Предизвиках верижна катастрофа
Предизвиках верижна катастрофа
Вчера - не а по предния ден. Шофирам по пътя Ботевград - Враца. В колона съм. Колоната правят ТИР и Фолксваген лепнал се на едим метър зад него. Прав участък- мигач изпреварвам няколко коли, за ТИР-а не ми стигна път. Десен мигач - се се почна. Някакви свирки от Фолксвагена и твърда решимост да не ме пусне да се прибера. Кръвтта вече ми е в главата и грам не мисля, да се факам. Намърдвам се пред него и по учебник му набивам спираки. И отзад стана мармалад. Удари едни, камиони се въртят... грозотия. Отбивам спирам и зелен тръгвам назад. Истината е че исках да фрасна човека зад волана (наум се моля да са само двама двама)... То тъпа путка с хъски... Напсувах я неглиже и отпраших по-назад да видя мармалада. Смачкани тенекии, нервни водачи псуват путката... Викам им аз съм виновен, не щът да ме псуват. Звъня на ченгетата и докато звъня те дошли... обяснения и първия ми акт досега, изненадващо за неправилно изпреварване!!! Майната му... супер гадно ми е... чудя се дали някой шамар отгоре би ми дошъл образователно...
Туй е...
Ваш...
Туй е...
Ваш...
Кърти, чисти, извозва...
е там е работата брадчед
описана ти е от онзи "авторът" ли се зовеше...
мене ли! мене ли ше ме мине!? - примерно..
"автора" го разказа в доста премерена реч и с патос..
та не вярвам и до ден днешен, че е некой от тия или примерно жена с хъски
просто му се е искало да "накаже" някой ментално, карайки си 20 годишната щайга
е ти същата случка у развитие в немско
всички примерно се подреждат, за да ти позволят а се прибереш
у шибаното ти платно /нищо, че с гнойна 20 годишна кола се опитваш да изпревариш задръстващият движението
нищо, че по закон, той е длъжен да отбие и да пропусне колоната дори да е с "черен Жип"/
най-вероятно за да не утрепеш незнайният/те в отсрешното платно
ако са счели, че си в грешка, всички вкупом звънят на 112
на първото възможно кръстовище или населено място те спират полицаи
всички вкупом от редицата дето си изпреварил,
спират за да свидетелстват и да опишат какво са видяли и кво не им е харесало
дори и 1 да се е обадил, сценарият е същият
полицията решава казуса правомерно или не и само ти ли или оня другия дето си изпреварил /щот си знаят участъка/
материалите отиват у съда, обикновено бързо производство
и за 24 часа и твоя и на другите казуса е решен
без жертви и материални щети
/и там се случва и от другото, но поради други условия/
у бг...сме почти винаги на калъч
случвало ми се е и на мен макар и твърде рядко
да не преценя било наклона, било дължината на правия участък, било силиците на колицата,
било скоростта на онзи дето изскача в насрещното докато го е нямало при изпреварването
за мой късмет сме се разбирали с едно присветване на фаровете и сме се разминавали с махане за поздрав с ръка
или с примигване на аварийните за "благодаря" на тея зад мен или пак с махане с ръка...щот аварийките са за друго
докато в "насрещното" са ми се случвали доста чудеса от храброст
и все са или "черни Жипове" с блондинки или беловласи властници явно на местно ниво, съдеки по номерата им
или младежи още неокосмени, яхнали някое я поло я астричка, дето им виждаш физиономиите докато се разминавате по живо по здраво
... БГ
все още имаме двупосочни пътища поради бедност
и корупция поради...бедност
описана ти е от онзи "авторът" ли се зовеше...
мене ли! мене ли ше ме мине!? - примерно..
"автора" го разказа в доста премерена реч и с патос..
та не вярвам и до ден днешен, че е некой от тия или примерно жена с хъски
просто му се е искало да "накаже" някой ментално, карайки си 20 годишната щайга
всички примерно се подреждат, за да ти позволят а се прибереш
у шибаното ти платно /нищо, че с гнойна 20 годишна кола се опитваш да изпревариш задръстващият движението
нищо, че по закон, той е длъжен да отбие и да пропусне колоната дори да е с "черен Жип"/
най-вероятно за да не утрепеш незнайният/те в отсрешното платно
ако са счели, че си в грешка, всички вкупом звънят на 112
на първото възможно кръстовище или населено място те спират полицаи
всички вкупом от редицата дето си изпреварил,
спират за да свидетелстват и да опишат какво са видяли и кво не им е харесало
дори и 1 да се е обадил, сценарият е същият
полицията решава казуса правомерно или не и само ти ли или оня другия дето си изпреварил /щот си знаят участъка/
материалите отиват у съда, обикновено бързо производство
и за 24 часа и твоя и на другите казуса е решен
без жертви и материални щети
/и там се случва и от другото, но поради други условия/
у бг...сме почти винаги на калъч
случвало ми се е и на мен макар и твърде рядко
да не преценя било наклона, било дължината на правия участък, било силиците на колицата,
било скоростта на онзи дето изскача в насрещното докато го е нямало при изпреварването
за мой късмет сме се разбирали с едно присветване на фаровете и сме се разминавали с махане за поздрав с ръка
или с примигване на аварийните за "благодаря" на тея зад мен или пак с махане с ръка...щот аварийките са за друго
докато в "насрещното" са ми се случвали доста чудеса от храброст
и все са или "черни Жипове" с блондинки или беловласи властници явно на местно ниво, съдеки по номерата им
или младежи още неокосмени, яхнали някое я поло я астричка, дето им виждаш физиономиите докато се разминавате по живо по здраво
... БГ
все още имаме двупосочни пътища поради бедност
и корупция поради...бедност
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Nejimaki-dori
Както си го описал, не само си създал предпоставка, ами умишлено си причинил ПТП. Странно е, че мислиш друго.itcome написа:Кенте, неправилно, защото съм съзсал предпоставка за ПТП. Три леки автомобила, един камион.
Уоли, все ще ни свърши бедноста... тогава с какво ще се оправдаваме... гледам ги и в Италия карат като огаглавени...
В Румъния, за опит за изпреварване, неосъществено такова, поради недостатъчно място и забележи - без никакви затруднения за останалите участници в движението- на мъжа ми не само му лепнаха глоба за създаване на предпоставка за ПТП, но и му прибраха книжката.
Та ти за какво се жалваш, че не разбрах?
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
- сър Айвънхоу
е, ти си намерил къде да изпреварваш... там не случайно има ограничение на скоростта от 40 км...
извинявай, но си си виновен отвсякъде... и не е тъпата путка...
извинявай, но си си виновен отвсякъде... и не е тъпата путка...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Чакай, чакай. Ти нарочно ли наби спирачки? Заглавието ти май трябва да е "умишлено предизвиках". Защото след като си се намърдал в колоната е можело да не набиваш нарочно спирачки. Нарочно ли го направи, че не разбрах?itcome написа:Знам, че самооценката ми е неадекватна. Затова се пускам тук.
Остра ако можеш да ми покажеш или поне нарисуваш, ще си следващия нобелов лауреат за биология.
Благодаря.
Защо искаш да се оневиниш? Фактите са си факти. Ако се оневиняваш всеки път и си снизходителен към себе си, няма да си решиш проблема с избухването, а ще стимулираш у себе си именно него. Двете неща си противоречат у теб и така няма изход.itcome написа:Знам, че съм виновен... По глупавото е, че се опитвам да се оневиня някак, съзнателно или не, като се усуквам около случилото се.
И имам огромен проблем с това, че избухвам на пътя... пфууу...
Re: Предизвиках верижна катастрофа
Ако това ще ти помогне -itcome написа:супер гадно ми е... чудя се дали някой шамар отгоре би ми дошъл образователно...
Туй е...
Ваш...
Добре, че се е разминало.
Panta rhei...
- Green Light
хората рядко си признават, когато са сгрешили. Ама адски рядко...
замислих се за дългата сага по изчукване, застрахователи, боядисване и какво ли не там. Мразя катастрофи най-вече заради тоновете загубено време след това... и кинти де
замислих се за дългата сага по изчукване, застрахователи, боядисване и какво ли не там. Мразя катастрофи най-вече заради тоновете загубено време след това... и кинти де
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Piqndurnik
Една от тази сутрин:WALL-E написа: ...
...
Мъгла. От поне седмица е така. Понякога се вдига през деня и напича слънце, понякога не. Днес май няма да се вдигне.
Завоест горски път. Всеки ден минавам по него на път за офиса. Много обичам като е сухо и няма никой, да се правя там на Фитипалди.
Още в началото на участъка настигам две бус с ремарке, каращ с около 60 км/ч и някаква кола зад него. Колата не е с местен номер. Явно шофьора не познава пътя и най-културно е оставил място. Изпреварвам го на първата подходяща права. На следващата тръгвам да изпреварвам буса, но излиза кола насреща и аз се прибирам, като присветнах понеже оня беше забравил да пусне фаровете. Дървото с буса, обаче, явно реши, че светкам на него, спусна стъклото и ми показа среден пръст. После се опита да ме избута от пътя докато го изпреварвах, като продължи да размахва средния си пръст. Отвърнах му на жеста и фаровете му се изгубиха в мъглата.
Така де, среден пръст - лидер в кратките съобщения
Наздраве 
- snowprincess
Re: Предизвиках верижна катастрофа
мисля, че ти е бил необходим този урок, за да те предпази от по-лоши неща в бъдеще
вече ще имаш обица на ухото
вече ще имаш обица на ухото