Поверително

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Поверително

Мнение от Глас в пустиня »

Проверете дали имате валидна полица за ГО на автомобилистите >ТУК<
Може да си добросъвестен, да имаш полица със стикери и талон за ГФ, но не е ли отчетена в КФН де факто нищо нямаш. Нещо такова се получи при мен. Сключил съм ГО с месец предварение, като всеки стриктен и изряден гражданин. Имам полица с точно указани дати в които влиза в сила и приключва застраховката, имам необходимите стикери, за пред КАТ съм ОК, но в КФ някой е направил грешка и е отчел дата на сключване което ме лишава от застрахователно покритие за около месец. Пред КФН и държавата нямам реално сключена застраховка от началото на миналия месец. Бог да ми е на помощ до края на годината да не направя ПТП.
При застрахователните брокери е практика част от сключените застраховки/полици да не се отчитат в КФН - така си гарантират високи печалби, а "клиента" няма как да разбера за измамата докато не направи ПТП и срещу него не бъде заведен регресен иск.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

нещо не е наред, проверих за три коли и за трите излиза, че няма валидна ГО.

така че не се притеснявай, проблемът не е в теб, тия идиоти пак нищо не са направили
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:нещо не е наред, проверих за три коли и за трите излиза, че няма валидна ГО.

така че не се притеснявай, проблемът не е в теб, тия идиоти пак нищо не са направили
Проблемът е, че всичко в сайта е желязо. Най-вероятно грешиш при вкарването на "буквите". А, те(буквите) трябва да са на латиница, демек клавиатурата е на латиница, с главни букви и без шпаци, така, както е на самите номера - ВТ, ВК и така на татък - просто преписваш номера на колата такъв какъв то е, но само че с глави букви и клавиатурата на латиница.
Дано грешката да е при теб, защото иначе е страшно.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
latrevw написа:нещо не е наред, проверих за три коли и за трите излиза, че няма валидна ГО.

Проблемът е, че всичко в сайта е желязо. Най-вероятно грешиш при вкарването на "буквите". А, те(буквите) трябва да са на латиница, демек клавиатурата е на латиница, с главни букви и без шпаци, така, както е на самите номера - ВТ, ВК и така на татък - просто преписваш номера на колата такъв какъв то е, но само че с глави букви и клавиатурата на латиница.
Щото там си писал без шпации, та сигурно затова сега тук слагаш по повечко, да има.
Или хълцаш нещо? :blum:
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: Проблемът е, че всичко в сайта е желязо. Най-вероятно грешиш при вкарването на "буквите". А, те(буквите) трябва да са на латиница, демек клавиатурата е на латиница, с главни букви и без шпаци, така, както е на самите номера - ВТ, ВК и така на татък - просто преписваш номера на колата такъв какъв то е, но само че с глави букви и клавиатурата на латиница.
ами не е при мен, пробвах и на латиница и обратно, без интервали - все едно и също съобщение ми изкарва, че няма валидна ГО.

ай да се появи още някой да пробва, да видим
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа:
я пробвай и ти за вашата кола
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Щото там си писал без шпации, та сигурно затова сега тук слагаш по повечко, да има.
Разстроен съм бе, не ми ли личи!:mad:

:blum:
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
ами не е при мен, пробвах и на латиница и обратно, без интервали - все едно и също съобщение ми изкарва, че няма валидна ГО.

ВН, а не VN :lol: само че пак на латиница.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
Мнемозина написа:
я пробвай и ти за вашата кола
Ако си вкарала правилно номера и колата не е нова, а номерът не е сменян, трябва да ти излязат датите и името на застрахователните компании при които са били сключвани ГО през последните 4 години.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа:
latrevw написа:

ВН, а не VN :lol: само че пак на латиница.:bigsmile:
божееее!!! аз докато разбера... ама като ми кажат да пиша на латиница, аз разбирам латиница

благодаря за търпението и обяснението. грешката е моя, наред са колите :-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

и аз си имам, ако не пречи:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

Kent написа:и аз си имам, ако не пречи:lol:
+1:grin:
За да бъде казана истината,

са нужни двама —

единият да я изрече,

а другият да я чуе.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Тенкс за линка. Всичко изглежда наред при мен...

Ето едно друго интересно линкче - имате ли виновно причинение ПТП.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:Тенкс за линка. Всичко изглежда наред при мен...

Ето едно друго интересно линкче - имате ли виновно причинение ПТП.
В най-скоро време към сайта на КФН или пък ГФ ще тръгне "справочник" в който ще има инфо за всеки един - колко и какви плащания са правени по ГО и каско. Така застрахователите ще могат да прилагат системата бонус-малус. До средата на другата година се предвижда бланковата полица да изчезне от обръщение, а издаването на полици ще става само на компютър които автоматично ще се отчитат в КФН.
Всичко може да е много просто и прозрачно, но за беда в КАт работят прости хора и комп в патрулката на който за секунди могат да се правят справки за автомобила застрахован ли е, не се ли издирва, дори и за лицата пътуващи в него няма скоро да се случи.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

добре дошли в матрицата
паспорти, зъбни отпечатъци, коли, го, днк профил, разговори в последните 10 години как колко с кого
пътувания, локация към момента, поведенчески модели, как какво колко купуваме
всичко ще е там
а да, как какво и колко търсим в мрежата най-вече
машина за четене на мисли
мда
матрицата и майнъри рипорт
:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:добре дошли в матрицата
паспорти, зъбни отпечатъци, коли, го, днк профил, разговори в последните 10 години как колко с кого
пътувания, локация към момента, поведенчески модели, как какво колко купуваме
всичко ще е там
а да, как какво и колко търсим в мрежата най-вече
машина за четене на мисли
мда
матрицата и майнъри рипорт
:grin:
Прав си, не е като да не си прав.
Обаче тук има много дребна разлика - контролът е върху документите на автомобила.
Чрез тоя контрол ще се пресекат много от "застрахователните измами".
Сложните, на пръв поглед, неща имат прости решения. Учителят ми, светило в областта си, при когото защитих и придобих един от последните си европас сертификати в областта на данъчен контрол и администрация, твърдеше, че справянето с ДДС измамите е просто, даже има и проект на "фактура" с различен цвят на страниците и издадена по Наредба за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, но така или иначе този проект не стига до пленарна зала. Може би, защото "точенето" на ДДС ще стане изключително трудно, да не кажем невъзможно.

Та, не си прав в частта, че контролът върху документооборота ще постави по някакъв начин и живота на боравещите с тия документи под контрол.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аз не казвах и това, ако се замислиш
просто си мислех колко все повече неща за нас се събират ли събират и просто плачат да бъдат анализирани и използвани
колкото до простите решения, те никога не стигат "пленарните" зали
капитализъм :grin:
Аватар
Ozzie

Мнение от Ozzie »

и моята е наред
даже ги има данните за четири години назад (отпреди да я придобия)
:cool:
Аватар
Глас в пустиня

актуално към момента:

www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=40361

и любопитно също

www.pariteni.bg/?tid=40&oid=40181
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

кога ли ще ни ебнат с пътния данък се чудя ?!!
то тва го е бял кахър:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Публикувай отговор