Икономика за начинаещи!

Все същите
Аватар
сър Айвънхоу

Икономика за начинаещи!

Мнение от сър Айвънхоу »

Една супер интересна статийка! Приятно четене (образоване за някои)...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
АВе
Обратна връзка:

Re: Икономика за начинаещи!

Мнение от АВе »

Марвин написа:Една супер интересна статийка! Приятно четене (образоване за някои)...
Мерси, Марвин! Бше ми приятно да прочета статията.
Пусни и продължението, обещано от редакцията, моля.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Марвин написа:Една супер интересна статийка! Приятно четене (образоване за някои)...
С тази статия може да стане интересна дискусия само покрай лафа "образование за някои". "За кои?" е въпрос, които ще закове темата най- отгоре за три дена.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Искам само да кажа, че при повторно четене установих някои неточности и груби манипулации в тази статия и не съм напълно съгласен с нея!

Но инак е интересна! :grin:
Bella Ciao
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Марвин написа:
Искам само да кажа, че при повторно четене установих някои неточности и груби манипулации в тази статия и не съм напълно съгласен с нея!

Ацз чаках втората финална част, за да видя точно кому е най-изгодна това поръчково писание.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

АВе написа:
Марвин написа:

Ацз чаках втората финална част, за да видя точно кому е най-изгодна това поръчково писание.
:good:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

мисля си че този професор по икономика е пълен идиот щом не може да си продава книгата на една нормална цена от порядъка на 70$ и нагоре както повелява традицията:cool:
всъщност е и глупак
което не му дава никво право да оприличава избирателите на овци
у лево:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Тъкмо реших да се образовам икономически и след коментарите ви изобщо няма да цъкам и да кликам.
Ондзи ден се набутах да гледам повече от десет минути онази дето сидела одна дома и то само защото не прочетох коментарите фърст. Ама вече ще знам. Първо се четат коментарите и после си съставяш собствено мнение по темата. :grin:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:Тъкмо реших да се образовам икономически и след коментарите ви изобщо няма да цъкам и да кликам.
Ондзи ден се набутах да гледам повече от десет минути онази дето сидела одна дома и то само защото не прочетох коментарите фърст. Ама вече ще знам. Първо се четат коментарите и после си съставяш собствено мнение по темата. :grin:

за да разбере човек кви хора четат подобни книги то само се налага да се погледне с тази книга кво си взимат друго за четене и нещата са ясни :cool:

http://www.amazon.com/Myth-Rational-Vot ... 006&sr=8-1
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа: за да разбере човек кви хора четат подобни книги то само се налага да се погледне с тази книга кво си взимат друго за четене и нещата са ясни :cool:

http://www.amazon.com/Myth-Rational-Vot ... 006&sr=8-1
Ето как ще си спестя и време за четене! :pray:
Изображение
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:Първо се четат коментарите и после си съставяш собствено мнение по темата. :grin:
Това е!
Отдавна трябваше да се изпъчи някой и да произведе крилатата фраза, достойна за слоган на 3о4о!

Магготич, бръже, я слагай отгоре, преди Верче да е измислила цена! :rotfl24:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Звеневия написа: Магготич, бръже, я слагай отгоре, преди Верче да е измислила цена! :rotfl24:
Сори, вече я пуснА. Безплатно! :unibrow:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа: Сори, вече я пуснА. Безплатно! :unibrow:
Ма така е. Това е крилата фраза и следва да лети като волна фтица.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Азбучни истини има в статийте. Нямам представа от конкретният повод за написването на тази книга, но е написано по отвартителен начин и никъде не видях връзката с "избирателите". Днес акцентът не е от времето на Адам Смит - дали държавата да се меси в ик. или да се задоволява само в охранителни дейности, а къде, как и колко да се намеси.
В тая връзка нащо Бг е доста назад и леко в страни. Модерното общество, икономика и държава са тясно свързани. Държавата създава условия и преразпределя от производството към непроизводствените сфери. Това за съжаление у нас не се получава. Колкото и да се напъвам не мога да видя коя част от икономиката е приоритет, кои производства са стратегически и предприятията в тях са държавни....изобщо всичко се изчерпва с думичката "алъшвериш".
Няма да стане така другарчета, няма, със собствени сили сме обречени, а никой няма да си вложи капитала тук без необходимите гаранции само заради това, че сме бълтарчета и че сме много готини, умни, начетени и работливи.

кандидат на икономическите наУки мосю БоЕВ

:glory:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:Азбучни истини има в статийте. Нямам представа от конкретният повод за написването на тази книга, но е написано по отвартителен начин и никъде не видях връзката с "избирателите". Днес акцентът не е от времето на Адам Смит - дали държавата да се меси в ик. или да се задоволява само в охранителни дейности, а къде, как и колко да се намеси.
В тая връзка нащо Бг е доста назад и леко в страни. Модерното общество, икономика и държава са тясно свързани. Държавата създава условия и преразпределя от производството към непроизводствените сфери. Това за съжаление у нас не се получава. Колкото и да се напъвам не мога да видя коя част от икономиката е приоритет, кои производства са стратегически и предприятията в тях са държавни....изобщо всичко се изчерпва с думичката "алъшвериш".
Няма да стане така другарчета, няма, със собствени сили сме обречени, а никой няма да си вложи капитала тук без необходимите гаранции само заради това, че сме бълтарчета и че сме много готини, умни, начетени и работливи.

:grin: :good:
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:Азбучни истини има в статийте. Нямам представа от конкретният повод за написването на тази книга, но е написано по отвартителен начин и никъде не видях връзката с "избирателите". Днес акцентът не е от времето на Адам Смит - дали държавата да се меси в ик. или да се задоволява само в охранителни дейности, а къде, как и колко да се намеси.

Боев, като казваш, колко сме назад и настрани с кого ни сравняваш? И с кого би ни сравнил пред пет години? Дали се развиваме или затъваме? Не се получава добре преразпределението на парите, обаче колко беше сивият сектор в 2001, примерно, година, хич да не споменавам 97ма, когато даже против НАТО бяхме. И колко е сега? По- добре ли сме или по- зле в това отношение? От година на година, какво става със заплатите и безработицата? Богатите ли ни дразнят че богатеят? Може би през 31век ще измислим как да става така, че богатите да стават по- бедни, а бедните по- богати, без да се избият едни други, но засега не ни е дошло наум.
Приоритет за България е енергетиката (въгледобива в частност- 100% държавна собственост) това е то стратегическо производство Ел централите - частни, въглищата държавни. Ядрената енергетика е нещо, което съвсем не зарязват нашите властимащи, ето ти стратегическо производство - при липса на енергия в света, ти строиш ядрена централа. Има и държавна стратегия за развитието на HiTech производствата по чешки модел. Не може стратегическо производство, да е производство на стомана или нефтопреработването, където конкуренция, колкото искаш. Това в България може да се развива със зор велик, според мене, затова нека частници му берат гайлето. Кремиковци, Лукойл или Булгартабак могат да са стратегически предприятия само, понеже създават заетост. Не защото са важни за политиката ни. Нищо наистина стратегическо не се продава.
Капитал тук се влага. Ти сега казваш, че няма инвеститори ли? Има печалби, има капитал. Ще има срив заради светованат рецесия, но засега инвеститори има във всички сфери на икономиката. Едновременно казваш, че сме разпродадени(нямало стратегическо предприятие с държано участие) и заедно с това - че липсват инвестиции. Не демагогстваш ли малко? Сори, че повтарям Вяра, ама вдигни си малко погледа. Как може само негативното да се вижда? Има и друг цвят освен черния на тоя свят.

Днес е моят мензис.
esti

Мнение от esti »

Green Light написа: Днес е моят мензис.
Уф и гърдите те болят сигурно....
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

esti написа:
Само като ми ги стискат
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
esti написа:
Само като ми ги стискат
малей, всичко ти е известно...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
Пф! Тва стратегичски работи- гърди, въглища... Само питай!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:
нещо по плетките, епизод на Дързост и красота или новата серия на Ести Лодер...ако и там си бетон...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
Green Light написа:
ELBI написа:
нещо по плетките, епизод на Дързост и красота или новата серия на Ести Лодер...ако и там си бетон...
Бе, човече, няма нещо на тоя свят да не го знам, що ме обиждаш сега?! Дай, почни ми първия ред на някой пуловер и гледай кво става! На Дързост и красота Мег Райън роди, и това само по себе си решава много неща, понеже от тук нататък Рич няма какво да губи и каза на майка си. Тва е. Ести Лодер и тя ще роди, това го знам от сигурен източник. Ако не е родила вече.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:
Green Light написа:
ELBI написа:
Бе, човече, няма нещо на тоя свят да не го знам, що ме обиждаш сега?! Дай, почни ми първия ред на някой пуловер и гледай кво става! На Дързост и красота Мег Райън роди, и това само по себе си решава много неща, понеже от тук нататък Рич няма какво да губи и каза на майка си. Тва е. Ести Лодер и тя ще роди, това го знам от сигурен източник. Ако не е родила вече.
леле... аз ... само питах... явно отбиваш провокациите ми с неоспорим и необорими факти...

трябва курсове да посещавам да те стигна... и дневни и вечерни...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа: трябва курсове да посещавам да те стигна... и дневни и вечерни...
И сутрешни! :blum:
Bella Ciao
Публикувай отговор