Умна тема

Все същите
Аватар
4avdar4e

Умна тема

Мнение от 4avdar4e »

Има ли в България войнстващ феминизъм, или напротив - сме патриархално-сексистко общество, в което мъжете са доминиращите? И когато имаш стока, която можеш да пробуташ на някого, ще го направиш ли? На каква цена??? Е ли мъжът "силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия"? (Моля, забележете - цитат!!!!)

П.П. Породено от историята с даскала в СУ и вихрещите се из нета мнения от + до -

:huhthink:
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Умна тема

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:Има ли в България войнстващ феминизъм, или напротив - сме патриархално-сексистко общество, в което мъжете са доминиращите? И когато имаш стока, която можеш да пробуташ на някого, ще го направиш ли? На каква цена??? Е ли мъжът "силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия"? (Моля, забележете - цитат!!!!)

П.П. Породено от историята с даскала в СУ и вихрещите се из нета мнения от + до -

Има анархия! Всеки оцелява, както са го учили, или както сам се е научил.

П.П. И какво й е умното на темата? И нея ще оспамим! :rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 13:40, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Явно само простите останахме... :rotfl24:

Ма да ви кажа кво мисля все пак, а?

Мисля, че обществото ни има склонност много бързо да попива лошите чужди шаблони (справка - Криворазбраната циливилизация). Не виждам у нас да има някакъв проблем жени да ръководят фабрики, банки, фирми...

Но чалга-културата налага един хъм.. чалга стил на поведение: Аз ще ти бутна, ти ще ми купиш герданче/ботушки/мерцедес (добавете по свое усмотрение). И точно това ме притеснява в цялата история със студентката. Имам някакво фоново усещане, че нещо не е чисто. :shy:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Тук са 2 теми:

І.
4avdar4e написа:Има ли в България войнстващ феминизъм, или напротив - сме патриархално-сексистко общество, в което мъжете са доминиращите? Е ли мъжът "силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия"?
ІІ.
4avdar4e написа:когато имаш стока, която можеш да пробуташ на някого, ще го направиш ли? На каква цена???
Мда.:winkw:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

сър Айвънхоу написа: П.П. И какво й е умното на темата? И нея ще оспамим! :rotfl24:
Извинете, докато съм писала, и Вие, Сър, сте писал :rotfl24:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Уважаема 4avdar4e,

За съжаление не съм запозната със случая "историята с даскала в СУ" и не съм в състояние да изкажа мнение.

В близките дни планирам да се запозная с казуса и с удоволствие ще отговоря подробно на така поставените въпроси

Искрено Ваша
Дарк
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

сър Айвънхоу написа: Има анархия! Всеки оцелява, както са го учили, или както сам се е научил.
Не, не мисля така... Не че имам много опит със света около мен, но ми се струва, че точно най-войнстващите най-добре осъзнават каква стока притежават. И знаят цената й.

Абе, мисля си, докато съм боса пред печката :rotfl24:

И пак ще кажа: историята смърди ..
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Абе я ме светнете и мен къф е тоя казус? Нещо съм пропуснАл докато си бачках в офиса...

Изображение
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Mila написа:Тук са 2 теми:
Щооо??? :blink:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Иначе по питанията - войнстващ феминизъм, слава богу няма. Но пък се пънат да ни внесат. Щото не може в "нормалните" страни да има пък у нас не.
От друга страна и това с патриархалнототамн`амквоси също го няма. Още от времето, когато "славните труженички-многомашиннички" красяха стените тва за жената-домакиня уйде у тиквите.
Та така...

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:
сър Айвънхоу написа: Има анархия! Всеки оцелява, както са го учили, или както сам се е научил.
Не, не мисля така... Не че имам много опит със света около мен, но ми се струва, че точно най-войнстващите най-добре осъзнават каква стока притежават. И знаят цената й.

Абе, мисля си, докато съм боса пред печката :rotfl24:

И пак ще кажа: историята смърди ..
Знаеш ли... на мен основния проблем ми е, че са ме научили са малко думи да казвам много (както и да ви звучи това)... Изречението, което "оспорваШюш" е доста... "компресирано" и съдържа и това, което ти казваш, а и още няколко "течения" в темата... :blum:

А, че историята смърди, то си е ясно.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:Има ли в България войнстващ феминизъм, или напротив - сме патриархално-сексистко общество, в което мъжете са доминиращите? И когато имаш стока, която можеш да пробуташ на някого, ще го направиш ли? На каква цена??? Е ли мъжът "силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия"? (Моля, забележете - цитат!!!!)

Е, обществото ни е партиархално. По-патриархално отколкото е здравословно.
Сексисткото не съм сигурна, че сме го стигнали.

Аз стоката си обикновено гледам да я пробутам на добра цена.
Но зависи от купувача и от цената.
Не на всеки продавам, не всичко ми е за продан.
Ама не значи, чо тава е правилната (или печелившата) маркетингова стратегия.

Само мернах новинката за случая, не съм следила коментарите, ама такива енща си стават чат-пат навсякъде.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:
Защото за стоката е ясно. Но трябва да се дефинира "първо що е стока", за да е нАучно.
Феминизма е друго...:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Lady написа:Уважаема 4avdar4e,

За съжаление не съм запозната със случая "историята с даскала в СУ" и не съм в състояние да изкажа мнение.

В близките дни планирам да се запозная с казуса и с удоволствие ще отговоря подробно на така поставените въпроси

Искрено Ваша
Дарк
Уважаема Dark Lady и Gaspode тоже :grin:

РЕЗЮМЕ
Една девойка от Факултета по журналистика заснела със скрита камера как неин преподавател по нещо-си не иска да я изпита, а вместо това я кани на гости на водка и ... Не се казва какво.
Въпросната девойка (плюс още една) пишат жалба до ректора, той/тя праща докладна до декана, след което въпросният преподавател бива моменталически уволнен. Такаааа. Дотук е цветя и рози. Но! Пускат "Господари на ефира" скритата камера и даскалът твърди, че голяма част е монтаж, че са му задавани подвеждащи въпроси. И има още. Въпросната девойка се била снимала в оня филм "Грозна като смърта", всички студенти го харесват, води се неккво разследване.

Тва - накратко и от моята си гледна точка :winkw:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

pocti_bezobidna написа:
Е, обществото ни е партиархално. По-патриархално отколкото е здравословно.
И аз съм на това мнение. :good:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 13:40, променено общо 1 път.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Mila написа:
4avdar4e написа:
Защото за стоката е ясно. Но трябва да се дефинира "първо що е стока", за да е нАучно.
аз имам процедурно предложение

първо да отворим тема-речник в която да дефинираме всяко едно понятие и чак тогава, евентуално, след като постигнем съгласие за базовите понятия да почнем да приказваме по така предложената тема
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Е, обществото ни е партиархално. По-патриархално отколкото е здравословно.
Ами мен точно това ме съмнява. Дали наистина е така?? В моя кръг от приятели и познати - не е. Като идем горе на село - там си е жив матриархат. Значи? Остава една огромна част хора, за които нямам никаква, ама никаква представа... :shy:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Mila написа: Защото за стоката е ясно. Но трябва да се дефинира "първо що е стока", за да е нАучно.
Стока е всяко нещо, предлагано на пазара. Така нАучно ли ти е? Или да уточня и "пазар". Търсене, предлагане... :blum:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark Lady написа: аз имам процедурно предложение

първо да отворим тема-речник в която да дефинираме всяко едно понятие и чак тогава, евентуално, след като постигнем съгласие за базовите понятия да почнем да приказваме по така предложената тема
:rotfl24:
Трябва да ти кажа обаче, че това предложение хич не е лишено от смисъл, всъщност. :lol::cool:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Ми за мен не е фоново, ами си е направо на аванс-сцената (това не съм го виждал написано и не знам дали е така) и не е усещане, ами си е жива действителност.
Сега, да обясня, да няма после хър-мър :winkw:
Мисля, че и двете страни в случката имат "заслуги". Само че единствено даскала го изкарват виновен. Още като слушах записа по ТВ-то, имах усещането, че нещата са по-преднамерени, отколкото изглеждат. А от едно усещане глей кви глобални въпроси зададох :rotfl24:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа: Стока е всяко нещо, предлагано на пазара. Така нАучно ли ти е? Или да уточня и "пазар". Търсене, предлагане... :blum:
Ами, в такъв случай, ето експертното ми мнение:rotfl24::
стоката се предлага на най-високата цена, която пазара може да приеме.:winkw:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Lady написа: първо да отворим тема-речник в която да дефинираме всяко едно понятие и чак тогава, евентуално, след като постигнем съгласие за базовите понятия да почнем да приказваме по така предложената тема
Дааа, и на 3о40 съкращенията такъв :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Mila написа: Ами, в такъв случай, ето експертното ми мнение:rotfl24::
стоката се предлага на най-високата цена, която пазара може да приеме.:winkw:
Значи, говорим за едно и също :winkw:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

както казва г-н главания прокурор велчев

...няма нужда да бързаме. води се разследване....
прокуратурата ще излезне със становище.....
не може след като прокуратурата се се сезирала ние да се занимаваме с това.
........

малиииииии:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

vyara написа:
Dark Lady написа: аз имам процедурно предложение

Трябва да ти кажа обаче, че това предложение хич не е лишено от смисъл, всъщност. :lol::cool:
И аз подкрепям - то заради едните дефиниции става кютека, обикновено.:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа:Нещо съм пропуснАл докато си бачках в офиса...
Ако махнеш русата коса и прекалено многото изкуствени цвекета, офисът ти е убиец:grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
pocti_bezobidna написа: Е, обществото ни е партиархално. По-патриархално отколкото е здравословно.
Ами мен точно това ме съмнява. Дали наистина е така?? В моя кръг от приятели и познати - не е. Като идем горе на село - там си е жив матриархат. Значи? Остава една огромна част хора, за които нямам никаква, ама никаква представа... :shy:
Виж сега, ти, а е всеки поотделно, общува с една не много голяма група себеподобни. Ама себеподобни във всяко отношение - вкусове, начин на живот и т.н.
Обаче едно общо социологическо проучване мое да те уплаши масата какво е.
Само да уточня, че под "патриархално" разбирам не само към жената отношението, ами към куп други неща - и към децата отношетнието, и към обратните, и към съседа, дето има две крави, а ти една, примерно, към това, че домът ти не свършва на входната врата. Такива енща.

Преди доста време - година може би - в магазин за парцалки се отзовах с някаква мадама с дете на около 6-7 години. Тя ровичка из парцалките, аз също, хлапето мирно и тихо си седи.
Продавачката казва "какво прекрасно дете - гласът му не се чува!" И майката останва супе-доволна явно, щото засия.
Аз оглупях направо. Не го хвалят хлапето че е хубаво, умно, весело и т.н.
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
Ако махнеш русата коса и прекалено многото изкуствени цвекета, офисът ти е убиец:grin:
Китките и аз се позапитах за чий са му...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа: Трябва да ти кажа обаче, че това предложение хич не е лишено от смисъл, всъщност. :lol::cool:
о, ти искаш да ми кажеш че останалите ми предложения са лишени от смисъл :shocked::rotfl24::rotfl24:

само си представи безчет години прекарани в дефиниране на базови понятия :-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Преди доста време - година може би - в магазин за парцалки се отзовах с някаква мадама с дете на около 6-7 години. Тя ровичка из парцалките, аз също, хлапето мирно и тихо си седи.
Продавачката казва "какво прекрасно дете - гласът му не се чува!" И майката останва супе-доволна явно, щото засия.
Аз оглупях направо. Не го хвалят хлапето че е хубаво, умно, весело и т.н.
:rotfl24::rotfl24: Е, на мен това няма опасност да ми се случи.. Обикновено репликата "Дали е възможно да си го приберете, защото .... (да не изброявам:rotfl24:).

Знаеш ли, по тоя повод все се сещам, майка ми беше сащисана от някакво летище в Германия. Лежали си там дечурлигите по пода, бършели го, гонели се, дивеели... Никой не им правел забележка. А в музеите в Детройт и Чикаго, където бяха със съкровищата, имало специални детски отдели, триизмерни модели разни, място да седне, дори да легне!! детето... Мдааам, вероотстъпничка съм аз :winkw:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
Хъ :shocked:

Ма тва на снимката е женско бе :shocked:

Уффф
Пак съм снимал офиса на кележката :grin::grin:

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: Ма тва на снимката е женско бе :shocked:
Бе как ще е женско, бре? :blink: Виж му наболата брада и ръцете..
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа: Бе как ще е женско, бре? :blink: Виж му наболата брада и ръцете..
Права си. Не е женско май
Изображение

Абе я да земе да се определи вместо да ни мъчи тука начи
Бива ли така
дяцата още на 16-18 години вече знаят женско или мъжко ще са, а тоя/тая още се мота
Че и нас фърля в заблуждения
Ама ха де

Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Още преди края на Тошово време една умна жена беше казала, че еманципацията е курва. Не стига, че там, където я има, карат жените да бачкат като луди, ами и пак все мъжете са на пиедестала.

Права е и до ден днешен, мамка му.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Пенчо Заека написа:Още преди края на Тошово време една умна жена беше казала, че еманципацията е курва. Не стига, че там, където я има, карат жените да бачкат като луди, ами и пак все мъжете са на пиедестала.

Права е и до ден днешен, мамка му.
Тва за пиедестала би ли ми го обЯснила? Нещо не се виждам покачен връз пиедестал...
И кой точно кара жените да бачкат като луди? Нали на еманципатките тва им е зора - да им разрешат да бачкат кат` луди. Че и ако може некоя по-гадничка работа... да докажат, разби`йш ли, че и те го могат тва да блъскат в мината, да са кранистки и да дигат щанги примерно. Та нещо не ми е ясно кво точно казваш тука...

ПП. Пак за пиедестала... аз на таквоз не съм се качвал... и кон си нямам... та съм по-добре от казаците :grin::grin:

- Hу что, казачок - по коням?
- Опять по коням? Атаман, ну можно хоть раз в жизни по бабам?!
Последно промяна от Gaspode на 07.12.07, 17:06, променено общо 1 път.

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа: Тва за пиедестала би ли ми го обЯснила? Нещо не се виждам покачен връз пиедестал...
И кой точно кара жените да бачкат като луди? Нали на еманципатките тва им е зора - да им разрешат да бачкат кат` луди. Че и ако може некоя по-гадничка работа... да докажат, разби`йш ли, че и те го могат тва да блъскат в мината, да са кранистки и да дигат щанги примерно. Та нещо не ми е ясно кво точно казваш тука...
Прости жени, нали, Гасподе. Вместо да вадят душата и парите на мъжа... :lol:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа: Прости жени, нали, Гасподе. Вместо да вадят душата и парите на мъжа... :lol:
Уфффф
отдавна не бяхме сплитали рогите на таз тема... еле па с тебе :grin:

Нищо за прости жени не съм казвал...

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Прости жени, нали, Гасподе. Вместо да вадят душата и парите на мъжа... :lol:
Глей ся, днес четох едно изследване на Асланов, според което циганите/ромите смятат, че жените им не трябва да работят. И знайш как се замислих?? Ама такова едно дълбоко се замислих.... Дали пък не искам да съ оженя за сиганин.. Аз шъ му раждам деца, той шъ мъ гледа :rotfl24:
Публикувай отговор