Халед Хюсейни
Халед Хюсейни
е авторът на 2 романа, единият от който си взех миналата седмица - "Хиляда сияни слънца". И ми се иска да споделя, че от доста време дадена книга не ме бе грабвала така - и стил, и емоционално въздействие, и развитие на сюжета и ... всичко, което човек очаква от онова съкровище, наречено "книга". Освен всичко казано току-що, книгата ме отвежде и в един напълно непознат свят, едно толкова различно, но в някои отношения и толкова познато общество, за което беглите ни познания от медиите са свързани единствено с муджахадини и безредици. Та - да споделя усещанията си :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Re: Халед Хюсейни
Я, ама това го има и в читанката... Ще го опитам, макар че тук има една чакаща купчина, за която все още не събирам сили.ELBI написа:е авторът на 2 романа, единият от който си взех миналата седмица - "Хиляда сияни слънца". И ми се иска да споделя, че от доста време дадена книга не ме бе грабвала така - и стил, и емоционално въздействие, и развитие на сюжета и ... всичко, което човек очаква от онова съкровище, наречено "книга". Освен всичко казано току-що, книгата ме отвежде и в един напълно непознат свят, едно толкова различно, но в някои отношения и толкова познато общество, за което беглите ни познания от медиите са свързани единствено с муджахадини и безредици. Та - да споделя усещанията си :)
Panta rhei...
Много бързо ме заболяват очите напоследък, не знам как ще я карам.....всъщност знам - ще се оборудвам с четец
и тогава непременно ще я прочета
и от други съм чувала много добри отзиви за тая книга
сега много филми гледам
вчера гледах ПИНА на Вим Вендерс - най-после е качен в замундата
е, не е като на 3д, но пак е хубав
днес ще гледам Мама Миа, бил много весел и забавен, препоръчаха ми го горещо
сега много филми гледам
Пина бил страхотен!shshtt написа:Много бързо ме заболяват очите напоследък, не знам как ще я карам.....всъщност знам - ще се оборудвам с четец
сега много филми гледам
Сега ще си го изчопля и довечера ще го гледам, благодаря!
Panta rhei...
Пина е нещо невероятно. Каквото и да кажа, ще е слабо.
От тези преживявания, дето след тях вече не си същият и светът не е същият. Собственото си тяло даже започваш да възприемаш по друг начин, май няма друга хореография, която толкова да скъсява дистанцията със зрителя - оставайки си недостижимо високо.
А филмът е... едва на третия човек забелязах как всъщност говорят и ме побиха тръпки.
Това при целия си чутовен мързел ще го гледам и на голям екран. Няма начин.
Шштт - огромно благодаря!

От тези преживявания, дето след тях вече не си същият и светът не е същият. Собственото си тяло даже започваш да възприемаш по друг начин, май няма друга хореография, която толкова да скъсява дистанцията със зрителя - оставайки си недостижимо високо.
А филмът е... едва на третия човек забелязах как всъщност говорят и ме побиха тръпки.
Това при целия си чутовен мързел ще го гледам и на голям екран. Няма начин.
Шштт - огромно благодаря!
Panta rhei...
Елби, благодарение на твоята препоръка си взех и двете. И специално вдигам темата, за да кажа още веднъж - смазващи книги, великолепни. Аз съм един отегчен читател, да не кажа и човек, понеже съм твърде отегчена от много неща, от много фалшиви неща и напъни за истина, и почти нищо не ми влиза под кожата, но тези книги не ме оставиха да спя и да ги мисля дни наред. Не помня никога така да съм плакала с книга. Покъртителни книги, покъртителни истории. Благодарна съм на Халед Хосейни задето ги е написал. И изобщо на хора като него, които правят света по-добър.
и аз така, много рев, много нещо
но аз преди 2 години май ги четох и от тогава като чуя Афганистан и настръхвам
Вяра, има толкова непрочетени книги, не може да си отегчена, таланта и творчеството на човек са необятни, абсурд е всичко да ти е познато, та чак отегчително.
Аз пък благодарение на Гаспод сега чета в несвяст една след друга книгите на Тери Пратчет; много пъти преди това се опитвах, но то си имало ред на четене и като почнеш, не можеш да спреш. Започнах от "Стражите, стражите" и сега съм на "Туп", за мен Пратчет излиза много напред в списъка с уникални автори.
Чел ли е някой Тъмната кула на Стивън Кинг, май било поредица от 7 книги. Много ми я похвалиха, а аз бях решила, че Стивън Кинг съм го поизчела в ранна младост и стига толкова, но сега ме човърка и може би трябва да я сваля от читанката.
Вяра, има толкова непрочетени книги, не може да си отегчена, таланта и творчеството на човек са необятни, абсурд е всичко да ти е познато, та чак отегчително.
Аз пък благодарение на Гаспод сега чета в несвяст една след друга книгите на Тери Пратчет; много пъти преди това се опитвах, но то си имало ред на четене и като почнеш, не можеш да спреш. Започнах от "Стражите, стражите" и сега съм на "Туп", за мен Пратчет излиза много напред в списъка с уникални автори.
Чел ли е някой Тъмната кула на Стивън Кинг, май било поредица от 7 книги. Много ми я похвалиха, а аз бях решила, че Стивън Кинг съм го поизчела в ранна младост и стига толкова, но сега ме човърка и може би трябва да я сваля от читанката.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Вкъщи имаме всичко на Пратчет, мъжа ми го чете. Пробвала съм на няколко пъти, тц. Няма да стане. Стивън Кинг го четох на едри глътки като тийнейджърка. Сега няма как да стане да го харесам пак.latrevw написа:и аз така, много рев, много нещо
Ми тва е. Може.
и аз бях така с Пратчет, докато Гаспод не ми каза да почна със "Стражите, стражите" и после в нета има една диаграмка в каква последователност да ги четеш. Някой път, ако си на кеф, пробвай Стражите, няма да съжалявашvyara написа: Вкъщи имаме всичко на Пратчет, мъжа ми го чете. Пробвала съм на няколко пъти, тц. Няма да стане. Стивън Кинг го четох на едри глътки като тийнейджърка. Сега няма как да стане да го харесам пак.
Ми тва е. Може.
същата работа със Стивън Кинг, не бих си и помислила да го чета пак, но понеже ми го каза един много интересен човек и сега ми е много любопитно. Ако и още някой сподели положителни отзиви за тази книга, ще се жертвам :)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аз не казвам, че не мога да се забавлявам с хумора на тоз или оня. Разбира се, ако съм на кеф, както казваш. Мога дори да се забавлявам и когато гледам някоя простотия по тв-то, стига отново да съм на кеф. Аз говоря за книги, които ти бъркат в душата и те променят. Не говоря за книги, които те забавляват, изтръгват от теб смях или страх или емоции все едно си на кино.latrevw написа:и аз бях така с Пратчет, докато Гаспод не ми каза да почна със "Стражите, стражите" и после в нета има една диаграмка в каква последователност да ги четеш. Някой път, ако си на кеф, пробвай Стражите, няма да съжалявашvyara написа: Вкъщи имаме всичко на Пратчет, мъжа ми го чете. Пробвала съм на няколко пъти, тц. Няма да стане. Стивън Кинг го четох на едри глътки като тийнейджърка. Сега няма как да стане да го харесам пак.
Ми тва е. Може.
същата работа със Стивън Кинг, не бих си и помислила да го чета пак, но понеже ми го каза един много интересен човек и сега ми е много любопитно. Ако и още някой сподели положителни отзиви за тази книга, ще се жертвам :)
Понякога е отегчително дори да бъдеш забавляван.
Абсолютно съм на твоето мнение. Аз например комедии не гледам, "смешни" книги не чета, с изключение навремето на Уудхаус.vyara написа: Аз не казвам, че не мога да се забавлявам с хумора на тоз или оня. Разбира се, ако съм на кеф, както казваш. Мога дори да се забавлявам и когато гледам някоя простотия по тв-то, стига отново да съм на кеф. Аз говоря за книги, които ти бъркат в душата и те променят. Не говоря за книги, които те забавляват, изтръгват от теб смях или страх или емоции все едно си на кино.
И основната ми грешка беше, че Тери Пратчет е за забавление, за смях. Да ти кажа, честно, не искам да обидя никого, но да възприемаш Пратчет като хуморист е направо жалко. Този човек е уникален и въобще не говори за смешни неща. Пресъздава днешния свят, отношенията между хората, политиката по един неповторим начин, с изключителна проницателност и фин акцент върху малките, но много важни неща. Не, не, уникален е!
Човека си е измислил собствен свят. И какво от това. Той си е негов с неговите интерпретации. На мен не ми влиза под кожата.latrevw написа: Абсолютно съм на твоето мнение. Аз например комедии не гледам, "смешни" книги не чета, с изключение навремето на Уудхаус.
И основната ми грешка беше, че Тери Пратчет е за забавление, за смях. Да ти кажа, честно, не искам да обидя никого, но да възприемаш Пратчет като хуморист е направо жалко. Този човек е уникален и въобще не говори за смешни неща. Пресъздава днешния свят, отношенията между хората, политиката по един неповторим начин, с изключителна проницателност и фин акцент върху малките, но много важни неща. Не, не, уникален е!
vyara написа:уф, сори, че продължавам, но направо ме е обзел :)latrevw написа:
Човека си е измислил собствен свят. И какво от това. Той си е негов с неговите интерпретации. На мен не ми влиза под кожата.
не си е измислил собствен свят, пресъздава нашия, сегашния свят с много въображение и изключителен усет
Ми и аз това казвам - интерпретира го. Мъжа ми ми е описвал всичките му образи и много от аналогиите. Но нали ти казвам - това е нечия чужда интерпретация. Що трябва непременно да се прехласвам и аз над неговата гледна точка.latrevw написа: уф, сори, че продължавам, но направо ме е обзел :)
не си е измислил собствен свят, пресъздава нашия, сегашния свят с много въображение и изключителен усет
- Green Light
Едната е Хиляда сияйни слънца, а другата коя е?vyara написа:Елби, благодарение на твоята препоръка си взех и двете. И специално вдигам темата, за да кажа още веднъж - смазващи книги, великолепни. Аз съм един отегчен читател, да не кажа и човек, понеже съм твърде отегчена от много неща, от много фалшиви неща и напъни за истина, и почти нищо не ми влиза под кожата, но тези книги не ме оставиха да спя и да ги мисля дни наред. Не помня никога така да съм плакала с книга. Покъртителни книги, покъртителни истории. Благодарна съм на Халед Хосейни задето ги е написал. И изобщо на хора като него, които правят света по-добър.
Тия препоръки са ценни. Досега не сте ме подлъгали.(вкл зен велосипедите и лола)
не, не трябваvyara написа:Ми и аз това казвам - интерпретира го. Мъжа ми ми е описвал всичките му образи и много от аналогиите. Но нали ти казвам - това е нечия чужда интерпретация. Що трябва непременно да се прехласвам и аз над неговата гледна точка.latrevw написа: уф, сори, че продължавам, но направо ме е обзел :)
то е нещо като философия
прочиташ и избираш, разбираш дали си съгласна, дали отговаря на твоите виждания. Освен това е уникален писателски талант. Малко са писателите, които могат да пишат като него според мен.
Ловецът на хвърчила е по-силна според мен.vyara написа:Ловецът на хвърчила. Трета засега няма. Има ги и в читанката. Ти нали имаш електронна книга и спасяваш дървета.Green Light написа:
Едната е Хиляда сияйни слънца, а другата коя е?
Тия препоръки са ценни. Досега не сте ме подлъгали.(вкл зен велосипедите и лола)
А и като мъж сигурно тя ще те разтърси из основи :)
latrevw написа:Абсолютно съм на твоето мнение. Аз например комедии не гледам, "смешни" книги не чета, с изключение навремето на Уудхаус.vyara написа: Аз не казвам, че не мога да се забавлявам с хумора на тоз или оня. Разбира се, ако съм на кеф, както казваш. Мога дори да се забавлявам и когато гледам някоя простотия по тв-то, стига отново да съм на кеф. Аз говоря за книги, които ти бъркат в душата и те променят. Не говоря за книги, които те забавляват, изтръгват от теб смях или страх или емоции все едно си на кино.
Аз не знам дали съм разправял, но Пратчет зачетох йоще като студент. Тогава на жена ми, дето още не ми беше жена де, и подариха една книга от него - Ерик. Богато илюстрирана със страшни картинки, малко текст - абе деЦка книга от секъде. Бъзик трябваше да е някакъв. И аз веднъж от нямане кво да правя я зачетох. Прочетох я на един дъх. И останах с чуството, че някой си е направил гаргара с мен. Прекаран се усетих. А не обичам тва усещане. Та я прочетох пак, за да видя къде и как точно съм бил прекаран. Чувството се задълбочи след това. Потърсих други негови книги... и се почна. От тогава съм я преДпрочитал няколко пъти тази книга и всеки път откривам нещо, което съм пропуснал предишния път. И това се отнася за всичките му книги...
Вярно, голямо знаКчение има нагласата, с която се чете...
Аре па ся. Ние сме мъжове бе. Аз ги четох публично и не ривах. Но наистина са разтърсващи. Нищо общо с Авганистан, за който съм свикнал да мисля...vyara написа:За мен като жена другата е по-въздействаща някак. Абе и двете са много силни. Внимавай да ги четеш насаме.latrevw написа:
Ловецът на хвърчила е по-силна според мен.
А и като мъж сигурно тя ще те разтърси из основи :)