)
Има един лаф "Божа работа" Този лаф направо ми се е гравирал на челото напоследък. Толкова много пъти ми се е доказало че "човек предполага, Господ разполага" че аз съвсем истински започнах на това да се опирам.
И ако човек смени петминутката на омразата с мисълта бе аре с Бог напред и тва е, то ефекта на рилакс е същия.
Ние така и така вървим по някакъв път, всякак ще го минем. Само, дето вика Боев, от нас единствено зависи каква ще ни е стойката. И толко.

Тоя ми е от най- неясните постинги, кво казАх и аз не зная, егати.
Всичко ти разбрах!
Няма да кажа "като никога". :blum:
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Демек, Зелени, имам неприятното усещане, че драгите ми съфорумци се забавляват наблюдавайки как някой умишлено ме дразни. И една от причините да не го спрат е именно да не им/ви секне шоуто. Вероятно при други обстоятелства нямаше да се впрегна толкова, но просто съм напрегната.

има ли начин да те убедя, че не си права и това са някакви въображаеми ситуации?
че си напрегната се вижда по реакциите, ама то кой ли е в едно и също настроение винаги
ти си много интересен събеседник, предлагаш неочаквани за мен гледни точки по разни въпроси
някои от нещата не разбирам, като например този позитивизъм дето те дразни не го виждам къде е, но може ив моя телевизор да е повредата
мисълта ми беше, че като не мога да се усетя че съм прекалено позитивна, няма как и да спра да съм такава примерно
така де, дразнението не е преднамерено
annonymus

Мнение от annonymus »

shshtt написа:Демек, Зелени, имам неприятното усещане, че драгите ми съфорумци се забавляват наблюдавайки как някой умишлено ме дразни. И една от причините да не го спрат е именно да не им/ви секне шоуто. Вероятно при други обстоятелства нямаше да се впрегна толкова, но просто съм напрегната.

има ли начин да те убедя, че не си права и това са някакви въображаеми ситуации?
Не, няма. Защото знам как хората остават скандала да се вихри, но по броя на прочитите се вижда, че темата се навестява най-редовно.
Е не съм само аз - и с Вяра постъпихте по същия начин.

Не че не е възможно ти да си права - винаги го има и този вариант.
На мен по принцип лесно ми минава, но не съм убедена, че трябва да продължавам така.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

ама нищо не е станало с Вяра - каза че има нужда от почивка и си почива
скоро ще си дойде
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:... имам неприятното усещане, че драгите ми съфорумци се забавляват наблюдавайки как някой умишлено ме дразни..
Нямам това усещане. Мисля че грешиш.

Не умея да се изказвам по конкретни ситуации с конкретни хора, така че няма да продължавам темата. Моето впечатление е че грешиш по този въпрос.

Отново поздрави и отново надявам се всичко при теб да се оправи.

П.П. Някой ден след сто години периода от 1990та до може би 2050та ще се нарича "Кризата" Политическа криза, финансова, икономическа, между етническа, криза на морала, между религиите, демографска и естествено ще дойде или вече е дошла без да признаваме криза в отношенията в семейството.
Не зная от какъв характер са проблемите ти, пожелавам ти, да се разчистят скоро.
Публикувай отговор