Искам да ви покажа нещо (вече не искам...)

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Искам да ви покажа нещо (вече не искам...)

Мнение от Ън »

:crying:
Последно промяна от Ън на 13.02.11, 17:04, променено общо 2 пъти.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Ън, престани вече с примерите от този сайт!
Това ли ти е аршинът за мерене?
Там ако се срещне нещо стойностно ще е едно на милион.
Стига си се дърлял с хората, ако имаш претенции, че можеш повече от тях публикувай на друго място.

"Сайтът е за лично творчество и предоставя възможност за публикуване на вашите произведения.
Споделете откровенията си - претворете чувствата си в ноти, от емоцията създайте мелодия... облечете думите си в стих или разказ, изкажете позиция под формата на статия или есе... обрисувайте настроението си в картина... заключете красивите мигове във фотоси... Но най-важното - бъдете себе си, бъдете откровени!
Успех!"

Някъде да прочете, че откровенията трябва да са с художествена стойност???:mad:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

shshtt написа:Ън, престани вече с примерите от този сайт!
Това ли ти е аршинът за мерене?
Там ако се срещне нещо стойностно ще е едно на милион.
Стига си се дърлял с хората, ако имаш претенции, че можеш повече от тях публикувай на друго място.

"Сайтът е за лично творчество и предоставя възможност за публикуване на вашите произведения.
Споделете откровенията си - претворете чувствата си в ноти, от емоцията създайте мелодия... облечете думите си в стих или разказ, изкажете позиция под формата на статия или есе... обрисувайте настроението си в картина... заключете красивите мигове във фотоси... Но най-важното - бъдете себе си, бъдете откровени!
Успех!"

Някъде да прочете, че откровенията трябва да са с художествена стойност???:mad:
Не се дърлям постоянно с хората, мъчно ми е, че така мислиш :crying: Само с един се поскарахме, ама за друго беше. С тоя- не. Само исках да ви покажа това. Човека ги продава тия неща, все пак и то не евтино.
И защо да нямат художествена стойност нещата там? Ми аз вече познавам, като имена само, де- десетина души, които са художници и публикуват там....
Я кажи ти, друг сайт такъв знаеш ли в БГ? Или форум, който е по- свястен? Хайде помагай.:crying:

:wand: :wand: :wand:

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Човека само си е направил сайт и си е сложил цени на нещата, а дали продава е отделен въпрос. Но дай боже да си е намерил нишичка с хора готови да купят.
Не съм се интересувала за специализирани форуми на художници и не ги знам. Потърси, няма начин да няма.
А колкото до художествената стойност - не ми се спори. Срамно е за изкуството да го намесваме.
Но атмосферата в сайта иначе е много приятна, дружелюбни хора, пишат си, рисуват си, споделят си и се подкрепят - нещо като клуб на анонимните алкохолици в най-добрия смисъл.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

shshtt написа:Човека само си е направил сайт и си е сложил цени на нещата, а дали продава е отделен въпрос. Но дай боже да си е намерил нишичка с хора готови да купят.
Не съм се интересувала за специализирани форуми на художници и не ги знам. Потърси, няма начин да няма.
А колкото до художествената стойност - не ми се спори. Срамно е за изкуството да го намесваме.
Но атмосферата в сайта иначе е много приятна, дружелюбни хора, пишат си, рисуват си, споделят си и се подкрепят - нещо като клуб на анонимните алкохолици в най-добрия смисъл.
Аз не искам да съм анонимен алкохолик:crying:
Искам нещо друго. Не искам да ме оценяват от 1 до 6, не искам само "браво", ама пък и не искам безпочвени критики. Искам нещо конструктивно, което ще ми е от полза. И искам обективни оценки от знаещи хора.:crying:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Дали пък това, което ми пишеш не означава, че мислиш, че съм некадърен и всъщност, там си ми е мястото- при откровенните алкохолици и с нищо повече не съм от тях, затова и не трябва да се дърлям с тях, а да се влея в задушевната среда...:crying: Оооо, стана ми мъчно...:crying::crying::crying:

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Ън зарежи тези глупости с форумите.
Давай на консигнация картини някъде и ако те харесват хората ще купят - това е най-искрената оценка.
Ако нямаш скрупули може и сам да опънеш сергийка в Стария град. Мисля, че ще се продават ако държиш цена под 100 лв.
Виждаш, че на много хора им допадат нещата ти.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Ън написа:Дали пък това, което ми пишеш не означава, че мислиш, че съм некадърен и всъщност, там си ми е мястото- при откровенните алкохолици и с нищо повече не съм от тях, затова и не трябва да се дърлям с тях, а да се влея в задушевната среда...:crying: Оооо, стана ми мъчно...:crying::crying::crying:
глупости! само казвам, че не трябва там да търсиш оценка, а в купувачите.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

shshtt написа:Мисля, че ще се продават ако държиш цена под 100 лв.
Мерси! Значи наистина мислиш, че не струват! :crying:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

shshtt написа:
Ън написа:Дали пък това, което ми пишеш не означава, че мислиш, че съм некадърен и всъщност, там си ми е мястото- при откровенните алкохолици и с нищо повече не съм от тях, затова и не трябва да се дърлям с тях, а да се влея в задушевната среда...:crying: Оооо, стана ми мъчно...:crying::crying::crying:
глупости! само казвам, че не трябва там да търсиш оценка, а в купувачите.
Е, да де- ясно. Щом мисли, че трябва да държа цена под 100 лв., значи наистина мислиш, че е боклук това, което правя.

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

съжалявам че писах в темата ти!
казах на чист български език че според мен могат да се продават и ако това не е комплимен здраве му кажи.
ти чел ли си книгата ми? харесва ли ти? кое най-много? а може би си си я купил? 2 лв. струва.
айде стига глупости:bigsmile: толкова сме различни като вкусове, че е абсурд да са в синхрон нещата които правим
не, не харесвам картините ти и не само твоите, а изобщо такъв тип рисуване не харесвам
тези художници великите руснаци дето ги постна също не харесвам
това че аз не ги харесвам не значи че те не могат да рисуват, очевидно е че могат, но не бих си ги купила.
ядоса ме.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

shshtt написа:съжалявам че писах в темата ти!
казах на чист български език че според мен могат да се продават и ако това не е комплимен здраве му кажи.
ти чел ли си книгата ми? харесва ли ти? кое най-много? а може би си си я купил? 2 лв. струва.
айде стига глупости:bigsmile: толкова сме различни като вкусове, че е абсурд да са в синхрон нещата които правим
не, не харесвам картините ти и не само твоите, а изобщо такъв тип рисуване не харесвам
тези художници великите руснаци дето ги постна също не харесвам
това че аз не ги харесвам не значи че те не могат да рисуват, очевидно е че могат, но не бих си ги купила.
ядоса ме.

Ядосах те, но си изкопчих признание, че не харесваш картините ми. :kiss:

П. П. Всъщност, не съм искал да те ядосвам! :blink:

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

бре! цена 100 лв малко ли ти се вижда?
един голям постер струва около 10-20 лв. , а хората ще се бръкнат 5 пъти повече само защото е истинска картина и ги радва и това за теб не е ок?
ти си любител и не си вадиш хляба с това, не си известен, а и нямаш връзки в гилдията че да те лансират по техните пътечки
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

shshtt написа:бре! цена 100 лв малко ли ти се вижда?
един голям постер струва около 10-20 лв. , а хората ще се бръкнат 5 пъти повече само защото е истинска картина и ги радва и това за теб не е ок?
ти си любител и не си вадиш хляба с това, не си известен, а и нямаш връзки в гилдията че да те лансират по техните пътечки
Стига бе, баси...ти наистина ли мислиш, че за една средно голяма картина с рамка50Х40см. примерно, рисувана с маслени бои върху платно 100лв. са нещо??? :shocked::shocked::shocked:. Да ти обясня- платно с подрамка- 15-20лв., рамка 30-40лв., бои, четки, терпентин...

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Аз докато се наканя да пиша тук, вие сте "развили" темата :-)

Да си призная честно и моята първа реакция на темата ти беше малко като на штттттт, обаче после си представих аналогични неща и се усетих, че и аз се възмущавам по подобен начин. явно е нормално. аз също много се ядосвам на разни тарикати. много ми се вижда тоя Любен Дилов за 450 лв. Но пък аз не мога да го прерисувам, Ън. това, че ти можеш, не трябва да омаловажа нещата. влязох му в сайта, не че много нещата разгледах, но някои ми хванаха окото, но в никакъв случай не бих си ги купила.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

междудругото не е честно спрямо другите да затриеш поста. не ти ли е интересно да чуеш и други мнения. така излиза, че дори само един да е на обратното мнение и ти си сърдит? хич не търпиш критика
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:междудругото не е честно спрямо другите да затриеш поста. не ти ли е интересно да чуеш и други мнения. така излиза, че дори само един да е на обратното мнение и ти си сърдит? хич не търпиш критика
Стига, де- темата е видяна 136 пъти. Едва ли само от един, нали?!:lol:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:Аз докато се наканя да пиша тук, вие сте "развили" темата :-)

Да си призная честно и моята първа реакция на темата ти беше малко като на штттттт, обаче после си представих аналогични неща и се усетих, че и аз се възмущавам по подобен начин. явно е нормално. аз също много се ядосвам на разни тарикати. много ми се вижда тоя Любен Дилов за 450 лв. Но пък аз не мога да го прерисувам, Ън. това, че ти можеш, не трябва да омаловажа нещата. влязох му в сайта, не че много нещата разгледах, но някои ми хванаха окото, но в никакъв случай не бих си ги купила.
Аз никога няма да продам картина за 100лв. Просто, защото уважавам това, което правя :lol: Който си оценява труда и възможностите за толкова- ок, да продава. Аз предпочитам да подарявам :grin: А за портрета на Любен Диров, какво да ти кажа- елементарна работа...

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Ън написа:
latrevw написа:междудругото не е честно спрямо другите да затриеш поста. не ти ли е интересно да чуеш и други мнения. така излиза, че дори само един да е на обратното мнение и ти си сърдит? хич не търпиш критика
аз я видях още по обяд или кога беше, но ето чак сега писах, други неща правих, дай шанс на хората де
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Ън написа: Аз никога няма да продам картина за 100лв. Просто, защото уважавам това, което правя :lol: Който си оценява труда и възможностите за толкова- ок, да продава. Аз предпочитам да подарявам :grin: А за портрета на Любен Диров, какво да ти кажа- елементарна работа...
е, аз нищо не съм казала за 100 лв. много е трудно това с цените.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:
Ън написа:
аз я видях още по обяд или кога беше, но ето чак сега писах, други неща правих, дай шанс на хората де
Еми, сори- изтрих я вече, няма да търся пак снимките...
А за стоте лева, тва е обидно даже, ама карай да е весело...
В строителните хипермаркети се продават китайски картини "рисувани с масло" за по 40-50 лв. Една щампа, мацната отгоре с валяк, за да е грапава и да имитира маслена картина...

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Ън написа: Еми, сори- изтрих я вече, няма да търся пак снимките...
В строителните хипермаркети се продават китайски картини "рисувани с масло" за по 40-50 лв. Една щампа, мацната отгоре с валяк, за да е грапава и да имитира маслена картина...
мен ако питаш, това ни е проблема на сегашното време. не знам доколко е глобалното затопляне, но липсата на качество и всичките боклуци, във всички сфери, с които хората се задоволяваме, си е супер гадно
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:
мен ако питаш, това ни е проблема на сегашното време. не знам доколко е глобалното затопляне, но липсата на качество и всичките боклуци, във всички сфери, с които хората се задоволяваме, си е супер гадно
Така е, затова магазините "За един лев" са навсякъде. Имам един приятел художник, продава "графики" в стария център на Несебър за по 30-40 лв. Една щампа, отгоре леко щрихована с туш- това е. И той си казва- за 30лв. толкова. И казва, че и купувачите са наясно какво купуват, но въпреки това го взимат, защото е евтино.

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

това е последното мнение, което изказвам в твои теми за картини
казала съм каквото мисля, може да е абсолютна глупост, но няма за какво да се оправдавам
съжалявам само, че си се засегнал
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Ван Гог не е продал нищо през живота си.
:-)

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Ън написа: Така е, затова магазините "За един лев" са навсякъде. Имам един приятел художник, продава "графики" в стария център на Несебър за по 30-40 лв. Една щампа, отгоре леко щрихована с туш- това е. И той си казва- за 30лв. толкова. И казва, че и купувачите са наясно какво купуват, но въпреки това го взимат, защото е евтино.
защото всеки търси красота за душата си, но за съжаление няма възможност да си го позволи. изкуството винаги е било за богатите
Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

latrevw написа:
Ън написа: Така е, затова магазините "За един лев" са навсякъде. Имам един приятел художник, продава "графики" в стария център на Несебър за по 30-40 лв. Една щампа, отгоре леко щрихована с туш- това е. И той си казва- за 30лв. толкова. И казва, че и купувачите са наясно какво купуват, но въпреки това го взимат, защото е евтино.
защото всеки търси красота за душата си, но за съжаление няма възможност да си го позволи. изкуството винаги е било за богатите
:goodpost:
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

shshtt написа:това е последното мнение, което изказвам в твои теми за картини
казала съм каквото мисля, може да е абсолютна глупост, но няма за какво да се оправдавам
И аз съжалявам, че се ядоса. Така и не разбрах с какво те ядосах. И не разбирам и съжалявам, че няма да пишеш в мои теми за картини.
Впрочем, може и да няма повече такива теми.

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:
Аз пък това не го разбирам. Никога няма да си купя нещо подобно. Като не мога да си купя скъпа картина, сама си правя някои неща. Окачам и картини на децата. В едно интервю на Вивиан Уестууд тя казва - не разбирам защо човек трябва да си купува моите дрехи, като от стари свои дрехи може да направи същото (тя нали малко пънк, даже не малко), аз така съветвам хората. Но хората чакат някой да им каже - харесвай това, онова е стилно, това не става, другото е "ценно" и струва маса пари и т.н. и в един момент човек е натоварен с толкова модели за харесване и нехаресване, чужди и наложени отвън, че изцяло загубва способността за собствена преценка. Или пък смелост загубва, де да знам. Във всеки случай му се загубват разни работи и той много страда. :lol:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа:
shshtt написа:това е последното мнение, което изказвам в твои теми за картини
И аз съжалявам, че се ядоса. Така и не разбрах с какво те ядосах. И не разбирам и съжалявам, че няма да пишеш в мои теми за картини.
Впрочем, може и да няма повече такива теми.
Нека да има, но знаеш ли какво си мисля аз. Не за картините ти, а за споделянето. Мисля, че от много споделяне и търсене на обратна връзка нямаш спокойствието да задълбочиш връзката си със себе си. Ти все казваш - на мен си ми харесва, няма значение кой какво казва. Обаче ето на че има. Нямаш нужда от това някой постоянно да изказва преценки за това, което правиш. Така мисля.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Re: Искам да ви покажа нещо (вече не искам...)

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:...
Хобито е за удоволствие и радост. Преди всичко - и най-важното - твое.
Някак си е добре да не го забравяш това.

Когато в тия неща човек хем има нужда от мнения, хем да са компетентни, хем да не са посичащи (защото знаещите стават и претенциозни), всъщност има нужда не толкова публика, а първо от учител, с когото има сходни вкусове и комуто би повярвал. Тъй си мисля аз. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Искам да ви покажа нещо (вече не искам...)

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Когато в тия неща човек хем има нужда от мнения, хем да са компетентни, хем да не са посичащи (защото знаещите стават и претенциозни), всъщност има нужда не толкова публика, а първо от учител, с когото има сходни вкусове и комуто би повярвал. Тъй си мисля аз. :bigsmile:
Малко съм позакъснял с обучението, не мислиш ли...иначе си права, че точно това ми е нужно...

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:
Аз пък това не го разбирам. Никога няма да си купя нещо подобно. Като не мога да си купя скъпа картина, сама си правя някои неща. Окачам и картини на децата. В едно интервю на Вивиан Уестууд тя казва - не разбирам защо човек трябва да си купува моите дрехи, като от стари свои дрехи може да направи същото (тя нали малко пънк, даже не малко), аз така съветвам хората. Но хората чакат някой да им каже - харесвай това, онова е стилно, това не става, другото е "ценно" и струва маса пари и т.н. и в един момент човек е натоварен с толкова модели за харесване и нехаресване, чужди и наложени отвън, че изцяло загубва способността за собствена преценка. Или пък смелост загубва, де да знам. Във всеки случай му се загубват разни работи и той много страда. :lol:
кво я слушаш Ийстууд кат се прави на скромна :-) ти можеш ли да направиш дрехи като нейните, колкото и парцали да имаш? всеки е уникален с нещо си, само негово, тя има успех, защото успява от нищо да направи нещо, но това нещо съдържа нейната уникалност, шантаво мислене, усет и тем подобни.
у нас също са закачени рисунките на децата, но това каква връзка има? като не мога да си позволя Ван Гог - да си го нарисувам, това ли съветваш :-)
не си права, че хората чакали да им кажат какво да харесват. Напротив, много хора инстинктивно харесват дадена картина или друго някакво произведение, но колко от тях могат да си позволят 1000-2000 лв. затова се купуват картини тип сувенири. е, не са произведения на изкуството, но все пак ти носят някаква наслада. несравнимо е с другото, знам, и все пак...
няма да забравя как в една галерия преди няколко години, получих оргазъм пред една картина. добре, че нямах кредитна карта тогава, струваше 5000 лв, но щях да ги дам и да си я изплащам :-)
като чуят такава цена, хората се шашкат и казват "това е една кола бе" - просто са ни ужасно сбъркани ценностите вече. отвратително материален ни е света и не можем да избягаме от "мерилото" за успех - къща, кола, жена, деца, любовница, вила, яхта...много неща още се изброяват докато се стигне до цитиране на художник, чиято картина имаш.

п.п. вероятно Ън е прав да си цени труда и любовта, с която създава картините си. но специално в неговия случай, аз пък сякаш бих предпочела да си продавам малко по-евтино нещата, да могат да си позволят повече хора, да продължавам да рисувам и да задобрявам, да има нови и нови хора, които искат да ме купуват. всеки творец иска да бъде оценен, а и така трябва. като създадеш нещо красиво, неизбежно искаш да го споделиш и с другите. кой твори само за себе си? не вярвам...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

latrevw написа: няма да забравя как в една галерия преди няколко години, получих оргазъм пред една картина. добре, че нямах кредитна карта тогава, струваше 5000 лв, но щях да ги дам и да си я изплащам :-)
като чуят такава цена, хората се шашкат и казват "това е една кола бе" - просто са ни ужасно сбъркани ценностите вече. отвратително материален ни е света и не можем да избягаме от "мерилото" за успех - къща, кола, жена, деца, любовница, вила, яхта...много неща още се изброяват докато се стигне до цитиране на художник, чиято картина имаш.
чакай, чакай. И колата, и картината са материални вещи, нали? Картината ти носи естетически емцоии докато й се насладаваш, но колата също може да те откара до красиви пейзажи, кукерски събори, архитектурни резервати. В моите очи те също имат художествена стойност. Моля не заклеймявай колите, ако знаеш как ми се иска да имам...:lol: Пък си представи една красиииииива кола...е защо да е по-лоша от една красива картина:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

windcolours написа:
чакай, чакай. И колата, и картината са материални вещи, нали? Картината ти носи естетически емцоии докато й се насладаваш, но колата също може да те откара до красиви пейзажи, кукерски събори, архитектурни резервати. В моите очи те също имат художествена стойност. Моля не заклеймявай колите, ако знаеш как ми се иска да имам...:lol: Пък си представи една красиииииива кола...е защо да е по-лоша от една красива картина:lol:
еее, разбираш какво имам в предвид. много хора, и да имат една кола, за 5000 лв, ще купят втора на жената, или диван или каквото там си избереш. (не че аз съм по-различна, никого не обвинявам, просто това е положението).

само с последното ти изречение не мога да се съглася - не мога да си представя красива кола :-) няма такава за мен. колата е удобство, страхотно, възможност да те заведе на красиви места, ама тя да е красива....
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

latrevw написа: само с последното ти изречение не мога да се съглася - не мога да си представя красива кола :-) няма такава за мен. колата е удобство, страхотно, възможност да те заведе на красиви места, ама тя да е красива....
много харесвам ретро автомобили, произведени до средата на миналия век. като картинки са :-)
но да де, разбирам какво искаш да кажеш:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

latrevw написа: само с последното ти изречение не мога да се съглася - не мога да си представя красива кола :-) няма такава за мен. колата е удобство, страхотно, възможност да те заведе на красиви места, ама тя да е красива....
красотата е в очите на наблюдаващия...
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Видях въпросното "произведение" - не ме впечатлява. Въпросът с цената обаче е интересен и дискусионен разбира се. Всеки може да поиска колкото му хрумне, факт е обаче че цената е тази колкото му дадат, сиреч, цената се получава там където се пресичат кривите на предлагането и търсенето.
Аватар
Глас в пустиня

Баба Яга написа:
:goodpost:[/quote]

Това е мит!
И гъдел за "новобогаташите".
Статуите по площадите на Гърция и Рим за богатите ли са били? Или не са произведения на изкуството? Мозайките в обществените бани, стенописите по катедрали и храмове, архитектурата - това не е ли изкуство или е само за богатите?
Парадокс, но в дърворезбата има един стил наречен "овчарски" - тия изкусно създадени шарки за кого са били предназначени? Бродериите?! Мога да изброявам още много, но ако наистина вярваш на клишето няма как да те разубедя.
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа:
много харесвам ретро автомобили, произведени до средата на миналия век. като картинки са :-)
но да де, разбирам какво искаш да кажеш:lol:
Бих добавил и тунингованите. В уса звездите направо умиргат за такива.
Публикувай отговор