П.П. Породено от историята с даскала в СУ и вихрещите се из нета мнения от + до -
Умна тема
Умна тема
Има ли в България войнстващ феминизъм, или напротив - сме патриархално-сексистко общество, в което мъжете са доминиращите? И когато имаш стока, която можеш да пробуташ на някого, ще го направиш ли? На каква цена??? Е ли мъжът "силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия"? (Моля, забележете - цитат!!!!)
П.П. Породено от историята с даскала в СУ и вихрещите се из нета мнения от + до -

- сър Айвънхоу
Re: Умна тема
Има анархия! Всеки оцелява, както са го учили, или както сам се е научил.4avdar4e написа:Има ли в България войнстващ феминизъм, или напротив - сме патриархално-сексистко общество, в което мъжете са доминиращите? И когато имаш стока, която можеш да пробуташ на някого, ще го направиш ли? На каква цена??? Е ли мъжът "силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия"? (Моля, забележете - цитат!!!!)
П.П. И какво й е умното на темата? И нея ще оспамим!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
Явно само простите останахме... 
Ма да ви кажа кво мисля все пак, а?
Мисля, че обществото ни има склонност много бързо да попива лошите чужди шаблони (справка - Криворазбраната циливилизация). Не виждам у нас да има някакъв проблем жени да ръководят фабрики, банки, фирми...
Но чалга-културата налага един хъм.. чалга стил на поведение: Аз ще ти бутна, ти ще ми купиш герданче/ботушки/мерцедес (добавете по свое усмотрение). И точно това ме притеснява в цялата история със студентката. Имам някакво фоново усещане, че нещо не е чисто.
Ма да ви кажа кво мисля все пак, а?
Мисля, че обществото ни има склонност много бързо да попива лошите чужди шаблони (справка - Криворазбраната циливилизация). Не виждам у нас да има някакъв проблем жени да ръководят фабрики, банки, фирми...
Но чалга-културата налага един хъм.. чалга стил на поведение: Аз ще ти бутна, ти ще ми купиш герданче/ботушки/мерцедес (добавете по свое усмотрение). И точно това ме притеснява в цялата история със студентката. Имам някакво фоново усещане, че нещо не е чисто.
Тук са 2 теми:
І.
І.
ІІ.4avdar4e написа:Има ли в България войнстващ феминизъм, или напротив - сме патриархално-сексистко общество, в което мъжете са доминиращите? Е ли мъжът "силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия"?
Мда.4avdar4e написа:когато имаш стока, която можеш да пробуташ на някого, ще го направиш ли? На каква цена???
Извинете, докато съм писала, и Вие, Сър, сте писалсър Айвънхоу написа: П.П. И какво й е умното на темата? И нея ще оспамим!
- Dark Angel
Не, не мисля така... Не че имам много опит със света около мен, но ми се струва, че точно най-войнстващите най-добре осъзнават каква стока притежават. И знаят цената й.сър Айвънхоу написа: Има анархия! Всеки оцелява, както са го учили, или както сам се е научил.
Абе, мисля си, докато съм боса пред печката
И пак ще кажа: историята смърди ..
Щооо???Mila написа:Тук са 2 теми:
Иначе по питанията - войнстващ феминизъм, слава богу няма. Но пък се пънат да ни внесат. Щото не може в "нормалните" страни да има пък у нас не.
От друга страна и това с патриархалнототамн`амквоси също го няма. Още от времето, когато "славните труженички-многомашиннички" красяха стените тва за жената-домакиня уйде у тиквите.
Та така...
От друга страна и това с патриархалнототамн`амквоси също го няма. Още от времето, когато "славните труженички-многомашиннички" красяха стените тва за жената-домакиня уйде у тиквите.
Та така...
- сър Айвънхоу
Знаеш ли... на мен основния проблем ми е, че са ме научили са малко думи да казвам много (както и да ви звучи това)... Изречението, което "оспорваШюш" е доста... "компресирано" и съдържа и това, което ти казваш, а и още няколко "течения" в темата...4avdar4e написа:Не, не мисля така... Не че имам много опит със света около мен, но ми се струва, че точно най-войнстващите най-добре осъзнават каква стока притежават. И знаят цената й.сър Айвънхоу написа: Има анархия! Всеки оцелява, както са го учили, или както сам се е научил.
Абе, мисля си, докато съм боса пред печката
И пак ще кажа: историята смърди ..
А, че историята смърди, то си е ясно.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Е, обществото ни е партиархално. По-патриархално отколкото е здравословно.4avdar4e написа:Има ли в България войнстващ феминизъм, или напротив - сме патриархално-сексистко общество, в което мъжете са доминиращите? И когато имаш стока, която можеш да пробуташ на някого, ще го направиш ли? На каква цена??? Е ли мъжът "силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия"? (Моля, забележете - цитат!!!!)
Сексисткото не съм сигурна, че сме го стигнали.
Аз стоката си обикновено гледам да я пробутам на добра цена.
Но зависи от купувача и от цената.
Не на всеки продавам, не всичко ми е за продан.
Ама не значи, чо тава е правилната (или печелившата) маркетингова стратегия.
Само мернах новинката за случая, не съм следила коментарите, ама такива енща си стават чат-пат навсякъде.
Защото за стоката е ясно. Но трябва да се дефинира "първо що е стока", за да е нАучно.4avdar4e написа:Щооо???Mila написа:Тук са 2 теми:
Феминизма е друго...
Уважаема Dark Lady и Gaspode тожеDark Lady написа:Уважаема 4avdar4e,
За съжаление не съм запозната със случая "историята с даскала в СУ" и не съм в състояние да изкажа мнение.
В близките дни планирам да се запозная с казуса и с удоволствие ще отговоря подробно на така поставените въпроси
Искрено Ваша
Дарк
РЕЗЮМЕ
Една девойка от Факултета по журналистика заснела със скрита камера как неин преподавател по нещо-си не иска да я изпита, а вместо това я кани на гости на водка и ... Не се казва какво.
Въпросната девойка (плюс още една) пишат жалба до ректора, той/тя праща докладна до декана, след което въпросният преподавател бива моменталически уволнен. Такаааа. Дотук е цветя и рози. Но! Пускат "Господари на ефира" скритата камера и даскалът твърди, че голяма част е монтаж, че са му задавани подвеждащи въпроси. И има още. Въпросната девойка се била снимала в оня филм "Грозна като смърта", всички студенти го харесват, води се неккво разследване.
Тва - накратко и от моята си гледна точка
И аз съм на това мнение.pocti_bezobidna написа:
Е, обществото ни е партиархално. По-патриархално отколкото е здравословно.
-
Дядо Капинчо
- Dark Angel
аз имам процедурно предложениеMila написа:Защото за стоката е ясно. Но трябва да се дефинира "първо що е стока", за да е нАучно.4avdar4e написа:Щооо???Mila написа:Тук са 2 теми:
Феминизма е друго...
първо да отворим тема-речник в която да дефинираме всяко едно понятие и чак тогава, евентуално, след като постигнем съгласие за базовите понятия да почнем да приказваме по така предложената тема
Ами мен точно това ме съмнява. Дали наистина е така?? В моя кръг от приятели и познати - не е. Като идем горе на село - там си е жив матриархат. Значи? Остава една огромна част хора, за които нямам никаква, ама никаква представа...pocti_bezobidna написа: Е, обществото ни е партиархално. По-патриархално отколкото е здравословно.
Стока е всяко нещо, предлагано на пазара. Така нАучно ли ти е? Или да уточня и "пазар". Търсене, предлагане...Mila написа: Защото за стоката е ясно. Но трябва да се дефинира "първо що е стока", за да е нАучно.
Феминизма е друго...
Dark Lady написа: аз имам процедурно предложение
първо да отворим тема-речник в която да дефинираме всяко едно понятие и чак тогава, евентуално, след като постигнем съгласие за базовите понятия да почнем да приказваме по така предложената тема
Трябва да ти кажа обаче, че това предложение хич не е лишено от смисъл, всъщност.
Сега, да обясня, да няма после хър-мърКапинчо написа: Ми за мен не е фоново, ами си е направо на аванс-сцената (това не съм го виждал написано и не знам дали е така) и не е усещане, ами си е жива действителност.
Мисля, че и двете страни в случката имат "заслуги". Само че единствено даскала го изкарват виновен. Още като слушах записа по ТВ-то, имах усещането, че нещата са по-преднамерени, отколкото изглеждат. А от едно усещане глей кви глобални въпроси зададох
Ами, в такъв случай, ето експертното ми мнение:rotfl24::4avdar4e написа: Стока е всяко нещо, предлагано на пазара. Така нАучно ли ти е? Или да уточня и "пазар". Търсене, предлагане...
стоката се предлага на най-високата цена, която пазара може да приеме.
Дааа, и на 3о40 съкращенията такъвDark Lady написа: първо да отворим тема-речник в която да дефинираме всяко едно понятие и чак тогава, евентуално, след като постигнем съгласие за базовите понятия да почнем да приказваме по така предложената тема
Значи, говорим за едно и същоMila написа: Ами, в такъв случай, ето експертното ми мнение:rotfl24::
стоката се предлага на най-високата цена, която пазара може да приеме.
както казва г-н главания прокурор велчев
...няма нужда да бързаме. води се разследване....
прокуратурата ще излезне със становище.....
не може след като прокуратурата се се сезирала ние да се занимаваме с това.
........

малиииииии:rotfl24:
...няма нужда да бързаме. води се разследване....
прокуратурата ще излезне със становище.....
не може след като прокуратурата се се сезирала ние да се занимаваме с това.
........
малиииииии:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
И аз подкрепям - то заради едните дефиниции става кютека, обикновено.vyara написа:Dark Lady написа: аз имам процедурно предложение
Трябва да ти кажа обаче, че това предложение хич не е лишено от смисъл, всъщност.
Виж сега, ти, а е всеки поотделно, общува с една не много голяма група себеподобни. Ама себеподобни във всяко отношение - вкусове, начин на живот и т.н.4avdar4e написа:Ами мен точно това ме съмнява. Дали наистина е така?? В моя кръг от приятели и познати - не е. Като идем горе на село - там си е жив матриархат. Значи? Остава една огромна част хора, за които нямам никаква, ама никаква представа...pocti_bezobidna написа: Е, обществото ни е партиархално. По-патриархално отколкото е здравословно.
Обаче едно общо социологическо проучване мое да те уплаши масата какво е.
Само да уточня, че под "патриархално" разбирам не само към жената отношението, ами към куп други неща - и към децата отношетнието, и към обратните, и към съседа, дето има две крави, а ти една, примерно, към това, че домът ти не свършва на входната врата. Такива енща.
Преди доста време - година може би - в магазин за парцалки се отзовах с някаква мадама с дете на около 6-7 години. Тя ровичка из парцалките, аз също, хлапето мирно и тихо си седи.
Продавачката казва "какво прекрасно дете - гласът му не се чува!" И майката останва супе-доволна явно, щото засия.
Аз оглупях направо. Не го хвалят хлапето че е хубаво, умно, весело и т.н.
- Dark Angel
о, ти искаш да ми кажеш че останалите ми предложения са лишени от смисълvyara написа: Трябва да ти кажа обаче, че това предложение хич не е лишено от смисъл, всъщност.
само си представи безчет години прекарани в дефиниране на базови понятия
pocti_bezobidna написа: Преди доста време - година може би - в магазин за парцалки се отзовах с някаква мадама с дете на около 6-7 години. Тя ровичка из парцалките, аз също, хлапето мирно и тихо си седи.
Продавачката казва "какво прекрасно дете - гласът му не се чува!" И майката останва супе-доволна явно, щото засия.
Аз оглупях направо. Не го хвалят хлапето че е хубаво, умно, весело и т.н.
Знаеш ли, по тоя повод все се сещам, майка ми беше сащисана от някакво летище в Германия. Лежали си там дечурлигите по пода, бършели го, гонели се, дивеели... Никой не им правел забележка. А в музеите в Детройт и Чикаго, където бяха със съкровищата, имало специални детски отдели, триизмерни модели разни, място да седне, дори да легне!! детето... Мдааам, вероотстъпничка съм аз
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Тва за пиедестала би ли ми го обЯснила? Нещо не се виждам покачен връз пиедестал...Пенчо Заека написа:Още преди края на Тошово време една умна жена беше казала, че еманципацията е курва. Не стига, че там, където я има, карат жените да бачкат като луди, ами и пак все мъжете са на пиедестала.
Права е и до ден днешен, мамка му.
И кой точно кара жените да бачкат като луди? Нали на еманципатките тва им е зора - да им разрешат да бачкат кат` луди. Че и ако може некоя по-гадничка работа... да докажат, разби`йш ли, че и те го могат тва да блъскат в мината, да са кранистки и да дигат щанги примерно. Та нещо не ми е ясно кво точно казваш тука...
ПП. Пак за пиедестала... аз на таквоз не съм се качвал... и кон си нямам... та съм по-добре от казаците
- Hу что, казачок - по коням?
- Опять по коням? Атаман, ну можно хоть раз в жизни по бабам?!
Последно промяна от Gaspode на 07.12.07, 17:06, променено общо 1 път.
Прости жени, нали, Гасподе. Вместо да вадят душата и парите на мъжа...Gaspode написа: Тва за пиедестала би ли ми го обЯснила? Нещо не се виждам покачен връз пиедестал...
И кой точно кара жените да бачкат като луди? Нали на еманципатките тва им е зора - да им разрешат да бачкат кат` луди. Че и ако може некоя по-гадничка работа... да докажат, разби`йш ли, че и те го могат тва да блъскат в мината, да са кранистки и да дигат щанги примерно. Та нещо не ми е ясно кво точно казваш тука...
Глей ся, днес четох едно изследване на Асланов, според което циганите/ромите смятат, че жените им не трябва да работят. И знайш как се замислих?? Ама такова едно дълбоко се замислих.... Дали пък не искам да съ оженя за сиганин.. Аз шъ му раждам деца, той шъ мъ гледаvyara написа: Прости жени, нали, Гасподе. Вместо да вадят душата и парите на мъжа...