Плосък данък

Все същите
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:да - ще е много любопитно дали минфин ще успее с приходната част.

според мен това ще е ясно след 2-3 години ...или поне тогава ще има (би трябвало) най-добър и видим резултат.

Забавното е, че тази идея се върти по форуми и разни икон. институти от поне 10 години, лансирана от десни и много десни политици. А по-забавното е, че сега ляво правителство я въведе, а десните роптаят срещу това или страдат за ... хората с малко доходи (което по принцип в света не е позиция, защитавана от десни партии).

Неква пълна боза е нашата политическа класа...
Ха, ха! Абцолютно!
П.П. И аз четох навремето, обаче отгоре отгоре. Основния недостатък на плоския данък, ако не ме лъже паметта е, че бута нещата натам богатите да богатеят по лесно, а бедните да обедняват. Някак не го виждам с тоя калкулатор.
в случая булгаристан, идеята е сивия сектор да стане бял. богатите да си обявяват доходите, да не се пънат да крият или правят фокуси със счетоводители и адвокати (където пак да кихат кинти), от което и държавата ще е на печалба.

ала дали ще стане или не- не знам- бизнесхората като тебе и дарки да кажат. Аз си трая и слушам и ми е интересна най-вече вашата гл. точка.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
jazz

Мнение от jazz »

според мен това богатите да си декларират доходите ще стане точно никога
на всякъде точно богатите не плащат грам данък
номерът е да се създаде средна класа от работници, които няма начин да избягват данъците и закони, които да карат богатите да осигуряват работещите на реални заплати
не е лошо и работещите да осъзнаят, че докато се осигуряват на минимални заплати не ги очаква нищо освен мизерия на стари години
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

zmeu™ написа: и работещите да осъзнаят, че докато се осигуряват на минимални заплати не ги очаква нищо освен мизерия на стари години
Наш приятел оня ден се ожалваше.. Осигуряват го върху реална брутна!!! заплата, не малка за БГ... Работи в голяма международна частна фирма. Плаща години наред огромни пари към Здравно-осигурителна каса (пу-пу, и тия да ги тръшне чумата!!!). Лятото закъса с ушите, влезе в болница. Нормална, сравнително добра за София, по клинични пътеки. Ебаха му майката, без извинение, само простете лошия ми френски:winkw:. Мизерни условия, липса на лекарства, лошо отношение... И сега казва: Майната й на държавата, ще си търся частен лекар, поне да знам, че ще ми обърне внимание. И се чуди за чий ги плаща тия осигуровки...

Същото е с пенсионните вноски... Докато не се въведе възможността за частно фондово осигуряване, което да не минава през държавата, а да чакаш на точки и други такива глупости, ще е мизерия :mad:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: в случая булгаристан, идеята е сивия сектор да стане бял. богатите да си обявяват доходите, да не се пънат да крият или правят фокуси със счетоводители и адвокати (където пак да кихат кинти), от което и държавата ще е на печалба.
Елби, сивият сектор не носи богатства... Вярвай ми, щото съм в него от мноооого години. Или поне мойта си частичка на сивия, а тя не е малка. Хич даже. Носи приходи. Чисти.

Веднъж писах тук, че не искам да многословя, щото земат се сетят за нас и ни пльокнат патентен данък... Ние сме тъмно сиви, не просто сиви :winkw:

Но на фона на една шивашка фирма, прмерно, сме светулки в тъмния мрак на БГ икономиката през 2008 г.

П.П. Играта с фактурите и отчитането им в моя бранш е надминала игрите по соц. време :winkw:
jazz

Мнение от jazz »

4avdar4e написа: Същото е с пенсионните вноски... Докато не се въведе възможността за частно фондово осигуряване, което да не минава през държавата, а да чакаш на точки и други такива глупости, ще е мизерия :mad:
виж сега едното няма нищо общо с другото :lol:
аз където съм бил държавното медицинско обслужване е шит
затова си плащаш за частна медицинска застраховка
просто сме идеалистично настроени и очакваме неща които не съществуват вече
ако някой знае за такива държави/места нека да сподели
стягам куфарите за 3 часа и половина :lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа: в случая булгаристан, идеята е сивия сектор да стане бял. богатите да си обявяват доходите, да не се пънат да крият или правят фокуси със счетоводители и адвокати (където пак да кихат кинти), от което и държавата ще е на печалба.
Елби, сивият сектор не носи богатства... Вярвай ми, щото съм в него от мноооого години. Или поне мойта си частичка на сивия, а тя не е малка. Хич даже. Носи приходи. Чисти.

Веднъж писах тук, че не искам да многословя, щото земат се сетят за нас и ни пльокнат патентен данък... Ние сме тъмно сиви, не просто сиви :winkw:

Но на фона на една шивашка фирма, прмерно, сме светулки в тъмния мрак на БГ икономиката през 2008 г.

П.П. Играта с фактурите и отчитането им в моя бранш е надминала игрите по соц. време :winkw:
не знам чаве. Има некви макро проучвания и т.н. Чел съм различни мнения, но тъй като не съм икономист и не се чувствам в свои води не смея много да застъпвам позиция. Макро идеята е (политическата) да се достигне 80 или 90 % събираемост на данъците. И твоята частица ако се умножи по 1000 или 10 000 + доста други + крупните играчи (хазарт, строителство и т.н.) ... бе не знам. Има добра логика, но както и в други сфери у нас - не лоши закони, хубав подход и никакво приложение и изпълнение. Демек - провал. Ала ще видим. Не е гот да се критикува без да имаш решение или идея кое и какво е.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

с плоския данък искат да изкарат на светло тарикатите и да им резнат шишарката по късно с друг закон
това казано научно:cool:
а казано на разговорен език
:cool:
не мога да разбера тия горе защо мислят че тези доплу са пълни кретени:rotfl24:
плоския данък ще го махнат след няколко години
ако беше толкова върха като данък щеше да е масово прилаган в света
ако не греша в европа само има такава екзотика в няколко държави:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

4avdar4e написа:
zmeu™ написа: и работещите да осъзнаят, че докато се осигуряват на минимални заплати не ги очаква нищо освен мизерия на стари години
Наш приятел оня ден се ожалваше.. Осигуряват го върху реална брутна!!! заплата, не малка за БГ... Работи в голяма международна частна фирма. Плаща години наред огромни пари към Здравно-осигурителна каса (пу-пу, и тия да ги тръшне чумата!!!). Лятото закъса с ушите, влезе в болница. Нормална, сравнително добра за София, по клинични пътеки. Ебаха му майката, без извинение, само простете лошия ми френски:winkw:. Мизерни условия, липса на лекарства, лошо отношение... И сега казва: Майната й на държавата, ще си търся частен лекар, поне да знам, че ще ми обърне внимание. И се чуди за чий ги плаща тия осигуровки...

Същото е с пенсионните вноски... Докато не се въведе възможността за частно фондово осигуряване, което да не минава през държавата, а да чакаш на точки и други такива глупости, ще е мизерия :mad:
Мислиш ли, че поне за секунда през главата на твоя приятел не е минала мисълта за хората, които не плащат реални осигуровки и данъци? Ние всички говорим против държавата, защото "Държавата" не може да се обиди или засегне. Но всеки от нас има нещо различно наум. Един си казва "никой не трябва да плаща данъци за такова обслужване" А друг "няма начин да се оправиме, докато хората не започнат да плащат" Моята мисъл е, че държавата е виновна доколкото не може да намери механизъм хората да си плащат дължимото.
Първата драстична промяна е налице. Това е темата.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

погрешно е да приемаме тезата че всички хора са идиоти:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:с плоския данък искат да изкарат на светло тарикатите и да им резнат шишарката по късно с друг закон
така е. Горното го знаят и 2-те страни.

От друга страна и 2-те страни знаят, че рано или късно ще трябва да излязат на светло. Не може да останем Нигерия безкрайно многа години...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:погрешно е да приемаме тезата че всички хора са идиоти:cool:
от друга страна кат се сетя за някои ... на високи постове...

трудно е да измисля по-перфектна форма от "кръгли" ...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

4avdar4e написа: Същото е с пенсионните вноски... Докато не се въведе възможността за частно фондово осигуряване, което да не минава през държавата, а да чакаш на точки и други такива глупости, ще е мизерия :mad:
То си има, бе, Чаве? Ако иска, твоят приятел може да си плаща годишна вноска на здравноосигурителен фонд (напр. Надежда АД) и да има целогодишна възможност да използва лечебните заведения (предимно частни), с които фонда има договор.
Същото е и с пенсионните вноски - има десетки пенсионноосигурителни фондове. Само трябва да се свърже.

Та така. И на мен не ми е кеф да плащам в повече отколкото изисква задължителното социално осигуряване, ама ако искам добро и сигурно обслужване, ще ми се наложи. Безплатен обяд няма.
Така е по цял свят. Хората плащат на държавата (или общината или щата) за елементарните социални придобивки и ако искат нещо отгоре, си подписват договори с частни фондове.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:

взимат и пишат закони
умишелено се оставят вратички в законите
за написването на закони - няколко милиона прибират
след това съзадателите на закони стават консултанти на акулите
прибират още няколко милиона
през цялото това време дават някви мазни интервюта с мазните си муцуни кое как и защо:rotfl24:
след което започват ремонти на законите
докато човек обезумее сред тях
:rotfl24:

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
Quid написа:с плоския данък искат да изкарат на светло тарикатите и да им резнат шишарката по късно с друг закон
така е. Горното го знаят и 2-те страни.

От друга страна и 2-те страни знаят, че рано или късно ще трябва да излязат на светло. Не може да останем Нигерия безкрайно многа години...
е все нещо се случи в бг
бих го нарекъл пречистване
има добри примери кога как и при какви условия стават тези неща
не сме извървяли целия път
споко:-)

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Погрешно е и да се смята, че всеки сам трябва да се оправи в живота. Защото ще се оправят половината, на другата половина, идиоти или не, трябва да се помогне.
Така е, както казваш - надяват се да изкарат доходите на хората на светло и после след пет, например, години да върнат диференцираната ставка. Смятат че ще хванат рибки, да.
Обаче обясни ми нещо: Трябва да се налеят милиони за оправяне на здравеопазването. Може да се налеят, например от резрева, обаче специалистите на всички партии до една, казват че така ще вдигнем инфалцията и пак ще го натиснем тоя борд. Ще го натискаме докато се срути. Какъв е варианта? Ми парите трябва да се вземат от хората. Събираш им кинтите за да няма какво да харчат и ги наливаш там където трябва. Айнщайн да са до последния човек, пак това трябва да направиш. Сори, грубо звучи, няма да го чуеме по телевизията, обаче така трябва да се оправят пенсиите, болниците, армята, училищата и вся и всьо. Кофти, да, ама айде да почне най- накрая, понеже аз съм на 40 и докога трябва да го чакам тва начало?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа: взимат и пишат закони
през цялото това време дават някви мазни интервюта с мазните си муцуни кое как и защо:rotfl24:
Твоите обобщения са зловердни. Не че няма нещо (нещо!) вярно, но ми приличат на една отровна дъвка, ако ме разбираш какво искам да кажа.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:взимат и пишат закони
Да, схемата е точно такава. Само допълвам, че след няколко "ремонта" на даден закон, той придобива поне моалко нормална форма и започва да пречи на "поръчителите". Тогава, под предлог, че закона е "остарял", "много ремонтиран" и затова трябва да се напише нов! Цикълът се затваря и се започва отначало...:rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
Твоите обобщения са зловердни. Не че няма нещо (нещо!) вярно, но ми приличат на една отровна дъвка, ако ме разбираш какво искам да кажа.
Не е виновен приносителя на лошата новина, за това, че тя е лоша! :mad:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
вроятно си права.
мога да променя подхода :cool:
и да започна само с факти да изразявам мнение
без да коментирам
:blum:

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Марвин написа:
vyara написа: Твоите обобщения са зловердни. Не че няма нещо (нещо!) вярно, но ми приличат на една отровна дъвка, ако ме разбираш какво искам да кажа.
Принципните му обобщения изключват каквото и да било хубаво, съдържащо се в реалността.
Когато не съм на кеф, ме втриса от обобщения. Когато съм, са ми забавни. В това е разликата.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
Марвин написа:
vyara написа: Твоите обобщения са зловердни. Не че няма нещо (нещо!) вярно, но ми приличат на една отровна дъвка, ако ме разбираш какво искам да кажа.
Принципните му обобщения изключват каквото и да било хубаво, съдържащо се в реалността.
Когато не съм на кеф, ме втриса от обобщения. Когато съм, са ми забавни. В това е разликата.
Тогава е добре, сутрин да съобщаваш в какво настроение си, за знаем с графа какви точно обощения да пишем! :blum:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
Марвин написа:
едва ли аз съм виновен за тва че живееме в най бедната и корумпирана страна в европа:cool:
мизерията ни заобикаля отвсякъде
простотиите също
и има два варианта
да си заровиме главата и да приемеме че няма такова нещо
или да ги наричаме нещата с истинските им имена:cool:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:
ELBI написа:

взимат и пишат закони
мамка му... Еxcuse my French...

ядосвам се кат няма какво да добавя или за какво да се хвана...

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:...и има два варианта
истина е, че има щраусови ферми у нас, но пък да ни набутат всички там...

гот е да си ги говорим

архонте, аз кат прасна джако ... може да те черпя едно ходене до Хърватска :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа: едва ли аз съм виновен за тва че живееме в най бедната и корумпирана страна в европа:cool:
простотиите също
и има два варианта
Много мразим като се опитват да ми кажат колко варианта имам.
Може ли просто да не се дъвче отровната дъвка?!
Тя само на пръв поглед нищо не променя. Думите променят. Промиват мозъци.
Като критикуваш нещо, какво печелиш? Мислиш си, че се извисяваш над него ли? Не, ти го разпространяваш. Хората започват да гледат с твоите очи и да си мислят, че от действия няма смисъл, че каквото и да направят, все ще е гадно, щото всички са педераси.
И накрая имам чувството, че живея сред зомбирани понякога, които плещят едно и също, едно и също и правят едно и също и не вярват, че има смисъл да правят друго, да правят това, в което вярват, което е добро и което може да промени нещо.
Но по-лесно е да заемеш твоята позиция - на тарикат, когото нещата не засягат, отколкото моята - на смахната, нали?

ПП Това за думите не го приемай лично. Отнася се за всеки, който дъвче дъвката.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Марвин написа: Тогава е добре, сутрин да съобщаваш в какво настроение си, за знаем с графа какви точно обощения да пишем! :blum:
Ако искаш, за теб мога да направя дори повече - да ти пратя графика с женската си цикличност, за да следиш отблизо прогнозите.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
Марвин написа: Тогава е добре, сутрин да съобщаваш в какво настроение си, за знаем с графа какви точно обощения да пишем! :blum:
Ако искаш, за теб мога да направя дори повече - да ти пратя графика с женската си цикличност, за да следиш отблизо прогнозите.
Мерси... такива графици са твърде лични!

П.П. Или имаш някакви по-специални намерения спрямо мен? :shy:
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:
:snacks:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа:
vyara написа:
:snacks:
:lol:
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа::snacks:
Рупай, рупай! После се чудиш как да спаднеш на 100 кила! :harhar: :rotfl24:
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

Марвин написа:После се чудиш как да спаднеш на 100 кила! :harhar: :rotfl24:
Не се косИ!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа:
Марвин написа:После се чудиш как да спаднеш на 100 кила! :harhar: :rotfl24:
Не се косИ!
Ох, добре... вече ще спя спокойно, щото нъл си приятел, та те мисля! :blum:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
Quid написа: едва ли аз съм виновен за тва че живееме в най бедната и корумпирана страна в европа:cool:
простотиите също
и има два варианта
Много мразим като се опитват да ми кажат колко варианта имам.
Може ли просто да не се дъвче отровната дъвка?!
Тя само на пръв поглед нищо не променя. Думите променят. Промиват мозъци.
Като критикуваш нещо, какво печелиш? Мислиш си, че се извисяваш над него ли? Не, ти го разпространяваш. Хората започват да гледат с твоите очи и да си мислят, че от действия няма смисъл, че каквото и да направят, все ще е гадно, щото всички са педераси.
И накрая имам чувството, че живея сред зомбирани понякога, които плещят едно и също, едно и също и правят едно и също и не вярват, че има смисъл да правят друго, да правят това, в което вярват, което е добро и което може да промени нещо.
Но по-лесно е да заемеш твоята позиция - на тарикат, когото нещата не засягат, отколкото моята - на смахната, нали?

ПП Това за думите не го приемай лично. Отнася се за всеки, който дъвче дъвката.
:blum:
са ние ще си мрънкаме:cool:
а понеже мразиш да ти казват колко варианта имаш ще ти кажа че и ти всички имаме само по един вариант:blum:
са ако ти пречат реалностите на сетивата да започваме със захарния памук и дрогата
и ще си се хилиме по цял ден:-)

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
Quid написа:...и има два варианта
истина е, че има щраусови ферми у нас, но пък да ни набутат всички там...

гот е да си ги говорим

архонте, аз кат прасна джако ... може да те черпя едно ходене до Хърватска :cool:
са подготвям една лавина от фишки:cool:
бомбен килим
тва тотаджииките са мноо сладки :rotfl24:
мойта ми разправя
ти знаеш ли че миналата годиан в нашия пункт има 2 петици:rotfl24:
и аз - така ли!
малииииии!:rotfl24:
и айде на пързалката:rotfl24:

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Quid написа: ти знаеш ли че миналата годиан в нашия пункт има 2 петици:rotfl24:
:
колко е малък светът.
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
:
колко е малък светът.
кво сега - на 5-ци ли ще си ги мерим?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
bead_ написа:
:
колко е малък светът.
или пускаме в един и същ пункт, или това е широкоразпространена лъжа след тотаджйките, или ... ще си ги мерим:winkw:
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:
bead_ написа:
:
колко е малък светът.
или пускаме в един и същ пункт, или това е широкоразпространена лъжа след тотаджйките, или ... ще си ги мерим:winkw:
а може да има и няколко пункта с по 2 5-ци...

добре, че имаме тук 6-ци като теб, та да не скърбим толкова за тото-5-ците...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

bead_ написа:
ELBI написа:
bead_ написа:
:
колко е малък светът.
тотаджииките са ....:rotfl24:
и други лафове има:rotfl24:

..един тука всяка седмица играе една комбинация ама сега не е в софия:rotfl24:
кво ще кажеш да я играеме заедно а?

малиииии:-)
ебати и анонсите
и се накрая стана яко брутално:rotfl24:

да затварям и я кажи къде ще ме водиш:rotfl24:

човек едно фишче вече не може да си пусне спокойно
да ви се оплача де
а ако не мине номера
ще си ги мериме
както е тръгнало в този живот от 7-ми клас в у-ще та до днес все си ги мериме:-):rotfl24:

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
bead_ написа:
ELBI написа:
bead_ написа:
:
колко е малък светът.
а може да има и няколко пункта с по 2 5-ци...

добре, че имаме тук 6-ци като теб, та да не скърбим толкова за тото-5-ците...
летвата на 5-ците е на ниво 3 хилки
ако я минаваш да коментираме ако ли не тренировки още:blum:

Публикувай отговор