Група от 10 студенти (от друга страна не става дума за цвета им, така че може и да сме си още в същата вселена...
http://www.computerworld.com.au/index.php?id=312084283 (Инглиш)
PS
Видео

Пестят енергия бре!Remmivs написа:Вече не негрите въртят педалите...
Група от 10 студенти (от друга страна не става дума за цвета им, така че може и да сме си още в същата вселена...) захранваха суперкомпютър като въртяха педалите на велосипеди за 20 минути. Освен това те надлежно претендират за световен рекорд за изчислителна машина с човешко захранване (ИМЧЗ)...
:shocked::blink::blum:
http://www.computerworld.com.au/index.php?id=312084283 (Инглиш)
frisky lioness написа:"Пляс-пляс педалите
пляс-пляс педалите.....":rotfl24::rotfl24:
Ами не съм сигурен. Връткането е чисто, но за да я имаш тази енергия трябва бая мамбо да си наручал, а пък за него колко мръсна енергия е употребена (и колко СО2 са отделени, че и други хубавини) ум мое ти зайде. Всичко е в ръцете на атома. Вервай ми. Има връщане голямо в световен мащаб към интереса от ядрена и термоядрена енергия. Дано успеят франсетата с онзи ъ-ъ Iter дето даже го има и на виделото.Piqndurnik написа:Баси кретените. Що CO2 са отделили докато въртят педалитеДа го бяха захранили със слънчеви батерии (за чието производство отива още повече де)
дай да правим колела и рикши. Ще има печалба ;)Quid написа:ще стане у софия като сайгон
рикши
рикшите в локалнотоооооооооо
прогнозите са екстра за 2008
има и на нива 175$ на барел
малиииииии
3-4 кинта бензина
предлагам ти да ги дариме за неква благотворителност кинтитеELBI написа:дай да правим колела и рикши. Ще има печалба ;)Quid написа:ще стане у софия като сайгон
рикши
малиииииии
3-4 кинта бензина
Ето как ще си направиш втория милион, а аз - първия
ще го мислим кат си видя 7 цифрената сума в евро в банката си.Quid написа:предлагам ти да ги дариме за неква благотворителност кинтитеELBI написа:дай да правим колела и рикши. Ще има печалба ;)Quid написа:ще стане у софия като сайгон
рикши
малиииииии
3-4 кинта бензина
Ето как ще си направиш втория милион, а аз - първия
за резервата с мечките или за пчелите в рила и пирин:-)
имам лгELBI написа:кво сдаваш фронта по празниците?Quid написа:неква благотворителност ме е обзела
.....
така ти скоро ЗГ даром ще раздаваш...
малей, загубих те ... от сега раздаваш ЛГ - нови...Quid написа:имам лгELBI написа:кво сдаваш фронта по празниците?Quid написа:неква благотворителност ме е обзела
.....
така ти скоро ЗГ даром ще раздаваш...
225/65/16
2 нови
искаш ли ги?
Toshiba has developed a new class of micro size Nuclear Reactors that is designed to power individual apartment buildings or city blocks. The new reactor, which is only 20 feet by 6 feet, could change everything for small remote communities, small businesses or even a group of neighbors who are fed up with the power companies and want more control over their energy needs.ELBI написа:кат гледам, ако руснаците и арабите продължават така с нефта и газа, след време ще имаме по 15-20 минути въртене на педали всеки ден. Хем си произвеждаш електриката, хем е фитнес, хем им го вкарваш на онези мръсни печалбари, дето се угояват за наша сметка. И Русия и арабите се чудят какво да си правят парите и само вдигат цената на нефта и газта.
Мисля си, че скоро Топлофикациите в БГ ще фалират и от там ще намерим алтернативни топлозахранвания (или локално парно). И Газпром да го духа
Примерно де.
Много яко звучи. Колко кинта им искат на тези реакторчета?Remmivs написа:Toshiba has developed a new class of micro size Nuclear Reactors that is designed to power individual apartment buildings or city blocks. The new reactor, which is only 20 feet by 6 feet, could change everything for small remote communities, small businesses or even a group of neighbors who are fed up with the power companies and want more control over their energy needs.ELBI написа:кат гледам, ако руснаците и арабите продължават така с нефта и газа, след време ще имаме по 15-20 минути въртене на педали всеки ден. Хем си произвеждаш електриката, хем е фитнес, хем им го вкарваш на онези мръсни печалбари, дето се угояват за наша сметка. И Русия и арабите се чудят какво да си правят парите и само вдигат цената на нефта и газта.
Мисля си, че скоро Топлофикациите в БГ ще фалират и от там ще намерим алтернативни топлозахранвания (или локално парно). И Газпром да го духа
Примерно де.
http://www.nextenergynews.com/news1/nex ... 2.17b.html