Аз познавам такива хора. Сега ме замисли в посока на това че: горко на човек, който наистина не познава нито един човек, за който да не може да каже че е честен и достоен мъж или жена...човек, човек трябваше да напиша. Наистина ли не познаваш? Такъв който да не мисли само за себе си, а и за другите, който работи за някоя идея за общо благо, без да се облагодетелства или пък си има принципи и си ги обича и не ги жертва за щяло и нещяло. Трябва да познаваш някойpocti_bezobidna написа:Green Light написа:Ами аз имам две:pocti_bezobidna написа:Направи ми услуга - ако срещнеш две (поне) от изброените в един човек - запознай ме с него, а?Remmivs написа:Стана ли дума вече за чест, достойнство, благородство, дълг, себеуважение и прочее дивотии...
ПС. Отпратки към сър Малори не се пиремат, говорим за тук и сега.
Прочее
и
Дивотии
тия не се броят, бе!
Ааааа!
Обаче при следващата клубна среща може и да се запознаем
Мъжка тема!
- Green Light
Re: без да съм чел
Re: Мъжка тема!
Четох, четох - дотук нищо не сте говорили ни за жени, ни за коли (е, почти), за казарма пък съвсем...сър Айвънхоу написа:Аре, тука да си говорим за "мъжки" теми:
Коли, жени, казармата... такива ми ти работи...
Те ви и първата тема!
Panta rhei...
ми сър-а е забравил основната тема-секс...Мнемозина написа:Четох, четох - дотук нищо не сте говорили ни за жени, ни за коли (е, почти), за казарма пък съвсем...сър Айвънхоу написа:Аре, тука да си говорим за "мъжки" теми:
Те ви и първата тема!
аз кво съм му виновна?
Е, не си права, Кента и Зв. за кво си говорят мислиш??Мнемозина написа: Четох, четох - дотук нищо не сте говорили ни за жени, ни за коли (е, почти), за казарма пък съвсем...
Да.4avdar4e написа:Е, не си права, Кента и Зв. за кво си говорят мислиш??Мнемозина написа: Четох, четох - дотук нищо не сте говорили ни за жени, ни за коли (е, почти), за казарма пък съвсем...
Взимам си казармата обратно.
Panta rhei...
Хм. Как да ти кажа - обикновено се стига до там, че накрая благородният жест съвпада с личния интерес. Това аз по принцип не го броя, нали - правим дарение на дома за сираци, щото ще получим данъчно облекчение, да кажем. Не казвам, че това не е работеща система, казвам, че не съвпада с моя личен критерий за достойнство.Green Light написа:
Аз познавам такива хора.
Сега ме замисли в посока на това че: горко на човек, който наистина не познава нито един човек, за който да не може да каже че е честен и достоен мъж или жена...човек, човек трябваше да напиша. Наистина ли не познаваш? Такъв който да не мисли само за себе си, а и за другите, който работи за някоя идея за общо благо, без да се облагодетелства или пък си има принципи и си ги обича и не ги жертва за щяло и нещяло. Трябва да познаваш някой
Да, познавам хора, които биха отделили малко пари или време за някоя кауза. Но не познавам такива, дето са готови да си отстояват вярванията докрай.
Да, познавам хора, които по принцип са честни, но в повечето случаи ставам свидетел на грозно изцмъкване или дори прехвърляне на вина, за да се отърве кожата.
И "другите", съгласи се, е едно широчко понятие - в него влизат и роднините, и жената, и приятелите и чичото (или лелката) дето не я познаваш, нали?
Е, никой не е идеален разбира се. Така че не бива да искаме твърде много извън куртуазната литература.
Имаше и нещо за едни миризливи чорапи4avdar4e написа:Е, не си права, Кента и Зв. за кво си говорят мислиш??Мнемозина написа: Четох, четох - дотук нищо не сте говорили ни за жени, ни за коли (е, почти), за казарма пък съвсем...
Бе то и за хладилна чанта на нудисткия плаж имаше намециpocti_bezobidna написа: Имаше и нещо за едни миризливи чорапи
"Личният интерес" също е доста широчко понятие. Ако някой просто обича да радва хората, то тогава ще се окаже, че всичко, което той прави, е в негов личен интерес.pocti_bezobidna написа: Хм. Как да ти кажа - обикновено се стига до там, че накрая благородният жест съвпада с личния интерес. Това аз по принцип не го броя, нали - правим дарение на дома за сираци, щото ще получим данъчно облекчение, да кажем. Не казвам, че това не е работеща система, казвам, че не съвпада с моя личен критерий за достойнство.
Да, познавам хора, които биха отделили малко пари или време за някоя кауза. Но не познавам такива, дето са готови да си отстояват вярванията докрай.
Да, познавам хора, които по принцип са честни, но в повечето случаи ставам свидетел на грозно изцмъкване или дори прехвърляне на вина, за да се отърве кожата.
И "другите", съгласи се, е едно широчко понятие - в него влизат и роднините, и жената, и приятелите и чичото (или лелката) дето не я познаваш, нали?
Е, никой не е идеален разбира се. Така че не бива да искаме твърде много извън куртуазната литература.
Аз също познавам такива хора. Но май наистина е важно не само какъв е човекът, но и как се тълкуват и разбират постъпките му.
Panta rhei...
Имаше и нещо за едни миризливи чорапиЕ, не си права, Кента и Зв. за кво си говорят мислиш??
а , санким в цивилизейшъна чурапите не миришат а
а ние се пак защитавахме родината
готвихме се де
да го направим
простете ни миризмите моля, и бързия секс тоже
от ротата имаше две-три лекета само
де се пръкннаха толокова много по света
не знам
Последно промяна от Kent на 03.01.08, 13:20, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Не, не. За материален интерес ставаше дума.Мнемозина написа: "Личният интерес" също е доста широчко понятие. Ако някой просто обича да радва хората, то тогава ще се окаже, че всичко, което той прави, е в негов личен интерес.
Да, така си е. Може пък грешно да ги перценявам хората? Дано.Мнемозина написа:Аз също познавам такива хора. Но май наистина е важно не само какъв е човекът, но и как се тълкуват и разбират постъпките му.
Във всички случаи ако преценяваш всички хора еднакво, грешиш.pocti_bezobidna написа:Да, така си е. Може пък грешно да ги перценявам хората? Дано.Мнемозина написа:Аз също познавам такива хора. Но май наистина е важно не само какъв е човекът, но и как се тълкуват и разбират постъпките му.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
Ти като не разбираш от мъжки разговори, що се обаждаш, м?doktorka написа:ми сър-а е забравил основната тема-секс...Мнемозина написа:Четох, четох - дотук нищо не сте говорили ни за жени, ни за коли (е, почти), за казарма пък съвсем...сър Айвънхоу написа:Аре, тука да си говорим за "мъжки" теми:
Те ви и първата тема!
аз кво съм му виновна?
Когато мъжете си говорят за жени, то се разбира, че всъщност е за секс! Давам пример: "А оная знайш ли я? Ако знаеш какви св***и правииии...!"
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Бе аз само да напомня, че сега е момента за гюведжета.
След празниците остават кви ли не малки парчета мръвки, сирена али бали... идеален матРял за пъхане в глинени съдчета. И без това са малки за спретване на некви дояждащи меруприятия във вид на сухи мезета, а шарения вкус от всякакви всевъзможни парчетии и манджи правят гюведжетата малко кулинарно великолепие. 
- сър Айвънхоу
Абсолютно съгласен! Ама тия пак се изпокриха по миши дупки!МЪЖжжж написа:Бе аз само да напомня, че сега е момента за гюведжета.След празниците остават кви ли не малки парчета мръвки, сирена али бали... идеален матРял за пъхане в глинени съдчета. И без това са малки за спретване на некви дояждащи меруприятия във вид на сухи мезета, а шарения вкус от всякакви всевъзможни парчетии и манджи правят гюведжетата малко кулинарно великолепие.
Bella Ciao
Bella Ciao
Remmivs nods.Green Light написа:Всъщност, не! След толкова постове за сефте ти ги споменаваш. Аз понеже съм мрачно-анализаторски настроен правя изводи тадададам! Сериозно, бе!
П.П. За мъжествено държание пример за народа е пак Бат Бойко, който сега подгони снегочистачите. Лятос когато за едната бройка да го упрекнат за ремонта на цариградско, изпревари всички с медийна кампания - "дръжте крадеца", сега пак първи - преди да кажем "А", той взе думата и взе да тропа по масата и да преследва лошите. Е тва е достойнство, това е мъжко държание. Няма значение че е след дъжд качулка. Кой, кой би попитал героя защо не си е свършил работата? На всички е ясно - пречат му, а той мъжки се бори. По радиото
какво не му харесвате на бб?

пич е!
успя е да разчисти улиците от коли като не ги почисти от снега
никви задръствания , никви коли
20 минути от единия край на софия до другия днес
пич та дрънка
извода?
улиците не трябва да се чистят изобщооооо!!!!!
зг,вериги и това е
аман от разни ебльовци по улиците:-)
пич е!
успя е да разчисти улиците от коли като не ги почисти от снега
никви задръствания , никви коли
20 минути от единия край на софия до другия днес
пич та дрънка
извода?
улиците не трябва да се чистят изобщооооо!!!!!
зг,вериги и това е
аман от разни ебльовци по улиците:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Е, хайде сега! Как ще преценявам всички еднакво?Мнемозина написа:Във всички случаи ако преценяваш всички хора еднакво, грешиш.pocti_bezobidna написа:Да, така си е. Може пък грешно да ги перценявам хората? Дано.Мнемозина написа:Аз също познавам такива хора. Но май наистина е важно не само какъв е човекът, но и как се тълкуват и разбират постъпките му.
Не се разбрахме съвсем - не искам да кажа, че всички са меркантилни копелета, дето не си биха мръднали пръста без да имат полза от това или казват истината само когато им изнася. Би било ужасно, ако е така.
Ето какво всъшност си мисля - качества като чест, достойнство, благородство (и други) трудно се постигат. Това е мое мнение - като цяло, всички спазваме някакви социални правила, наложени ни от цивилизация, възпитание, среда и т.н. Но приравняването на доброто възпитание и и вместването в рамките на обществено приемливото поведение с благородството, честността (и други) ми се струва обезценяването на въпросните понятия като такива. Стават ежедневни някак си.
Общо взето все ми се струва, че благородството и доблестта предполагат някакво отричане - не можеш да ги постигнеш, ако не загубиш нещо и то такова, каквото цениш. Иначе е твърде лесно и банално.
Ей затова не го обичам общуването през клавиатурата - като стане интересно минава сума ти време да се уточни кой какво искал да каже, не виждаш събеседника и т.н.
даpocti_bezobidna написа:Нали? Не всеки може да си ги позволи ми ес струваQuid написа:не разбрах за кви качества говорите но като ги чета тва са доста скъпи занимания:-)
така е
зависи как са раздадени картите в живота
и за тва цената на всеки задник е различна:-)
Туй леко цинично, но съм склонна да се солидаризирам с мнението ви, графе.Quid написа:даpocti_bezobidna написа:Нали? Не всеки може да си ги позволи ми ес струваQuid написа:не разбрах за кви качества говорите но като ги чета тва са доста скъпи занимания:-)
така е
зависи как са раздадени картите в живота
и за тва цената на всеки задник е различна:-)
не е цинично а реалистично
всеки си продава задника
разликата е само в цената
иначе ставаме асоциални типове невписващи се в ландщафта
това според мен е базата от която трябва да се тръгва а по после да се издигаме в интелектуалните висини:-)
всеки си продава задника
това според мен е базата от която трябва да се тръгва а по после да се издигаме в интелектуалните висини:-)
- сър Айвънхоу
За съжаление все повече са само задници...Quid написа:не е цинично а реалистично
всеки си продава задника
П.П. В тази връзка се сещам за лафа:
"Кажи на един гъз, че е задник и той до последната пръдня ще отрича."
Bella Ciao
Bella Ciao
- Dark Angel
- сър Айвънхоу
И след това също!Dark Lady написа:нда, това с духовното/интелектуалното извисяване не е лесна работа
много трябва да се работи преди това
Bella Ciao
Bella Ciao
Но каза, че други (освен меркантилните копелета) не познаваш.pocti_bezobidna написа: Е, хайде сега! Как ще преценявам всички еднакво?
Не се разбрахме съвсем - не искам да кажа, че всички са меркантилни копелета, дето не си биха мръднали пръста без да имат полза от това или казват истината само когато им изнася. Би било ужасно, ако е така.
Ето какво всъшност си мисля - качества като чест, достойнство, благородство (и други) трудно се постигат. Това е мое мнение - като цяло, всички спазваме някакви социални правила, наложени ни от цивилизация, възпитание, среда и т.н. Но приравняването на доброто възпитание и и вместването в рамките на обществено приемливото поведение с благородството, честността (и други) ми се струва обезценяването на въпросните понятия като такива. Стават ежедневни някак си.
Общо взето все ми се струва, че благородството и доблестта предполагат някакво отричане - не можеш да ги постигнеш, ако не загубиш нещо и то такова, каквото цениш. Иначе е твърде лесно и банално.
Ей затова не го обичам общуването през клавиатурата - като стане интересно минава сума ти време да се уточни кой какво искал да каже, не виждаш събеседника и т.н.
Напълно в твоя власт е да направиш нещо ежедневно - или пък да откажеш да го направиш такова.
И винаги губиш нещо. Въпросът е как и заради какво. Също и какво е това, което цениш. Всъщност това последното е най-важното, защото то определя и дали губиш или печелиш (губейки).
Следобед пак ще пиша... последният ти абзац за времето, което минава между отговорите, е много верен в момента.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
трябва да има няква мярка в работата:-)Dark Lady написа:нда, това с духовното/интелектуалното извисяване не е лесна работа
много трябва да се работи преди това
защото бачкането не е като пиенето или секса
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
...на Средновековието:lol::lol:Remmivs написа: те са част от мъжа.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Почти пълен съвпад с изключение на това, че тази заран улците на нашият град са по-непочистени и от вчера:mad::evil:pocti_bezobidna написа:
Аз сабахлем стигнах до бачкането сравнително безболезнено, сега ме мъчи фундаменталние проблем как ще се прибера?
Нямам идея как ще си намерим място пред блока довечера. По тази причина ще се наложи да се приберем към 16

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мама:-)Green Light написа:Такъв който да не мисли само за себе си, а и за другите, който работи за някоя идея за общо благо, без да се облагодетелства или пък си има принципи и си ги обича и не ги жертва за щяло и нещяло. Трябва да познаваш някой

- Green Light
Бе моля ти се! И на отиване спасил две три девици от нападение, две сирачета от измръзване, изчистил лично всички спирки от сняг и издърпал с ръце трамвай от преспите
е голяма па работа като спреш на средата на улицата и затиснеш 3-4 коли на разни шибаняци:-)frisky lioness написа:Почти пълен съвпад с изключение на това, че тази заран улците на нашият град са по-непочистени и от вчера:mad::evil:pocti_bezobidna написа:
Аз сабахлем стигнах до бачкането сравнително безболезнено, сега ме мъчи фундаменталние проблем как ще се прибера?
Нямам идея как ще си намерим място пред блока довечера. По тази причина ще се наложи да се приберем към 16
започнах да спирам на средата на улицата
майната им:-)
- Green Light
ХАХАХАХАХАfrisky lioness написа:Мама:-)Green Light написа:Такъв който да не мисли само за себе си, а и за другите, който работи за някоя идея за общо благо, без да се облагодетелства или пък си има принципи и си ги обича и не ги жертва за щяло и нещяло. Трябва да познаваш някой
ОХ!