Оранжево слънце на клечка

Все същите
Аватар
windcolours

Оранжево слънце на клечка

Мнение от windcolours »

От сутринта "сърбам" този текст на малки глътки. Така си удължавам удоволствието от него. Разказва се за 32-ро ЕСПУ с преподаване на руски език, на кръстовището на бул. Хр.Ботев и бул. Т.Александров -даскалото, в което учих от 1ви до 7ми клас /Гаспод го знае :lol:/. За училищните години там по времето на соц-а. За квартала със схлупени къщя около него, местните кръчмета, за проверките на училищната униформа, намаленото поведение, учителите, с които се водят многогодишни войни докато сте ученици и за разни неща, които нашите деца няма да изживеят. Нищо ново. Новите неща не ме хващат така за гърлото.

http://batebogi.wordpress.com/2011/10/1 ... %BA%D0%B0/
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Благодаря!

Аз пък на един дъх го прочетох.
Учила съм в другия край на България, в съвсем различно по тип училище - а толкова неща от това писание са същите...

Това ни е едно от хубавите неща на поколението, което следващите след нас май нямат - имаме си едно общо място и по някакъв начин общи спомени. От тогавашното училище. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Няма да го чета... сигурен съм че е слънце на клечка... цялото ми детство и юношество е такова.. всеки с късмета си :)
Корекция... започнах го, ще го прочета :) Един вид съм разколебан в оценката си :)

п.п Една седмица съм сам и ще ви досаждам подобаващо :)
Кърти, чисти, извозва...
Публикувай отговор