Въх, как ни затрупа!

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Въх, как ни затрупа!

Мнение от Глас в пустиня »

Заваля ситен дъж, постепенно се усили. Духна дива северна вихрушка и го обърна на сняг. Пътното и ЕОН-Варна бяха сред най-изненаданите. Ток и нет - нет до преди малко. Обстановката лека-полека се нормализира.
Готино е зимата, готино е да има сняг и хали, но не е готино да те връщат в средните векове.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Тук тъкмо заваля хубаво снощи и спря. Сега всичко е бяло и свежо, но снегът е малко.
Но е първия по-нормален сняг за тази година. :cool:
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Въх, как ни затрупа!

Мнение от сър Айвънхоу »

А в Голямото село - побелели покриви и кал по улиците...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:Тук тъкмо заваля хубаво снощи и спря. Сега всичко е бяло и свежо, но снегът е малко.
Но е първия по-нормален сняг за тази година. :cool:
Духаше вятър като на свършисвят. Фъртуна, виелица и безброй танцуващи снежнинки. Пет-шест сантима, не повече, но от дъжда стана поледица. Красиво е(като изключим станалите вече традиционни неудобства)!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:Духаше вятър като на свършисвят. Фъртуна, виелица и безброй танцуващи снежнинки. Пет-шест сантима, не повече, но от дъжда стана поледица. Красиво е(като изключим станалите вече традиционни неудобства)!
Че това си е традиционна "картинка" зимно време по свищовско...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:А в Голямото село - побелели покриви и кал по улиците...
Споко - като се затопли и при нас ще стане кал, и сажди от стотиците комини бълващи брикетен дим. Много е гадно, когато атмосферното налягане е високо и димът се стели ниско над земята, от ходенето по улицата се умирисваш на пушек.
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Сутринта брулеше нещо като нафталин, сега има хубави снежинки. Че от кво се е изненадал еон, ний си имаме и ток и нет
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: от ходенето по улицата се умирисваш на пушек.
А, когато се обърнат ветровете и на развалено кисело зеле. :winkw:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Пипи написа:Сутринта брулеше нещо като нафталин, сега има хубави снежинки. Че от кво се е изненадал еон, ний си имаме и ток и нет
ЕОН стопанисва мрежата, а без струя по жичката всичко останало спира.
Скъсан далекопровод от мокрият сняг, неподготвени аварийни групи.
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

БоЕВ написа:
Пипи написа:Сутринта брулеше нещо като нафталин, сега има хубави снежинки. Че от кво се е изненадал еон, ний си имаме и ток и нет
То това не е изненада. Изненада ще е ако не са изненадани:winkw:
Аватар
Глас в пустиня

Пипи написа:
БоЕВ написа:
То това не е изненада. Изненада ще е ако не са изненадани:winkw:
Точно!:lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

БоЕВ написа:Заваля ситен дъж, постепенно се усили. Духна дива северна вихрушка и го обърна на сняг. Пътното и ЕОН-Варна бяха сред най-изненаданите. Ток и нет - нет до преди малко. Обстановката лека-полека се нормализира.
Готино е зимата, готино е да има сняг и хали, но не е готино да те връщат в средните векове.
ЕОН Варна са си всеизвестни 3,14дераси :mad:
нета тука е заровен под земята, тъй че само трус ще го отвей
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

за пътното не ми се говори просто - влачих се около час и половина по високата част на аксаковския баир, където всичко беше лед като огледало, а имаше поне 40-50 закъсали коли разпръснати - буквално, по пътя, които въртяха гуми, боксуваха и се опитваха да тръгнат - ТРАГЕДИЯ, и в цялата тая работа и 5-6 тира аварирали в канавките и кой както може се оправя, ко да правят хората... :blink:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

зг и газ до ламарината:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Quid написа:зг и газ до ламарината:blum:
И БАМ!!!, в първия закъсал ТИР. :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Mila написа:
пепел ти на езика:blum:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Quid написа:
Mila написа:
пепел ти на езика:blum:
Тука си прав - пепел ми на езика. :-)
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:
БоЕВ написа:Заваля ситен дъж, постепенно се усили. Духна дива северна вихрушка и го обърна на сняг. Пътното и ЕОН-Варна бяха сред най-изненаданите. Ток и нет - нет до преди малко. Обстановката лека-полека се нормализира.
ЕОН Варна са си всеизвестни 3,14дераси :mad:
нета тука е заровен под земята, тъй че само трус ще го отвей
Няма ли ток и негрите не щат да въртят колелото. Ние сме на релейка, при лошо време си играем на тука има - тука нема.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

bibilyana написа:за пътното не ми се говори просто - влачих се около час и половина по високата част на аксаковския баир, където всичко беше лед като огледало, а имаше поне 40-50 закъсали коли разпръснати - буквално, по пътя, които въртяха гуми, боксуваха и се опитваха да тръгнат - ТРАГЕДИЯ, и в цялата тая работа и 5-6 тира аварирали в канавките и кой както може се оправя, ко да правят хората... :blink:
Лудница е, тия хора как я мислят - не знам!
Аватар
Глас в пустиня

Първо валя дъжд, и под снега остана ледена коричка. На лед и ЗГ са безпомощни.:(
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

БоЕВ написа:
Първо валя дъжд, и под снега остана ледена коричка. На лед и ЗГ са безпомощни.:(
слагай вериги
какво се мотаеш
иначе няма начин:-)

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

мамата си трака и време
и как сега ще къстосвам БГ
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Dark Lady написа:мамата си трака и време
и как сега ще къстосвам БГ
абе аз без да кръстовам цялата БГ пак е зле - само в североизточна се движа ама е лек кошмар, а за кръстосване по други райони не искам и да помисля :? май ще хленча аз скоро за работа само в офиса ...па ще видим
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

що е сега ме занимавате с със зг се чудя:blum:

Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

А в Бургас е сухо, няма грам сняг. Вчера обаче как се прибрахме от София не е истина просто. Уж магистрала Тракия била почистена - другия път, беше си направо ужас.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

imaranta написа:А в Бургас е сухо, няма грам сняг. Вчера обаче как се прибрахме от София не е истина просто. Уж магистрала Тракия била почистена - другия път, беше си направо ужас.
Абе, ти кажи как изкарахте в София. Намери ли Дивака. Кой Дивак беше? Че тука спорове се разгоряха! :grin:
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

сър Айвънхоу написа: Абе, ти кажи как изкарахте в София. Намери ли Дивака. Кой Дивак беше? Че тука спорове се разгоряха! :grin:
Изкарах супер, макар, че нямах и 24 часа престой там. Дивака беше 3-тия, но не можахме да го поседим. Плановете бяха в неделя на обяд да сме там, но като видяхме какво е времето и тръгнахме още сутринта. А в събота вечерта бяхме в някаква механа дето ръководството беше резервирало - Еленска механа, някъде около хотел Брод, на Симеоновско шосе.

След нова година, като идвам до София, няма да тръгна докато не съм го посетила (поне тогава няма да има с кой да се съобразявам)
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

а мен живо ме интересува как е северния път, как е пътя Бургас-Варна, как е Свищов, Русе.....
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark Lady написа:а мен живо ме интересува как е северния път, как е пътя Бургас-Варна, как е Свищов, Русе.....
Дарки, към Русе има сняг и лед. Не е много снега - два пръста е, но може по пътищата извън града да е заледено. Вчера един колега ходи до Плевен и каза, че имало лед тук там. В момента вали - ситен сняг с вятър. Внимавай, ако ще пътуваш. Иначе в града пътищата са само мокри.
Изображение
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

vyara написа:
Dark Lady написа:а мен живо ме интересува как е северния път, как е пътя Бургас-Варна, как е Свищов, Русе.....
Дарки, към Русе има сняг и лед. Не е много снега - два пръста е, но може по пътищата извън града да е заледено. Вчера един колега ходи до Плевен и каза, че имало лед тук там. В момента вали - ситен сняг с вятър. Внимавай, ако ще пътуваш. Иначе в града пътищата са само мокри.
Вчера имаше един клиент, който дойде от Русе, каза,че добре бил пътя, нямало проблеми
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа: Готино е зимата, готино е да има сняг и хали, но не е готино да те връщат в средните векове.
Аз пък вчера кацнах на летище "София" - мъжът ми реши да си вземе отпуска и да я прекараме в България!!!! :blum: Само че го реши в последния момент и сега не знам къде да го водя - навсякъде или пълно или много скъпо :blink: - намерих само за 4 дни място в х-л Мальовица, обаче не знам как ще е с пътищата и транспорта. Нямаме кола. Някой знае ли как са пътищата по планините?
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Stranniche написа:
БоЕВ написа: Готино е зимата, готино е да има сняг и хали, но не е готино да те връщат в средните векове.
Аз пък вчера кацнах на летище "София" - мъжът ми реши да си вземе отпуска и да я прекараме в България!!!! :blum: Само че го реши в последния момент и сега не знам къде да го водя - навсякъде или пълно или много скъпо :blink: - намерих само за 4 дни място в х-л Мальовица, обаче не знам как ще е с пътищата и транспорта. Нямаме кола. Някой знае ли как са пътищата по планините?
inj вчера се върна от Боровец - ще каже след малко

каза, че добър бил пътя, слънце печало
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

bibilyana написа: inj вчера се върна от Боровец - ще каже след малко

каза, че добър бил пътя, слънце печало
Звучи добре! Мерси!
Дали работи лифтът "Ястребец"?
Нямам търпение да видя отново нашите високи бели планини!!! :dance3:
Аватар
Глас в пустиня

При нас вече спря да вали. Пътищата са проходими при зимни условия, няма снегонавявания, но може да има заледявания тук-там. Автобусите се движеха без закъснение - имах гости от ВТ. Свищов - Русе, не мога да кажа, участъкът при Обретеник си е традиционно тежък.
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа:
Радвам се че отново си тук!
А щом сте двама, всичко останало ще се подреди.:-)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ок си е пътя, е, не фърках със 150 ама съвсем прилично, час 1/2 повече ми отне заради многото камиони

PP/ много благодаря за информацията относно пътната обстановка :-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

да не си у неква куриерска служба?
:blum:

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

работя като Снежанка този месец :blum:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Lady написа:работя като Снежанка този месец :blum:
Може ли да се кандидатирам за джудже при теб? :winkw:
Bella Ciao
Аватар