в случая булгаристан, идеята е сивия сектор да стане бял. богатите да си обявяват доходите, да не се пънат да крият или правят фокуси със счетоводители и адвокати (където пак да кихат кинти), от което и държавата ще е на печалба.Green Light написа:Ха, ха! Абцолютно!ELBI написа:да - ще е много любопитно дали минфин ще успее с приходната част.
според мен това ще е ясно след 2-3 години ...или поне тогава ще има (би трябвало) най-добър и видим резултат.
Забавното е, че тази идея се върти по форуми и разни икон. институти от поне 10 години, лансирана от десни и много десни политици. А по-забавното е, че сега ляво правителство я въведе, а десните роптаят срещу това или страдат за ... хората с малко доходи (което по принцип в света не е позиция, защитавана от десни партии).
Неква пълна боза е нашата политическа класа...
П.П. И аз четох навремето, обаче отгоре отгоре. Основния недостатък на плоския данък, ако не ме лъже паметта е, че бута нещата натам богатите да богатеят по лесно, а бедните да обедняват. Някак не го виждам с тоя калкулатор.
ала дали ще стане или не- не знам- бизнесхората като тебе и дарки да кажат. Аз си трая и слушам и ми е интересна най-вече вашата гл. точка.