Мислила съм си

Все същите
Аватар
vyara

Мислила съм си

Мнение от vyara »

как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...

Ей на, пример
Изображение
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Ами пак зависи от мястото. Щото младежа не е отишъл в някое затънтено английско селце да става девойка, ми в Джулюница, дето сефте го чувам.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Пипи написа:Ами пак зависи от мястото. Щото младежа не е отишъл в някое затънтено английско селце да става девойка, ми в Джулюница, дето сефте го чувам.
Явно колкото е по-различно или по-далечно мястото, толкова по-голяма би могла да бъде промяната.
Изображение
Аватар
ELBI

Re: Мислила съм си

Мнение от ELBI »

vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...

Ей на, пример
зависи си и от тебе-може би само в началото - когато не си сигурен дали, какво, как ... си в оковите на очакванията, а след време се научаваш да се държиш като себе си. По по-различен ъгъл погледнато, обаче си напълно права - дали успяваме да се държим в живота като себе си ... или трябва да се смени мястото, с което се сменя доста по-лесно всичко, което преди това е играло роля на спирачка или е изкривявало действията.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

освен че са пияници е ясно и че са извратеняци тия от острова:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Не ми стана ясно тоя сега гей ли е, травестит ли е

или нещо друго се крие под перуката му

Щот са ни малко нашите, та.....
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа:Не ми стана ясно тоя сега гей ли е, травестит ли е

На мен мисълта ми не е точно за него.
Като иска да бъде примерна домакиня човека...
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

vyara написа:
frisky lioness написа:Не ми стана ясно тоя сега гей ли е, травестит ли е

На мен мисълта ми не е точно за него.
Като иска да бъде примерна домакиня човека...
Разбрах ти мисълта още от първото изречение:-):kiss:
но не и се коментира
баш по нея

виж, примерни домакини определено не достигат:-):winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
vyara написа:как като отиде човек на ново място, започва да се държи като себе си, без оковите на очакванията на познатите му...

Ей на, пример
зависи си и от тебе-може би само в началото - когато не си сигурен дали, какво, как ... си в оковите на очакванията, а след време се научаваш да се държиш като себе си. По по-различен ъгъл погледнато, обаче си напълно права - дали успяваме да се държим в живота като себе си ... или трябва да се смени мястото, с което се сменя доста по-лесно всичко, което преди това е играло роля на спирачка или е изкривявало действията.
Бе много трудна работа е това държане "като самия себе си". Щото нали трябва да знаеш кой си. Все тая, де, говорено, дъвкано, стари лафове.
Права трябва да е Вяра - като си далече от познатите сигурно по- лесно се анализираш
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Ей на, пример
Не съм сигурна за мястото,
но очакванията на близки и познати наистина са окови.
Поне докато на въпросния човек все още му се иска да го харесват.:winkw:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аз пък където и да отида все съм си аз. И на снимките дори - магаре застанало, магаре излязло.
Кво да прайш - съдба :grin:

ПП. Сетих се да ви попипам, като сте все шафиьори туканкана (и тия дето не са могат да отговарят, глейте къф съм добъррр :grin:) - знаете ли каква е разликата между магарето и шофьора? М?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:

Ей на, пример
Бе много трудна работа е това държане "като самия себе си". Щото нали трябва да знаеш кой си. Все тая, де, говорено, дъвкано, стари лафове.
Права трябва да е Вяра - като си далече от познатите сигурно по- лесно се анализираш
ми точно за това говорех. Има/идва/каквотогокажештам един период в живота, когато ... бе не че не си знаел кой си ти, но определено преставаш да обръщаш толкова внимание на поведение, което не е истински твое (а си го харесвал по едни или други причини). Според мен тогава ясно виждаш кой си ти - т.е. опознаваш по-добре това, което си. Според мен може да има и самоанализ, но си мисля, че е най-добре да се оставиш изцяло на сърцето и разума си с вече изградения баланс между тях. Ако си го изградил, де...

Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Gaspode написа:Аз пък където и да отида все съм си аз. И на снимките дори - магаре застанало, магаре излязло.
Кво да прайш - съдба :grin:

ПП. Сетих се да ви попипам, като сте все шафиьори туканкана (и тия дето не са могат да отговарят, глейте къф съм добъррр :grin:) - знаете ли каква е разликата между магарето и шофьора? М?
Ми магарето няма да си спре бетоновоза по средата на шосе и да говори с други две магарета/ съответни икарус и лека кола/:evil: и блондинката да се чуди челно ли да подходи към насрещното движение или да прави обратен:evil:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа: ... Има/идва/каквотогокажештам един период в живота, когато ... бе не че не си знаел кой си ти, но определено преставаш да обръщаш толкова внимание на поведение, което не е истински твое...
Аз имах такъв период, осъзнат период. Той беше вече след като пишех във форума и пуснах тема тогава. Много добре го помня.
П.П. Все пак до рокли не стигнах де.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа: ... Има/идва/каквотогокажештам един период в живота, когато ... бе не че не си знаел кой си ти, но определено преставаш да обръщаш толкова внимание на поведение, което не е истински твое...
Аз имах такъв период, осъзнат период. Той беше вече след като пишех във форума и пуснах тема тогава. Много добре го помня.
П.П. Все пак до рокли не стигнах де.
Накрая стигаме до подкрепата на любимия отбор, любимото вино, любимите екшън сериали (днес гледах поредния епизод на Бягство от затвора), моделки, хобитата и до хубавите раздумки и разпевки с приятели... и не се интересуваш от новини, глупости, кой какво дрънка за когото и да е вкл. и за теб, щото си минал осъзнатия период, непук за некви съседски и семейни разправии ... животът от простичък минава през сложен и пак става доста прост. С невероятно много малки сложни ситуацийки :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ей на, пример
Остави го този или тази, все едно там какво е.

Но иначе по принцип е така - на ново място първо се чувстваш свободен и си мислиш, че можеш да се промениш, т.е. най-после да бъдеш себе си. А постепенно установяваш, че в крайна сметка постигаш в немалка степен същия себе си, какъвто си бил преди.
Не можеш да си избягаш.
Но пък го постигаш наново и може би ти е малко по-ясно. И може би наистина при всяко ново постигане не си съвсем същия, ами малко по-различен.

Това правдоподобно ли звучи? :huhthink:
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

vyara написа:Явно колкото е по-различно или по-далечно мястото, толкова по-голяма би могла да бъде промяната.
айде няма нужда да се обиждаме сега а :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

zmeu™ написа:
vyara написа:Явно колкото е по-различно или по-далечно мястото, толкова по-голяма би могла да бъде промяната.
айде няма нужда да се обиждаме сега а :lol:
Ама това е хубаво. Не е за обиждане, ами за завиждане.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Остави го този или тази, все едно там какво е.

Но иначе по принцип е така - на ново място първо се чувстваш свободен и си мислиш, че можеш да се промениш, т.е. най-после да бъдеш себе си. А постепенно установяваш, че в крайна сметка постигаш в немалка степен същия себе си, какъвто си бил преди.
Не можеш да си избягаш.
Но пък го постигаш наново и може би ти е малко по-ясно. И може би наистина при всяко ново постигане не си съвсем същия, ами малко по-различен.

Това правдоподобно ли звучи? :huhthink:
Ти пак си си същия, но влизаш може би и в други роли, разкриваш други свои страни. Развиваш се, както казваш ти (ако това казваш).
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Ти пак си си същия, но влизаш може би и в други роли, разкриваш други свои страни. Развиваш се, както казваш ти (ако това казваш).
Или поне опитваш.
Даже и не знам дали става въпрос за развитие точно. Но някакви константи има и те са си непобедими. :lol:
По-интересното сигурно е да преоткриваш себе си.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
vyara написа: Ти пак си си същия, но влизаш може би и в други роли, разкриваш други свои страни. Развиваш се, както казваш ти (ако това казваш).
Или поне опитваш.
Даже и не знам дали става въпрос за развитие точно. Но някакви константи има и те са си непобедими. :lol:
Много усложнявате нещата мисля. Човек винаги е себеси, само понякога му се налага да играе роли.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

тази жена ще продължава да бъде с окови, но този път ще я държат далеч от близките и
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Или поне опитваш.
Много усложнявате нещата мисля. Човек винаги е себеси, само понякога му се налага да играе роли.
Че нали ако не усложня нещата, няма да съм себе си. :grin:

:blum:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

хората с мнооо кинти за тва пътуват
пътуват ,намират мястото което им дава кво искат ,след тва пак пътуват
тя тази история е малко по усукана ама не ми се пише
има си обяснение:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа:хората с мнооо кинти за тва пътуват
пътуват ,намират мястото което им дава кво искат ,след тва пак пътуват
тя тази история е малко по усукана ама не ми се пише
има си обяснение:-)
Тъй, тъй. И на това мислех да натъртя, ама ти го каза. Аз на една планина да отида за пет дена и нов човек се връщам. Не ми се мисли, ако ида по-далеч. :blum:
Изображение
esti

Мнение от esti »

Ей на, пример
Не съм чела цялата тема, но този пример не е показателен - това е патология някаква.
А на ново място, дали човек е съвсем себе си....не съм сигурна.
Новостите са свързани първо с опипване на почвата, оглеждане, ослушване, наблюдаване и преценка на възможностите за приспособяване....това са все неща пасивни, които не дават възможност за разкриване на кой знае, колко от собствените качества.
Аз не деля местата на нови и стари, а на подходящи и неподходящи за мен.
Както и да е....
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Стават такива нещица, понякога. И казвам понякога, защото " винаги "би означавало, че без оковите на очакванията да сме добри и проспериращи, всички сме извратеняци и пияници.:grin::blum:
Публикувай отговор