Що всяко поколение...

Все същите
Аватар
4avdar4e

Що всяко поколение...

Мнение от 4avdar4e »

... се противопоставя на следващото с косата си???

Ей ся от темата на Рейн се замислих. Нашто голямото си отглежда от година косище, най-страшното е да му я пострижем :blink: Готов е на всичко само да си запази кичарата. Не е гледал "Коса" доколкото ми е известно (гледал е "Исус Христос Суперзвезда":winkw:). Не му предстои войниклък... Добре, де, от къв зор тогава? Какъв символ е тва бе, мааму стара, косата? И защо тя те противопоставя? Просто щото на младите им расте като Бог дал? :crying:

П.П. Уф, опитвам се да кача снимка на Косата, ама нещо негрите са заспали явно, утре...
Аватар
Nejimaki-dori

Re: Що всяко поколение...

Мнение от Nejimaki-dori »

4avdar4e написа:... се противопоставя на следващото с косата си???

Ей ся от темата на Рейн се замислих. Нашто голямото си отглежда от година косище, най-страшното е да му я пострижем :blink: Готов е на всичко само да си запази кичарата. Не е гледал "Коса" доколкото ми е известно (гледал е "Исус Христос Суперзвезда":winkw:). Не му предстои войниклък... Добре, де, от къв зор тогава? Какъв символ е тва бе, мааму стара, косата? И защо тя те противопоставя? Просто щото на младите им расте като Бог дал? :crying:

П.П. Уф, опитвам се да кача снимка на Косата, ама нещо негрите са заспали явно, утре...
Споко Чаве, и моя големия е така, а те са на една възраст. Макар че аз смного усилия надделявам. Ама сега реших да го оставя, да го видя докъде ще я докара.
Предполагам, че е заради музиката, която слуша, а не като някаква форма на протест. А той слуша това
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

Много момчета тийнове виждам с дълги коси, даже с диадемки. И те колкото са им нежни физиономиите, дибидюс женска хубост се получава, но са сладури :-) Строгите прически ... изострят чертите. По-добре тийнове мечтатели.

Аз пък, противно на разбиранията за женска коса, не я понасям като стане дълга, макя и коса, нерви ме здраво. :mad:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Има една максима:
Ако човек на млади години не е бунтар, а на стари години не стане консервативен, значи нещо е повреден...
Та, нормално е децата ни да се бунтуват, да се опитват да наложат своите възгледи за живота. Нормално е да мислят, че знаят и могат всичко. Защото ако младите не мислят така, няма да има прогрес.
И аз навремето ходех с такава кичара... Колко пъти съм бил настригван от даскалите, но продължавах да влача перчем от 15-20 см... Сега косата ми я държа не по-дълга от 6-8 мм...
Какво да се прави...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
TerE

Мнение от TerE »

Сетих за една реклама (на какво беше, спрайт ли, нещо подобно...) - примерни стегнати консервативни родители, сина - супер дълга коса, хипарски дрехи и прочие.... другите - родители хипари едни такива, а сина - стегнат, подреден, къса косица, отличник..... И ключовият въпрос - какво сбъркахме?
Сигурно (нямам още опит с подобни коафьорски щения - след 2-3 години, живи и здрави:grin:) е важно да си различен/особен на тази възраст (тинейджърската, предполагам :-)) - косата е добър начин (както казваш, расте като Бог дал...)...а и като толкоз искате да му я отрежете, как да не се запне... други пък се бръснат гола глава.... Хи-хи, случва се - отгледал си яко дълга коса, напук на всички, ама писва му вече и на него самия, обачеее - нали толкоз се е борил - как да признае, че не я ще вече :( :grin: нал ш`му се подбие реномето :winkw:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

след хиляди приказки как трябва да им се въстанови косата се съгласиха
отрязахме до под рамената, до лятото пак ще са с дълги
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Всичкото е вярно, но просто има още нещо зад това. От онези несъзнаваните работи.
Мотивът за силата на юнака, която се крие в косата му и да я отрежеш е единственият начин да го победиш.
Самсон и Далила и др.под., за които в момента не мога да се сетя.
Изобщо косата и нейната форма винаги са били важни.
:lol:
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

сър Айвънхоу написа:Колко пъти съм бил настригван от даскалите, но продължавах да влача перчем от 15-20 см...
15-20 не е много
аз да не съм жена да ме будалкаш :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

TerE написа:
Сетих за една реклама (на какво беше, спрайт ли, нещо подобно...) - примерни стегнати консервативни родители, сина - супер дълга коса, хипарски дрехи и прочие.... другите - родители хипари едни такива, а сина - стегнат, подреден, къса косица, отличник..... И ключовият въпрос - какво сбъркахме?
Сигурно (нямам още опит с подобни коафьорски щения - след 2-3 години, живи и здрави:grin:) е важно да си различен/особен на тази възраст (тинейджърската, предполагам :-)) - косата е добър начин (както казваш, расте като Бог дал...)...а и като толкоз искате да му я отрежете, как да не се запне... други пък се бръснат гола глава.... Хи-хи, случва се - отгледал си яко дълга коса, напук на всички, ама писва му вече и на него самия, обачеее - нали толкоз се е борил - как да признае, че не я ще вече :( :grin: нал ш`му се подбие реномето :winkw:
ъхъ, рекламата :crazy: :crazy: :crazy:

седим си ние, еднни такива стегнати и костюмирани сутрин, мъж ми мяза на колежанин, аз на колежанка

специално накарах сина да събере килима от стаята си, щото беше съвсем като в рекламата :crazy:

та къде сбъркахме :crazy:

всъщност, стряскащото е че приятелите му които идват са очаровани колко е подредено :crazy: :crazy: :crazy:
TerE

Мнение от TerE »

Dark Lady написа:
ъхъ, рекламата :crazy: :crazy: :crazy:

седим си ние, еднни такива стегнати и костюмирани сутрин, мъж ми мяза на колежанин, аз на колежанка

специално накарах сина да събере килима от стаята си, щото беше съвсем като в рекламата :crazy:

та къде сбъркахме :crazy:

всъщност, стряскащото е че приятелите му които идват са очаровани колко е подредено :crazy: :crazy: :crazy:
:grin::rotfl24: .... а що да е стряскащо (явно му е ред за още едно кайвенце :winkw:) :?: упс, вдянах - стряскащо е :crazy:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

TerE написа: :grin::rotfl24: .... а що да е стряскащо (явно му е ред за още едно кайвенце :winkw:) :?: упс, вдянах - стряскащо е :crazy:
ъ, трябвало е снимки да направя

начи, като погледнех пода и все имах усещането, че нещо ще ме полази :crazy:

сега поне се вижда малко от дъските :rotfl24:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Това добре.
Ами когато става въпрос за голям човек?
Нали ви разправях мъжа ми как преди 2-3 години рязко го обзе манията да се татуира и то не някоя малка татуировчица, ами наред. :lol:
Но това не е всичко. Дълго време ходеше много късо остриган и само отзад на тила една плитка му се спускаше. Като я заплиташе - добре, ама като беше пусната, беше ужасно (по моите критерии, де, щото той много си се харесваше :grin:). И майка му ме пита - ама ти как му позволяваш да прави такива неща :blink::shocked: Ми тъй на, либерална! :lol:
После, наскоро, я отряза тая пирга, за мое най-голямо щастие и то без да го карам :lol::cool: Явно се е смирил и е намерил себе си :rotfl24:
Ама така е то! :cool:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа: Това добре.
Ами когато става въпрос за голям човек?
Нали ви разправях мъжа ми как преди 2-3 години рязко го обзе манията да се татуира и то не някоя малка татуировчица, ами наред. :lol:
Но това не е всичко. Дълго време ходеше много късо остриган и само отзад на тила една плитка му се спускаше. Като я заплиташе - добре, ама като беше пусната, беше ужасно (по моите критерии, де, щото той много си се харесваше :grin:). И майка му ме пита - ама ти как му позволяваш да прави такива неща :blink::shocked: Ми тъй на, либерална! :lol:
После, наскоро, я отряза тая пирга, за мое най-голямо щастие и то без да го карам :lol::cool: Явно се е смирил и е намерил себе си :rotfl24:
Ама така е то! :cool:
е, какво като е голям...

случва се нещо, нещо малко, което те кара да се замислиш и се променяш...да, околните се стряскат.....

минала съм през това, мъжа ми също мина - и то не беше толкова отдавна, хубаво че не се уцелиха периодите ни :rotfl24:
TerE

Мнение от TerE »

Dark Lady написа:
ъ, трябвало е снимки да направя

начи, като погледнех пода и все имах усещането, че нещо ще ме полази :crazy:

сега поне се вижда малко от дъските :rotfl24:
:rotfl24::rotfl24: като в Индиана Джоунс, бррррр.....:rotfl24: уф, да стягам значи, фотоапарата..... то и сега не е много подредено, ама е малък още, не е толкоз апокалиптично, а и аз се намесвам все пак :smackbum: :hug: :grin: ама кат стане глава над мен..... живи и здрави да са :-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Хм. Предполагам, щото е видим белет на различие.
Дрехи, коси, обеци, татуировки - нали трябва да се идентифицираме по някакъв начи.

Някъде към 8-9 клас ходех с един червен кичур в косата. Баш когато им скимна да ваввеждат униформи.
От само себе си минават тия работи...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Нищо в природата не се губи. Момичетата пък, гледам, се стрижат като за новобранци...
Наздраве :cool:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 17:22, променено общо 1 път.
Аватар
woman eur

Мнение от woman eur »

Нека, ма Чаве ... :grin:
Това е неговия начин да каже - аз открих света! Аз съм важен, щото съм различен и готин :-)

Косата е символ на свобода някакси :-)
По мойто скромно мнение да му купиш една диадема, ама от тия дето не ти бодат кожата, щото иначе ще го боли глава. Дай му я и му кажи - с тая диадема да си повдигаш бретона, да не ти влиза в очите косата.

Я си признайте - ние не бяхме ли същите !?
Аз, например, ходех със скандално къса коса ... :-) е така, щото да съм важна :winkw: ... на фона на всички дълги коси тогава :grin:
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

амон амрат биват доста
поне има вкус момчето
Публикувай отговор