За пожеланията

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Piqndurnik написа:
Мнемозина написа:Само внимавайте като хвана сърпа. :grin:
Острите неща в неопитни ръце са най-опасни за държащия ги. Кента да внимава.
Хм.
Добре, че нямаше ни една с коса в оня клип. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
Не беше ли ръкойка? :huhthink:

Боев, ти жънал ли си със сърп?
Ръкойка е отрязаното с един замах. Имам паламарки, но те са пригодени за жени, жените са жънали, а мъжете са връзвали снопите и са редили кръстци. Житни култури не съм жънал на ръка, но царевица и захарна метла...малеее, часовника спира направо.:lol:
В контекста на протеста на млекопроизводителите само ще вметна, че за едно животно(овца) е необходимо по сноп на ден. Когато не са на паша, а това прави 180 снопа, което се равнява на близо декар царевичак. Трудна и неблагодарна работа е животновъдството, а то(животновъдството) е пряко свързано със земеделието.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа: Ръкойка е отрязаното с един замах. Имам паламарки, но те са пригодени за жени, жените са жънали, а мъжете са връзвали снопите и са редили кръстци. Житни култури не съм жънал на ръка, но царевица и захарна метла...малеее, часовника спира направо.:lol:
В контекста на протеста на млекопроизводителите само ще вметна, че за едно животно(овца) е необходимо по сноп на ден. Когато не са на паша, а това прави 180 снопа, което се равнява на близо декар царевичак. Трудна и неблагодарна работа е животновъдството, а то(животновъдството) е пряко свързано със земеделието.
Значи снопът е няколко ръкойки.

Да бе, знам, че жените са жънели, ама то с това равноправие вече всичко се обърка. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
Значи снопът е няколко ръкойки.

Да бе, знам, че жените са жънели, ама то с това равноправие вече всичко се обърка. :grin:
Архаични думи, архаични сечива и приспособления. Малцина са запознати със значението и употребата. Това което е било никога няма да бъде.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Не беше ли ръкойка? :huhthink:

Боев, ти жънал ли си със сърп?
Ръкойка е отрязаното с един замах. Имам паламарки, но те са пригодени за жени, жените са жънали, а мъжете са връзвали снопите и са редили кръстци. Житни култури не съм жънал на ръка, но царевица и захарна метла...малеее, часовника спира направо.:lol:
a az znaesh li kakwo sum junala?
anason...
aha,onuj deto se slaga w rakijjjkata...-anasonlijka.
ili mastikata.
dqdo mi go sadeshe,nie sme go junali.
a kak mirishe samo...
Публикувай отговор