Пак стихче
Ох, ето и това:
НАЙ-КРАСИВАТА ДУМА
На Иван Радоев
"Някога" -
ето я най-красивата дума.
Някога -
означава минало
(смътен спомен).
Или бъдеще
(смътна мечта).
Някога -
означава минало!
Някога -
означава бъдеще!
И -
никога настояще!
Никога!
(Настоящето -
най-вулгарният миг в триединството!).
Благородна, дискретна, уютна -
"Някога!".
НАЙ-КРАСИВАТА ДУМА
На Иван Радоев
"Някога" -
ето я най-красивата дума.
Някога -
означава минало
(смътен спомен).
Или бъдеще
(смътна мечта).
Някога -
означава минало!
Някога -
означава бъдеще!
И -
никога настояще!
Никога!
(Настоящето -
най-вулгарният миг в триединството!).
Благородна, дискретна, уютна -
"Някога!".
Panta rhei...
Не знам кое точно не си разбрала, но ако се опитам да обяснявам, няма да успея. В неговите стихове има разни обсесии.esti написа:Да пукна ако разбрах нещо!:blink:Мнемозина написа:
ПИРШЕСТВО НА ПУСТОСЛОВИЕТО
В такива случаи помага само контекстът, затова ще ти пусна още две, дано те ориентират:
АВ-ТО-РА, АВ-ТО-РА
Шест милиарда бездарни артисти
се ругаят взаимно на майка,
ритат се в слабините,
носовете си хапят,
късат ушите си...
Така забавляват Стария Господин с брадата -
единственият зрител; -
който е /едновременно/ -
Баща на артистите
и Автор на отвратителната пиеса.
СТЪПКА ПО СТЪПКА
Полицаят, който ме следеше (тайно!) -
стъпка след стъпка, стъпка след стъпка; -
(всяка моя стъпка -
настъпена с негова стъпка) -
неотклонно -
без да се оглежда -
неусетно за себе си -
изненадан до себепогнуса -
без надежда за отстъпление -
влезе в Рая -
като в капан!
А сега: затворете очи
и наострете ушите си...
Какво чувате?
Точно така. -
В Рая не цвърчат пойни птички -
цвърчат тайни агенти.
Panta rhei...
О, не си губи времето с обяснения. Точно сега не възприемам.Мнемозина написа:
Не знам кое точно не си разбрала, но ако се опитам да обяснявам, няма да успея. В неговите стихове има разни обсесии.
В такива случаи помага само контекстът, затова ще ти пусна още две, дано те ориентират:
Пък и това май не е мой тип поезия.
Да, труден е.esti написа:О, не си губи времето с обяснения. Точно сега не възприемам.Мнемозина написа:
Не знам кое точно не си разбрала, но ако се опитам да обяснявам, няма да успея. В неговите стихове има разни обсесии.
Пък и това май не е мой тип поезия.
И неприветлив.
Panta rhei...
Ооо, не.vyara написа:Като ми кажат за някой, че е труден, все едно ми казват - никой нищо не разбира от него и точно там е гениалността му, в непониманието. Труден!Мнемозина написа: Да, труден е.![]()
Като не ми харесва, начи е труден. Агенти, пиеси... колко софистицирана "поезия". Тц, не е труден. Смотан.
Не си права - ако и да се плезиш накрая.
Въпросът не е в това, че не може да бъде разбран, а в това, че никак не ти става приятно, като го разбереш. Даже "неприятно" е слабо казано.
Това е по една тема, дето с Боев и Чавето я говорихме наскоро - изкуството не е само цветя и рози. Както и животът.
Panta rhei...
За почитателите на поезията.
И вогонската такава
(червена точка!!!!)
К. Павлов
П.П. Без много мъка докарахме темата до естествения й завършек
И вогонската такава
(червена точка!!!!)
К. Павлов
Ами, не, тя Мнемо май каза нещо такова по-горе: К. Павлов, изваден от контекстаvyara написа: Като ми кажат за някой, че е труден, все едно ми казват - никой нищо не разбира от него и точно там е гениалността му, в непониманието. Труден!
Като не ми харесва, начи е труден. Агенти, пиеси... колко софистицирана "поезия". Тц, не е труден. Смотан.
Тоя пусти контекст
Възможно е. Ако не знаехте, че са негови тези произведения, дали щяха да ви харесат. Човек може да пробута какво ли не на публиката, като го подпише с нечие име.4avdar4e написа:Ами, не, тя Мнемо май каза нещо такова по-горе: К. Павлов, изваден от контекстаvyara написа: Като ми кажат за някой, че е труден, все едно ми казват - никой нищо не разбира от него и точно там е гениалността му, в непониманието. Труден!
Като не ми харесва, начи е труден. Агенти, пиеси... колко софистицирана "поезия". Тц, не е труден. Смотан., е трудно смилаем. Като го поопознаеш, пък се окаже, че го обичаш чак
Тоя пусти контекст
- сър Айвънхоу
СОНЕТ 91
Един се хвали с ловкост и успехи,
със сила друг, а трети със предци.
Един с богатства, почести и дрехи,
а друг със хрътки, ястреби, жребци.
И всеки има по едно пристрастие,
и всеки нещо повече цени.
Но другаде се крие мойто щастие,
не в кучета, богатства и жени.
От всеки род и всякакви успехи
по-скъпа ми е твоята любов,
по-ценна е от скъпоценни дрехи,
по-весела от пиршества и лов.
Аз имам теб. Без теб ще бъда пак
каквото бях: последният бедняк.
Уилям Шекспир
Един се хвали с ловкост и успехи,
със сила друг, а трети със предци.
Един с богатства, почести и дрехи,
а друг със хрътки, ястреби, жребци.
И всеки има по едно пристрастие,
и всеки нещо повече цени.
Но другаде се крие мойто щастие,
не в кучета, богатства и жени.
От всеки род и всякакви успехи
по-скъпа ми е твоята любов,
по-ценна е от скъпоценни дрехи,
по-весела от пиршества и лов.
Аз имам теб. Без теб ще бъда пак
каквото бях: последният бедняк.
Уилям Шекспир
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Е това честно казано имам чувството, че олигофрен го е писал. То верно, че от олигофренията до гениалността крачката е само една, ама..4avdar4e написа:За почитателите на поезията.
И вогонската такава
(червена точка!!!!)
К. Павлов
![]()
Дали не е било възможно да си купува по-качествена дрога човека.
Простете ми, не искам да съм груба, особено щом го харесвате, но не можах да се прехапя.
Ами, не знам, не мога да се измъкна извън... знаеш коеvyara написа: Възможно е. Ако не знаехте, че са негови тези произведения, дали щяха да ви харесат. Човек може да пробута какво ли не на публиката, като го подпише с нечие име.
Вероятно да.
А колкото до пробутването, едва ли. Или пък ако някой е толкова добър имитатор, тогава пък какво значение има??
П.П. Моля да не ми се обръща фнимание, още работя след затритите страници днес от оня тъп, малоумен, безхарактерен, безмозъчен .... лаптоп
И на мен не ми обръщайте внимание. Дремя тука и се заяждам колкото да не заспя.4avdar4e написа: Ами, не знам, не мога да се измъкна извън... знаеш кое
Вероятно да.
А колкото до пробутването, едва ли. Или пък ако някой е толкова добър имитатор, тогава пък какво значение има??
П.П. Моля да не ми се обръща фнимание, още работя след затритите страници днес от оня тъп, малоумен, безхарактерен, безмозъчен .... лаптопА съм почнала в 7...
Тва беше за другата тема, с оплакването ...
Ох, то изобщо не става дума за харесване.vyara написа:
Възможно е. Ако не знаехте, че са негови тези произведения, дали щяха да ви харесат. Човек може да пробута какво ли не на публиката, като го подпише с нечие име.
Обаче - виж в темата с оплакванията - нямам хъс да обяснявам сега.
Когато някой ти показва ужас, който ти самият не си преживявал - или си го преживявал в неговия вече смешен вид - е нормално да не разбираш този ужас.
А ако го разбереш като ужас, първото ти желание е да стиснеш очи и да го забравиш.
Това със заека и вълка е един вик всъщност.
Чаве, мисля си... Нали правилото е, че хуморът бил контекстуален, а трагедията била универсална.
Ей ти на обаче пример за контекстуална трагедия.
Бе глупости. Пак си е универсална.
Panta rhei...
Извинявай, но на мен това име нищо не ми говори,vyara написа:Възможно е. Ако не знаехте, че са негови тези произведения, дали щяха да ви харесат. Човек може да пробута какво ли не на публиката, като го подпише с нечие име.4avdar4e написа:Ами, не, тя Мнемо май каза нещо такова по-горе: К. Павлов, изваден от контекстаvyara написа: Като ми кажат за някой, че е труден, все едно ми казват - никой нищо не разбира от него и точно там е гениалността му, в непониманието. Труден!
Като не ми харесва, начи е труден. Агенти, пиеси... колко софистицирана "поезия". Тц, не е труден. Смотан., е трудно смилаем. Като го поопознаеш, пък се окаже, че го обичаш чак
Тоя пусти контекст
може да съм го чувала, но да не съм обърнала внимание.
Стиховете обаче ми харесаха, сигурно съм извратенячка, де да знам.