Битова тема

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Quid написа:
БоЕВ написа:
Quid написа: пресния копър не свършва съм забелязал:cool:
:-)
И къде тва - в халите?
тва е навсякъде
ако човек иска замразени зеленчуци и това има:-)
а понеже надежда ти е позната
по ломско шосе всичко бачка 24 часа :-)
В друг свят живеете - тва е!:-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

БоЕВ написа:
vyara написа:
БоЕВ написа: Харчи колкото телевизор.:lol:
Мерси, Боев.
Тоя как ме шашка само! :mad:
Те, първите хладилници, може и с манивела да са ги задвижвали. Ама сега е друго, слагат всякакви енергоспестяващи системи. Човек може да се откаже от куп неща приготвяни като зимнина, но от замразяването няма как да се избяга. Аз, например отказах приготвянето на домашна лютеница - много трудоемък процес съпроводен с разход на страшно много материал, домати, моркови, олио... по-изгодно е да си го купиш.:-)
лошото на купешката лютеница е че няма нищо в нея мама му стара
а ако човек все пак му домилее за домашни сладка или лютеница то може да си направи сам в къщи с лекота използвайки хлебопекарната машина
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: И къде тва - в халите?
В кварталния плод-зеленчук :-)
Една приятелка си отглежда босилек в саксия. Щото държи да са и пресни подправките...
Аз си купих веднъж изушен в пакетче не ми хареса, нещо кофти партида вероятно...
Аватар
Глас в пустиня

Quid написа:
най после съмишленик в тази тема:-)
Естествено, че нямаш сметка да купиш от пазара и да наблъскаш във фризера. Във фризера слагам неща собствено производство, за които ми е проблем съхранението - произведено, няма да го хвърлям я.:-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

БоЕВ написа:
Quid написа:
БоЕВ написа:
Quid написа: пресния копър не свършва съм забелязал:cool:
И къде тва - в халите?
тва е навсякъде
ако човек иска замразени зеленчуци и това има:-)
а понеже надежда ти е позната
по ломско шосе всичко бачка 24 часа :-)
В друг свят живеете - тва е!:-)
едното е за сметка на другото боев
няма само плюсове
градската джунгла си има плюсове но поне за мен стават все повече минусите:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Глас в пустиня

Quid написа:
лошото на купешката лютеница е че няма нищо в нея мама му стара
а ако човек все пак му домилее за домашни сладка или лютеница то може да си направи сам в къщи с лекота използвайки хлебопекарната машина
Ще ми е интересно да го видя това - лютеница от хлебопекарна машина.:rotfl24:

Има вече доста родни фирми с много качествена продукция, близка до домашните рецепти.
annonymus

Мнение от annonymus »

Quid написа:
pocti_bezobidna написа:Са и аз да се намеся - вертикален. Хоризонталния много място заема.
Пък вертикалния да е с отделни чекмедженца, че е удобно.
Обаче, принципно погледнато, фризера е ненужна вещ. Ползвахме известно време в зората на демокрацията, но не съм доволна като цяло - замразените плодове като компот стават като ги размразиш, зеленчука по-бива. Ама сега сичко има у магазина. Според мен направо си излиза по-скъпо - пазаруваш, тъпчеш във фризера, после размразяваш... Не си е работа направо.
Ама точно така си е какво. Тогава, когато ползвахме въпросния фризер, дядо ми заръча от някъде някакво прасе ли, теле ли, щото нали - по магазините нищо нямаше. Но, доколкото си спомням само две години беше ползван ефективно - едната беше Лукановата зима. Сега събира прах само.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

БоЕВ написа:
Quid написа:
Естествено, че нямаш сметка да купиш от пазара и да наблъскаш във фризера. Във фризера слагам неща собствено производство, за които ми е проблем съхранението - произведено, няма да го хвърлям я.:-)
така става:-)
обаче тигели до ятаците и обратно и като сложи човек и други разходи и не е икономически изгодно
съгласи се обаче че замразена пица или замразена баница си е доста извратено нали:-)

Аватар
Глас в пустиня

Quid написа:
едното е за сметка на другото боев
няма само плюсове
градската джунгла си има плюсове но поне за мен стават все повече минусите:-)
Прав си!
Навсякъде е така мааму стара - компромиси с едно, компромиси с друго.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Ще ми е интересно да го видя това - лютеница от хлебопекарна машина.:rotfl24:

Има вече доста родни фирми с много качествена продукция, близка до домашните рецепти.
Щооо, не разбирам кое те разсмива толкова?? Ние правихме сладко, четох, че и лютеницата ставала много хубава..
annonymus

Мнение от annonymus »

Quid написа:
БоЕВ написа:
Quid написа:
така става:-)
обаче тигели до ятаците и обратно и като сложи човек и други разходи и не е икономически изгодно
съгласи се обаче че замразена пица или замразена баница си е доста извратено нали:-)
Ми аз ятаци нямам. Освен това, дори да имаш - разходите по подготовката на зимнината, труд, али-бали, една част от приготвеното не може да не даде фира, една част не се изяжда и се хвърля... Замразената пица е извращение, пицарии колко щеш. То че домашното си е домашно, ама кой ще го направи, кой?
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Една приятелка си отглежда босилек в саксия. Щото държи да са и пресни подправките...
Аз си купих веднъж изушен в пакетче не ми хареса, нещо кофти партида вероятно...
Аз преди години също си бях насадила - копър, магданоз, босилек... Обаче гадната котка :winkw: реши, че е много удобно място за пишкане, особено към копъра имаше силно влечение :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
pocti_bezobidna написа: Една приятелка си отглежда босилек в саксия. Щото държи да са и пресни подправките...
Аз преди години също си бях насадила - копър, магданоз, босилек... Обаче гадната котка :winkw: реши, че е много удобно място за пишкане, особено към копъра имаше силно влечение :grin:
Аз много се впечетлих от този босилек в саксия и споделих с един приятел, дето ги чатка тия работи с готвенето (за разлика от мен) и той се ужаси - тук! в София!!! Толкова желязо се натрупва в листата от колите!!! :dunno:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

копър копър копър....
голяма халба с таратор и мастика
малииииииииии
фризера е за мастика измислен да изстудява
баси къв скреж има по шишето
как го хванеш и ти се залепи ръката и няма пускане:-)

annonymus

Мнение от annonymus »

Quid написа:копър копър копър....
голяма халба с таратор и мастика
малииииииииии
фризера е за мастика измислен да изстудява
баси къв скреж има по шишето
как го хванеш и ти се залепи ръката и няма пускане:-)
Това и за джина важи.
И за водката.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Това и за джина важи.
И за водката.
И преди всичко за леда към тях :rotfl24:
Аватар
leleche

Re: Битова тема

Мнение от leleche »

vyara написа:
zmeu написа:важно е да влиза прасето
на къде,няма значение
Ние си мислехме хоризонтален. Обаче сега четох, че не били удобни, защото всичко се затрупвало, че и някои скреж правели и пакетите залепвали...
Ако може личен опит... все ще ми е от полза.
Имаме вертикален със 7 чекмеджета. Много беше удобен докато го ползвахме (сега е изключен и играе шкаф). В момента камерата на хладилника ни стига. Не те съветвам за тип сандък (хоризонтален). Първо нещата се затрупват, второ залепват (те и в другия залепват, ама само в чекмеджето и можеш да извадиш само него ако искаш), трето като замръзнат месата в пликчетата трудно се различава кое какво е и ако са на куп ядеш каквото добараш.
Аватар
leleche

Мнение от leleche »

snowprincess написа:
Quid написа:
vyara написа:
Quid написа:аз не знам вече тия фризери за какво са?
всичко става златно в тях
друго са си пресните неща
Бе трябва ни на хората, бе. Глей го как разсъждава.
e a кажи кво слагат хората че да ми стане ясно и на мен?!
явно нямаш село, от което да "прелитат" животни, заленчуци и плодове
всичко може да се замрази - ягоди, малини, пипер, грах, пилета, зайци, прасе...
По полека с малините, ягодите и т.н. Опитахме. Като замръзнат стават страхотни на вид, но са твърди като камъчета. Като се размразят изглеждат така сякаш вече си ги ял веднъж и стават само за сок или пюре.
Аватар
leleche

Мнение от leleche »

Моля в тази тема leleche да се чете Капинчо. Седнах на писито на жената, щото ме домързя да пусна моето и забравих да се регистрирам.

Верче, ще се съглася с Quid (Боже до къде стигнах!!!). Не ти требе фризер освен ако някой насила не те тъпче с меса. За плодовете и зеленчуците според мен не става. Единственото, което жената слага за зимата са едни кубчета във форми от шоколадови бонбони (аз имам грижата да изям бонбоните). Тези кубчета съдържат в млян вид всичиките там домати, чушки, лук и т.н дето се слагат в манджата.

Фризерите бяха на мода едно време като нямаше нищо по магазините. Сега в Била има всичко и ми е на един ... разстояние (ако мериш с моя).

Боев малко се е изхвърлил като казва, че харчи колкото телевизор, доста повече е, ама не това е най-важното.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

leleche написа:Моля в тази тема leleche да се чете Капинчо.
Ей, помислих си го това :grin:

Ние нямаме отделен фризер, имаме две чекмеджета към хладилника. И в общи линии много-много не ги ползваме. Удобно е за съхраняване на порция, останала от някоя манджа, после се размразява в микровълновата и има топло ядене. Но си напълно прав, смисъл от цял фризер има, само ако си имаш някой близък на село, да те зарежда с мръвки. :crying: Иначе просто заема място и харчи ток :(
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

leleche написа: Не ти требе фризер освен ако някой насила не те тъпче с меса. За плодовете и зеленчуците според мен не става.
Да бе. Те това е проблема. И на мен си ми стигаше нашия фризер на хладилника, ама ме тъпчат....
Сужуци ли да го правя.... Фризер ли да купувам... :crying:
Мъкааааа....:crying:
Ма и с риби ме тъпчат, пък и зеленчуци смятам да почна да отглеждам, та май ще ми трябва...
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

leleche написа:Моля в тази тема leleche да се чете Капинчо. Седнах на писито на жената, щото ме домързя да пусна моето и забравих да се регистрирам.

Верче, ще се съглася с Quid (Боже до къде стигнах!!!). Не ти требе фризер освен ако някой насила не те тъпче с меса. За плодовете и зеленчуците според мен не става. Единственото, което жената слага за зимата са едни кубчета във форми от шоколадови бонбони (аз имам грижата да изям бонбоните). Тези кубчета съдържат в млян вид всичиките там домати, чушки, лук и т.н дето се слагат в манджата.

Фризерите бяха на мода едно време като нямаше нищо по магазините. Сега в Била има всичко и ми е на един ... разстояние (ако мериш с моя).

Боев малко се е изхвърлил като казва, че харчи колкото телевизор, доста повече е, ама не това е най-важното.
ние така и не си взехме, ползвахме по едно време на нашите, но после и те го махнаха
егати мързела, човек не знае какво губи като не се регистрира :lol:
Изображение
Аватар
leleche

Мнение от leleche »

vyara написа:
leleche написа: Не ти требе фризер освен ако някой насила не те тъпче с меса. За плодовете и зеленчуците според мен не става.
Да бе. Те това е проблема. И на мен си ми стигаше нашия фризер на хладилника, ама ме тъпчат....
Сужуци ли да го правя.... Фризер ли да купувам... :crying:
Мъкааааа....:crying:
Ма и с риби ме тъпчат, пък и зеленчуци смятам да почна да отглеждам, та май ще ми трябва...
Ох, Верче! Жива та ожалих. Ма прецени все пак в средносрочен план (една петилетка) дали няма да се изчерпи жилата и да останеш с излишна инвестиция. Нямате ли някои приятели дето като мен го ползват за шкаф?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

leleche написа: Ох, Верче! Жива та ожалих. Ма прецени все пак в средносрочен план (една петилетка) дали няма да се изчерпи жилата и да останеш с излишна инвестиция. Нямате ли някои приятели дето като мен го ползват за шкаф?
:lol:
Па де да знам. Секвате ми импулса направо. Пък и на мен кухнята ми е малка. Знаеш ли колко ми е притрябвал още един шкаф.
Мъка, мъкааааа.... :shy:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
leleche написа: Ох, Верче! Жива та ожалих. Ма прецени все пак в средносрочен план (една петилетка) дали няма да се изчерпи жилата и да останеш с излишна инвестиция. Нямате ли някои приятели дето като мен го ползват за шкаф?
:lol:
Па де да знам. Секвате ми импулса направо. Пък и на мен кухнята ми е малка. Знаеш ли колко ми е притрябвал още един шкаф.
хубавото на хоризонталния фризер е че може да се прави секс на него
и на вертикалния може но е доста по акробатично
така че фризер си е необходим:cool:

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 21:33, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Па де да знам. Секвате ми импулса направо. Пък и на мен кухнята ми е малка. Знаеш ли колко ми е притрябвал още един шкаф.
Свекър ми има едно такова чудо, колкото голям хладилник е. И стои ... в хола :grin:

Ама тогава брат му на село гледаше жувотни и "шкафът" винаги беше пълен. Мдаааа :crying:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа:
хубавото на хоризонталния фризер е че може да се прави секс на него
и на вертикалния може но е доста по акробатично
така че фризер си е необходим:cool:
:rotfl24:

:blink:Чакай, че изпаднах в размисъл за секса върху (или как?) вертикален.
Хмммм... хоризонталния не е ли нисък.... Брях!
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 21:34, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Ще ми е интересно да го видя това - лютеница от хлебопекарна машина.:rotfl24:

Щооо, не разбирам кое те разсмива толкова?? Ние правихме сладко, четох, че и лютеницата ставала много хубава..
Интересно ми стана защото, лютеницата я правим в арания(голяма, дълбока тава). Слагат се смлени домати и започват на бавен огън да се сгъстяват, постепенно се слагат смляни моркови, чушки, малко ябълки, щипка захар и много-много олио. Всичкото това нещо ври 4, 5, 6 часа на бавен огън, докато стане с гъста консистенция...и като погледнеш накрая излизат 15, 20 пюряни бурканчета.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Интересно ми стана защото, лютеницата я правим в арания(голяма, дълбока тава). Слагат се смлени домати и започват на бавен огън да се сгъстяват, постепенно се слагат смляни моркови, чушки, малко ябълки, щипка захар и много-много олио. Всичкото това нещо ври 4, 5, 6 часа на бавен огън, докато стане с гъста консистенция...и като погледнеш накрая излизат 15, 20 пюряни бурканчета.
Не знам, не сме пробвали. Сладкото стана. Тя машинката си има програма - сама си пече, бърка... Не й разбирам чак толкова, ама гледам при мамите една е пуснала снимка на лютеничка и бая се изкушавам

Изображение

Но пък от друга страна, сега са пуснали една страхотна серия лютенички на "Олинеза"...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

БоЕВ написа: Интересно ми стана защото, лютеницата я правим в арания(голяма, дълбока тава). Слагат се смлени домати и започват на бавен огън да се сгъстяват, постепенно се слагат смляни моркови, чушки, малко ябълки, щипка захар и много-много олио. Всичкото това нещо ври 4, 5, 6 часа на бавен огън, докато стане с гъста консистенция...и като погледнеш накрая излизат 15, 20 пюряни бурканчета.
В ина лютеница няма ли патладжанче, не ми я фалИ! :lol:

Пък на всите дето плюват по фризеро, само ще им рекна, че ходя и пазарувам месо веднъж месечно. Набутвам всичко във фризера и след това съм пей сърДце. Да не съм улава през ден да тръчкам до месарницата, б@си, и аз имам нужда от почивка! :grin:
Полезно нещо си е фризера, особено ако човек няма много-много време да хвърчи по шопинг. :kiss:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа:
В ина лютеница няма ли патладжанче, не ми я фалИ! :lol:

Пък на всите дето плюват по фризеро, само ще им рекна, че ходя и пазарувам месо веднъж месечно. Набутвам всичко във фризера и след това съм пей сърДце. Да не съм улава през ден да тръчкам до месарницата, б@си, и аз имам нужда от почивка! :grin:
Полезно нещо си е фризера, особено ако човек няма много-много време да хвърчи по шопинг. :kiss:
Абе знаех си аз, че пропускам някоя от важните съставки.:lol:

Всичко е въпрос на личен избор и предпочитания. Затова не мога да кажа на Верчето да си купи или пък не.
Примера с лютеницата е "онагледяване" на това, че като се довериш на вече произведеното си спестяваш време, труд и средства и пак си на сметка. По приблизително подобен начин стоят нещата и с фризера.
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
Но пък от друга страна, сега са пуснали една страхотна серия лютенички на "Олинеза"...
Добре изглежда!
Айде сега по логиката на Куйд да направим сметка на продуктите и времето, и разхода на енергия на тая машинерийка, до получаването на чинийка лютеница. И дали не е по-добре и по-евтино направо да си купиш едно бурканче от тая "олинеза".:-)
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

БоЕВ написа:...
Примера с лютеницата е "онагледяване" на това, че като се довериш на вече произведеното си спестяваш време, труд и средства и пак си на сметка. По приблизително подобен начин стоят нещата и с фризера.
Ти обаче са ме амбицирА да взема да си направя домашна бабина лютеничка... мммммм... амброзийка е! :-)
Шитнята е, че междувременно цялото хол ще стане у домати :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа: Ти обаче са ме амбицирА да взема да си направя домашна бабина лютеничка... мммммм... амброзийка е! :-)
Шитнята е, че междувременно цялото хол ще стане у домати :lol:
Като бях малък, предпочитах лютеницата на филия. Сега съм голям и я ям нанесена върху пържола.:lol:

Давай смело и безотговорно, колко пъти мааму стара човек си угажда на душицата.:-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа:Абе Верче, ти да не си решила да си купуваш този фризер
По-далече от такъви фризери....
Виж, ако имаш някой сгоден горещ пич....
СгОден, не сгодЕн... :lol: за малко да сбъркам. Пу, пу! :twisted:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Публикувай отговор