Трябва ми съвет

Все същите
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

30 е много за книга
а за 2 мърляви пици две салати и по чаша бира е нормално 30 кинта ?!
моля моля:-)
:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
Quid написа:а издам книга /а тва ще стане факт/ а гледай ква ще и цената:cool:
Когато издадеш книгата, за мен ще е част да си я купя!
Запазвам си и правото на автограф! :-)
автографа ще е с воден знак:-)
за съжаление сме малък пазар
стока прави ли се на ниво направо за износ
това е според мен пътя
тук все връзваме кусури на нещата
нека една стока като е стока да излезе на пазара навън и да се опита да покаже какво е
ако е боклук в боклука
но кво наблюдавам:-)
стока навън се пазрува а тук се плюе защото била такава па онакава па автора бил такъв па онакъв
малииииииии
е нямам думи:-)
не може да ни се угоди:rotfl24:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Пипилота Шантиклер

Re: Трябва ми съвет

Мнение от Пипилота Шантиклер »

Капинчо написа:
Пипилота Шантиклер написа:
Капинчо написа:
Пипилота Шантиклер написа:Двоумя се.
Струва ли суетата 150 лв, това е въпроса?
Ми направи сметка колко даваш за фризьор и козметика за период равен на този, през който смяташ, че книгата ти ще е актуална и ще има читатели. Мисля, че 150 лв не са много за да си начеше човек крастата.
колко време ще е актуална? ми предполагам седмица най-много
а като се има предвид, че се подстригвам един път месечно за 7 лв и на 3 месеца си купувам крем за 5, сметката съвсем не ми се връзва
очаквах някъде около 50 лв да струва начинанието, неприятно ме изненада и това с редакциите и тинтири-минтири
ще почакам до обяд да видим какво ще измисля, но много ми се струват тези пари
Няма да е една седмица. Аз се възхитих от едни стихове в един форум и почнах да хваля авторката, а тя от 2 години не била в Бг и не пишела във форума (не съм погледнал датата).

Не се цигани. Ако можеш, смъкни цената, но не се отказвай. Не се знае какъв заек ще изскочи от теб (нали си храстче).
тц. пуснах я вече боща
ако някой иска да я чете - да чете
писател няма да ставам
Аватар
Пипилота Шантиклер

сър Айвънхоу написа:
Пипилота Шантиклер написа:"Толкоз" се казва
мерси за линка - не ми е познато това място
отивам да го разучавам
Смятай, че вече съм си я купил!

Сигурен съм, че на това място ще се чувстваш като у дома си.
Аз самия качвам там книги. А и Борислав (човека, който е създал и поддържа библиотеката) е изключително готин човек. Вземи и се регистрирай и после му прати едно писъмце с проблема ти. Мисля, че ще ти помогне!

Успех! :good:
писах, пратих, да видим сега какво ще стане
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Пипилота Шантиклер написа: писах, пратих, да видим сега какво ще стане
От тук не мога да я отворя. Ще пробвам в къщи. :cool:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа:30 е много за книга
Това ни е остатък от соца, който явно трудно се преодолява - евтините книги :(
Аватар
Пипилота Шантиклер

pocti_bezobidna написа:Аз почти нищо не разбрах.

Искаш да я популяризираш, така ли?
Не държиш на приходите?
Блога е добра идея, можеш да пуснеш линкове и по разните лу хули и форумите за литература.
Айде, кажи за каква книжка става дума?

Обаче, ако въпросните, дето ти искат 150 кинта са невки профита и си плашаш да ти пернат книгата на точно определено място, може би си струва. Зависи от много неща - кои са колегите, дето ще те четат там, само за начесване на краста ли става дума или ще ти даде и евентуални бъдещи ползи? Помисли си все пак. Идея нямам какви са тарифите, ама ако можеш да смъкнеш - смъкни.

Айде, казвай къде да четем. Пък може и да си я купя дори, не обичам много-много да чета от монитор.
Направила съм нещо. Хубаво-лошо искам да го споделя.
Ако нещото е обречено да няма читатели и на най-достъпното и престижно място да го изтипосам файда няма.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

кво лошо има човек да си оцени труда достойно а
ми нищо:-)

Аватар
Пипилота Шантиклер

Quid написа:2 кинта книга!!!

цената трябва да е яка

например

нова цена

29.50 кинта на книжния вариант

и електронния да е 10.50:-)
е, оляхте се малко:lol:
добра си е цената за такова малко книжле
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
Зависи от съдържанието, бе, хора!
И от това кой какво (и колко) може да си купи.
За книгите на Дан Браун не бих дала и 2 кинта, щото не виждам за чий ми е.
Пък "История на Красотата разказана от Умберто Еко" е къде 50 и бих ги дала, ама не мога да си го позволя.
От БГ автори за 30тачка вървят само специализираните издания дето са полу-учебници.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Зависи от съдържанието, бе, хора!
Пък "История на Красотата разказана от Умберто Еко" е къде 50 и бих ги дала, ама не мога да си го позволя.
От БГ автори за 30тачка вървят само специализираните издания дето са полу-учебници.
Естествено, бе, човек :winkw: За това никой не спори. Но българските книги, които съм си купувала напоследък, вървят около 7-10 лева, толкова е и Кундера, примерно.
Но Графа е прав, че хората са по-склонни да дадат 50 кинта за една вечеря, вместо за книга:crying:

П.П. Предлагам ти да си събираш парите, дето ще ги дадеш за цигари, и много бързо ще имаш Еко :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Пипилота Шантиклер написа: Направила съм нещо. Хубаво-лошо искам да го споделя.
Ако нещото е обречено да няма читатели и на най-достъпното и престижно място да го изтипосам файда няма.
Е кажи къде да четем деееее!
Много е важно мястото, да знаеш. Това ако си решила и за в бъдеще да правиш нещо.
Блога е добър вариант, но ако издетелите ти могат да предложат реклама - премислиу преди да се откажеш.
Освен това, не пречи да направиш и двете (ако в договора ен е упоменато друго, разбира се :grin:)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

зависи колко са ти кинтите и колко ти е суетата.

Теглиш калема и решаваш.

Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

суета и кеф
тия еднакви ли са или са различни неща мамка им
я кажи :-)

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:суета и кеф
тия еднакви ли са или са различни неща мамка им
я кажи :-)
различни са.

Може да не си суетен и да се кефиш. Примерно като докопаш едни евтини ЗГ или ЧВ. Или като гледаш ШЛ.

Задоволяването на суетата е кеф, но кефенето не винаги е суета.

Иха, как си изкарах 200 евро днес :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е от къде и как човек може да разбере дали е суетен ?
баси

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:е от къде и как човек може да разбере дали е суетен ?
баси
да чувам подобни въпроси от човека, който е задал цените за подобни, дребни нещица?

дребни консултацийки, едно-две разговорчета и щом си толкова суетен да разбереш дали си суетен - ще ти дадем една бележка и за това :cool:

Ако си приготвил сумите, може да пращам въпросника.

Надявам се помниш колко огледала имаш в къщи и дали си прехапваш долната устна като си слагаш обувките от кожа на крокодил...
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
pocti_bezobidna написа: Зависи от съдържанието, бе, хора!
Естествено, бе, човек :winkw: За това никой не спори. Но българските книги, които съм си купувала напоследък, вървят около 7-10 лева, толкова е и Кундера, примерно.
Но Графа е прав, че хората са по-склонни да дадат 50 кинта за една вечеря, вместо за книга:crying:

П.П. Предлагам ти да си събираш парите, дето ще ги дадеш за цигари, и много бързо ще имаш Еко :grin:
Ми те моменталически отиват по други пера, мамка им, при това съвсем прозаични - при Топлофикация например. Пфу! :twisted: А напоследък са отворили едни такива хубави книжарници, като се напъхам вътре и мога да отнеса половината асортимент, мнда... Bookstore на "Графа" ми е от любимите. Трябва да почна да играя тото, време е. :-)
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Quid написа: и електронния да е 10.50:-)
аз съм плащала 15лв. за електронен вариант на учебник за един месец
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 30.12.08, 22:15, променено общо 1 път.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Капинчо написа:
pocti_bezobidna написа:
4avdar4e написа:
Още повече, че ти нямаш чий. Предполагам.:shy:
не се нагърбвай да правиш проучвания - може да се разочароваш. Случайно :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Капинчо написа:Още повече, че ти нямаш чий. Предполагам.:shy:
Виж сега, правилния израз е, че няма само един чий, а много такива - точно толкова - колкото си поиска.:grin:

Прибира се Марийка един ден от училище и плаче. Майка й я пита защо.
- Ами Иванчо си има пишка и може да си играе с нея пък аз си нямам...
- Ех, мамо, не се ядосвай. Иванчо ще си остане цял живот с нея пък ти колко ще имаш...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Quid написа:е от къде и как човек може да разбере дали е суетен ?
баси
копи-пейст от Уики
"Суета“
Целта на Еклесиаст е да открие как да си осигури човек облаги в живота, които да са в съответствие с главните цели, посочени в останалите Книги на мъдростта. Според Еклесиаст обаче всяка възможна облага в живота се унищожава от неизбежната смърт. Оттук Еклесиаст достига до заключението, че животът (и всичко останало) е безсмислено (суета).

Думата הבל (hebel) буквално означава „дъх, въздишка“, в преносен смисъл: „нещо безсмислено, напразно“. При традиционния превод на български се използва думата „суета“ с архаичния си (старобългарски) смисъл, който вярно предава значението на еврейската дума.

Основното заключение в Еклесиаст, което е и негов лайтмотив, се повтаря както в началото, така и в края на книгата: Суета на суетите, казва проповедникът, суета на суетите, всичко е суета (по-буквален превод от оригинала би звучал по следния начин: Напълно безсмислено, казва Кохелет, напълно безсмислено, всичко е безсмислено). Изразът суета на суетите всъщност е суперлатив.

В светлината на това заключение Еклесиаст съветва своите читатели да се възползват максимално от живота, понеже няма възможност да си осигурят благоприятен резултат в бъдеще.
:winkw::-)
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
Капинчо написа:
pocti_bezobidna написа:
4avdar4e написа:
Още повече, че ти нямаш чий. Предполагам.:shy:
не се нагърбвай да правиш проучвания - може да се разочароваш. Случайно :cool:
На този свят няма нищо случайно. Нямам "чий" - по стечение на обстоятелствата.
И Еко е 75 кинта, мамка им!

http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=5063

Изданието си струва парите, както и Pink Floyd. Inside.

http://knigibg.com/search.php?listparam=$listparam
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

знаех си аз че елби ме пуска по ски пистата
:-)
и че кефа припокрива нещата:-)

annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
Капинчо написа:Още повече, че ти нямаш чий. Предполагам.:shy:
Виж сега, правилния израз е, че няма само един чий, а много такива - точно толкова - колкото си поиска.:grin:

Прибира се Марийка един ден от училище и плаче. Майка й я пита защо.
- Ами Иванчо си има пишка и може да си играе с нея пък аз си нямам...
- Ех, мамо, не се ядосвай. Иванчо ще си остане цял живот с нея пък ти колко ще имаш...
Е, това би могло да е утеха, ама по принцип Марийка никога няма да има своя си (изключваме операциите за смяна на пола, тъй като те не могат да се отнесат към средностатистическата Марлийка). Та, понякога момичненцата се чустват ощетени, че си нямат. Не ме питай защо - някой психолог да каже.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Е, това би могло да е утеха, ама по принцип Марийка никога няма да има своя си (изключваме операциите за смяна на пола, тъй като те не могат да се отнесат към средностатистическата Марлийка). Та, понякога момичненцата се чустват ощетени, че си нямат. Не ме питай защо - някой психолог да каже.
Ся, да не навлизам в анатомични подробности, но и вие си имате аналогичен орган, просто е по-миниатюрен. Но пък е и доста по-чувствителен доколкото съм запознат.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: На този свят няма нищо случайно. Нямам "чий" - по стечение на обстоятелствата.
И Еко е 75 кинта, мамка им!
http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=5063
Изданието си струва парите, както и Pink Floyd. Inside.
http://knigibg.com/search.php?listparam=$listparam
Сетих се Семирамис какво направи миналата година (не миналото лято :rotfl24:). Беше надула главите на приятелите си за една книга, та те накрая взеха, че й я подариха. Така, ползвай челен опит :lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа:Та, понякога момичненцата се чустват ощетени, че си нямат. Не ме питай защо - някой психолог да каже.
Хич даже не се чувствам ощетена, ти представяш ли си цял живот пред теб да стои дилемата: в левия или в десния крачол е по-удобно?? :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Хич даже не се чувствам ощетена, ти представяш ли си цял живот пред теб да стои дилемата: в левия или в десния крачол е по-удобно?? :rotfl24:
Трилема е, всъщност.:grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
pocti_bezobidna написа:Та, понякога момичненцата се чустват ощетени, че си нямат. Не ме питай защо - някой психолог да каже.
Хич даже не се чувствам ощетена, ти представяш ли си цял живот пред теб да стои дилемата: в левия или в десния крачол е по-удобно?? :rotfl24:
Аз лично никога не съм се чуствала ощетена, ама в дебелите книжки така пише, да му се невиди.
Случвало се казват, чичковците и лелките психолози, да се притеснят малките дами, че на тях нещо им липсва, дори терминология имаше, ама съм забравила какво точно беше. На възраст, в която сексуалността не е осъзната, просто притеснение - той си има, аз си нямам, може пък нещо да не са ма направили нашите както трябва.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
4avdar4e написа:
Аз лично никога не съм се чуствала ощетена, ама в дебелите книжки така пише, да му се невиди.
Случвало се казват, чичковците и лелките психолози, да се притеснят малките дами, че на тях нещо им липсва, дори терминология имаше, ама съм забравила какво точно беше. На възраст, в която сексуалността не е осъзната, просто притеснение - той си има, аз си нямам, може пък нещо да не са ма направили нашите както трябва.
Като се има предвид, че по онова време, когато са ги измисляли тези работи, психолозите са били все мъже, какво очаквате. :grin: Жените кой ги е питал. Изобщо женската психика е била толкова подценявана и мътна за мъжете, че... много им здраве! :cool:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
няма такива дилеми - където му е удобно - там си стои. хич и не ги мисли тези неща...
annonymus

Мнение от annonymus »

А пипи ще даде ли некво инфо къде да намерим линк към книгата или ? :shy:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 30.12.08, 22:16, променено общо 1 път.
Аватар
Пипилота Шантиклер

pocti_bezobidna написа:А пипи ще даде ли некво инфо къде да намерим линк към книгата или ? :shy:
ами няма да даде защото не може да се оправи с разните формати и шашкании и за да я качат на страничката дето Айвън посочи
сега супер съм изнервена от опитите, като се успокоя ще пробвам друго
Публикувай отговор