Алчността...
- сър Айвънхоу
Алчността...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: Алчността...
сър Айвънхоу написа:няма граници...
нали, мноо нагли дечица. пеят и не плащат. кво па толкова ше им стане да се извадят с некви там дребни евраци за толкова хубави песнички!
just perfect
Що се чудите? Моят досег с деЦки градини и училища показва, че децата (т.е. родителите) са най-любимите за стригане по секви поводи. То не бяха снимки, календари, книжки със съмнително съдържание и прочее. Интересното е, че за да влезе родител в сградата на училището трябва да мине процедура като на америчко летище, но всички тия амбулантни търгаши минават безпрепятствено...
Ей ся преди седмица в училището на дзверовете са въвели "ново дваесе" - контрол на достъпа с магнитни карти. За чий, питам се, им е тази система? Кой я е правил, с какви пари, кой е платил, какви проблеми се решават, какви нови се създават, как въупште е решено да се прави такова нещо... ей такива въпроси ми се въртят из празната тиква. Бетер затвори станаха училищата...
Сори, офтопикнах се нещо...
Ей ся преди седмица в училището на дзверовете са въвели "ново дваесе" - контрол на достъпа с магнитни карти. За чий, питам се, им е тази система? Кой я е правил, с какви пари, кой е платил, какви проблеми се решават, какви нови се създават, как въупште е решено да се прави такова нещо... ей такива въпроси ми се въртят из празната тиква. Бетер затвори станаха училищата...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Проблемът не е в достъпа - проблемите са на двора - там се пушат цигари, там е зарибявката с наркотици, там стават фаталните побоища, а всичко това става пред очите на така добре "охраняваните" учители.Gaspode написа:Що се чудите? Моят досег с деЦки градини и училища показва, че децата (т.е. родителите) са най-любимите за стригане по секви поводи. То не бяха снимки, календари, книжки със съмнително съдържание и прочее. Интересното е, че за да влезе родител в сградата на училището трябва да мине процедура като на америчко летище, но всички тия амбулантни търгаши минават безпрепятствено...
Правят ли ти вчепетление автоматите за "горещи" напитки(предимно кафе) къде са и що са?
Това именно ми беше мислата - какво постигат като сложат тия турникети на входа на училището? Какви проблеми решават? С какво допълнителното усложняване на достъпа дори за децата ще помогне да се избегнат всички тези неща, за които си писал, и които стават директно пред очите на Очителите. За пушенето хич не говоря даже - Очителите си пушат цигарките с Очениците директно пред входа на Очилището...БоЕВ написа: Проблемът не е в достъпа - проблемите са на двора - там се пушат цигари, там е зарибявката с наркотици, там стават фаталните побоища, а всичко това става пред очите на така добре "охраняваните" учители.
Правят ли ти вчепетление автоматите за "горещи" напитки(предимно кафе) къде са и що са?
Хъм. Тва за автоматите ме замисли - мислиш, че (част от) напитките вътре са с "добавки" с цел зарибяване? А нещата в лафката - близалки, дъвки и прочее? Бахти светът дето живеем в него...
- Глас в пустиня
Не-не, опазил Бог от подобни щуротии! Мисълта ми, доколкото я има, е, че автоматите не трябва да са там по простата причина, че са в разрез с разпоредбите за "здравословната храна на учениците", още повече че "продуктите" излизащи от тия машини са тъпкани с консерванти и тям подобни изродщини водещи до алергии, астми, тумори.Gaspode написа:...
Хъм. Тва за автоматите ме замисли - мислиш, че (част от) напитките вътре са с "добавки" с цел зарибяване? А нещата в лафката - близалки, дъвки и прочее? Бахти светът дето живеем в него...
Не е ли това същностЪТ на пазарната икономика?сър Айвънхоу написа:няма граници...
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Не точно!Мнемозина написа:Не е ли това същностЪТ на пазарната икономика?сър Айвънхоу написа:няма граници...
Това е в ресора на Закона за авторското право и сродните му права, а тоя закон е дълбоко протекционистичен по своята същност което няма много общо с либерализма и свободната пазарна икономика.
Не ги проумяввам аз тия работи.БоЕВ написа:Не точно!Мнемозина написа:Не е ли това същностЪТ на пазарната икономика?сър Айвънхоу написа:няма граници...
Това е в ресора на Закона за авторското право и сродните му права, а тоя закон е дълбоко протекционистичен по своята същност което няма много общо с либерализма и свободната пазарна икономика.
Аз така знам - като е комунизъм, пееш каквото си искаш и държавата плаща.
Пък в пазарната икономика е наобратно.
Обаче в Германия може да е и още по-наобратно и съвсем се обърквам.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Българското търговско право е разработено на основата на германското, още повече че в ЕС се държи на синхронизация в областта на патентите и авторските права.Мнемозина написа:Не ги проумяввам аз тия работи.БоЕВ написа:Не точно!Мнемозина написа:Не е ли това същностЪТ на пазарната икономика?сър Айвънхоу написа:няма граници...
Пък в пазарната икономика е наобратно.![]()
Българското търговско право е разработено на основата на германското, още повече че в ЕС се държи на синхронизация в областта на патентите и авторските права.[/quote]БоЕВ написа: Не ги проумяввам аз тия работи.
Пък в пазарната икономика е наобратно.![]()
Е значи е само наобратно.
Panta rhei...
Всичкото това се прави за да ги свикнат от млади. - има рима, но не е забавно.Gaspode написа:Що се чудите? Моят досег с деЦки градини и училища показва, че децата (т.е. родителите) са най-любимите за стригане по секви поводи. То не бяха снимки, календари, книжки със съмнително съдържание и прочее. Интересното е, че за да влезе родител в сградата на училището трябва да мине процедура като на америчко летище, но всички тия амбулантни търгаши минават безпрепятствено...
Не знам, как ще реагират немците на подобно нещо. Дали ще предпочетат да платят за песничките или да ударят една яка балтия на авторите, съвсем целенасочено. За всеки случай, развитието на историята би било интересно.