Хм.Piqndurnik написа:Острите неща в неопитни ръце са най-опасни за държащия ги. Кента да внимава.Мнемозина написа:Само внимавайте като хвана сърпа.
Добре, че нямаше ни една с коса в оня клип.
Ръкойка е отрязаното с един замах. Имам паламарки, но те са пригодени за жени, жените са жънали, а мъжете са връзвали снопите и са редили кръстци. Житни култури не съм жънал на ръка, но царевица и захарна метла...малеее, часовника спира направо.Мнемозина написа:
Не беше ли ръкойка?![]()
Боев, ти жънал ли си със сърп?
Значи снопът е няколко ръкойки.БоЕВ написа: Ръкойка е отрязаното с един замах. Имам паламарки, но те са пригодени за жени, жените са жънали, а мъжете са връзвали снопите и са редили кръстци. Житни култури не съм жънал на ръка, но царевица и захарна метла...малеее, часовника спира направо.
В контекста на протеста на млекопроизводителите само ще вметна, че за едно животно(овца) е необходимо по сноп на ден. Когато не са на паша, а това прави 180 снопа, което се равнява на близо декар царевичак. Трудна и неблагодарна работа е животновъдството, а то(животновъдството) е пряко свързано със земеделието.
a az znaesh li kakwo sum junala?БоЕВ написа:Ръкойка е отрязаното с един замах. Имам паламарки, но те са пригодени за жени, жените са жънали, а мъжете са връзвали снопите и са редили кръстци. Житни култури не съм жънал на ръка, но царевица и захарна метла...малеее, часовника спира направо.Мнемозина написа:
Не беше ли ръкойка?![]()
Боев, ти жънал ли си със сърп?
В контекста на протеста на млекопроизводителите само ще вметна, че за едно животно(овца) е необходимо по сноп на ден. Когато не са на паша, а това прави 180 снопа, което се равнява на близо декар царевичак. Трудна и неблагодарна работа е животновъдството, а то(животновъдството) е пряко свързано със земеделието.