Абсолютно
- Green Light
Абсолютно
Майка ми преди години ми разправяше за дочут разговор на плажа във Велинград. Били там с приятелка, разходки, ресторантчета, Клептуза, минерални бани, слънце. И докато се изтягали мързеливо на плажа…
- Мацка ама тва на нищо не прилича
- А-а-бсолютно
- Тоя си е направо са бой. Да не ти се сърди нещо?
- Не, ма! Сутринта си беше абсолютно ОК.
- Той кво ти вика? Три часа?
- Абсолютно, ма!
- Щото наш откога мина три? Абсолютно заслужава да му врътнеш един шамар.
- А-а-абсолютно!
Пауза, пауза, пауза и вероятно като край на диалог воден наум:
- Абсолютно!
Тогава майка ми вече седнала понеже я заболели коремните мускули от напрежението
Нали знаете оня анекдот, дето при Нилс Бор дошъл развълнуван студент и му съобщил, че открил абсолютния разтворител – И в какво го съхранявате, колега? – попитал Бор
Интересно е, като много добре знаем, че нищо не е абсолютно, защо толкова често я употребяваме тая дума? Абсолютното не само че не съществува ми дори простото „Да” има различен смисъл за всеки от нас. „Да” като отговор на въпроса на Ънноун „Щастлив ли си?” или „Добре ли си?” или „Готова ли си да излизаме?” ..простите отговори „да/не” трябва да се забранят. Аз предлагам да се изобретят три да-та и поне десет не-та. Ирония е при такава относителност на думи обясняващи наши чувства, мисли и намерения да отговаряме с „абсолютно”.
Абсолютен съм по тоя въпрос.
Може би български могат да говорят само хора с чувство за хумор.
- А-а-бсолютно
- Абсолютно, ма!
- А-а-абсолютно!
- Абсолютно!
Тогава майка ми вече седнала понеже я заболели коремните мускули от напрежението
Нали знаете оня анекдот, дето при Нилс Бор дошъл развълнуван студент и му съобщил, че открил абсолютния разтворител – И в какво го съхранявате, колега? – попитал Бор
Интересно е, като много добре знаем, че нищо не е абсолютно, защо толкова често я употребяваме тая дума? Абсолютното не само че не съществува ми дори простото „Да” има различен смисъл за всеки от нас. „Да” като отговор на въпроса на Ънноун „Щастлив ли си?” или „Добре ли си?” или „Готова ли си да излизаме?” ..простите отговори „да/не” трябва да се забранят. Аз предлагам да се изобретят три да-та и поне десет не-та. Ирония е при такава относителност на думи обясняващи наши чувства, мисли и намерения да отговаряме с „абсолютно”.
-
почти безобидна
Re: Абсолютно
Аре сега - и да не отговнаряв с да и не... И ти ли ще забраняваш?Green Light написа: Нали знаете оня анекдот, дето при Нилс Бор дошъл развълнуван студент и му съобщил, че открил абсолютния разтворител – И в какво го съхранявате, колега? – попитал Бор
Чекай сега някой да дйде да ти дръпне една фирософска реч за абсолюта, та да ти се замае главата:lol:
ПС. Когато някой е вързал тенекия и няма уважителна причина за това, той абсолютно, категорически, всячески и със сигурност си заслужава шамар. Както е известно - всяко правило, дори това за относителността на отговорите, си има изключения.
ПС2. Лично аз понякога употребявам "абсолютно", цитирайки граф Олмаши. Ама това в разговор с точно определен човек, иначе си губи ефекга
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Нищо друго не ми оставя да кажа, освен.......Абсолютно си прав (както винаги):-):winkw:Green Light написа:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
-
Гост
-
Дарк
аз бих казАла че не е съвсем прав, ама ме е страх рицаря-защитник да не ме прасне по главата за обида към коронатаfrisky lioness написа:Нищо друго не ми оставя да кажа, освен.......Абсолютно си прав (както винаги):-):winkw:Green Light написа:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз ли? Ти поиска касис:blum::winkw:caliostro написа:защо да не можеfrisky lioness написа:Абсолютът никога и по никакъв начин не може да е ......прост:-):winkw:caliostro написа:за водка абсолют ли става дума
ако е да- да е касис
ако не
то тогава от по простата абсолют
много нещо усложнявяш нещата

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- сър Айвънхоу
Предполагам, че майка ти не е чула както трябва. Такива казват не "абсолютно", а "абсИлютно"!!!Green Light написа:Майка ми преди години ми разправяше за дочут разговор на плажа във Велинград. Били там с приятелка, разходки, ресторантчета, Клептуза, минерални бани, слънце. И докато се изтягали мързеливо на плажа…
- А-а-бсолютно
- Абсолютно, ма!
- А-а-абсолютно!
- Абсолютно!
не абсолютизарай нещата и да не ги престваме към ароматите каквито и да са те.Anonymous написа:уджас - това касис, ванилия и т.н. лайна с които развалят убавата водкаcaliostro написа:за водка абсолют ли става дума
ако е да- да е касис
ако не
то тогава от по простата абсолют
по стара традиция водката винаги е с аромат
тва че сме свиктали да се наливаме с аромат на аптека е от по ново време
в миналото по качеството на допълнителните аромати се е съдело за това една жена що за домакиня е
но това е също абсолютизиране
като не харесва някой касиса
още по абсолютно
ще има повечеееееееее
- Green Light
-
почти безобидна
- Green Light
Те така го и пишат. Един в казармата пишеше "искимос" "идно" и "ибане" И аз като му направих забележка ми вика че ескимос и едно е навит да ги поправи обаче ибане ш'си го пише така, понеже иначе няма да го разберат.сър Айвънхоу написа:Предполагам, че майка ти не е чула както трябва. Такива казват не "абсолютно", а "абсИлютно"!!!Green Light написа:Майка ми преди години ми разправяше за дочут разговор на плажа във Велинград. Били там с приятелка, разходки, ресторантчета, Клептуза, минерални бани, слънце. И докато се изтягали мързеливо на плажа…
- А-а-бсолютно
- Абсолютно, ма!
- А-а-абсолютно!
- Абсолютно!
Ей, знаеш ли, че едно момче на 17-18г беше много се изненадан от правописа на думата "абсурд". - Бе- вика- аз за тва поне съм сигурен, бе! Ъпсурт е, честна дума. Бъркаш
Ибаси (тва почти като оня виц с Ибисъ - Сеата, деGreen Light написа:Те така го и пишат. Един в казармата пишеше "искимос" "идно" и "ибане" И аз като му направих забележка ми вика че ескимос и едно е навит да ги поправи обаче ибане ш'си го пише така, понеже иначе няма да го разберат.
Така е! Много дразни. Мен лично това "абсолютно" отдавна ме дразни- виж тук. Естествено /още една паразитна фраза/ е, че нищо не трябва да се абсолютизира. И простите отговори- Да/Не много рядко са наистина прости дори и за простите неща, а да не говорим за кардинални въпроси като "Щастливи ли сте". Но нали затова разполагаме с богат арсенал от думички, за да може всеки да се обоснове на дълго и широко. Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче имах предвид..."Green Light написа:Майка ми преди години ми разправяше за дочут разговор на плажа във Велинград. Били там с приятелка, разходки, ресторантчета, Клептуза, минерални бани, слънце. И докато се изтягали мързеливо на плажа…
- А-а-бсолютно
- Абсолютно, ма!
- А-а-абсолютно!
- Абсолютно!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Green Light
ако бях споменал и илен и щеше да стане ясно4avdar4e написа:Ибаси (тва почти като оня виц с Ибисъ - Сеата, деGreen Light написа:Те така го и пишат. Един в казармата пишеше "искимос" "идно" и "ибане" И аз като му направих забележка ми вика че ескимос и едно е навит да ги поправи обаче ибане ш'си го пише така, понеже иначе няма да го разберат.), тоз как е побрал в идно писмо искимос и ибане???:rotfl24:
Не, бе! Аз видях "ибане". За останалите думи почнах да го изпитвам...
Да бе...[unknown] написа: Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче..."
"Ами аз сутринта като станах и направих кафето докато простря пералната дето си я извъртял нощеска, и завих щерката /забрави ли да и сложиш капките?/ и излязох ама първо сипнах нафта че ми сочеше стрелката половината и в едно задръстване и и и и...."
и отцепи през околовръстното..
През това време аз съм като светофар- меня си цветовете на жълто, червено и зелено и от носа ми излиза пушек..
Отговор "да" си е отговор. Отговор "не" също си е отговор....ама не го харесвам произнесен от жена..
'Начиии, абсолютно си прав, копеуе:blum: Аре, от мен да мине: майна[unknown] написа:Така е! Много дразни. Мен лично това "абсолютно" отдавна ме дразни- виж тук. И наблюденията ми са, че основно софиянци го използвате. Включително и във форума. Естествено /още една паразитна фраза/ е, че нищо не трябва да се абсолютизира. Дори простите отговори- Да/Не много рядко са наистина прости дори и за простите неща, а да не говорим за отговори на кардинални въпроси като "Щастливи ли сте". Но нали затова разполагаме с богат арсенал от думички, за да може всеки да се обоснове на дълго и широко. Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче..."
За съжаление не сме само софиянци. Послушай някоя сутрин някой сутрешен блок да чуеш как говори (почти) целокупното българско народонаселение
П.П. За правописа днес и думичка няма да обеля, заклевам се!!!:lol:
Последно промяна от 4avdar4e на 16.01.07, 17:47, променено общо 1 път.
Green Light написа: ако бях споменал и илен и щеше да стане ясно
Пцолютно!!!
- Green Light
Като пишем е лесно. Нашите електронни аз-ове са облагодетелствани.[unknown] написа: Така е! Много дразни. Мен лично това "абсолютно" отдавна ме дразни- виж тук. Естествено /още една паразитна фраза/ е, че нищо не трябва да се абсолютизира. И простите отговори- Да/Не много рядко са наистина прости дори и за простите неща, а да не говорим за кардинални въпроси като "Щастливи ли сте". Но нали затова разполагаме с богат арсенал от думички, за да може всеки да се обоснове на дълго и широко. Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче имах предвид..."
Гад мръсна, как му завиждам на тоя Гринлайт глей как може да се изказва от пълно, по- пълно и никой не му дава зор.
Лора Крумова? Тая па коя е? Не ми казвай- аз телевизия не гледам...4avdar4e написа:'Начиии, абсолютно си прав, копеуе:blum: Аре, от мен да мине: майна[unknown] написа:Така е! Много дразни. Мен лично това "абсолютно" отдавна ме дразни- виж тук. И наблюденията ми са, че основно софиянци го използвате. Включително и във форума. Естествено /още една паразитна фраза/ е, че нищо не трябва да се абсолютизира. Дори простите отговори- Да/Не много рядко са наистина прости дори и за простите неща, а да не говорим за отговори на кардинални въпроси като "Щастливи ли сте". Но нали затова разполагаме с богат арсенал от думички, за да може всеки да се обоснове на дълго и широко. Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче..."![]()
За съжаление не сме само софиянци. Послушай някоя сутрин някой сутрешен блок да чуеш как говори (почти) целокупното българско народонаселениеТо не са паразитни изрази, то не е "значи" в началото на всяко изречение, абе... трагедия. А тази сутрин мернах слухово презабавен диалог. Лора Крумова задава въпрос за учИлащата, а директорката!!!! й отговаря за училищАта. Лора - учИлащата, оная училищАта. Да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли...
От всички паразитни думички най- много ме дразни- "Зависи". Човек като не знае какво да отговори и казва "зависи". Е, то е ясно, че всяко нещо зависи от друго нещо...
П.П. За кой правопис няма да обелваш думичка? За моят ли? Нали знаеш, че аз съм неграмотен.

- Green Light
Хааа! Това го има. Познавам един полковник егати загори тенджерата. Само от едно здрасти може да ти отиде цялата сутрин. И накрая си викаш -бе ние с тоя за кво приказвахме?МЪЖжжж написа:Да бе...[unknown] написа: Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче..."Тя жена ми на въпроси, с които може да се отговори само с "да" и "не" почва:
"Ами аз сутринта като станах и направих кафето докато простря пералната дето си я извъртял нощеска, и завих щерката /забрави ли да и сложиш капките?/ и излязох ама първо сипнах нафта че ми сочеше стрелката половината и в едно задръстване и и и и...."
и отцепи през околовръстното..
През това време аз съм като светофар- меня си цветовете на жълто, червено и зелено и от носа ми излиза пушек..особено ако съм и звъннал по жисиема.
Отговор "да" си е отговор. Отговор "не" също си е отговор....ама не го харесвам произнесен от жена..![]()
![]()
Води заедно с Коритаров сутрин в "Нова телевизия".[unknown] написа: Лора Крумова? Тая па коя е?
Не, беееее, не за твоя, във форума не ми прави вчепетление като цяло. Обаче напоследък толкова се дразня от общото ниво под морското равнище на правописа, че ставам вече досадна:shy:[unknown] написа: П.П. За кой правопис няма да обелваш думичка? За моят ли? Нали знаеш, че аз съм неграмотен.
Ха- ха.... Вярно си за завиждане. И аз ти завиждам за таланта. За мен това си е талант. Ако можех да пиша като теб, щях да побликувам поне една книга.Green Light написа:Като пишем е лесно. Нашите електронни аз-ове са облагодетелствани.[unknown] написа: Така е! Много дразни. Мен лично това "абсолютно" отдавна ме дразни- виж тук. Естествено /още една паразитна фраза/ е, че нищо не трябва да се абсолютизира. И простите отговори- Да/Не много рядко са наистина прости дори и за простите неща, а да не говорим за кардинални въпроси като "Щастливи ли сте". Но нали затова разполагаме с богат арсенал от думички, за да може всеки да се обоснове на дълго и широко. Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче имах предвид..."
Гад мръсна, как му завиждам на тоя Гринлайт глей как може да се изказва от пълно, по- пълно и никой не му дава зор.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Абе, тоя сигурна ли си, че не се пише КУритаров:lol::lol:4avdar4e написа:Води заедно с Коритаров сутрин в "Нова телевизия".[unknown] написа: Лора Крумова? Тая па коя е?

- Green Light
Докторе, не мога да ви насмогна на черпене, бе. Недей така[unknown] написа:Ха- ха.... Вярно си за завиждане. И аз ти завиждам за таланта. За мен това си е талант. Ако можех да пиша като теб, щях да побликувам поне една книга.Green Light написа:Като пишем е лесно. Нашите електронни аз-ове са облагодетелствани.[unknown] написа: Така е! Много дразни. Мен лично това "абсолютно" отдавна ме дразни- виж тук. Естествено /още една паразитна фраза/ е, че нищо не трябва да се абсолютизира. И простите отговори- Да/Не много рядко са наистина прости дори и за простите неща, а да не говорим за кардинални въпроси като "Щастливи ли сте". Но нали затова разполагаме с богат арсенал от думички, за да може всеки да се обоснове на дълго и широко. Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче имах предвид..."
П.П. Аз изоставих темата с оправданията но ще повторя че за мен талант за писане има човек, който описва чужд живот и чужди случки. Есеистично описание на нашите си стои доста по- долу в градацията на способностите. Това наистина е така. Аз нямам никаква литературна заложба. За съжаление.
Но много се лаская от твойто мнение. Абсолютно
Последно промяна от Green Light на 16.01.07, 18:03, променено общо 1 път.
Вярно е това. Защо да си кривя душата.Green Light написа:Докторе, не мога да ви насмогна на черпене, бе. Недей така[unknown] написа:Ха- ха.... Вярно си за завиждане. И аз ти завиждам за таланта. За мен това си е талант. Ако можех да пиша като теб, щях да побликувам поне една книга.Green Light написа:Като пишем е лесно. Нашите електронни аз-ове са облагодетелствани.[unknown] написа: Така е! Много дразни. Мен лично това "абсолютно" отдавна ме дразни- виж тук. Естествено /още една паразитна фраза/ е, че нищо не трябва да се абсолютизира. И простите отговори- Да/Не много рядко са наистина прости дори и за простите неща, а да не говорим за кардинални въпроси като "Щастливи ли сте". Но нали затова разполагаме с богат арсенал от думички, за да може всеки да се обоснове на дълго и широко. Примерно: "Абе, аз отговорих с "Да", обаче имах предвид..."
П.П. Аз пия Джак Даниелс.

Твърде си прав ,че говорим много неправилно . А какво искаме да кажем пък е съвсем друг въпрос.Green Light написа:- Абсолютно!
Мен лично винаги ме е дразнила класификацията към нещо , например : той не е умен / интелигентен , добър / лош , красив / грозен , беден / богат .
Ами то винаги има по- от нас " такива " и тези които се изказват на база на какво го правят ? На собственото си самочувствие / без покритие / сигурно.
Нищо лично, само изказах мнение!
Чакайте да се хвана и аз за това чувство за хумор у българския език или поне за българския език и неговата многоликост.
Както е известно у нас ругатните, да не кажа псувните, че четат и деца, а точки не съм слагал, са, освен емоционален еквивален на предпазен вентил, и форми на речта (така ли беше другари фильолози). Например срещат се двама приятели, които отдавна не са се виждали и протича следния разговор:
- Как си?
- Мани, е.аха ми майката...
- Кой бе, да му е.а майката!?!
- Е.а ли му майката...
- Бе я му е.и майката!
Коя друга нация ще извлече нещо смислено от този диалог питам аз?
Както е известно у нас ругатните, да не кажа псувните, че четат и деца, а точки не съм слагал, са, освен емоционален еквивален на предпазен вентил, и форми на речта (така ли беше другари фильолози). Например срещат се двама приятели, които отдавна не са се виждали и протича следния разговор:
- Как си?
- Мани, е.аха ми майката...
- Кой бе, да му е.а майката!?!
- Е.а ли му майката...
- Бе я му е.и майката!
- Green Light
Освен това е любопитно, не мислиш ли? Употребяването на думата "абсолютно" в случаи когато се касае за супер относителни неща. Дори говорещия да е най- простия човек в България, той пак е наясно че абсолютни неща няма. Значи употребява думата с елемент на иронияграфинята написа: Твърде си прав ,че говорим много неправилно . А какво искаме да кажем пък е съвсем друг въпрос.
Мен лично винаги ме е дразнила класификацията към нещо , например : той не е умен / интелигентен , добър / лош , красив / грозен , беден / богат .
Ами то винаги има по- от нас " такива " и тези които се изказват на база на какво го правят ? На собственото си самочувствие / без покритие / сигурно.
Точно ! И прост ли е тогава? Много философско стана май , пък аз не съм чак такъв капацитет .Green Light написа:Освен това е любопитно, не мислиш ли? Употребяването на думата "абсолютно" в случаи когато се касае за супер относителни неща. Дори говорещия да е най- простия човек в България, той пак е наясно че абсолютни неща няма. Значи употребява думата с елемент на иронияграфинята написа: Твърде си прав ,че говорим много неправилно . А какво искаме да кажем пък е съвсем друг въпрос.
Remmivs написа:
Само нашата определено.
Преди време едно от нещата които ме изненадаха в Италия беше вида на обидите.
Ако напсуваш по нашенски някой тамошен не само че не се обижда , ами отговаря : Ами пробвай като искаш...може и да стане вашата работа . Но кажеш ли му мърша например , може да ти се обиди до края на живота си .
Добър пример за ползване на паразитни думи (струва ми се, че в Българията ни - "значи" държи палмата на първенството). Най-често се употребяват от спортисти и приравнени към тях по образование и интелигентност индивиди (певачки, т.н. бизнесмени/уомънки и т.н.). И това не е само у нашенско. В странство са същите - или абсолютно, или "знаете, че", или "ъъъъ"...Green Light написа:Майка ми преди години ми разправяше за дочут разговор на плажа във Велинград. Били там с приятелка, разходки, ресторантчета, Клептуза, минерални бани, слънце. И докато се изтягали мързеливо на плажа…
- А-а-бсолютно
- Абсолютно, ма!
- А-а-абсолютно!
- Абсолютно!
Понякога има разни изключения - спортяги и други, дето си говорят правилно, или пък уж грамотни/изучили се, но с честа употреба на паразити...
Вервай ми - не е само българско това "качество"
Лоренцето е другарчето на Коритаров - с добричка визия, добродушно излъчване и голям арсенал от тъпи въпроси и коментари, които вече са леко ошлайфани от Георги-то, но милата си е просто за гледане, а не за слушане.[unknown] написа:Лора Крумова? Тая па коя е? Не ми казвай- аз телевизия не гледам...
Не си пропуснал нищо, кат не си я слушал. И евала, че не гледаш бг новини. Мен "ме принуждават" понякога и затова съм ги понаучил, а и понякога има по нещичко забавно, като за Господари на ефира...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Когато бях в пети клас ни заведоха на лагер на морето. Една вечер моя съученичка отиде да си пере банския костюм, но пред бунгалото се разнесе сърдитият глас на класната ни ръководителка: "Стига сте си прали кюлотите, че ще се баням!"4avdar4e написа:
'Начиии, абсолютно си прав, копеуе:blum: Аре, от мен да мине: майна![]()
За съжаление не сме само софиянци. Послушай някоя сутрин някой сутрешен блок да чуеш как говори (почти) целокупното българско народонаселениеТо не са паразитни изрази, то не е "значи" в началото на всяко изречение, абе... трагедия. А тази сутрин мернах слухово презабавен диалог. Лора Крумова задава въпрос за учИлищата, а директорката!!!! й отговаря за училищАта. Лора - учИлищата, оная училищАта. Да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли...
Въпреки това станахме псулютно грЪмотни.