В крак с времето
В крак с времето
Все ще се намери някой, който да направи нещо радващо... видяхте ли това?
http://www.dnevnik.bg/photos/2011/06/18 ... veche_e_v/
Незнаен художник ги изрисувал за една нощ като - ще ги познаете сигурно.
Общината подскача като ужилена, ще го издирват, за да го наказват.
Голям смях!
Голям смях!
Panta rhei...
- Света вода ненапита
Re: В крак с времето
уф... пак ме изпревари с минутка значииии...Мнемозина написа:Все ще се намери някой, който да направи нещо радващо... видяхте ли това?
Голям смях!
мдаам... там има едно предложение, което много ми хареса: да обявят ежегоден конкурс за оцветяването на паметника
Виж подводницата!
Re: В крак с времето
Ама моля ти се, и то така майсторски е направено, страхотно просто!Света вода ненапита написа:
уф... пак ме изпревари с минутка значииии...
мдаам... там има едно предложение, което много ми хареса: да обявят ежегоден конкурс за оцветяването на паметника
За идеята - да не говорим.
Хем искам да го намерят този шемет - защото тогава шоуто вече ще е пълно, - хем тая анонимност е едно от най-хубавите неща в картинката!
Много съм раздвоена.
Panta rhei...
Нали?Mery написа:Много свежо! Браво на твореца :)
Куп хубави неща се изпонаписаха около това, ей сега мернах още едно:
Клик...
Panta rhei...
наистина и аз се изненадах от това колко неосмислена сивота е имало в този паметник чак когато го видиш така нашаренМнемозина написа:Нали?Mery написа:Много свежо! Браво на твореца :)
Куп хубави неща се изпонаписаха около това, ей сега мернах още едно:
При последното ми идване в БГ, синът ми много му хареса да си играе там и аз като че ли за първи път се загледах по тия фигури колко неразличими и неразгадаеми са, а съм минала покрай тях стотици пъти пеша, с рейс, с кола...
От друга страна появата на супермен на мястото на съветския войник е повече от символична също.
Две години живот далеч от родината и никога като сега не съм осъзнавала колко силно е било и продължава да е американското влияние в България, доста по-силно от европейското и руското през тези 20 години...[/url]
Блажени са бедните духом
Поредното българско ЗАЛИТАНЕ. Липсва ни автентичност. Опитваме се да копираме, вместо да наложим свои стандарти. Имаме потенциал, но ни липсва мотивация. Така са ни възпитавали от векове и така ще си продължи. За жалост!Sweety написа:
От друга страна появата на супермен на мястото на съветския войник е повече от символична също.
Две години живот далеч от родината и никога като сега не съм осъзнавала колко силно е било и продължава да е американското влияние в България, доста по-силно от европейското и руското през тези 20 години...[/url]
Несъмнено между войничетата, наред със Супермен, Санта Клаус и другите "герои", присъства и един Бай Ганьо и тримата Глупаци, самоче на по-заден план
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
Защо мислиш така?[/quote]АВе написа:[quote="Света вода ненапита"според мен главата измислила това нещо и ръката, която го е нарисувала са на двама различни индивида...
има много голяма разлика в мисълта (в дълбочината й) и в дързостта и изпълнението...
поне така мисля...
но все пак, може и да греша...
има все още велики хлапета, които ме карат да вярвам, че ще живеем по-добре... някога...
Виж подводницата!
Аз го виждам като идея и реализация на някое момче, може и да са му помагали, защото е много работа за извършване тайно и то само за една нощ.Света вода ненапита написа:има много голяма разлика в мисълта (в дълбочината й) и в дързостта и изпълнението...
поне така мисля...
има все още велики хлапета, които ме карат да вярвам, че ще живеем по-добре... някога...
[Имам набл., защото съм наемал графити-майстори и зная колко време си трябва за метър квадратен, особено пък на сложен релеф]
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Абе да ти кажа, не ми се вижда като хлапашка идея. То вярно, че зрелостта невинаги съответства на възрастта, но...Света вода ненапита написа: има много голяма разлика в мисълта (в дълбочината й) и в дързостта и изпълнението...
поне така мисля...
И е по-вероятно мъжка, да.
Последно промяна от Мнемозина на 20.06.11, 12:42, променено общо 1 път.
Panta rhei...
И които имат чувство за хумор и умеят да иронизират "идолите" от преди и сега:-)Света вода ненапита написа: има все още велики хлапета, които ме карат да вярвам, че ще живеем по-добре... някога...
пп.Между другото във Варна, една голяма част от разпределителните кутии за ток по ел. стълбове и самостоятелни, са изрисувани от един художник на наша възраст...
Да, това е най-сладкото в цялата картина.Sweety написа: наистина и аз се изненадах от това колко неосмислена сивота е имало в този паметник чак когато го видиш така нашарен![]()
При последното ми идване в БГ, синът ми много му хареса да си играе там и аз като че ли за първи път се загледах по тия фигури колко неразличими и неразгадаеми са, а съм минала покрай тях стотици пъти пеша, с рейс, с кола...
Ох, и реакцията на общината, още се смея.
Силно е, да. И пак властово наложено - ама пък и ние не забелязвам да се дърпаме.
Panta rhei...
не, не става въпрос за това изобщо...Mery написа:Поредното българско ЗАЛИТАНЕ. Липсва ни автентичност. Опитваме се да копираме, вместо да наложим свои стандарти. Имаме потенциал, но ни липсва мотивация. Така са ни възпитавали от векове и така ще си продължи. За жалост!Sweety написа:
Несъмнено между войничетата, наред със Супермен, Санта Клаус и другите "герои", присъства и един Бай Ганьо и тримата Глупаци, самоче на по-заден план
Не знам кой пък ни създаде чувство на отвращение и срам от Бай Ганйо...ако съм те разбрала правилно
Бай Ганйо си е наш български, но образа му умело е бил използван именно от хора от Запада си мисля, които ни насадиха комплекси колко сме жалки били, селяндури, русофили, жалки и примирими, как не сме се усмихвали по улиците, как сме били груби един към друг и т.н.
Според мене има много хора в БГ с идентичност и стремеж за национално благополучие и дори и след политиците, но като правило е почти невъзможно когато си гладен и беден да устоиш или да се бориш с империи...
Аз за съжаление в тази работа виждам много политка...нали все пак идват избори
...
В един от коментарите се визират хора от списание 1 и Дневник, а съм чувала че в началото те бяха pro ББ и сега съвсем не знам кой срещу кого се бори и кой кой е...но това няма особено значение де, като края на 'филма' е почти ясен
Блажени са бедните духом
кое било най-сладкото?Мнемозина написа:Да, това е най-сладкото в цялата картина.Sweety написа: наистина и аз се изненадах от това колко неосмислена сивота е имало в този паметник чак когато го видиш така нашарен![]()
Силно е, да. И пак властово наложено - ама пък и ние не забелязвам да се дърпаме.
а на тебе защо ти е толкоз смешно и радостно (питам чистосърдечно)
Аз сега виж, че идеята нещо явно не я схващам, но пък имам някаво усещане, че резултата ще е доста по-различен от първоначалния замислъл ако е това, което ти намекваш
Блажени са бедните духом
Няма да се учудя ако някое пъпчиво гейче е нарисувало простотийката по повод парада на другия ден - да е в тон с цветното настроение. 
А що политизирани коментари изчетох... а що псувни по руските форуми отнесохме...
А що политизирани коментари изчетох... а що псувни по руските форуми отнесохме...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
maggot написа:Няма да се учудя ако някое пъпчиво гейче е нарисувало простотийката по повод парада на другия ден - да е в тон с цветното настроение.
някое супергейче казваш...
е що по руските де, псувните не трябва ли да са по съветските форуми?
Блажени са бедните духом
- Green Light
Вчера гледах "Уолстрийт". Гордън Греко е бай Ганьо. Едно към едно. Тва е малко встрани де.Sweety написа: не, не става въпрос за това изобщо...
Не знам кой пък ни създаде чувство на отвращение и срам от Бай Ганйо...ако съм те разбрала правилно
Бай Ганйо си е наш български, но образа му умело е бил използван именно от хора от Запада си мисля, които ни насадиха комплекси колко сме жалки били, селяндури, русофили, жалки и примирими, как не сме се усмихвали по улиците, как сме били груби един към друг и т.н.
...
Встрани е също и въпроса: Защо талантлив човек и писател с тънко чувство за хумор е написал Бай Ганьо? Никога няма да си отговоря. "До Чикаго и назад" е на километри по- добро и като майтап и като качестви и като всякакви достойнства. Според мен е бил обиден. Криво му е било на Алеко и го е написал за собствена употреба, е така на себе си.
Както ние пишем тук.
- Света вода ненапита
- Green Light
Много готино е това с тия графити.
Млади са били 100% художниците. Щом не мислят тоя какво ще помисли, какво ще каже, другия какво ще му отвърне, пък лумпените за какво ще се хванат и за какво ще намерят повод да се разкрещят че са неразбрани...
Пък казвам младИ защото на бас че са били цяла банда.
Да са живи и здрави, понеже ме развеселиха. Дано не пушат много, шмъркат или там каквото се прави с трева, хапчета, кока и т.н., защото тва сигурно им разваля кефа от рисуването. И дано да им се размине.
П.П. Има паметник и на американските летци...
Млади са били 100% художниците. Щом не мислят тоя какво ще помисли, какво ще каже, другия какво ще му отвърне, пък лумпените за какво ще се хванат и за какво ще намерят повод да се разкрещят че са неразбрани...
Да са живи и здрави, понеже ме развеселиха. Дано не пушат много, шмъркат или там каквото се прави с трева, хапчета, кока и т.н., защото тва сигурно им разваля кефа от рисуването. И дано да им се размине.
- majemela4ka
- Обратна връзка:
Напротив! Кефя сеСвета вода ненапита написа:не ти харесва да те псуват на руски ли?maggot написа: а що псувни по руските форуми отнесохме...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Все тая. Важното е, че според мен е хлапе (хлапета), които ми направиха слънчевия ден и цветен. Нищо, че най-вероятно никой и не си е помислял каква полемика ще се заформи докато е рисувал по сивия бетонSweety написа:![]()
някое супергейче казваш...
е що по руските де, псувните не трябва ли да са по съветските форуми?
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Що бе, съвсем даже я схващаш. А сладкото е онова, дето съм го подчертала в твоя постинг.Sweety написа:кое било най-сладкото?Мнемозина написа:Да, това е най-сладкото в цялата картина.Sweety написа:
а на тебе защо ти е толкоз смешно и радостно (питам чистосърдечно)![]()
Аз сега виж, че идеята нещо явно не я схващам, но пък имам някаво усещане, че резултата ще е доста по-различен от първоначалния замислъл ако е това, което ти намекваш
Ми ужасно се радвам на такива щуротии, дето първо изглеждат едни и колкото повече се замисляш, толкова повече неща виждаш в тях.
Радвам се на хора, които като им хрумне нещо такова, вземат, че го и направят наистина.
А анонимността в такива случаи направо ме омагьосва. Като глас народно-божи е.
Panta rhei...
Не съм съгласна тук. Не са хора от Запада, а е самият Запад, в който ние искаме да се оглеждаме. И се виждаме изкривено. Не знам дали обаче това изкривено виждане е и невярно.Sweety написа:
не, не става въпрос за това изобщо...
Според мене има много хора в БГ с идентичност и стремеж за национално благополучие и дори и след политиците, но като правило е почти невъзможно когато си гладен и беден да устоиш или да се бориш с империи...
...
В един от коментарите се визират хора от списание 1 и Дневник, а съм чувала че в началото те бяха pro ББ и сега съвсем не знам кой срещу кого се бори и кой кой е...но това няма особено значение де, като края на 'филма' е почти ясен
Но нашите комплекси са си наш проблем, изцяло.
Panta rhei...
Т-Ц! Не, не, и пак не!maggot написа:Няма да се учудя ако някое пъпчиво гейче е нарисувало простотийката по повод парада на другия ден - да е в тон с цветното настроение.
Ще ти пусна една песен, ако не внимаваш!
Panta rhei...
Чакай, чакай, има ли разлика между "млади" и "хлапета"? Може ли да се изясним по тоЗ въпроЗ първо? Зрелостта и (готиното) хулиганство невинаги съвпадат с възрастта.Green Light написа:Много готино е това с тия графити.
Откъде знаеш, че не мислят? Според мен е мислено това.
Ако са хлапета, са много качествени. Това си е зрял художнически акт, пардон.
Panta rhei...
- Житената Питка
- BOFH
Затвор грози неизвестния художник на Паметника на съветската армия
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=735770
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
- Stranniche
- Обратна връзка:
Съветски танк от 1945 г, боядисан в розово и с монтиран среден пръст отгоре отново плава по река Валтава в Прага. С това чехите отбелязаха 20-годишнината от оттеглянето на съветските окупатори от страната.
Не знам на колко съветски псувни се радват чехите, но всичко е съвсем официално, художникът е известен и тачен...
А нашите ....лизци говорят за наказания, затвори и пр.

Ето видео с танка: www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/8588177/Pink-tank-unveiled-in-Prague-to-celebrate-liberation-anniversary.html
П.П. Намерих инфо на български: bg.time.mk/read/7b9b1c7e06/fe2b767435/index.html
Не знам на колко съветски псувни се радват чехите, но всичко е съвсем официално, художникът е известен и тачен...

Ето видео с танка: www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/8588177/Pink-tank-unveiled-in-Prague-to-celebrate-liberation-anniversary.html
П.П. Намерих инфо на български: bg.time.mk/read/7b9b1c7e06/fe2b767435/index.html
Житената Питка написа:Затвор грози неизвестния художник на Паметника на съветската армия
Нямам думи направо... Но поне софийският ресорен заместник кмет мисли адекватно.
Panta rhei...
Ооо, чехите със сигурност се радват на псувните.Stranniche написа:Съветски танк от 1945 г, боядисан в розово и с монтиран среден пръст отгоре отново плава по река Валтава в Прага. С това чехите отбелязаха 20-годишнината от оттеглянето на съветските окупатори от страната.
Ама те са друга бира.
Panta rhei...
самият Запад това ще е някакво божество значи..Мнемозина написа:Не съм съгласна тук. Не са хора от Запада, а е самият Запад, в който ние искаме да се оглеждаме. И се виждаме изкривено. Не знам дали обаче това изкривено виждане е и невярно.Sweety написа:
не, не става въпрос за това изобщо...
...
Но нашите комплекси са си наш проблем, изцяло.
с главна буква го пишем и двете гледам, обаче аз познавам хора от Запада, пък ти със самия Запад говориш...
ми и аз не съм съгласна...
ние искаме да се мерим със Запада, ама и той няма нищо против ей така, като застанем един до други, да се премерим...кой е по-висок например...то е ясно кой ...висок е хубава обобщаваща дума
ми не се виждаме изкривено, просто малко нисички се чувстваме, щото като видим какви са им издути портфейлите на ония, и то нали знаеш как на човек му се иска да се свие, да се смали, в дън земя да потъне ако може...може и да не знаеш де
Та нашите комплекси са и техен проблем да ти кажа. щото ако ние се оттървем от комплексите, тия гадини ще вземат при тях да отидат..ако ме разбираш какво искам да ти кажа...
Блажени са бедните духом
е значи се е отворил шанс на някой последовател да представи подобрена версия, че някои детайли не бяха доизпипаниМнемозина написа:Житената Питка написа:Затвор грози неизвестния художник на Паметника на съветската армия
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=735770Да. Освен това вече са го изчистили, паметника. Да е за нещо друго, няма да са толкова експедитивни.
Нямам думи направо... Но поне софийският ресорен заместник кмет мисли адекватно.
или пък направо нова композиция
Блажени са бедните духом
В 40-50 на дира се гъбаркаха - щели да правят група във фейсбук и да събират доброволни дарения, с които да подпомогнат незнайния художник да си плати глобата (в случай, че го откриятSweety написа:е значи се е отворил шанс на някой последовател да представи подобрена версия, че някои детайли не бяха доизпипаниМнемозина написа:Житената Питка написа:Затвор грози неизвестния художник на Паметника на съветската армия
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=735770Да. Освен това вече са го изчистили, паметника. Да е за нещо друго, няма да са толкова експедитивни.
или пък направо нова композиция
Panta rhei...
За кое време говориш?Sweety написа:
самият Запад това ще е някакво божество значи..
с главна буква го пишем и двете гледам, обаче аз познавам хора от Запада, пък ти със самия Запад говориш...
ние искаме да се мерим със Запада, ама и той няма нищо против ей така, като застанем един до други, да се премерим...кой е по-висок например...то е ясно кой ...висок е хубава обобщаваща дума
ми не се виждаме изкривено, просто малко нисички се чувстваме, щото като видим какви са им издути портфейлите на ония, и то нали знаеш как на човек му се иска да се свие, да се смали, в дън земя да потъне ако може...може и да не знаеш де
Та нашите комплекси са и техен проблем да ти кажа. щото ако ние се оттървем от комплексите, тия гадини ще вземат при тях да отидат..ако ме разбираш какво искам да ти кажа...
Защо Алеко го е написал, е едно. Защо днес ни се чини все тъй актуален, е друго... а имам чувството, че ти говориш за нещо трето.
Panta rhei...
Ъъъ, Суити, да не би да си естествено руса?Мнемозина написа:За кое време говориш?Sweety написа:
Защо Алеко го е написал, е едно. Защо днес ни се чини все тъй актуален, е друго... а имам чувството, че ти говориш за нещо трето.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
ха! ми не съм, ама лъжа, че съмАВе написа:Ъъъ, Суити, да не би да си естествено руса?Мнемозина написа:За кое време говориш?Sweety написа:
...точно в такъв естесвено русо стил се канех да ти отговоря в другата тема, дето ме питаш нещо за кинти, ама ти не си се сдържал и тука нещо си написал...
Как беше твоят ден?
Благодаря за пожеланията от сутринта..обеда май беше
Блажени са бедните духом