Мислила съм си
Мислила съм си
как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...
Ей на, пример
Ей на, пример
Re: Мислила съм си
зависи си и от тебе-може би само в началото - когато не си сигурен дали, какво, как ... си в оковите на очакванията, а след време се научаваш да се държиш като себе си. По по-различен ъгъл погледнато, обаче си напълно права - дали успяваме да се държим в живота като себе си ... или трябва да се смени мястото, с което се сменя доста по-лесно всичко, което преди това е играло роля на спирачка или е изкривявало действията.vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...
Ей на, пример
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Разбрах ти мисълта още от първото изречение:-)vyara написа:На мен мисълта ми не е точно за него.frisky lioness написа:Не ми стана ясно тоя сега гей ли е, травестит ли е
или нещо друго се крие под перуката му
Щот са ни малко нашите, та.....
Като иска да бъде примерна домакиня човека...
но не и се коментира
баш по нея
виж, примерни домакини определено не достигат:-):winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
Бе много трудна работа е това държане "като самия себе си". Щото нали трябва да знаеш кой си. Все тая, де, говорено, дъвкано, стари лафове.ELBI написа:зависи си и от тебе-може би само в началото - когато не си сигурен дали, какво, как ... си в оковите на очакванията, а след време се научаваш да се държиш като себе си. По по-различен ъгъл погледнато, обаче си напълно права - дали успяваме да се държим в живота като себе си ... или трябва да се смени мястото, с което се сменя доста по-лесно всичко, което преди това е играло роля на спирачка или е изкривявало действията.vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...
Ей на, пример
Права трябва да е Вяра - като си далече от познатите сигурно по- лесно се анализираш
Не съм сигурна за мястото,vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...
Ей на, пример
но очакванията на близки и познати наистина са окови.
Поне докато на въпросния човек все още му се иска да го харесват.
ми точно за това говорех. Има/идва/каквотогокажештам един период в живота, когато ... бе не че не си знаел кой си ти, но определено преставаш да обръщаш толкова внимание на поведение, което не е истински твое (а си го харесвал по едни или други причини). Според мен тогава ясно виждаш кой си ти - т.е. опознаваш по-добре това, което си. Според мен може да има и самоанализ, но си мисля, че е най-добре да се оставиш изцяло на сърцето и разума си с вече изградения баланс между тях. Ако си го изградил, де...Green Light написа:Бе много трудна работа е това държане "като самия себе си". Щото нали трябва да знаеш кой си. Все тая, де, говорено, дъвкано, стари лафове.ELBI написа:зависи си и от тебе-може би само в началото - когато не си сигурен дали, какво, как ... си в оковите на очакванията, а след време се научаваш да се държиш като себе си. По по-различен ъгъл погледнато, обаче си напълно права - дали успяваме да се държим в живота като себе си ... или трябва да се смени мястото, с което се сменя доста по-лесно всичко, което преди това е играло роля на спирачка или е изкривявало действията.vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...
Ей на, пример
Права трябва да е Вяра - като си далече от познатите сигурно по- лесно се анализираш
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ми магарето няма да си спре бетоновоза по средата на шосе и да говори с други две магарета/ съответни икарус и лека кола/:evil: и блондинката да се чуди челно ли да подходи към насрещното движение или да прави обратен:evil:Gaspode написа:Аз пък където и да отида все съм си аз. И на снимките дори - магаре застанало, магаре излязло.
Кво да прайш - съдба
ПП. Сетих се да ви попипам, като сте все шафиьори туканкана (и тия дето не са могат да отговарят, глейте къф съм добъррр) - знаете ли каква е разликата между магарето и шофьора? М?
- Green Light
Аз имах такъв период, осъзнат период. Той беше вече след като пишех във форума и пуснах тема тогава. Много добре го помня.ELBI написа: ... Има/идва/каквотогокажештам един период в живота, когато ... бе не че не си знаел кой си ти, но определено преставаш да обръщаш толкова внимание на поведение, което не е истински твое...
П.П. Все пак до рокли не стигнах де.
Накрая стигаме до подкрепата на любимия отбор, любимото вино, любимите екшън сериали (днес гледах поредния епизод на Бягство от затвора), моделки, хобитата и до хубавите раздумки и разпевки с приятели... и не се интересуваш от новини, глупости, кой какво дрънка за когото и да е вкл. и за теб, щото си минал осъзнатия период, непук за некви съседски и семейни разправии ... животът от простичък минава през сложен и пак става доста прост. С невероятно много малки сложни ситуацийкиGreen Light написа:Аз имах такъв период, осъзнат период. Той беше вече след като пишех във форума и пуснах тема тогава. Много добре го помня.ELBI написа: ... Има/идва/каквотогокажештам един период в живота, когато ... бе не че не си знаел кой си ти, но определено преставаш да обръщаш толкова внимание на поведение, което не е истински твое...
П.П. Все пак до рокли не стигнах де.
Остави го този или тази, все едно там какво е.vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...
Ей на, пример
Но иначе по принцип е така - на ново място първо се чувстваш свободен и си мислиш, че можеш да се промениш, т.е. най-после да бъдеш себе си. А постепенно установяваш, че в крайна сметка постигаш в немалка степен същия себе си, какъвто си бил преди.
Не можеш да си избягаш.
Но пък го постигаш наново и може би ти е малко по-ясно. И може би наистина при всяко ново постигане не си съвсем същия, ами малко по-различен.
Това правдоподобно ли звучи?
Panta rhei...
Ти пак си си същия, но влизаш може би и в други роли, разкриваш други свои страни. Развиваш се, както казваш ти (ако това казваш).Мнемозина написа: Остави го този или тази, все едно там какво е.
Но иначе по принцип е така - на ново място първо се чувстваш свободен и си мислиш, че можеш да се промениш, т.е. най-после да бъдеш себе си. А постепенно установяваш, че в крайна сметка постигаш в немалка степен същия себе си, какъвто си бил преди.
Не можеш да си избягаш.
Но пък го постигаш наново и може би ти е малко по-ясно. И може би наистина при всяко ново постигане не си съвсем същия, ами малко по-различен.
Това правдоподобно ли звучи?
Или поне опитваш.vyara написа: Ти пак си си същия, но влизаш може би и в други роли, разкриваш други свои страни. Развиваш се, както казваш ти (ако това казваш).
Даже и не знам дали става въпрос за развитие точно. Но някакви константи има и те са си непобедими.
По-интересното сигурно е да преоткриваш себе си.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Много усложнявате нещата мисля. Човек винаги е себеси, само понякога му се налага да играе роли.Мнемозина написа:Или поне опитваш.vyara написа: Ти пак си си същия, но влизаш може би и в други роли, разкриваш други свои страни. Развиваш се, както казваш ти (ако това казваш).
Даже и не знам дали става въпрос за развитие точно. Но някакви константи има и те са си непобедими.
- snowprincess
тази жена ще продължава да бъде с окови, но този път ще я държат далеч от близките и

Че нали ако не усложня нещата, няма да съм себе си.БоЕВ написа:Много усложнявате нещата мисля. Човек винаги е себеси, само понякога му се налага да играе роли.Мнемозина написа:Или поне опитваш.vyara написа: Ти пак си си същия, но влизаш може би и в други роли, разкриваш други свои страни. Развиваш се, както казваш ти (ако това казваш).
Panta rhei...
хората с мнооо кинти за тва пътуват
пътуват ,намират мястото което им дава кво искат ,след тва пак пътуват
тя тази история е малко по усукана ама не ми се пише
има си обяснение:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Тъй, тъй. И на това мислех да натъртя, ама ти го каза. Аз на една планина да отида за пет дена и нов човек се връщам. Не ми се мисли, ако ида по-далеч.Quid написа:хората с мнооо кинти за тва пътуват
Не съм чела цялата тема, но този пример не е показателен - това е патология някаква.vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...
Ей на, пример
А на ново място, дали човек е съвсем себе си....не съм сигурна.
Новостите са свързани първо с опипване на почвата, оглеждане, ослушване, наблюдаване и преценка на възможностите за приспособяване....това са все неща пасивни, които не дават възможност за разкриване на кой знае, колко от собствените качества.
Аз не деля местата на нови и стари, а на подходящи и неподходящи за мен.
Както и да е....
Стават такива нещица, понякога. И казвам понякога, защото " винаги "би означавало, че без оковите на очакванията да сме добри и проспериращи, всички сме извратеняци и пияници.vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...